Şimdi Ara

Cpu test ve zorlama programı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
13.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tebrikler çok güzel.umarım geliştirme işi dewam edecek.şu halinde ''işlemcinizin skoru'' butonu gereksiz gibi sanki.test sonuçlanınca direk skoru verse daha iyi olur bence. test esnasında bu butona basılabiliyor.
  • Programi indirdim guzel fakat bu %95 zorlama varya ona tıkladıgımzda islemciye zarari war mi ? yada islemcinin neresini zorluyo [evlol] :)? Birde bu programi sen yazdin mi yoksa editledin mi?
  • Programı ben yazdım zaten çok basit şeylerden oluşuyor yenisini çıkarmak için araştırma yapıyorum (başka formlara soru soruyorum zaten ben ne öyrendiysem forumlardan öğreniyorum gerçekten çok güzel bir öğrenme yolu) arkadaşlar çok basit şeyler istemedide kullanımı çok anlaşılır olmamış galiba yenisinde bunun üzerinde dururum program işlemciyi zorlamak için yazıldı işlemciye sürekli işlem yaptırıyor zorlama oranını düşürürseniz işlem yaptırırken arada bir nefes aldırıyor işlemciye (mili saniye sürede olduğu için bunu için xp de görev yöneticisindeki performans grafiğinde güncelleme hızını yüksek yaparsanız bu salınımı görebilirsiniz ) işlemciyi zorlarken nekadar ısındığını filan gözle ben aralıksız 3 saat çalıştırdım bi sorun olmaz ısı çok fazla artmadığı sürece zaten ısı artıyorsa program amacına ulaşmış ve sana iyi bir soğutucu almanı tavsiye ediyor demektir. %95 zorlarken scroll u şağa sola doğru hareket edtirip zorlamak istediğin kademeye getir bu arada oyunlarda işlemci %100 kapasitede çalışır... kolay gelsin..

• P4 1.8A@2.4B 11555 puan..

bu direkt saat frekansıyla ilgili madem matemetiksel döngüleri hesaplıyo.. ne ka mhz o ka puan..
  • %100 de yapınca da 11954 verdi.
  • celeron 416 ya 123 puan nasıl ama iyimi millet 10k+ dan söz ederken.
  • ehe ben 19591 puan aldim hocam nasil iyi mi ? islemci imzada [evlol]
  • Bu arada program icin sana nasil yardimci olabiliriz,yani dahada buyutelim bu programi sitemizde gayet iyi programci arkadaslar var madem sende bu yola bas koymussun bunu dahada buyutup degistirip adam gibi bir sey yapalim ne dersin ?
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by PersonaL Computer</i>
    <br />P4 3703 15890
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    puanı mhz olarak değilde overclock yüzdesine göre hesaplıyor gibi geldi bana 2.4b 133fsb@3240 mhz 180 fsb ile 16000 puan aldım 3.0 200fsb@3703 246 fsb 16000 puan alıyor bu arada 3240 mhz de bir saat çalıştırdım %95 zorlamayı ısı 41 dereceyi geçmedi as3+spark7 fan 3000rpm de fakat ben şuanki ortam ısısında (odamdaki sıcaklıktan) dlayı 190 lı 200 fsb lere çıkamıyorum bu olay gerçekten %95 zorlasa beni 3240 mhzde bile shutdown etmesi gerekmezmiydi?Yazdığın program zorluyor evet ve gayette güzel çalışmandan dolayı tebriik ederim ama %95 olduğundan emin değilim .Çünkü 3240 mhz de %95 zorlamaya dayanan cpu 190 fsb de post eder en azından (normalde 198 fsb bench alıyorum) diye düşünüyorum.

• bu program sadece işlemciyi zorluyor bilgisayarının kapanması için diğer parçalarınında zorlanması gerek sanırım işlemciyi gerçekten % kaç diyorsa o derecede işlemciye iş yaptırıyor ( %95 ten %100 de çıkara bilirsin ) oc ederek işlemcinin mhz ini değiştirmiyormusun zaten sonuçta dolaylı olarak oc artışına bağlı oluyor
  • Öteki konuda anlaşamıcaz da :)
    Yalnız puanı toplam saat frakansına veya fsb a göre vermediğini overclock % sine göre puan verildiğini onaylıyosunuz değil mi?
    Bu cümlenizden:"oc ederek işlemcinin mhz ini değiştirmiyormusun zaten sonuçta dolaylı olarak oc artışına bağlı oluyor" öyle anladım?
  • 14942
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ---CAN---</i>
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by PersonaL Computer</i>
    <br />P4 3703 15890
    puanı mhz olarak değilde overclock yüzdesine göre hesaplıyor gibi geldi bana 2.4b 133fsb@3240 mhz 180 fsb ile 16000 puan aldım 3.0 200fsb@3703 246 fsb 16000 puan alıyor bu arada 3240 mhz de bir saat çalıştırdım %95 zorlamayı ısı 41 dereceyi geçmedi as3+spark7 fan 3000rpm de fakat ben şuanki ortam ısısında (odamdaki sıcaklıktan) dlayı 190 lı 200 fsb lere çıkamıyorum bu olay gerçekten %95 zorlasa beni 3240 mhzde bile shutdown etmesi gerekmezmiydi?Yazdığın program zorluyor evet ve gayette güzel çalışmandan dolayı tebriik ederim ama %95 olduğundan emin değilim .Çünkü 3240 mhz de %95 zorlamaya dayanan cpu 190 fsb de post eder en azından (normalde 198 fsb bench alıyorum) diye düşünüyorum.

Ehe ben 3dmark2001 puanimi yazmistim [evlol]
    ATABR arkadasimin yaptigi programdan aldigim puan 19859'dur .
    tesekkurler turkiye tesekkurler dH[^][drknrd][V][dkkat][dntw]

• 13865[krl]
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by PersonaL Computer</i>
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ---CAN---</i>
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by PersonaL Computer</i>
    <br />P4 3703 15890

bende 3600 mhz de test yapmadımki dostum yaparsam puanlar eşit olur büyük ihtimalle sırf senin puana bakarak söylemedim diğerlerini baz aldı bence arkadaşında atabr de % ye göre puanlama yapıyor fikrini onayladı gibi geldi bana

• işlemciye oc yi niye yaparız birim zamanda daha fazla iş yapsın diye bu programında ölçtüğü daha öncede söylediğim gibi birim zamandaki yapabileceği max toplama işlemi sayısını / 1000 i veriyor yani oc ile alakalı bir sonuç olması normal yoksa boşuna niye zorlayalım işlemciyi :)
  • 16800
    güzel ve sade bi program
    skinini beyenmeyip bu program kötü diye eleştirmeler çok saçma
    <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ---CAN---</i>
    <br />P4 3703 15890

[clvr]<b>ANLAŞILDI TAMAM</b>

ehe 3600'de test edersen bana nasıl ulasacan..
    yoksa program cpu'nun yuzdesine mi bakiyor performans yuzdesine yane.

• <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by atabr</i>
    <br />bu işlemcinin 1 saniyede kaç tane toplama işlemi yapabileceğini ölçüyor skor * 1000 bu sonucu verir ben sonucu 1000 böldüm milyonlarda skor söylemek zor olur sonuçlara bakarsak verilen skorlar işlemcinin frekansıyla hemen hemen aynı oranda değişiyor bu oranda yaklaşık işlemci hızı * amdler için 6,05 gibi gözüküyor p4 lerde 4,3 ile 4,8 arasında değişiyor burdan da benim çıkardığım sonuç çok bilinen birşey amd 2500+ frekansı 1826 mhz olsada p4 2500 gibi işlem yapabiliyor yani adını hak ediyor <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

atabr, eline sağlık.

Sadece toplama işlemi mi yaptırıyorsun? Eğer öyle ise sadece integer yönünde işlem yapıyor olur. Sanırım bölme, karekök bulma, kare-küp hesaplama gibi işlemleri de eklemek gerekli. Bunlar ayrı ayrı denenip eş ağırlıklı (integer-float) bir toplam hesap çıkarılabilir. Kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.