arkadaşlar bir program yazdım sadece cpu yu test ediyor ve istediğiniz kadar cpu yu zorlaya biliyorsunuz bu programı kullanıp skorlarınızıda işlemciniz ve çarpan oranlarınızla birlikte buraya yazarsanız belli şeyleride karşılaştırmış oluruz
benim ki şöyle amd 2500 170,5 * 12,5 (2131) skorum 12861 %100 de bir saat kullanımda sıcaklık 51c
http://www.berzah.com/bora/Cputest.zip <font color='red'>Programı Uzun süre açık tutmak tehlikelidir çalışırken işlemci ve anakart sıcaklıklarının kontrol altına alın mümkünse biosta 70C ye limitleyin </font id='red'> virüs filan değil korkmayın
baba kusura bakma ama çok berbat bi program
Bence güzel olmuş. Sadece CPU yu ölçer diyorsun, yemek pişirmesini bekleyemezsin ki :=)
Ellerine sağlık.
p4 1,7ghz 512mb ddr266
8320
ehe :) indirmedim aa insalah guzeldir KANALD HABER ISTANBUL ACK's
8864 P4 2,00
P4 3703 15890
arkadaşlar eğer başka özellikler istiyorsanız söyleyin ekliyim yada önerileriniz ihtiyaç duyduğumuz şeyleri yazın beraber yapalım bir sonuçta ben işlemciyi istediğim kadar yoran program istedim ve bunu yaptım ve geliştirmeside kolay hatta şu anda yeni versiyonu bile var ama test ediyorum daha bir kaç bug var onaları temizlemem lazım. yenisinde bir sayaç var işlemcinin ne kadar zamandır % kaç zorlandığına dair bide görünüm berbat oluyor çünkü bir türlü uygun renkleri bulamıyorum bunlar hakkındada öneri bekliyorum birde test programının içinde işlemcinin ram ile arasında veri transver hızını ölçen bir şey daha eklemeyi düşünüyorum siz nerdersiniz...
Hoca ellerine sağlık. Güzel olmuş herşey. Sisoft Sandra'da ne varsa, yap bence, zaten adamlar yapmış yeterince.. Ama yine de bir Türk kardeşimizin yaptığı programı kullanmak mutluluk verir bana :=)
Son skorlarım ; AMD 2500+
166 x 11,0___1.650V CPU___2.6V RAM -----> 11056
200 x 11,0___1.650V CPU___2.6V RAM -----> 13311
215 x 10,5___1,700V CPU___2,7V RAM -----> 13664
213 x 11,0___1,825V CPU___2,8V RAM -----> 14221
Böyle işte :=) 213 x 11'de bilgisayar 58 C'de açıldı :=) 166 x 11 'de 46 C'de açılıyor da. (Orjinal Fan)
Bir de birşey soracağım. Bu skor nedir? Nasıl hesaplıyor? Ne işe yarar?
12338 2020mhz 175x11.5 1.7vcore athlonxp 1700+
bu işlemcinin 1 saniyede kaç tane toplama işlemi yapabileceğini ölçüyor skor * 1000 bu sonucu verir ben sonucu 1000 böldüm milyonlarda skor söylemek zor olur sonuçlara bakarsak verilen skorlar işlemcinin frekansıyla hemen hemen aynı oranda değişiyor bu oranda yaklaşık işlemci hızı * amdler için 6,05 gibi gözüküyor p4 lerde 4,3 ile 4,8 arasında değişiyor burdan da benim çıkardığım sonuç çok bilinen birşey amd 2500+ frekansı 1826 mhz olsada p4 2500 gibi işlem yapabiliyor yani adını hak ediyor yanlız şuna bozuluyorum amd firması niye böyle bir isim koyuyor kendileri intel işlemcisine göre isim koyuyor yani intelin bu konuda öncü firma olduğunu tastikliyor gibi geliyor neyse bu formun amacı bu değil yeni program için öneriniz varsa gerçekleştire bilirim sanırım saygılar
bu işlemcinin 1 saniyede kaç tane toplama işlemi yapabileceğini ölçüyor skor * 1000 bu sonucu verir ben sonucu 1000 böldüm milyonlarda skor söylemek zor olur sonuçlara bakarsak verilen skorlar işlemcinin frekansıyla hemen hemen aynı oranda değişiyor bu oranda yaklaşık işlemci hızı * amdler için 6,05 gibi gözüküyor p4 lerde 4,3 ile 4,8 arasında değişiyor burdan da benim çıkardığım sonuç çok bilinen birşey amd 2500+ frekansı 1826 mhz olsada p4 2500 gibi işlem yapabiliyor yani adını hak ediyor yanlız şuna bozuluyorum amd firması niye böyle bir isim koyuyor kendileri intel işlemcisine göre isim koyuyor yani intelin bu konuda öncü firma olduğunu tastikliyor gibi geliyor neyse bu formun amacı bu değil yeni program için öneriniz varsa gerçekleştire bilirim sanırım saygılar
-------------------------------------------------------------------------------- AMD 2500+ ~2,13 GHz(170*12,5)MSI KT4AV (VIA KT400A)GeForce4 MX 440 AGP8X (Kötümü ki) 333MHZ DDR (SIRADAN)Maxtor 6E040L0 38.29 GB (Biraz Isınıyor)Lg700s (Keşke flat alsaydım) Lg Yazıcı (Mükemmel)sony mdr-p180 kulaklık (Komşular için)Washburn bad dog (Yüksek ses ve kalite) siemens me45 (gprs)Lyon LD-7M Gitar (Müzik ruhun gıdası)cat2 m820D avometre (Herseyi Ölçer) sonar kalem havya (Daha bilgisayarın içine girmedi)3DMARK2001 SE : 3815 :( http://WWW.BERZAH.COM (Şiir Sitesi)
AMD nin PR olayında sana katılıyorum hiç buna gerek yok iyi kullanıcı zaten onun hangi p4 denk geldiğini bilecektir
atabr çok güsel olmus ellerine saglık, P3 550@818Mhz 4800 kusur...
bi program yapsan,oyle bır grafıgı ard arda ısletse falan yanı hem ıslemcıyı hemde ekran kartını falan kullansa,cunku bu sıcaklık sonucları bızı yanıltıyor,neden dersen bi oyun oynarken chıpset,ekran,cpu ve bunları besleyen power unıtesı gıbı bırcok nokta sıcaklıgı arttırıcı unsur oluyorki buda kasa ıcı havanın daha yuksek sıcaklıklara cıkması demek,buda daha verımsız sogutmayla daha yuksek sıcaklıklar demek... yanı yapabılırsen tam bı strees testı ıstıyorum ben, hatta bı oyunu en kasan halıyle saatlerce oynamaktan beter olsun herseye full cektırsın mesela hdd maxımum transfer ratede calıssın gpu %100 calıssın sıstem belleklerı maksımum kapasıteyle data transferı yapsınlar falan... bu arada belkıde bunlar yapılması mumkun olmayan seylerdır,ben anlamam bu prog. ıslerınden sadece hayalımdekı programı yazdım:)
atabr, güzel bir noktaya değindin. Intel bu piyasada lider firmadır, ve diğer firmalar lider firmayı takip ederler. Neyse.
Ama güzel olmuş yaw, küçük ve kullanışlı, tekrar tekrar sağol :=) SiSoft Sandra'da aritmetik benchmark, senin yaptığın olsa gerek :=)
Peki bir de Multimedia Benchmark eklesen?
rami ve hdd yi maximum da çalıştırmak kolay fakat ekran kartını nasıl zorlaya bilirim diye düşünüyorum bunu araştırmak için başka forum lara başvuruyum bu arada finallerden sonraya kalma ihtimali büyük çünkü bu program gibi 1 saatte yazamam ( çünkü bilmediğim konular var çok deneme yapmak lazım ) bir de bu uç şey arasında zamanlama işlemini yapacağım baya bi zaman alır sanırım eğer böyle bir program gerçekten işinize yarsa kolları hemen sıvayayım :)
guzel olmus ellerıne saglık arkadaşlara katılıyorum sadece işlemci degil de komple sistemi zorlayacak birşseyler denesen cok faydalı olur arkadaşım p4 2.0 = 8550 p4 2.4 = 1280
helal be boylece amd üstünlüğü birkez daha belli oldu bide 2500 kilitli olmasa
ŞİMDİ AMD 2500 (1826) P4 2.0 İLE KARŞILAŞTIRIRSAN (MHZ LER YAKIN BİRBİRİNE DİYE P42,0 DEDİM) AMD FARK ATAR AMA P4 2,4 İLE BAYA BİR ÇEKİŞMELİ OLUR ÇÜNKÜ P4 2,4 Ü 3000 MHZ YE OC YAPTIM MESELA BU DURUMDA P4 ÖNE GEÇEBİLİR AMA FİYAT / PERFORMANS TABİKİ AMD P4 2,4 VERECEĞİN PARAYA BABA BİR AMD ALIRSIN
225*11 14932
Athlon XP 2 Ghz @ 200 Mhz 11771
Süper bir program tebrik ederim atabr konuyu sticky yaptım böylece hep üstte kalacak bir süre.
Programın gelişmesi konusunda benim tam desteğim arkanda her türlü fikir deneme yardım burda konuşa konuşa yapabiliriz.
İlk tavsiyem ram testinde Sandra MAX'da olan unbuffered yani rastgele rakamların testini yapman olur yada ikiye ayırman.
Birde sadece toplama yapıyor testin buna FPU gücünü ölçen şeyler eklemeyi düşünmezmisin yada SSE ve 3DNow yada HperThreading gibi destekler ayrı ayrı testler süper yapacaktır programı.