Şimdi Ara

ÇÖZÜLDÜ=Asus Strix 1060 0db Fan Özelliği Nasıl Kapatılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar 1 yıl kadar önce tavsiyenizle almış olduğum 1060ımdan çok memnunum ancak 0db fan özelliğini asus gpu tweak uygulamasından kapatsam da her bilgisayarı açtığımda bu özellik yeniden açılıyor bunu nasıl sürekli olarak kapatabilirim???fanlar çalışsın istiyorum çünkü biraz gereksiz kapalı bırakıyor bence

2 kuruşluk elektirik için kartım yansın istemiyorum ses de pek umrumda değil

bu arada sanırım yeni profil oluşturup yapılabiliyor ama hiç anlamadığım için kurcalamak istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza5806 -- 10 Ekim 2017; 17:55:11 >

• hocam gpu tweak'den 0db ayarını kapadıktan sonra bir kapa/aç programı,kaydediyor o şekilde,sonra restart et bakalım olmuş mu.
    eğer olmazsa yeni profil oluşturcan mecbur,oda basit yani aynı ayarları kullanıcak sadece 0db'i kapatıcaksın gene.
    ha birde "load profile at startup"ı bulup işaretlemen gerek,eğer işaretli değilse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roltec -- 9 Ekim 2017; 14:41:55 >
  • 2 Kuruşluk Elektrik Falan Diyorsunda Sürekli Dönen Fanların Ömrü Kısalır O Özellik Her Ekran Kartında Var Ve İşe Yarayan Birşey. Dolayısıyla Kapatmayın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • roltec kullanıcısına yanıt
    Pcye gecince deneyecegim hocam tesekkur ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Çetooooo

2 Kuruşluk Elektrik Falan Diyorsunda Sürekli Dönen Fanların Ömrü Kısalır O Özellik Her Ekran Kartında Var Ve İşe Yarayan Birşey. Dolayısıyla Kapatmayın

Hocam ne bileyim oyundan cikiyorum kart 55 60 derece olmuş ekran karti fanlari kapatiyor kendi kendine sogumasini bekliyor :D bence bu kadar ısı iyi değil

• Elektirik kullanımı ile alakası yok, sistem boşta sessiz çalışsın diye yapılmış bir özellik bu.

Fanın ömrünü filan uzattığıda yok, tam tersi 0db teknolojisi yapıldığından beri bir sürü kartın daha fabrikasyon sırasında ki hatalar yüzünden son kullancıya hatalı üretim fanlı kartlar satıldı. Özellikle Gaming X modelinde bu sorun çok yaşanıyor, fanın teki hiçbir şekilde dönmüyor, anca elle dürütünce dönmeye başlıyor.

Bu özelliği nasıl kapatabilirsn;

Afterburner ile custom fan curve yapıyorsun sonra ayarlardan ''windows başlatınca programı başlat''ı seçip daha sonra ''program açıldığında overclock değerlerini ototmatik uygulayı'' seçiyorsun bu sayede PC'yi başlatır başlatmaz, her seferinde fan stop özelliğini iptal etmiş oluyorsun.
  • 50-60 derece ekran kartı için ılık değil soğuk denecek bir rakam o bakımdan arkadaşın dediği gibi ihtiyaç olduğunda fanların devreye girmesi uzun ömürlü olmaları bakımından önemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

quote:

2 Kuruşluk Elektrik Falan Diyorsunda Sürekli Dönen Fanların Ömrü Kısalır O Özellik Her Ekran Kartında Var Ve İşe Yarayan Birşey. Dolayısıyla Kapatmayın

Hocam ne bileyim oyundan cikiyorum kart 55 60 derece olmuş ekran karti fanlari kapatiyor kendi kendine sogumasini bekliyor :D bence bu kadar ısı iyi değil

Asıl İyi Olan Isı O Tam Ayarında Sıcaklık Sürekli O Derecede Çalışması Ömrünü Uzatır

• benimde asus rog strix rx460 öyle fanları hiçbir zararı yok kapatmanıza gerek yoktur
  • bu 0db olayı iyide bazen tam o ara sıcaklıkta kalıyor,bir çalışıyor duruyor gıcık oluyorum,fanlar maymuna dönüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Elektirik kullanımı ile alakası yok, sistem boşta sessiz çalışsın diye yapılmış bir özellik bu.

Fanın ömrünü filan uzattığıda yok, tam tersi 0db teknolojisi yapıldığından beri bir sürü kartın daha fabrikasyon sırasında ki hatalar yüzünden son kullancıya hatalı üretim fanlı kartlar satıldı. Özellikle Gaming X modelinde bu sorun çok yaşanıyor, fanın teki hiçbir şekilde dönmüyor, anca elle dürütünce dönmeye başlıyor.

Bu özelliği nasıl kapatabilirsn;

Afterburner ile custom fan curve yapıyorsun sonra ayarlardan ''windows başlatınca programı başlat''ı seçip daha sonra ''program açıldığında overclock değerlerini ototmatik uygulayı'' seçiyorsun bu sayede PC'yi başlatır başlatmaz, her seferinde fan stop özelliğini iptal etmiş oluyorsun.

anladım cevabınız için teşekkürler hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Sunstorms

50-60 derece ekran kartı için ılık değil soğuk denecek bir rakam o bakımdan arkadaşın dediği gibi ihtiyaç olduğunda fanların devreye girmesi uzun ömürlü olmaları bakımından önemli

cevabınız için teşekkür ederim takribi kaç derece sıkıntılıdır? ben 60ı nerdeyse hiç görmedim ama 60 görmeden bile korkuyorum 56 derecede falan çünkü önceki masaüstü bilgisayarımda çok sevdiğim ekran kartım nedensizce yanmıştı

Bir de fanlar bozulsa yapılması kolay olur gibime geliyor Allah korusun gpu yanar falan diye endişe ediyorum ses falan da umrumda değil kasamın normal sesinden duyulmuyor bile zaten nerdeyse
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

quote:

Asıl İyi Olan Isı O Tam Ayarında Sıcaklık Sürekli O Derecede Çalışması Ömrünü Uzatır

anladım hocam ben tehlikeli sanıyordum yeni sayılırım da bu işlerde forum olmasa zaten toplayamazdım pcyi

• quote:

Orijinalden alıntı: berke_17.

benimde asus rog strix rx460 öyle fanları hiçbir zararı yok kapatmanıza gerek yoktur

cevabınız için teşekkür ederim yabancı forumlar da sizinle aynı görüşte
  • quote:

Orijinalden alıntı: roltec

bu 0db olayı iyide bazen tam o ara sıcaklıkta kalıyor,bir çalışıyor duruyor gıcık oluyorum,fanlar maymuna dönüyor

sizdeki ara sıcaklık kaç ben onu hiç yakalayamadım?
  • hocam eger kariştirmiyorsam 140 derece de zarar görüyordu silikonlar zaten 100 dereceye gelse ekran kartiniz pc kendinisi kapanir isindigi için yanmaz. ekran karti voltaj fazla geldigi için yanar bildigim kadariyla kafaniz rahat olsun
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    95-100 dereceden sonrası sıkıntı. Zaten bu kartlar eski nesillere göre çok daha serin çalışan gpu lara sahip o bakımdan endişe edecek bir durum yok.
  • BuBBa123 B kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: Sunstorms

95-100 dereceden sonrası sıkıntı. Zaten bu kartlar eski nesillere göre çok daha serin çalışan gpu lara sahip o bakımdan endişe edecek bir durum yok.

Aynen yeni parçalar eskilere göre baya sağlam ve derli toplu umarım kimsenin başına böyle ters durumlar gelmez malum pahalı da bu meretler ama insan 1 kez yasayinca hep korkuyor iste

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    56,4 derece filan galiba,advanced'a tıklayıp manuel ayarla deyince yazıyor orda,öyle abuk bir rakam yani bazı oyunlar yormuyor ekran kartını mesela bir çalışıyor bir duruyor,ben o yüzden profil yapıp min.de çalıştırıyım dedim ama bu seferde gürültülü oluyor yani çok oyun oynamadığımdan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.