atabr abi yaktım gül gibi 2500+ ümü yaa...allahım inanmıorum yaa ne kadar bahtsız adamım ben yaa:(Yaa daha yeni almıştım yaa...satıcaktım yaa.ALLAHIM NEDEN BEN ühühühü:(Biostada limitlemistim 70C ye :((ee yine yandı yaa...böhühühü....
arkadaslar anakartım uçtu bilgisayarsız kaldım onun için program aksadı biraz tamirden gelsin hemen programı buraya koyacağım bide işlemciyi bu programın yaktığından eminmisin Gabriel benim 2500 hiçbir zaman ne bu programda nede başkasında 56 dereceyi geçmedi geçsede işlemci 70 derecede yanmaz ki bu derecede kullananlar bile var bu arada benim anakart ddr 400 takınca gitti frekans çakışmasımı birşeyler üfürdüler eğer yenisiyle değiştirirlerse garantiden nf7 ile değiştirmeyi düşünüyorum siz ne dersiniz...
atabr cok iyi olur aslinda nf7 ile degismen oc potansiyelin artar. %99.2
9220 oldu
[rockbnd][bgdnc2] p4 1800 (2150 o/c) 10100 puan almışım o akdar da program açıktı [krl]
ya arkadaşlar kusura bakmayın ben overclocktan falan pek anlamam öle sadece okuyorum. şimdi ben bu programı çektim çalıştırdım: 5728 çıktı. sistemim epox8rda rev2.1 + 2x256 kingston ddr 400 + Athlon 2500+ + His radeon 9600xt bu skor çok düşük geldi bana. ama ben hiç overclock falan bilmediğim için monte ettiğim gibi kaldı. ne voltajla oynadım ne saatiyle.
sizce overclock yapılmamış bi bilgisayar için iyimi. bide cpu temperatureım 100% zorlasam bile 39C yi geçmedi:-)
bu arada nvSystemUtility de yazan bilgilere göre front side bus :200.454 mhz memory bus: 200.454 mhz agp bus: 66.818 Mhz Cpu muliplier 11,0x Cpu speed 1102.500 MHz
sizinkilerle karşılaştırdığıma göre çok rezil. overclock yapmadan böle olması normalmi
Mydonose oc yapmadan bile 10000 üzeri alman lazımdı bir ama senin ayarlarda bir problemin var fsb 200 çarpan 11 iken cpu speed in 2200 olması lazım 1100 olduğuna göre anti overclacklu kullanıyorsun demek zaten %100 de 39 ancak böyle alınır yada su soğutma veya karlı havada balkonda :) biosta 100 mhz lik yeri normal ayarlar için 166 mhz yap overclock istiyorsan 200 e yaklaştır bu arada ben yeni sürüm için bir şeyler yazmak istedimiştim anakartım hala garantiden gelmedi bide bu oc işini ve programları daha iyi öğrenmeye ve tanımaya başladım yaptığım yeni sürüm bile piyasadaki bir çok stabilite ölçen programlardan kötü oldu eskisi küçük ve hoş bir program renk olarak kötü ama yenisi onun kadar iyi olmayacak çünkü bilip bilmediğim herşeyi denedim hadda hard diskimde büssürü bozuk sektörler olumaya başaldı (çok fazla veri transveri yapıyorda program) bilgisayar çok kitlendi filan yani bence yeni sürüm olayını daha çok şey öğrenene kadar etteleyelim bide artık formun üstünde fazla yer kaplamayalım şimdiye kadar isteyen programı indirmiştir zaten belki aranızda bana kızanlar olacak ama işlemcisi yanan arkadaş daha çok kızıyordur
atabr kardeş şimdi bu programda neye göre puan veriyo... ne kadar ve hangi ayarda çalıştırcaz?? mesela benim p4 1.7@2.13 de 10000 küsür puan aldı... %95 de falan çalıştı işlemci skoruna basınca bu puanı werdi ama bazen farklı çıkıyo sonuçlar niye ki???
pentiyum IV arkadaşım, bir önceki sayfada yazıyor neye göre puan verdiği. Zahmet etsen de konuyla ilgileniyorsan baştan okusan?
Mydonose, Athlon 2500+ diyorsun, 1100MHZ, 11x200 diyorsun. Bu sorun NF7-S'te de var galiba. BIOS'u silip hiç ayar yapmadan kullanırsam, "DDR400, athlonXP 2500+ 1100mhz" gibi birşeyler yazıyor. Sen BIOS'a gir, işlemci çarpanını (cpu multiplier) 11, fsb'yi de 166 yap, save edip çık. Düzelmesi lazım. İşlemci hızının 1100mhz değil de 1830mhz civarı olması gerekiyor.
verdiğin programada hadi benc olayını anladık... diger butanda işlemciyi zorla yazıyor bu işlemciyi zorlayınca noluyor saat frekansını mı arttırıyor yada regüle gerilimini mi arttırıyor...yada ney göre %95 zorluyor makineyi...çalışırken napıyor yani