Şimdi Ara

CPU Sıcaklığı mı? Çekirdek Sıcaklığı mı? Arada 10 derece fark var!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Resim şu an ekleyemiyorum. İmageshacka girilmiyor. Foruma zaten hiç resim ekleyemedim hep hata veriyor.

Everestte

CPU 36 derece
    CPU1-2-3-4 26 derece !!!

OverDrive da everestteki CPU sıcaklığı yazan değer hiç gözükmüyor. Everestteki 26 derecelik sıcaklıklarla eş değer. Everest kafasından sıcaklıkmı çıkarıyor. Ben bunlardan hangisini dikkate alacağım.

Ekledim sonunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProgreSsive aTTacK -- 4 Mart 2010; 12:27:47 >

• bios tan bakabilirsin
  • Çekirdek sıcaklıkları muhtemelen yanlış gösteriyor.

Anakarın ölçtüğü 36C daha mantıklı bir değer gibi görünüyor.
  • everestteki sonuçların doğru olduguna eminim.uygulamalı olarak test ettiğim olmuştur.zaten diablo nickli arkadaşın dedigine göre 36 derece daha mantıklı bir değer..
  • Tamam ozaman onu dikkate alıcam. Hız aşırtma uyguladım işlemciye. Sıkcalıktan emin olmam gerekiyordu.
  • Çekirdek sıcaklıkları önemlidir, CPU sıcaklığı hiçbir işe yaramaz. Fakat senin program çekirdek sıcaklıklarını yanlis gösteriyor. Başlığı değiştir bu programda diye ekle çünkü başlığa giren ve bakan adam CPU sıcaklığı önemli diye yanılır. Aslında sorun senin programındadır.
  • bir de coretemp açıp ekran görüntüsü alsanız ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Isısı 95 Derece Normal Mi?
    16 yıl önce açıldı
    Oda sıcaklığı normal mi???
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • BU sıcaklık boştaykenki fotoysa 37 normal değil çekirdek sıcaklığı da önemlidir Siz bios tan bakın ona göre bi karar verin
  • Bios ayarlarında cpu sıcaklığını gösterir çekeridek sıcaklığı daha önemlidir diyen arkadaşları anlamıyorum, dediğiniz gibi olsaydı bios'da çekirdek ısılarını gösterirdi
  • core temp, AMD OverDrive, Everest hepsinde çekirdeksıcaklıkları aynı arkadaşlar. Resimdeki gibi. Everestte ayrıyetten CPU yazan yer var resimdeki gibi o diğerlerinden 10 drece fazla. Brisi yanlış bunların bence.
  • everestten baktığımda farklı biostan baktığımda farklı gösteriyor. sadece işlemci için geçerli bu dediğim.
  • bios güncelle düzelir belki
  • quote:

Orijinalden alıntı: DEATH71

bios güncelle düzelir belki

Bios son verisiyon :)
  • tam tersi olması gerekmiyormuydu
  • tüm çekidekler 26 derece. bu durumun oluşması oldukça güç.çekirdek sıcaklıklarına real temp ile baksana bir de
  • beyler benim çekirden sıcaklıkları cpu sıcaklığındna tam ters olarak 10-15 derece daha fazla bu durum normalmidir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert AYAN

Çekirdek sıcaklıkları önemlidir, CPU sıcaklığı hiçbir işe yaramaz. Fakat senin program çekirdek sıcaklıklarını yanlis gösteriyor. Başlığı değiştir bu programda diye ekle çünkü başlığa giren ve bakan adam CPU sıcaklığı önemli diye yanılır. Aslında sorun senin programındadır.

"CPU sıcaklığı hiçbir işe yaramaz."

Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz?

Çekirdek sıcaklıklarımı ölçemiyorum, farklı bios versiyonları da denedim, önceki anakartımda ve işlemcimde de çekirdek sıcaklıklarını göremiyordum.
    Bunda da 4. çekirdek açtığımız için görünmüyor bildiğim kadarıyla.

CPU sıcaklığı gayet güzel ölçüyor, doğru sonuç veriyor. İnsanların kafasını karıştırmaya hiç gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 5 Mart 2010; 2:49:18 >

• bendede çekirdekler 30derece Cpu 80derece
  • benim bildiğim cpu sıcaklığı çekirdek sıcaklığından yüksek olmamalı yani mantıken öle olması gerekiyor, benim cpu30 derece ise çekirdekler 35 civarında olur fark 5-10 derece arasında olur hep
  • arkadaşlar laptobum su kaynatıyor ne yapabilriim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalbim_nefretim -- 8 Aralık 2010; 16:57:27 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.