![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaşlar herkese kolay gelsin. Yukarıdaki komut istemine kadar olan 5 resim windows 7 de görece biraz daha yeni olan 500 gb segate harddiskimi usbden bilgisayara bağladığımda aldığım hata. Son 4 resim ise çok eski belki de 1998 yılından kalma 80 gb hardiskimi usbden bilgisayara bağlamaya çalıştığımda aldığım hata. Aygıt yöneticisinde ilkinde windows 7 de sadece disk sürücülerinde CF Card SCSI Disk Device olarak gözüküyor. ikinci aygıt yöneticisi resminde ise disk sürücülerinin yanında hemen üzerindeki depolama denetleyicilerinde USB İle Bağlanan SCSI (UAS) Yığın Depolama Aygıtı şeklinde gözüküyor. Sata harddisklerimi bilgisayara usbden bağlama noktasında problem yaşıyorum. Probleme gelecek olursak ilk resimdeki kablo ile sata harddisklerimi bilgisayara bağlamaya çalışıyorum ama bir türlü olmuyor. Harddisklerin ikisi de normal sata kablosu ile bilgisayara takınca çalışıyor ama resimdeki kablo ile usb den bağlanmıyor. Farklı usb leri denedim, aygıt yöneticisinden sürücüyü güncellemeyi denedim ama hiçbiri olmadı. Harddiski bilgisayara takınca normal usb takıldı sesi geliyor ama harddisk hiçbir şekilde çalışmıyor. Zaten komut istemine bakıldığında da gözükmüyor. Usblerde sorun yok. Farklı cihazlar bağlıyorum ve sorunsuz çalışıyorlar. Disk yönetiminden de başlat yaptığımda hata alıyorum ki onların da resimlerini yukarıya koydum. Benim aklıma gelen acaba bendeki kablo mu çalışmıyor. Aliexpressten almıştı ilgili kabloyu. Fakat eğer çalışmıyor olsa idi harddiskler hhiçbir şekilde bilgisayarda gözükmezdi. İnternette aynı sorunu taşınabilir harddisk ve ssd ile yaşayanları yazılarından çok gördüm. Ama hiçbirinde sorunun çözümüyle ilgili net birşey göremedim. Arkadaşlar konuyla bir bilgisi olan varsa lütfen bi yardım etsin. Sorun hiçbir şekilde çözülebilecek gibi gözükmüyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkusuzmaraz -- 24 Ekim 2021; 0:25:32 > |
ÇÖZÜLDÜ SATA HARDDİSK USB İLE BAĞLAMADA SORUN DİSK BİLİNMİYOR BAŞLAMAMIŞ HATASI YARDIM

-
-
bağlamaya çalıştığın hddler 2.5 inc mi 3.5 inc mi
-
3.5 inch normal masaustu bilgisayar kasa harddiskleri buyuk olanlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
büyük olanları ek enerji olmadan çalıştıramazsın ya kutu alacaksın yada böyle bir şey 12v girişi olmalı
SATA USB KABLOSU 3.0 HDD HARD DISK ÇEVİRİCİ 2.5 3.5 ÇEVİRİCİ VERİ Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 23 Ekim 2021; 11:7:57 >
-
Anladım hocam çok teşekkür ederim. Yalnız birşey sorucam. Linkteki kablolardan alsam 3,5 inc harddşskşm çalışır mı? Sitelerde 2,5 inc diyip ekstradan güç usb si barındıran pek çok kablo var. Acaba onlar da benim harddiskleri çalıştırabilir mi?
urun.n11.com
2.5 inç 2.0 - 3.0 Sata TO USB HDD Çevirici Dönüştürücü Kablo Fiyatları ve Özelliklerihttps://urun.n11.com/dvd-ve-hdd-kasalari/25-inc-20-30-sata-to-usb-hdd-cevirici-donusturucu-kablo-P407999080?Harici+Kutu+Ba%C4%9Flant%C4%B1+Tipi=Usb+2.0&gclsrc=aw.ds&gclid=EAIaIQobChMIkebW97vh8wIVRSgYCh1WkQBaEAQYASABEgK3hvD_BwE
-
benim yukarda verdiğim linkte ek adaptor istiyor onu da almalısın yada adaptor ile beraber satılan UGREEN USB 3.0 - SATA kablosu UASP USB SATA kablosu USB 3.0 SATA kablosu 2.5"/3.5" SATA I II III sabit disk sürücüleri için sabit disk yerleştirme istasyonu HDD/SSD, 12V / 2A AB güç adaptörü ile : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Ars USB 3.0 To 2.5" 3.5" Sata Harddisk Kablosu 12V Power Fiyatı (hepsiburada.com)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X