Arkadaşlar ben burda yalan veya yanlış şey söylemem. Veya ilgili konularda da söyledim hep bilmediğim konuya girmem bile. Yorum hiç yapmam. Şu konuda yukarıda benimle iddea eden veya yanlış bilen birsürü kişi var. Ya birşey biliyoruz,denedik ve gördük. Amacım sizinde o hatalara düşmememniz. Bu mudur benim yanlış olduğum nokta. Burada uğraşsam herkes teker teker janti haklısın der. Ama anlamak istemeyen adam hatalı olduğıunu bile bile konusuyor. O biryana bilgisayarın b sini bilmeyenler gelip alıntı yapınca ben...
Herneyse can anladığına sevindim. Umarım herkes anlar..
quote:
Orjinalden alıntı: cMbRs
Termal macun sürmezsen sogutamazsın işlemciyi yani şart.
Şart deil gerekli
Pc ısınır, tüter, hatta yanabilir.
@JANT! Benimde işlemcim P4 ve 4 sene oldu sanırsam alalı termal macun felanda kullandıgım yok. Sıcaklıgıda 40*C civarlarında yanı cok normal Bazı işlemciler için gereklı olabiliyor termal macun...
quote:
Orjinalden alıntı: ITheHeavenI
@JANT! Benimde işlemcim P4 ve 4 sene oldu sanırsam alalı termal macun felanda kullandıgım yok. Sıcaklıgıda 40*C civarlarında yanı cok normal Bazı işlemciler için gereklı olabiliyor termal macun...
Süper. Güzel bir örnek daha. Tekrar söylüyorum macun şart değil, gereklidir. Hadi eywallah
diş macunu sür biraz etkisi oluyo yani idare eder diye düşünüyorum sebebi mentollü olduğu için daha iyi soğutuyo ama 3 gun falan idare eder sonra kurur
bende 3 yıldır p4 işlemciyi macunsuz kullanıyorum hatta fanında bir ayağı kırık ama saat gibi çalışıyo maşallah
ilkönce ısınır sonrada yanar
quote:
Orjinalden alıntı: ibosh___
Kısa ve öz xD
size şart deil ama bana şart bnm cpu şuan colgate sensitive diş macunuyla duruyor
quote:
Orjinalden alıntı: ibosh___
Hmm. 4-5 yıl ısınıpta yanmayacaksa daha hala ısnıyorsa bence macun sürmek şart değil. Ama sen 15 yıl aynı işlemciyi kullanıcam ve macunsuz 6.sene yanar diyorsan orası ayrı.
Ben kullanmıyorum bi aralar vardı üzerinde bişe pc ile uğraşırken sildim orayı o gun bu gündür macunsuz kullanırım
İPANA DDİŞ MACUNU FOREVER :
yav pc yi yeni topladığım zaman stok fanın altında macun vardı ve fanı macunla birlikte taktım 2 hafta sonra yeni bir fan alayım dedim allahtan fanı almadan önce sökmeyi denedim stoc fanı janti arkadaşımızın dediği gibi çıkmadı fan biraz zorladım bırakın işlemcinin çıkmasını neredeyse anakart çıkacaktı muahahaaa işlemciyi riske atmadım ve yeni bir fan almaktan vazgeçtim onun yüzünden ne doğru düzgün oc yapabildim ne de sessiz bir pcm oldu fan 4700 devirlere gelince odamda bir traktörle yaşamak zorundayım en azından stok fanın altındakini deil de kaliteli bir macun kullanmanızı öneririm.
quote:
Orjinalden alıntı: JANT!
34_gurcangurel
Sende beni anlamadın. İşlemciye termal macun sürdüğün takdirde, diyelim fanı temizleeyeceksin. Ben sana işlemciyi çıkarıyorsun mıu dedim? Dedim ki "macun işlemci ile fan bakırı arasında sertleşiyor ve fan cıkmakta zorlanıyor. Sizde mecburen sert çekince işlemcide soketten çıkıyor ve fanla beraber geliyor. Bu nedenle pin kıran çok kişi görüm. Ayrıca bende anlamadım. Niye kasıyorum kendimi. Ben yorumumu yaptım,yeni model işlemcilere macun süremeye gerek yok, eski modellerede süremek zorunda değilsin.
İkisinede örnk vereyim. P4 işlemcimi bu güne kadar macunsuz kullandım. Abim d2c E6300 işlemciye hiç macun sürmedi.. + Biz ve tanıdığımız bilgisayarcılar uzun zamandır sistem toplarken macun sürmüyor. Gerisi size kalmış.
Janti ( Umut) kardeşim. 80286 sistemlerden bu yana, az veya çok bu meretlerden anlıyorum. Amstrad'tan tut Sinclair'e kadar hepsi elimden ve evimden geçti. Commodor 64 ile çok uğraştım.
486 dx 2/66 ( tarih 1991) işlemciler ile çalışırken ısı falan sorun değildi. Gün geldi devran döndü, İşlemci üretimlerindeki transistör ve chip sayısı artmaya başlayınca Bellek arttırımı olarak yer daraldı. Bunun neticesinde ısınma problemleri başladı.
P4 HT 530 kodlu işlemciye macun uygulama ve standart kasaya takıp, iyi bir ekran kartıyla güncel oyun oyna.
Bana everest veya speedfan veya anakart veya ekran kartıının özel yazılımlarından oluşan bir ısı ( hararet ) grafiği çıkar. Ayrıca ısıdan dolayı işlemcinin ( İntel ) hızını düşürdüğünü herkes biliyor.
Genelleme yapmak zorundayız. Abinin pc'si belki bu durumlara düşmemiştir. Ama bir Orthos veya süper Pi testine sokarsan ne demek istediğimi anlarsın.
Soğutma önemlidir. Soğutmanın ilk adımı ısıyı aktarmak ve kasa dışına atmaktır. Eski P3 slot işlemcilerdeki fan bozulduğunda kimin haberi olur du?
Ayrıca sevdiğim bir arkadaşsın, kimseyi kırmadan yazmaya çalış.
34_gurcangurel
Haklısın. Sana ve yorumlarına hep katılıyorum. Benim burada anlatmak istediğim şart değil gerekli olması. Ama bazı arkadaşların boşa iddea etmeleri beni bozuyor. Kendime hakim olmadan yorumlar yapabiliyorum. Fakat sonuç yukarıda. Buradan belirtiyorum eğer kırıcı bir laf veya ima edici kelimeler kullandıysam affola. Hiçbir postumu falan da editlemiyorum...
Saygılar.
quote:
34_gurcangurel
Haklısın. Sana ve yorumlarına hep katılıyorum. Benim burada anlatmak istediğim şart değil gerekli olması. Ama bazı arkadaşların boşa iddea etmeleri beni bozuyor. Kendime hakim olmadan yorumlar yapabiliyorum. Fakat sonuç yukarıda. Buradan belirtiyorum eğer kırıcı bir laf veya ima edici kelimeler kullandıysam affola. Hiçbir postumu falan da editlemiyorum...
Saygılar.
Editlencek mesajın yok. LGA 775 işlemciler biraz ısınır. Ama celeron 1,7 478 pin işlemcinin fanı olmasada çalışır, bırak macun olsun veya olmasın.
İsteyen sürer isteyen sürmez. Öyle değil mi? Kişisel tercih bu.
eeeeeee şimdi kimin çişi daha uzağa gitti arkadaşlar ?
bazı arkadaşlar termal macunu sanki bağımsız bir soğutucu gibi anlatmışlar yani macunu sürün üstüne fan bile koymanıza gerek kalmaz gibilerinden
macun varsa sürün yoksa da macun macun diye aranmanıza gerek yok ,etkisi 3-4 derecedir,işlemci fanı ile işlemci arasında kalan mikron boşlukları doldurur ve tam teması sağlar ama olmazsada olmazlardan değildir.
quote:
Ya şu foruma üye olduğumdan beri çok kişiyi mort ettim. Burada da var 4-5 tane mort olacak. Ben insanları rezil etmekten,forumdan uzaklaştırmaktan bıktım onlar benimle iddea etmeye bıkmadılar. koyuacam 2-3 link sonra arkalarını dönüp gidecekler. Sonra tartışan janti olacak. Ben diyorum ihtimal var, siz diyorsunuz bende hiç çıkmadı. İnşallah çıkar
Bu nasıl bir yaklaşımdır nasıl bir üsluptur? Gerçekten yakışıksız olmuş. Yetişkin insanların görüşlerini daha seviyeli beyan edebileceğini düşünüyorum.