Şimdi Ara

CPU 96 DERECE! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merak ettigim sey su o pc o sicaklikta nekadar sure ile calisti? O sicaklik degerleri birkereye mi mahsus oldu? Acik ve net soylemek gerekirse o sicaklikta calisan bir islemci tam anlami ile kizarmis bu durum islemciye hasar vermesi demektir ....

Eger islemci gercekten o sicakliklarda calisti ve makina otomatik olarak kendi koruma prosudurunu calistirmadi ve resetlemedi ise isler daha bir vahim !!!
  • Imkansiz diyorum kimse beni dinlemiyor ama ben yine yazayim,resim vs ekle arkadasim yazmakla herseyi kanityamazsin, 96 drece sacmaliktan baska bisey degil,baktigin program yanlis vermis veya sensorlerde sorun var,baska oluru olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kudretx -- 6 Ekim 2010; 18:00:39 >
  • sensörlerde sorun var demişinizde adam pc kapandı diyor heatsink e dokunulmuyor diyor -doğru söylediğini varsayıyorum- biraz akıllı yorum yapın pc kendi kafasına göre kapanıp heatsinkin kendi kendine ısınacak hali yok
  • Pc yi kapattım sonra yeniden açtım ve sıcaklık 96 derece idi diyor zaten hata orda.kapattığı anda 96 olsa bile tekrardan açılana kadar o normal sıcaklığına döner anlık bir iş neticede.Arkadaşım sensörlerinde veya programında hata var yoksa pc yi açınca 96 görmen imkansız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _AMADEUS_

Pc yi kapattım sonra yeniden açtım ve sıcaklık 96 derece idi diyor zaten hata orda.kapattığı anda 96 olsa bile tekrardan açılana kadar o normal sıcaklığına döner anlık bir iş neticede.Arkadaşım sensörlerinde veya programında hata var yoksa pc yi açınca 96 görmen imkansız.

Kardeş adam elimle dokunamadım diyor sen ne diyorsun yaw.
  • hwmonitor den islemci yuk altindayken ss koy hem islemci voltajini da gormus oluruz
  • arkadaşlar,

işlemci ısısına Bios'dan,AMD OVER programından ve CORETEMP programlarından baktım.Hepsindede 96 Derece'yi gösteriyordu.Tamam hadi sensör arızalı diye düşünelim.Bilgisayarı kapandıktan sonra CPU soğutucusunu çıkardığımda soğutucunun metal kısmına imkanı yok dokunamazsın.ZAten CPU 96 derece olarak gördüğümde 5 dakika sonra kapatmıştım.O ısıda 5 dakika kadar çalıştı.Bu arada AMD'yi tebrik ediyorum,sağlam işlemci yapmış Neyse,dün akşam 3 saat kadar bilgisayarı kullandım(Gözümün biri CPU ısısına bakıyor,diğeri ile işimi hallediyordum) CPU ısısı 31-37 derece arasında dolaştı,oyun oynadığımdada 55 dereceyi geçmedi.Bunlar gayet eskisi gibi normal değerler.Ne olduda benım CPU tavan yaptı onu anlamaya çalışıyorum

• bence hiç başka şeyler yapmaya çalışma cpu nu garantiye gönder ve özel soğutucu al
  • bendeki i7 950de stok fanla 95 i görmüştü primeda.en yüksek çekirdek sıcaklığı 98e kadar gelmişti nolur nolmaz deyip prime ı durdurmuştum 10 saniyelik bir sürede 50 dereceye inmişti.hiç kafama yatmıyor.nasıl o kadar hızlı soğur.sensörlerdemi sorun var nedir anlamadım..ama 98de kapamadı 110a kadar yolu var diyolar i7de..overclock yaparız hemen diye heveslendik allahtan yakmadık..neyseki fan alabildik şimdi sorun yok çok şükür.
  • bugüne kadar işlemcim yandı çalışmıyor diyen birine rastlamadım.. en kötü pc reset atar yada kapanır.. uğraşsak kasıtlı olarak yakabilir miyiz acaba işlemciyi.. eski bir cpu da denemek lazım..
  • tam oturmamistir cpu termal fan kontrol etmek yetmez 1mm bile yerinden oynamissa fan cpu isinabilir sök yeniden tak yeni termal macun sür cpuyuda iyice socket e kitle kusura bakma aynisi bana oldu 110 105c gordum teknik servis anakart degisicek dedi 2 3denemeden sonra cpuyu 34 35 c dusurmustum eski sistemimde
  • Norton Antivirüs 2011'i sil sorun falan kalmaz.

Ben işlemci 99°C'deyken bile rahat kullanıyorum ama 965'ler için normal bir değer değil tabi.

Bence sorun bios ayarlarından kaynaklanıyor. Fanın Q control ayarlarında %10 gibi bir hıza düşüyor olabilir. Bu olduğunda dıştan bakarsın fana dönüyor gözükür ve ne denli yavaş döndüğünü farketmezsin. Bence Bios ayarlarını default değerlere alarak fan hızının olması gerektiği değerde olduğuna kanaat getirmen gerekir. Tabi bu dediğimi Norton Antivirüs'ü sildikten sonra yapmalısın.

• 2 gündür CPU normal çalışıyor,eskisi gibi.Herkeze tşk
  • quote:

Orijinalden alıntı: born2bemad

bendeki i7 950de stok fanla 95 i görmüştü primeda.en yüksek çekirdek sıcaklığı 98e kadar gelmişti nolur nolmaz deyip prime ı durdurmuştum 10 saniyelik bir sürede 50 dereceye inmişti.hiç kafama yatmıyor.nasıl o kadar hızlı soğur.sensörlerdemi sorun var nedir anlamadım..ama 98de kapamadı 110a kadar yolu var diyolar i7de..overclock yaparız hemen diye heveslendik allahtan yakmadık..neyseki fan alabildik şimdi sorun yok çok şükür.

bendeki 860 ta aynı hocam linx, prime kapatınca küt diye işlemci sıcaklığı 30-40 derece düşüyor, D14'ün hızlı soğuttuğunu düşünmüştüm ama bugün denedim stok fanda da aynı şekilde hızlı düşüş oldu. stok fanla bir linx kasayım dedim ama 2 çekirdek 99 olunca kapattım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Mukteda -- 10 Ekim 2010; 4:55:06 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.