Şimdi Ara

CREA LCD TV (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
0
Favori
64.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: znk
    82 ye 49 cıktı.

Bu haliyle oran 1,6734 çıkıyor.
    Ancak bu sayılara göre diagonal olarak da 95,5 cm. olması gerekiyor, yani olması gereken 94 cm.'den 1,5 cm. fazla.
    Sanki genişlik veya yüksekliği 1 cm. hata payı ile ölçmüşsünüz gibi geliyor bana.

Neyse, sonuç olarak şimdiye kadar verilen 3 örnek bile Lcd Tv'lerin en-boy oranlarının hemen hemen hepsinde aynı olduğunu gösterdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Orjinalden alıntı: dandini2000
    tekrar soruyorum madem forumları sevmiyorsunuz neden bu foruma 12xx mesaj attınız?kiminle neyin mücadelesini yapıyorsunuz?

Bu sorunuzu ilk planda dikkate almadığım için, cevap veremeyeceğimi zannedip, mesajı 1 gün sonra edit'leyip, üstüne üstlük renkli yazmışsınız. "Signore'yi alt ettim galiba" gibi anlam veremediğim hevesiniz kursağınızda kalacak ama cevap vereyim :

Aslında cevap da vermeye pek gerek yok, herşey kendini anlatıyor. O cümlemin geçtiği aşağıdaki kısmı bir siz öyle yorumlarsınız herhalde.

quote:

Orjinalden alıntı: signore
    Yine söyleyeyim, forumları bu yüzden sevmiyorum. Yıllar yılı edindiğiniz tecrübeleri, bilgileri bir mesaj ile aktaramıyorsunuz.
    Zaten derin tartışmalara (fikir alışverişine) girmeye niyetim ve vaktim yok.

Son olarak, benim bildiğim forumlar "faydalı bilgi alışverişi" içindir.
    Ancak son dönemde Donanımhaber'in bazı alt forumlarının bu amaçtan uzaklaştığını görüyorum.
    O kadar çok boş-yanlış ve "bilgiye dayanmayan" yorum yapılıyorki, artık forumu okuyanlar neye inanıp neye inanmayacağını şaşırıyor.

Örneğin bir üye spesifik bir cihazın alınması için bir firma öneriyor.
    Sonra iki mesaj altında anlaşılıyorki, önerdiği firmadan aldığı ürün 2 defa tamir görmüş, hala çalışmıyor
    Ve bunu gayet doğal bir şekilde söyleyebiliyor, çünkü düştüğü çelişkinin farkında değil.

cezalıydım kusura bakmayın cevap veremedim.
    "signore yi alt etmek mi?"
    Allah aşkına siz burada mahalle kavgası falan mı yaptığımızı sanıyorsunuz?
    her neyse merakımı muhafaza etmekle beraber ne yaptığınız şu aşamada çok da umurumda değil.
    ben halen ne yapmaya çalıştığınızı anlayamadım kusura bakmayın...
    edit:bir gün sonra değiştirme yapıp kırmızı ile yazmam konuya dikkat çekmekti,lütfen cümlelerimi kendinizi övmek(veya her ne yapıyorsanız) maksadıyla kullanmayınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 29 Kasım 2006; 0:14:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: dandini2000
    cezalıydım kusura bakmayın cevap veremedim.
    "signore yi alt etmek mi?"
    Allah aşkına siz burada mahalle kavgası falan mı yaptığımızı sanıyorsunuz?
    her neyse merakımı muhafaza etmekle beraber ne yaptığınız şu aşamada çok da umurumda değil.
    ben halen ne yapmaya çalıştığınızı anlayamadım kusura bakmayın...

Ah ah !
    Bir siz her ayrıntıyı görüyorsunuz, başka herkes saf değil mi...

O soruya cevap vermediğim için 1 gün sonra mesajı editleyip soruyu renkli hale getirmek ne oluyor ?
    Besbelli cevap veremeyeceğim kadar akıllı (!) bir soru sorduğunuzu düşünüp, hemen belirgin hale getirmişsiniz.

Bu arada, her cümlemi herkese açıklayamam; hele sizin gibi anlamamak için çaba sarfedenlere hiç açıklayamam.
    Eğer söylediklerim size anlamsız geliyorsa, beni anlamsız mesajlar gönderen biri olarak anımsayın, olsun bitsin.

• sayın @znk
    kuvvetle muhtemel o hissiyata hoperlörlerin altta olmasından dolayı kapıldınız.pek bilimsel değil ama sulokal ın açıklamasına katılıyorum.crea yı ilk aldığımda bende de benzer bir his oluşmuştu.
    buna bir çeşit "göz yanılması" diyebilirsiniz.
    hele ki bundan önceki tv nuz daha küçük ekran bir tv ise size olacakları anlatayım:
    1.ilk bir ay muhtemelen gözünüz tv na adapte olmaya çalışacak ve siz bu zaman zarfında "müthiş" bir görüntü seyrettiğinizi düşüneceksiniz.
    2.1 aydan sonra gözünüz alışacak ve bu kez detayları görmeye başlayacaksınız.ve 1 ay öncesine kıyasla daha kötü bir görüntü aldığınızı göreceksiniz.
    37" crea da aşağı yukarı diğer tv larla aynı,ben diğer tvlarla panel alanını ölçerek karşılaştırmıştım,alırken(hem32" hem 37" yi)

• quote:

Orjinalden alıntı: Seangel

Merhaba arkadaslar,

Teknosadaki Crea 32 inchde kesinlikle resmi HD READY ibaresi vardı ve buna ragman 1080 i yi gosteremedi.Teknosadaki Crea 37 inch ve 42 inchlerde ise resmi HD ready yazısı yoktu.AMA ozellikle crea 32 inche dikkat ettim diyorumya 3 saatlik bir testten gecirdik diye kesinlikle uzerindeki resmi HD ready ibarasiydi.Aldıgım philipsin uzerindeki logoyla aynıydı.Ama buna ragmen 1080 i yi desteklemedi.Bence bu işte bir gariplik var.Bu forum da daha once crea calısanlarının dedigin gibi diger markalar nasıl HD ready ye hazırsa crea da Hd ready o kadar hazır demişlerdi!!!Bence Crea HD ready e HAZIR DEGİL.eLLERİNDE CREA SI OLANLAR BENCE SİRKETİN KAPISINA TELEVİZYONLARI İLE GİTSİNLER VE 1080 İ FORMATINI DESTEKLEDİGİNİ KANITLAMASINI İSTESİNLER.aYNI ZAMANDA 480İ 760İ Yİ DESTEKLEYİP 1080 İ Yİ DESTEKLEMEYEN HD televizyonlarda var.bence crea da oyle bir sey iste.

Bahadir

Cebit,Compex 2006 Fuarında 4 gün boyunca 1080i HD Görüntüler 32.37.42.47'' CREA LCD lerde çalıştı herhani problem yok tüm modeller desteklemektedir.

• Uzun zamandır Forumu takip edemedim biraz yoğunluk vardı fuarlar falan derken uzak kaldım fakat okuduğum kadarıyla CREA kendini tanıtım tarafında eksik kalmış sanırım bu sorunda 3 ay içinde giderilecek bugüne kadar üretim ve stok problemi vardı LCD yetişmiyordu sadece teknosa da vardı fakat artık siemens bayilerinde de olacak En Ucuza Kalite isteniyorsa eğer reklam gibi oldu :)

yukarıda okuduğum kısır tartışmalara girmeyeceğim ama şunu söylemedende geçemeyeceğim crea 'nın rakibi SONY,PHILIPS,SAMSUNG derken Hedef onlardı halada öle eğer CREA VESTEL kullanıcılarına hitap edecek olsa idi LG.PHİLİPS (A Kalite) panel kullanmazdı ve korede olan yerel firmalarla anlaşır maliyetini çok daha düşük tutar ve 32'' 1,500ytl ye satardı ozaman VESTEL'e alternatif olurdu CREA LCD 'ler satışa çıkmadan önce bütün testlerden geçerek kutulara girmektedir. LCD üretiminin başında 10 yıldır profiloda üretimin başında olan Mühendisler kontrolünde yapılmaktadır. ismini veremem sormadan CREA LCD 'ler Mayıs ayından itibaren satılmaktadır 6 ayda çok yol almıştır Fiyat/Performansta rakibi yoktur bence kimseyi dolandırma gibi amacı da yoktur.

Bunları bir son kullanıcı olarak yazıyorum Kont personeli olarak değil veya bana birileri bunu yaz dediği için değil ben işin içinide dışınıda bilen bir son kullanıcı olarak yazıyorum CREA LCD alan ucuza kalite almıştır 2kere2 nedir ? cevap orada saklı herkezin soru işaretlerini kaldırır umarım yazım

HDMİ (HDCP) desteği varmıdır gibi sorular duyuyorum var! anlamadığım nokta sanki CREA desteklemediği özellikleri desteklermiş gibi yazıyomuş imajı var yazılarda arkadaşlar HD READY nekadar READY ise tüm dünya markalarında CREA da öle DIBOSS dünyada sadece LCD üreten marka diye reklamını yapıyor ne faydası var Tüketiciye madem ole satsınlar en ucuza öle mağzalara konsinye bırakmakla olmuyo bu işler.. neyse fazla konuyu dağıtmayım diyorum tutamıyorum.

SONUÇ: CREA 42'' TAVSİYEM FİYAT UYGUN EĞER YERİMİZ BÜYÜKSE 47'' VE OCAK AYINI BEKLEYİN HD RECEİVER YANINDA HEDİYE VERİLECEK TEKNOSALARDA BÜYÜK İHTİMALLE 499YTL DEĞERİNDE HD RECEİVER.

• bu hd receiver hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?
    (resim olursa seviniriz)
  • Compex fuarında görmüştüm. siyah şık bir kutu. ancak broşür yada ayrıntı veremiyorlardı. cihazın ön panelindeki ekranda Luxe HD yazıyordu ama televizyonda TPS Hd tanıtımları dönüyordu. Uzun uzun inceleme fırsatım olmadı. Ama fiyatı ile hoş bir seçenek olabilir. Tabii Twinslerden özelliklerini bağlantı şekillerini öğrenebilirsek dahada güzel olur.
  • Compex fuarında CREA markasının PC bölümü vardı onedenle LCD ağırlıklı bir stand yoktu.

Cebit fuarında bağlantı şekli HDMI idi Kaynak CREA HD RECEİVER (uydu alıcısı) Doğan holdingin DHDTV ve HOTBİRD uydusundaki LUXE TV idi bunlar test amaçlı 1080i olarak yayın yapmakta +HDD ile 1080i HD yayınlar ile de çalıştı. Yeni Dizayn 2 ay dan önce stoklara girmez. Ayrıca DECKTRON marka olarak Carefourda 3.200 ytl KDV dahil olarak alabilirsiniz. 42'' 106 ekran
  • 499 YTL olacak fiyatı %80 DVBS-2 destekli hem hd yayınları hemde normal yayınları alır. Mayıs ayından itibaren LİG TV ve Sinema kanlalları HD yayına geçecek ozaman daha çok fartkı ortaya çıkacak şuan sadece Humax var piyasada 500€+kdv fiyatı Crea gene nedir olucak receiver olayında da Güney Korenin 2. en büyük üreticisini ürünü Avrupada hatrı sayılan dergi olan satvisiondan ödüllü bir cihaz resim denedim eklemedi

Fully Compliant to MPEG-2 Digital standard
    Fully Compliant to MPEG-4 part10 AVC HD/H, 264 standard
    Fully Compliant to DVB-S/S2 satellite standard
    Various Video Display format with PAL/NTSC/480p/576p/720p/1080i 50/60Hz support
    Transport stream : MPEG-4 Part10 AVC/H.264 HD HP@L4.0 1920x1080 @ 50Hz
    Profile Level : MPEG-2 HP@HL.MPEG-4 Part10 AVC/H.264 HD MP@L4.0
    Input Rate : Maximum 90Mb/s
    Aspect Ratio : 4:3, Letter Box, 16:9
    Video Resolution : 1920x1080i, 1280x720p, 720x576p @ 50/60Hz
    Audio Decoding : Dolby Digital, MPEG-1 Layer 1,2, MPEG 2/4 AAC
    Audio Mode : Mono, Left, Right, Streo, Dolby Digital

• iyi görünüyor,teşekkürler
  • arkadaşlar ben Türkiyenin en büyük teknoloji şirketlerinden birinde 14 senedir yönetici olarak çalışıyorum.Bu ürünü satmamamıza rağmen yakından inceleme fırsatı buldum bizati ürünü parçalara ayırarak 2 teknisyen arkadaşımla birlikte üründe kullanılan parçaların kaliteli parçalar olduğunu gördük orta sınıf bir lcd olarak algılıya bilirsiniz.
  • yindede marka diyorsanız philips 32hf7473 modelini düşünebilirsiniz pixelplus özelliği olan ve fiyatıda 2199 ytl
  • quote:

Orjinalden alıntı: salesman71

arkadaşlar ben Türkiyenin en büyük teknoloji şirketlerinden birinde 14 senedir yönetici olarak çalışıyorum.Bu ürünü satmamamıza rağmen yakından inceleme fırsatı buldum bizati ürünü parçalara ayırarak 2 teknisyen arkadaşımla birlikte üründe kullanılan parçaların kaliteli parçalar olduğunu gördük orta sınıf bir lcd olarak algılıya bilirsiniz.

crea için mi söylüyorsunz,tam anlayamadım?
  • Receiver konusundan hiç anlamıyorum ama bahsi geçen CREA HD Receiver fiyat ve özellikler açısından ilgimi çekti. Yan oda kampanyasından faydalanıp Digiturk baglantısı ile TV seyredeceğim. Bu receiverı aldığım zaman, Digiturk HD yayınlar baslayana kadar sorunsuz bir şekilde kullanabilirmiyim ? Ayrıca receiver ın digital ses çıkışı ve component çıkışı var mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DubLanC

Receiver konusundan hiç anlamıyorum ama bahsi geçen CREA HD Receiver fiyat ve özellikler açısından ilgimi çekti. Yan oda kampanyasından faydalanıp Digiturk baglantısı ile TV seyredeceğim. Bu receiverı aldığım zaman, Digiturk HD yayınlar baslayana kadar sorunsuz bir şekilde kullanabilirmiyim ? Ayrıca receiver ın digital ses çıkışı ve component çıkışı var mı ?

evet soruyu ağzımdan almışsın dostum.ben de merak içindeyim.crea receiver tamam fiyat cazip v.s v.s
    ama lig tv ne olacak?
    ben öyle tahmin ediyorum dg kendi receiverını verecek.çünkü bu konuda çalışmaları olduğunu biliyoruz.
    hatta bir fuarda tanıtımını da yaptılar.(forumda verilmişti)
    Fenerbahçe yi seyretmeden olmaz malum

• Digiturk e farklı HD receiver kullanımı ile ilgili mail attım. Bakalım nasıl bir cevap gelicek ? . Asıl merak ettiğim konu ise, 2. baglantıyı yaptırıp HD yayın paketine de üye olursam, 1 hd receiver ve 1 normal receiver için tek çanak olmasından dolayı HD yayınlarda sorun olur mu ?

Fenerbahcemin gollerini hd formatında seyretmek ayrı bir keyif olucaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DubLanC -- 22 Aralık 2006; 14:40:54 >
  • Hala satin alacak kadar cazip gelmiyor ama
    yerli bir tesebbusun bu ayari tutturabilmesi gurur verici..
    selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: salesman71

arkadaşlar ben Türkiyenin en büyük teknoloji şirketlerinden birinde 14 senedir yönetici olarak çalışıyorum.Bu ürünü satmamamıza rağmen yakından inceleme fırsatı buldum bizati ürünü parçalara ayırarak 2 teknisyen arkadaşımla birlikte üründe kullanılan parçaların kaliteli parçalar olduğunu gördük orta sınıf bir lcd olarak algılıya bilirsiniz.
  • Konu başlığının dışına taştık biraz ama;
    http://ezinearticles.com/?DirecTV-HD-LNB-Upgrades-Getting-Crystal-Clear-High-Definition-Programming&id=299493

Verdiğim linkte HDTV seyredecekseniz özel LNB almalısınız diyor. Görünürde bizim dijital LNBler ile bir fark yok gibi.
    http://sadoun.com/Sat/Products/DirecTV/satc-kit.gif

Pcden yada hd receiver ile izleyenler LNB değiştirme gereği duymadan bu yayınları alabiliyor mu acaba? Yoksa dendiği gibi tüm sistemi yeniden HD'ye göre toplamak mı lazım?

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.