Şimdi Ara

BenQ MP610 DLP Projeksiyon Cihazı İzlenimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
0
Favori
27.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BENQ MP 610 DLP (2000 ANSİLÜMEN) PROJEKSİYON CİHAZI

ÖRNEK RESİMLER İÇİN BU LİNKE BAKINIZ.
    http://kurander.blogspot.com

TEKNİK ÖZELLİKLER

• Projeksiyon Sistemi : DLP Teknolojisi (Texas Instruments)
    • Panel : SVGA DDR DMD™ x 1
    • Doğal Çözünürlük : SVGA (800 x 600)
    • Parlaklık : 2000 ANSI lumens
    • Kontrast Oranı : 2000:1 (Full on/Full off)
    • En-Boy Oranı : 4:3 Doğal, 16:9 Seçilebilir
    • Renk : Tam 16.7 milyon renk paleti
    • Lens : F=2.6 to 2.77, f=20.4 to 23.5 mm
    • Zoom Oranı : Manuel Zoom, 1.15:1
    • Görüntü Boyutu (Diyagonal) : 31” den 300” e (79cm den 762cm e)
    • Throw Oranı : 55”@6.6 feet (55”@2m)
    • Lamba : 200W, 3000/4000 saat (Normal/Ekonomik mod)
    • Bilgisayar Uyumluluk : VGA (640 x 350) den SXGA(1280 x 1024) e
    • HDTV Uyumluluğu : 480i, 480p, 576p, 720p, 1080i
    • Video Uyumluluğu : NTSC, PAL, SECAM
    • Yatay Frekans : 31-82 kHz
    • Dikey Tarama : 48-85 Hz
    • Giriş Terminali : PC Analog RGB: D-sub 15 pin x 1(ortak)
    • A/V Component Video: D-sub 15 pin x 1(ortak)
    • S-Video: Mini Din 4 pin x 1
    • Composite Video: RCA x 1
    • Audio PC audio: Stereo mini jack x 1(ortak)
    • Video L/R audio: Stereo mini jack x 1(ortak)
    • Output Terminal : PC Analog RGB: D-sub 15 pin x 1
    • Ses, 2 Watt x 1 hoparlör
    • Control Terminal USB Konnektör: USB x 1, Tip mini B
    • Seri Konnektör : RS232 8 pin MINI DIN
    • Boyutlar (E x Y x B)
    • 9.37x 3.70 x 11.14 inches (238 x 94 x 283 mm)
    • Ağırlık : 6 lbs (2.72 kg)
    • Güç : 100 to 240 VAC, 50 to 60 Hz
    • Power Tüketimi En fazla 285W
    • Gürültü Düzeyi : 29/25 dB (Normal/Ekonomik mod)
    • Dünyanın en büyük DLP projeksiyon üreticisi olan BenQ nun geliştiridiği Color Matching Technology (Renk Eşleme Teknolojisi), diger projeksiyonlara gore cok daha dengeli renk satürasyonu (doygunluk) ve en doğru renklerin oluşumunu sağlar.
    • Color Matching Technology, 3 ayri teknolojinin birleşmesinden oluşur;
    1- Golden Ratio Color Wheel (5 katmanli renk tekerleği), yine sadece BenQ nun geliştirdiği 5 Renk tekerleği sayesinde parlaklıktan ödün vermeden mükemmel renk satürasyonu, mükemmel video performansı sağlar (gerçek ten rengi, çimen rengi, mükemmel metal rengi, ...).
    2- A.C.C.T (Advanced Color Wheel Coating Technology) özel kaplama ile geniş renk gamı; renk gamı temel olarak renk tekerleğinin kaplaması tarafından kararlaştırılır. ACCT tüm renk gamını genişletir ki buda rakiplere göre daha iyi renk satürasyonu ve doğru renkleri getirir.
    3- Optimal Gama Curve Adjustment ile BenQ projeksiyonlar sRGB standartına göre farklı kaynaklardan gelen farklı renk değerlerine (örneğin farklı notebooklar farklı renk değerlerine sahiptir) en uygun Gama eğrisini saptar.
    • BenQ, NSTL organizasyonu tarafından sRGB sertifikasına sahiptir.
    • Türkiye’de tek Kapıdan Kapıya Konforlu Garanti Hizmeti veren Projeksiyon Markasıdır.
    • 9 Adet uygulama modu sayesinde size en uygun modu ayarlayabilirsiniz. (sunumdan, oyuna kadar)
    • OSD Dilleri : English/ French/ Germany/ Italian/ Spanish/ Russian/Traditional Chinese/ Simplified Chinese/ Japanese/ Korea/Swedish/ Dutch/ Turkish/ Zech/ Portuguese / Thailand/ Polish
    • Uygulama Modları : PC Input: (En Parlak, Sunum, sRGB/Foto, Oyun, Video) Video Input: (Video, Film, Oyun, Foto) Aksesuarlar Çanta, Uzaktan Kumanda, USB Kablo, VGA Kablo, Güç Kablosu
    • Garanti süresi : 2 yıl destek hattı SBS (0216-459 23 67)
    (Makinenin yukarıdaki teknik bilgileri, Uzman nickli arkadaşın yazısından alıntıdır.)

Yazının en başında projeksiyon cihazının örnek görüntülerinden oluşan bir site adresini link verdim. Tüm görüntüler economy modunda alınmış olup, TOMB RAİDER ve wmvhd görüntüler bilgisayardan 1280*1024/75hz olarak, diğerleri digiturk ve dvd playerdan composit bağlantı ile alınmış görüntülerdir. Henüz gerçek yerini oluşturamadığım ve çocuklar nedeniyle kur/kaldır şeklinde kullandığım aleti, müzik setinin üstünde yaklaşık 120cm yükseklikte, duvara 4m mesafeden kullanıyorum ve yaklaşık 140*200 ölçülerinde görüntü alıyorum. Ses içinde kaynak cihazdan müzik setine aktarılan sesi kullanıyorum.

Burada çeşitli konu başlıkları altında yazdığım izlenimlerimi ve son durumu toparlamak istiyorum. Makine hakkında ilk izlenimim kolayca kurulduğu, flouresan ışığında normal modda hem digiturk tv(composit ile) hemde dvd başarılı olduğuydu. Işık kapalı iken tabiiki daha iyi. Ekonomik modda da fena değil. mp610'u dvdden komposit ve s-video bağlantı ile seyrettiğimde çok ayırt edici farklar seçemedim. Henüz komponent vga dönüşümlü kablo edinemedim. Ancak aynı filmi laptoptan vga ile projeksiyona aktardığımda özellikle karanlık sahnelerde görüntü daha net gibi geldi. Bu konuda forumdaki kulanıcı arkadaşların (süha 1977) gerçek sinema keyfi için component to vga kablo ile bağlamak gerektiği şeklindeki görüşlerine katılıyorum.Bu yüzden selanik pasajı ve bilinen bilinmeyen pek çok kablo satan yeri ve internet sitelerini dolaştıysamda maalesef kabloyu bulamadım. HP’nin hazır kablosunu, Amerika’da bir arkadaştan ısmarladım ama henüz kablo gelmedi.

Kutu içinden çıkan vga kablo ile ve mevcut s-video kablo ile laptoptan divx ve hd clip denedim. 1024*768*59hz olarak vga performansı ile s-video arasında doğrusu fark göremedim. Fotoğraf video ve sunum için ayrı ayrı modları olduğunu tüm bunları denedikten sonra gördüm. Kendi modlarında da daha parlak olan oyun modu ilk etapta daha iyi geldi. Ama göz alışınca film modu da iyi.Bu arada perdeyi sadece kontrol amaçlı olarak açtım ve hiç kullanmadım. şimdilik şampanya rengi duvarda seyrediyorum ve memnunum. Örnek resimlerde bu duvardaki görüntülerdir. Ancak herhalde perde ilede görüntü biraz farkedecektir.

Özellikle çok bahsi geçen rainbow effect sadece hareketsiz parlak dvd menülerle çok dikkat ettiğimde tv görüntülerinde var gibiydi. Ekonomik modda hiç gözüme çarpmadı ki, bu kuzguna yavrusu misali bana özgü bir göz yanılmasıda olabilir. Digiturkün vestel receiverı üzerinden uefa maçlarının bir bölümünü seyrettim. Bazı arkadaşların olabileceğini söylediği havada süzülen topu takip eden çizgi şeklinde bir iz algılamadım. Daha önce Basketbol dünya kupasında da böyle bir problem yaşamadım. Ama bu türden şeyler gözden göze farkediyor. Bunun dışında aynen televizyonda olduğu gibi, kanalların yayın kalitesi görüntüde ciddi farklılıklar yaratıyor tabii.

Herne kadar aslen dvd seyretmek için almış olsam da, 100 küsür inçlik bir ekranda tv seyretmekde hiç fena olmuyor.

Lamba ömrü ortalama 3000-4000 saat olarak geçiyor ve yedek lamba 300USD civarı imiş. Tüplü tv gibi gün boyu açık olmayacağına göre idare eder.

Genel memnuniyet dışında rahatsız eden husus, dar alanda büyük ekran seyretmek. Cihazı görüntü kaynakları ile aynı yere koyunca yaklaşık 4m mesafeden yine yaklaşık 140*200 ölçülerinde görüntü alıyorum. Buda biraz boyun ve baş ağrıtıyor. Bu yüzden projeksiyon cihazı alırken cihaza uygun yer ve kablolamayıda baştan planlamak lazım.

Memnuniyet tabiiki kişisel beklentilerle ilgili. Bu nedenle Tvde olduğu gibi tavsiyeden çok alacak olanların test ederek projektör seçmesi uygun olacaktır. Ama genel olarak verdiğim parayı hakettiğini söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurander -- 26 Aralık 2006; 1:19:21 >

• resimler çok güzel.bir arkadaşım daha almıştı bu cihazdan.gerçekten çok tatmin edici.lamba ömrü tatmin edici ama fiyat pahalı geldi biraz bana.iyi günlerde kullan bu arada.perde hediye galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChordSolo -- 27 Eylül 2006; 15:21:44 >
  • dandini2000: ben doların ilk oynadığı dönemde üç ay kadar önce btdepo.comdan 1.434.YTL'ye 6 taksitle almıştım. Fiyat/performans olarak buna yakın olan vatanın dvd player hediyesi ile 499 Euroluk tw20'si vardı ki orada görüntüyü başarılı bulsam da perde hediyesi ile görüntü parlaklığı nedeniyle benq tercih ettim.

cemege35: düşündükçe aklını çelen şeyler çoğalıyor. Yada döviz kuru bize oyun oynuyor. Mesela Topkapı Vatan'da birde nec vardı bu civarlarda fiyatı olan ve vatanın açık alanındaki aydınlığında bile film çok netti. Kafanı biraz daha karıştırmak istersen oraya uğra. Bu arada vatanda benq fiyatına perde dahil değildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurander -- 4 Ekim 2006; 12:08:58 >
  • 17"lcd başlığında aşağıda adresi olan 21pin scarttan vga'ya kabloyu gördüm ve hemen ısmarladım. Bakalım dvd yada digiturk görüntüsüne katkısı olacak mı?
    http://www.weblebi.com/Default.aspx?Pt=14&Pid=NlWyIxAqoX-ROtZnB5kSYg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurander -- 4 Ekim 2006; 12:08:29 >
  • Kurender kablon geldimi .Geldi ise faydası oldu mu?
  • Cuma gunu kargoya vermisler. Pazartesi ancak alabilirim.(isyerime gelecek) Componentten vga'ya olanda yola cikmis. Herhalde birkac gun sonra pek cok kablom olacak.umarim bosa gitmezler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Weblebi'den gelen kablo maalesef scarttan vgaya görüntü aktarmada işe yaramadı. Denediğim görüntü ayarları ile görüntü alamadım. Vgadan scarta görüntü aktarmada işe yarayıp yaramayacağınıda denemek içimden gelmedi. Üstelik sitede 1.5m. ve 2m. kodu ile iki ayrı kablodan, (m) kısaltmasını metre olarak düşündüğümden, 2m. olanı ısmarladım. Ancak gelen kablo 20cm. uzunluğunda idi. Siteden e-posta ile sordum ama cevap alamadım. Çifte hayal kırıklığı.

Bu sabah asıl beklediğim componentten vgaya kabloda geldi. Umarım buda beni hayal kırıklığına uğratmaz.Akşam deneyip sonuçlarını yazarım. Ve tabii görüntü alabilirsem fotoğraflarınıda eklerim.

• Component vga işe yarar inşallah.Resimleri bekliyoruz.
  • Weblebiden (m) kodu ile ilgili hala cevap gelmedi. Geleceğinide sanmıyorum artık.
    Herneyse yukarıda bahsettiğim bir tarafı scart diğer tarafı dişi vga olan kablo, vgadan scarta görüntü aktarmada işe yarıyor. PC yada laptoptan tvye görüntü aktarmak için dönüştürücü arayanlar kullanabilir. Deneme yaptığım 37 ekran tvde görüntü alamasamda 100Hz ve sonraki yeni nesil tvlerde işe yarayacaktır sanırım.

Componentten vgaya kablo, dvd playerın çıkışını YUV olarak ayarladığımda işe yaradı. MP 610, elimin altında olan "Madagascar" dvdsini 720*580*59hz olarak algıladı. Görüntü tatminkardı. Ancak hem laptoptan yada pcden, hemde dvd playerdan aynı görüntüleri seyredip karşılaştırmam lazım.

Ancak görünen o ki, büyük ihtimalle sonunda bir pc toplayıp dvd, divx, hd, tv ne varsa hepsini oradan vgadan vgaya aktarıp seyredeceğim. Çünkü hiçbir görüntü kaynağı bir bilgisayarın yerini tutmayacak gibi görünüyor. Böylece her defasında kaynağa göre ses kablosunu çıkarıp takmamda gerekmeyecek.

• Bir önceki mesajımda weblebinin cevap vermediğini yazmıştım. cevap geldi. kargo bedelinide kendileri ödemek kaydı ile kabloları iade edebileceğimi belirtmişler. daha önceki firmayı kötüler tarzda yazılarım nedeniyle bir kezde buradan, sorumlu tavırları nedeniyle kendilerini kutlar ve teşekkür ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kurander
    Ancak görünen o ki, büyük ihtimalle sonunda bir pc toplayıp dvd, divx, hd, tv ne varsa hepsini oradan vgadan vgaya aktarıp seyredeceğim. Çünkü hiçbir görüntü kaynağı bir bilgisayarın yerini tutmayacak gibi görünüyor. Böylece her defasında kaynağa göre ses kablosunu çıkarıp takmamda gerekmeyecek.

aslında en mantıklısı bu... divx player alıp yok alt yazısı gözükmüyordu yok şusu çalışmıyordu diye problem yaşayacağımıza en iyisi bi pcde bu işi çözmek... sonuçta hd yayınlarıda izliyebilecez... şu hd dvd'leri çalıştıracak dvd romlarda çıkar herhalde yakın zamanda... boşu boşuna masrafa gerek yok...
  • Dün Vatan Bostancı'ya benq 610 veya epson tw 20 den birini alnmak için gittim.Benq açtılar.Bilgisayardan dvd resim vb görüntü çok kötüydü.Ayarlamaya çalıştılar düzeltemediler.Kuranderin resimlerini gördüğümden bu ürün bu kadar kötü gösteremez dedim.Ses yok.Ampülümü bitiyor dedim herhalde dediler.Epson'u açın birde dedim.Ondan elimizde sadece teşhiri kaldı sadece İzmir'de var dediler.Ben İzmirliyim aldırırım dedim .50 tane bize de gelecek zaten bağlantı kablosuda yok görüntüsünü gösteremeyiz dediler.Kapanma saati geldiğinden kıvırdılar anlayacağınız.Yine işi çözemeden geri döndüm.Yılan hikayesine döndü bizim iş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemege35 -- 12 Ekim 2006; 11:41:12 >
  • Nihayet birkac kablo denemesi yapacak firsat buldum.
    Oncelikle dvdplayerin komponent cikisindan projektorun vga girisine baglanti yaparak, Terminator 2'den bir bolum aldim. Buradaki amacim karanlik sayilabilecek bir sahnenin aktarimini izlemekti. Blog sayfamda gorulecegi gibi, (resimde cok farkedilmiyor olabilir) laptoptan vgadan cihazin vgasina daha basarili bir goruntu veriyor.

Canli renk ve aydinlik goruntuler icin bir cizgi film sectim. Belki south park cok iyi bir secim degil ama sadece menu resimleri bile bariz bir sekilde fark ediyor.

Dvd Playerim divx desteklemedigi icin divx denemedim. Ama sonucu tahmin etmek zor degil.

Goruntu isleyip yukselten philips 5960 gibi bir player ile farkli olurmu bilemem, ama mevcut malzeme ile playerin 720*480 olarak aktardigi goruntu yerine 1280*768 cozunurluklu laptop goruntusunu tercih ediyorum.

Bu amacla elimdeki cikma parcalardan projektore ozel bir pc kasasi topmaya basladim. Bakalim ne olacak.

Ornek fotolarin adresi ayni.http://kurander.blogspot.com

• Altin uclu scart basliginda syamanerin dedigi seyler mantikli gorundu.
    alinti:"Sizce 852*480 çözünürlüklü plasma ekran mı daha "iyi" görüntü verir yoksa "1366*768 çözünürlüklü bir LCD ekran mı?
    Doğal olarak görüntü kalitesi LCD ekranda daha yüksektir. Ancak pratikte bazı noktalar vardır. CRT dışı, sabit pikselli panellerde (yani plasma ve LCD) gelen sinyal ancak "native" (yani doğal) çözünürlüğe uygun olursa iyi görüntü alırsınız. Örneğin 1024*768 bir LCD monitöre bilgisayarınızdan 800*600 sinyal gönderirseniz görüntü berbat olur. Ayrıca daha yüksek çözünürlükteki panel, sinyaldeki her türlü paraziti de aynen gösterecektir. Bunu engellemenin en iyi yolu da görüntüyü "bulanıklaştırmaktır". Yani aslında kaliteyi "düşürerek" daha "iyi" görüntü elde edersiniz. "

• Nihayet yeni kasa alip elimdeki malzemelerle sirf projektore ozel pc topladim. tv dvd divx ve ses cikisi tek kaynaktan. hem icime sinen goruntu. hem daha az kablo kalabaligi.
  • kurander , bu lamba konusunu bittiginde atmanın dısında nasil halledilebilir,
    elyapimiprjctr. forumunda modifiye ediyorlar ama;
    bu modeller yeni oldugundan bu kadar rahat mudahale edilinebilinir(!) mi..

Cozunurluk olayı desteklenen seklınde kullandıgında
    lcd'deki gibi bozulmalar oluyor mu yani illa dogal cozunurluk mu kullanmak gerek..
    Birde hızlı oyunlar da ki performansı nasil nfs'de quake'da falan eger iyi degilse, (tepki suresi vs.)
    hic bulamıyayım bn gibip 20" lcd alım daha yoln basındayken

Biraz cok soru oldu ama bulmusken sorayım dedım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zatara -- 10 Kasım 2006; 7:11:35 >

• işte DONANIMHABER'i bu yüzden çok seviyorum !

tam şu cihaz nasıl birşey acaba dediğim dönemlerde karşıma alıp test eden birileri çıkıyor.

buna bayılıyorum

teşekkürler kurander

sana özel mesaj attım. ilgilenirsen çok sevinirim

• kurander, bunları neyle çekiyorsun, marka model olarak. şimdi şöyle bir ikilem yaşıyoruz, acaba biz bu fotoğraflardan projeksiyon cihazının mı yoksa senin çekim yaptığın aletin kalitesini mi yoksa en karmaşığı olarak ikisinin birleşiminin meydana getirdiği görüntünün kalitesini mi algılıyoruz.
    bu ikilemi ortadan kaldırmak için ve daha net olarak yargıya varabilmemiz için sana perdenin önüne herkesin tanıdığı biraz büyükçe bir obje yerleştirmeni ve böylece herkesin bağımsız olarak değerlendirmesine olanak tanımanı rica edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 10 Kasım 2006; 20:02:35 >

bana sorarsan da,

biz bu topic ile,

dünyanın parasını verip de mutlu olan bir adamın deneyimlerini izliyoruz...

kötü birşey alsan, bu kadar anlatır mısın ? hevesim bile olmaz anlatmaya !
    sadece kötüler bırakırım....

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.