Şimdi Ara

CREA LCD TV (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
0
Favori
64.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Noctivagant
    Size tavsiyem arkadaşlar HD TV alcaksanız FULL HD olanları yani yazanları alın. FULL HD Televizyonlar hakiki HD özellğine sahipdir. HD Ready olanlar ise sadece yazılımsal olarak HD özelliğine sahipdirler

FULL HD: Donanımsal olarak HD özellikleri vardır
    HD Ready: Yazılımsal olarak sahipdir.

HD sinyaller bildiğiniz gibi 720p, 1080i ve 1080p olabilir.

HD Ready Lcd Tv'lerin panel çözünürlüğü 1366x768'dir ve 720p/1080i sinyalleri kabul ederler (istisnai olarak 1080p sinyal kabul eden de vardır; ancak panel çözünürlüğü 1366x768 olduktan sonra ne kadar anlamlı ona siz karar verin).

Siz "donanımsal ve yazılımsal" ayrımını nasıl yaptınız bilmiyorum ama, 1080p ile 720p arasındaki farkların seçilebilmesi için büyük ekran ve yakından izleme şartları koşulurken, 720p sinyal kabul eden HD Ready Lcd Tv'leri görmezden gelmeniz bana tuhaf, hatta bir nebze yanıltıcı geldi.

Sizin mesajınızından, sanki hiç 1080p görüntü kaynağı olmayan, sadece 720p görüntü kaynağı olan kullanıcıların bile Full HD Tv alması öneriliyor gibi anlıyorum; bu görüşe de hiç katılmıyorum tabi ki. Maksimum 1280x720'lik HD görüntü izleyecek birisi neden 1920x1080 çözünürlükte panel tercih etsin ki ?!?

quote:

Orjinalden alıntı: Twinsler
    HD Ready olupta 1080p gösterebilen LCD 'leri alın derim fazla paraya gerek yok BlueRay dahil fazla fark yok Para eşittir fark olarak bakarsanız kesinlikle HD READY

Açıkcası ben bu görüşe de katılmıyorum. Yukarıda söylediğim gibi 1920x1080'lik Full HD görüntü 1366x768 panele downscale edilecek olduktan sonra, 1080p'nin pek anlamı kalmıyor diye düşünüyorum.

Mesela ben şimdi HTPC ile zaten 1080p'lik görüntüleri HD Ready Lcd Tv'im ile izleyebiliyorum ve aynı görüntünün 720p olanı ile arasında fark göremiyorum, zaten normal olan da bu çünkü panel çözünürlüğü belli, 1366x768.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• twinsler@;
    1080p gösterebilen ancak HD ready özellikli bir LCD nin bize ne gibi bir avantaj sağlayacağını izah edebilir misiniz?
    not:ps3 de dahildir.
  • quote:

Full HD= 1920x1080p olan görüntülerdir. HD Ready bu çözünürlükte gelen yayınları çalıştırabilmektedir.

HD Ready olupta 1080p gösterebilen LCD 'leri alın derim fazla paraya gerek yok BlueRay dahil fazla fark yok Para eşittir fark olarak bakarsanız kesinlikle HD READY

Full HD sadece lüks olur.

PS3 (FULL HD oyun sayısı bile bir elin parmakları kadar.) Çoğu 720p

evet çoğu 720p olduğundan 1366x768 yeterli şuan zaten dengi bu:)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ChordSolo

twinsler@;
    1080p gösterebilen ancak HD ready özellikli bir LCD nin bize ne gibi bir avantaj sağlayacağını izah edebilir misiniz?

Yukarı da bir arkadaşımız söylemiş sanki HD Ready LCD 'ler işe yaramıyor FULL HD alınmazsa anlamı yok gibi bir yazı yazılmış bende buna karşı yazdım.

HD READY olup (1080p) destekleyen board'a sahip LCD 'ler yani üzerinde 1080p support olan modelleri alıp ps3 veya yüksek kaynaklı bir yayın geldiğinde sorun olmadan hemde ucuzca LCD sahibi olunmuş olur demek istedim.

piyasada şöyle bir oluşum var FULL HD olmassa LCD almanın anlamı yok gibi bir yönledirme var onun yazdım bende.
  • sn signore
    Bu topiği okumak sayenizde bir zevk oldu.Bugün CREA marka bir LCD görüp arkasında yanlış hatırlamıyorsam made in europe yazısını görünce internetten inceleme ihtiyacı hissettim.İyi bilgiler aldığımı düşünüyorum.Geçen süreçte CREA da gelişme olmuşsa bence sizin de katkılarınız var,belki de size bir teşekkür etmeleri bile gerekir...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ChordSolo

twinsler@;

Yukarı da bir arkadaşımız söylemiş sanki HD Ready LCD 'ler işe yaramıyor FULL HD alınmazsa anlamı yok gibi bir yazı yazılmış bende buna karşı yazdım.

HD READY olup (1080p) destekleyen board'a sahip LCD 'ler yani üzerinde 1080p support olan modelleri alıp ps3 veya yüksek kaynaklı bir yayın geldiğinde sorun olmadan hemde ucuzca LCD sahibi olunmuş olur demek istedim.

piyasada şöyle bir oluşum var FULL HD olmassa LCD almanın anlamı yok gibi bir yönledirme var onun yazdım bende.

hd ready olup ta 1080p sported ürünlerden örnek ve link verebilirmisin acaba

• 1080p destekli olan bir lcd

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=155666&productid=evcreatierra

Örnek olarak bu ürünü gösterebilirim.
  • Çok sallamışsınız ! HD ve Full HD nin ne olduğu forumda o kadar ayrıntılı ve güzel anlatıldıki, sizin bu yazdığınız sadece komik olmuş gerçekten....
    Hakiki HD özelliği gibi boş laflar etmek yerine 720p , 1080i ve 1080p nin ne olduğunu okusanız iyi olur bence..

Buraya birşeyler öğrenmek için gelen arkadaşlara yanlış bilgiler vererek kafalarını karıştırmayın lütfen

quote:

Size tavsiyem arkadaşlar HD TV alcaksanız FULL HD olanları yani yazanları alın. FULL HD Televizyonlar hakiki HD özellğine sahipdir. HD Ready olanlar ise sadece yazılımsal olarak HD özelliğine sahipdirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HUSAMET -- 1 Nisan 2008; 14:14:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: HUSAMET
    Çok sallamışsınız ! HD ve Full HD nin ne olduğu forumda o kadar ayrıntılı ve güzel anlatıldıki, sizin bu yazdığınız sadece komik olmuş gerçekten....
    Hakiki HD özelliği gibi boş laflar etmek yerine 720p , 1080i ve 1080p nin ne olduğunu okusanız iyi olur bence..

Buraya birşeyler öğrenmek için gelen arkadaşlara yanlış bilgiler vererek kafalarını karıştırmayın lütfen
    quote:

Aslında @Noctivagant'ın söylemek istediği, bazı HD Ready Tv'lerin 1080p sinyal kabul etmelerine rağmen (yazılımsal destek), bu sinyali downscale (aşağı ölçeklendirme) yapmadan 1920x1080 olarak gösterebilmek için 1920x1080 panele (donanımsal destek) sahip olmadığı.

Yine de @Noctivagant'ın yukarıdaki mesajı, konuya hakim olmayanların kafasında soru işareti ve yanılgı oluşturmaya müsait bir mesaj.

• Arkadaşlar bu benim ilk mesajım ama hala crea konusunda bazı şüphelere sahibim. Lütfen yardımcı olun.
    creanın müşteri hizmetlerini aradım ama onlarda hiçbirşeyden haberdar değiller.
    1.Sorum: Creanın tierra ve venera serileri var ama arasındaki farkı anlayamadım ?
    32 inç Tierra 2,400 ytl
    32 inç Venera 1500 ytl

2.Sorum 37 inç crea sitesinde görülmüyor ama çorlu mağazasında var bu nereden çıktı?
    3.Sorum 40 inç televizyon almak istersem dsmart ile kaliteli görüntü alabilir miyim yoksa insanlar
    basık olarak mı görünür.

Saygılarımla;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Attalos -- 3 Nisan 2008; 12:39:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Attalos

Arkadaşlar bu benim ilk mesajım ama hala crea konusunda bazı şüphelere sahibim. Lütfen yardımcı olun.
    creanın müşteri hizmetlerini aradım ama onlarda hiçbirşeyden haberdar değiller.
    1.Sorum: Creanın tierra ve venera serileri var ama arasındaki farkı anlayamadım ?
    32 inç Tierra 2,400 ytl
    32 inç Venera 1500 ytl

2.Sorum 37 inç crea sitesinde görülmüyor ama çorlu mağazasında var bu nereden çıktı?
    3.Sorum 40 inç televizyon almak istersem dsmart ile kaliteli görüntü alabilir miyim yoksa insanlar
    basık olarak mı görünür.

Saygılarımla;

1. Tierra ve Venera modelleri arasındaki fark içerisindeki LCD panelleridir ve fiyatlandırma açısından farklıdır. fakat 32'' Tierranın fiyatı 1300 YTL 'dir.
    2. 37'' LCD ise artık üretilmiyor smart serisi dediğimiz bir modeldir.
    3. 40'' Crea Tierra serisi LCD tavsiye ederim. Dsmart ile kaliteli görüntü alabilirsin tabi kalite derken neyi kast ediyorsun bilmiyorum.
    Analog yayından alacağından daha kaliteli bir yayın alacağın garantidir.

• Gecenin bu saatine kadar bu yazılan tüm yazıları okudum.@signore adlı arkadaşımıza emeği için teşekkür ediyorum ve yazık diyorum birinin son kullanıcıyı bilinçlendirme ve bilgilendirme çabasını uyanık tezgahtar mantığıyla hiçe sayıp bir sürü lakap ve gereksiz hitaplarda bulunanlara.
    Malesef Türkiye'mizde kanunlar yeterli değilki tüketiciyi kandırana bir ceza verilsin.Malesefki ülkemizde atı alan üsküdarı geçiyor sonrasında yetersiz kanunlar çıkıyor nasıl ve ne şekilde uygulanacağı kim uygulayacak bunun gibi yetkili merciler oluşturulmadan kanun çıkıp Resmi gazetede yayınlanıyor.
    Yazıklar olsunki bu sitede insanlar bilgi almaya çalışırken yok şu inch dev gibi muhteşem görüntü full mull diye şu fiyat diye milleti gaza getirip pazarcı mantığıyla malını satmaya çalışanlara.
    Doğruyu söyleyen dokuz köyden kovulmuyor malesefki şimdilerde bir sürü lakaplar ve hitaplarada maruz kalıyor.
    Biri çıkıp vesteli arçeliği veya x markayı evime sokmam uzak durun dediğinde kimse birşey demiyor ama Creanın HD ready lisansı yok ama tv üzerine basıyor bu tüketiciyi kandırmaktır denildiğinde ortalık yıkılıyor garantisi bizzat biziz abi deniliyor.
    Bumudur dev firma olup samsungla Lg ile philipsle sony ile rakip olmak.
    Malesefki ülkemizde mahalledeki bayiye casper gelmiş crea gelmiş reklamlardada kasası çok şık görünüyor hadi alak buba diye gidip aslında hiçte ucuz olmayan düşük ve markasız teknolojinin markalı teknolojilerle eş değer fiyata satıldığı halde satın alınarak sonra aldım memnunum diye ahkam kesmek ne acı bir durumdur.

Bu yazıyı okuyupta hala crea casper exper vb LCD veya PC satıcılarının bu malzemeleri Türkiyede üretildiğini sananlar varsa hayal kırıklığına uğrayacaklardır.
    Türkiyede hangi chipset üretilmiştir PC donanımıyla ilgili veya hangi anakart hangi işlemci hangi ekran kartı ?
    Hangi Panel veya LCD Plazma tv donanımları nerede üretiliyor verilsin adresi gidip bakacağım neresiyse.
    Yalanlar yalanlar yalanlar başka birşey yok.
    Satan bayilere sorununuz olunca gidip bakın dayak yemediğiniz kalır.Casper alan adam bir ay olmadan fanı yanmış servisi 40 ytl para alıyor bumu servis creada bundan öte bişey değil.Reklam cila.
    Burdan Creanın şu inchi şöyle net full bilmem ne dev gibi salonunuza layık vs hadi ne duruyorsunuz alın gibi yazıp reklam yapanları şikayet ediyorum forum yöneticilerine silin o postları yoksa bu site nereye gidiyor diyeceğim.
    Biride çıkıp bana lakap takmaya yada cevap yazmaya üşenmesin hiç bir cevap vermeyeceğim çünkü creanında casperinde muhatap olunmaya değmeyeceğini bayileriyle servisçileriyle muhatap ola ola öğrendim.
    Saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: CallOfTheWild

Gecenin bu saatine kadar bu yazılan tüm yazıları okudum.@signore adlı arkadaşımıza emeği için teşekkür ediyorum ve yazık diyorum birinin son kullanıcıyı bilinçlendirme ve bilgilendirme çabasını uyanık tezgahtar mantığıyla hiçe sayıp bir sürü lakap ve gereksiz hitaplarda bulunanlara.
    Malesef Türkiye'mizde kanunlar yeterli değilki tüketiciyi kandırana bir ceza verilsin.Malesefki ülkemizde atı alan üsküdarı geçiyor sonrasında yetersiz kanunlar çıkıyor nasıl ve ne şekilde uygulanacağı kim uygulayacak bunun gibi yetkili merciler oluşturulmadan kanun çıkıp Resmi gazetede yayınlanıyor.
    Yazıklar olsunki bu sitede insanlar bilgi almaya çalışırken yok şu inch dev gibi muhteşem görüntü full mull diye şu fiyat diye milleti gaza getirip pazarcı mantığıyla malını satmaya çalışanlara.
    Doğruyu söyleyen dokuz köyden kovulmuyor malesefki şimdilerde bir sürü lakaplar ve hitaplarada maruz kalıyor.
    Biri çıkıp vesteli arçeliği veya x markayı evime sokmam uzak durun dediğinde kimse birşey demiyor ama Creanın HD ready lisansı yok ama tv üzerine basıyor bu tüketiciyi kandırmaktır denildiğinde ortalık yıkılıyor garantisi bizzat biziz abi deniliyor.
    Bumudur dev firma olup samsungla Lg ile philipsle sony ile rakip olmak.
    Malesefki ülkemizde mahalledeki bayiye casper gelmiş crea gelmiş reklamlardada kasası çok şık görünüyor hadi alak buba diye gidip aslında hiçte ucuz olmayan düşük ve markasız teknolojinin markalı teknolojilerle eş değer fiyata satıldığı halde satın alınarak sonra aldım memnunum diye ahkam kesmek ne acı bir durumdur.

Bu yazıyı okuyupta hala crea casper exper vb LCD veya PC satıcılarının bu malzemeleri Türkiyede üretildiğini sananlar varsa hayal kırıklığına uğrayacaklardır.
    Türkiyede hangi chipset üretilmiştir PC donanımıyla ilgili veya hangi anakart hangi işlemci hangi ekran kartı ?
    Hangi Panel veya LCD Plazma tv donanımları nerede üretiliyor verilsin adresi gidip bakacağım neresiyse.
    Yalanlar yalanlar yalanlar başka birşey yok.
    Satan bayilere sorununuz olunca gidip bakın dayak yemediğiniz kalır.Casper alan adam bir ay olmadan fanı yanmış servisi 40 ytl para alıyor bumu servis creada bundan öte bişey değil.Reklam cila.
    Burdan Creanın şu inchi şöyle net full bilmem ne dev gibi salonunuza layık vs hadi ne duruyorsunuz alın gibi yazıp reklam yapanları şikayet ediyorum forum yöneticilerine silin o postları yoksa bu site nereye gidiyor diyeceğim.
    Biride çıkıp bana lakap takmaya yada cevap yazmaya üşenmesin hiç bir cevap vermeyeceğim çünkü creanında casperinde muhatap olunmaya değmeyeceğini bayileriyle servisçileriyle muhatap ola ola öğrendim.
    Saygılar.

kusura bakmayın da ben sizin bu mesajınızdan hiç birşey anlayamadım.2 sene önceki bir konu hakkında konuştuğunuzun farkında mısınız?
    açarsanız sevinirim.

• quote:

ChordSolo
    kusura bakmayın da ben sizin bu mesajınızdan hiç birşey anlayamadım.2 sene önceki bir konu hakkında konuştuğunuzun farkında mısınız?
    açarsanız sevinirim.

Merhaba;
    Sayın ChordSolo öncelikle benimde bir Crea Lcd kullanıcısı olduğumu yazmak istiyorum.
    Bu topic için yazılan tüm mesajları maalesef dikkatlice okuyamadım.Ancak, teknik olarak markanın + - 'leri veya kullananların sorunlarından bahsetmek yerine daha ziyade Crea'yı üreten firmanın durumundan, ne nereden geliyordan, ilgisi olmadığı halde başka markaların tüketicileri üzen ürünlerinden ve kötü servislerinden bahsediliyor.
    Örneğin; CallOfTheWild nickli üyenin yazdıkları gibi.CallOfTheWild'ın yazdıklarından hiçbir şey anlamadım.Başka markalardan ve lcd tv dışındaki ürünlerden şikayetçi olduğunu sanıyorum.Ama Crea ile ne ilgisi var?Burada ilgisi olmayan marka ve problemlerden konu açıldıkça Crea markasına karşı olumsuz fikirler ediniliyor.Üretici firma Kont Bilişim adıyla yıllardan beri Türkiye'nin milli sermayesi ile kurulmuş üretim ve satış yapan bir firmasıdır.
    Teknosa, Vatan bilgisayar v.b. firmaların raflarında gördüğünüz birçok hardware ürünleri Türkiye'ye getirip pazarlamaktadır.Diğer kaliteli markaların ürün gamındaki bazı ürünlerininde Türkiye distrübütörüdür.Firma çalışanlarının yazdığı gibi Türkiye' nin en büyük ciro yapan ilk 500 firması arasındadır.
    Kont Bilişim sahibi Nevzat Kont (Nevzat amcamız) Türkiye aşığı bir yatırımcı ve iş adamıdır.Kendisi ne uzakdoğulu nede avrupalı, amerikalıdır.
    %100 yurdum insanı, Kayseri'lidir.Tuzla-Orhanlı'da son derece modern üretim yapan bir tesisi geçen yaz hizmete girmiş ve birçok vatandaşımız burada çalışmaktadır.Yerli üretim ve milli sermayeyi desteklemeliyiz.Hangi marka olursa olsun.Elbette biz tüketicilere sıkıntı yaratan problemlerinide çözmeleri için mutlaka eleştirmeli Dünyadan iyi örnekler vermeliyiz.
    Ben bunları nereden biliyorum; Fabrikasının yapım aşamasında Nevzat beyi ve firma çalışanlarını tanıdım.İnşaatta çalışan taşeron firmaların birindede ben çalışıyordum.Yani ben Kont firmasının personeli hiçbir zaman olmadım.
    Pekala ben bunları neden yazdım; Arkadaşlar yaklaşık 2,5 yıl önce bu konu açılmış.Özellikle Signore nickli yönetici arkadaşımız bu markanın yeni olduğunu alınmaması gerektiğini, alınacaksa başka yerli markaların (ki artık global dünya ticaretinde yerlinin anlamı tartışılırken) alınmasını tavsiye etmiş. Yani doğruyu söylemek gerekirse cihazların özelliklerinden ziyade üretici firmanın ne olduğu ve çekincelerden söz edilmiş.
    Ama kimse de cihazla ilgili yapılan testlerden kullanıcı görüşlerinden söz etmemiş(CordSolo dışında).

Değerli arkadaşlar Crea markası hakkında bildiklerimi sizlerle paylaştım.Niyetim Crea markasının üreteniyle uğraşmaktansa Crea ürünlerinin özellikle bu topikte problem ve çözümlerinden söz edelim.Crea lcd kullanan ve sorunları olan hiç kimse yokmu?

Pekala, ben kullanan veya konu hakkında bilgisi olan arkadaşlara sormak istiyorum;
    Dvd playerdan lcd ye görüntü aktarımı sırasında Lcd nin menüsünden resim kısmına girdiğimde HUE yazan bir seçenek daha görünüyor.
    Burada bir bar üzerinde yeşilden kırmızıya doğru rengi değitirebiliyorum.Sormak istediğim bu seçenek doğru şekilde nasıl kullanılır, buradaki değişiklikler diğer hangi ayarları nasıl etkiler?Cevaplar için teşekkürler.Saygılar.

• crea 32 Venera var benden de yeni aldım cok memnunum sırf ps3 icin aldım internetten pes 2009 oynuyorum :)
  • quote:

GameZero
    crea 32 Venera var benden de yeni aldım cok memnunum sırf ps3 icin aldım internetten pes 2009 oynuyorum

Merhaba,
    Cihazla ilgili izlenimleriniz nelerdir?Kalite-fiyat-performans değerlendirmeniz sizi memnun ediyormu?Cihazda olmasını istediğiniz başka özellikler varmı?
    Benim kullandığım lcd 40" monitör.Yani çatı anteniyle kullanma imkanım olamıyor, cihazda tv tuner ünitesi yok.Tv yayınlarını kablolu yayın bağlantımda olmadığı için uydu receiver ile izleyebiliyorum.Bu durum benim için Star TV nin Fenerbahçe'nin bu seneki Avrupa maçlarını uydudan şifreli (hemde maalesef kimsenin çözemediği şifreli) yayınlaması dışında rahatsız etmedi.Aksine uydudan tv izlemek bence kanal çeşitliliği ve daha kaliteli (bu kalite yerli yayınlar için çok tartışılır) dijital yayınlar sebebiyle çok daha doğru bir seçim.Saygılar.

• bizim evine sürekli gittiğimiz bir dostumuzda var mayıs ayında evlendi kendisi evinede bu lcd yi aldı bizde onunla beraber bu markayı tanımış olduk tv ile ilgili bi problemi olmadı şu ana kadar ama görüntü kalitesi berbat derecede kötü..

Ama mesela benim ailemin evinde babamların yani samsung var benim gözüm ona alıştığı içinde olabilir ama bende bu aralar LCD bakıyorum CREA alacağıma Beko Yada Panasonic alırım daha iyi
  • TIERRA 42" LCD TV K42S aldım

ama daha kurulum yapmadım beyazeşya pazarlaması yapan kuzenim tavsiye etti
    daha önce firmayı tanımıyordum kullanınca izlenimlerimi ve resimleri burdan bildiricem
  • quote:

güzelceli
    TIERRA 42" LCD TV K42S aldım

Hayırlı olsun.Kurulum sonrası izlenimlerinizi ve hangi cihazlarla kullanacağınızı yazarmısınız?
    Elbette eleştiri ve değerlendirmelerinizide bekliyoruz.Kolay gelsin.
  • ARKADAŞLAR CREA TİERRA 32 NİN SERVİS MENÜSÜNE NASIL GİRİLİYOR.VE YAZILIM GÜNCELLEME FALAN VARMI.

BENDEKİ LCD TV OLARAK GAYET İYİ ÇALIŞIYOR SES GÖRÜNTÜ VS AMA USB DEN FİLİM AÇITIĞIMDA GÖRÜNTÜ VAR SES YOK.SEBEBİNİ BİLEN VARMIDIR.TŞK.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.