Şimdi Ara

Çözemediğim toprak hattı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar garip bir sorunum var, modem çalışmayınca prize baktım elektrik yok. Prizi söktüm geri taktım çalıştı, daha sonra prizin toprak hattında zayıf etkisiz enerji tespit ettim kontrol kalemiyle. Daha sonra priz değiştirdim yine aynı, odalarda toprak hattı yok diğer odalarda da durum aynı. Birde şöyle bir durum var duvardan gelen prizin toprak hattında sorun yok, uzatma prizin toprak çıkışında var. 4 uzatma kablosu denedim, pc nin güç kablosunu bilirsiniz onu odalardaki prize takıp denedim ondada toprak bölümünde pasif enerji var, dediğim gibi duvardan gelen prizde yok kontrol kalemi algılamıyor, taki boş kablo uzatma takana kadar oda taktığımız uzatma toprağında, bu durum toprak hattı olan yerde olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 20 Eylül 2014; 20:33:19 >

• Cihazların toprak hatlarından gelen akımı, prizde topraklama olmadığı için kontrol kalemi ile görebiliyorsunuz. Toprak hattı olan odalarda görmemenizin nedeni o akımın toprağa akmasından dolayıdır. Olması gereken de budur.
  • Overclock Makinesi kullanıcısına yanıt
    Uzatma prizinde cihaz takmadan yada duvar prizine pc güç kablosunu takıp kablo toprak uçuna kontrol kalemi ile bakınca. yani duvar toprak çıkışında yok priz ( boş ) yada boş kablo takınca pasif enerji. ne oluyorsa priz takınca oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 20 Eylül 2014; 22:03:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baranel

Uzatma prizinde cihaz takmadan yada duvar prizine pc güç kablosunu takıp kablo toprak uçuna kontrol kalemi ile bakınca. yani duvar toprak çıkışında yok priz ( boş ) yada boş kablo takınca pasif enerji. ne oluyorsa priz takınca oluyor.

Dediğim gibi sorun toprak hattının olmaması ve cihazların toprak hattına saldığı enerjinin toprağa verilmemesi sonucunda oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclock Makinesi

quote:

Dediğim gibi sorun toprak hattının olmaması ve cihazların toprak hattına saldığı enerjinin toprağa verilmemesi sonucunda oluyor.

Hocam sanırım yanlış anladınız. İlginiz için teşekkür ederim
    Duvar prizinde nötr faz var toprak yok, takılan duvar prizi topraklı, priz toprak çıkışı pasif elektrik yok, yani orada sorun yok. Üçlü uzatma priz takılınca, ve uzatmaya hiçbir cihaz takılmazken uzatma üçlü prizinin toprak hattında pasif enerji var. Yada pc den söktüğüm ve duvardaki prize taktığım kablonun toprak çıkışında pasif enerji var. Anahtarlı uzatma bile denedim anahtardan kapatsan dahi, uzatma boş olsa dahi uzatma toprak çıkışında pasif enerji var, uzatmayı çıkarıp duvar prizi toprak çıkışına bakınca yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Overclock Makinesi

quote:

Hocam sanırım yanlış anladınız. İlginiz için teşekkür ederim
    Duvar prizinde nötr faz var toprak yok, takılan duvar prizi topraklı, priz toprak çıkışı pasif elektrik yok, yani orada sorun yok. Üçlü uzatma priz takılınca, ve uzatmaya hiçbir cihaz takılmazken uzatma üçlü prizinin toprak hattında pasif enerji var. Yada pc den söktüğüm ve duvardaki prize taktığım kablonun toprak çıkışında pasif enerji var. Anahtarlı uzatma bile denedim anahtardan kapatsan dahi, uzatma boş olsa dahi uzatma toprak çıkışında pasif enerji var, uzatmayı çıkarıp duvar prizi toprak çıkışına bakınca yok.

Uzatma prizinin kablosundaki faz ve toprak kablosu uzun mesafe boyunca yan yana gittiği için faz kablosu boşta olan toprak kablosunu indüklüyor. O yüzden oluyor.

• Hocam muhtemelen peki bir sıkıntı yaratırmı daha önceden böyle bir sorun yoktu, elektrikçi çağırıp bi baktırayımmı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam muhtemelen peki bir sıkıntı yaratırmı daha önceden böyle bir sorun yoktu, elektrikçi çağırıp bi baktırayımmı

Çok çok hassas cihazlarda sıkıntı çıkarabilir. Ama klasik ev eşyalarına zarar vereceğini sanmıyorum. Tabii ki topraklama yaptırmanızı tavsiye ederim.
  • Tekrar teşekkür ederim. Binada 2 eve daha bakıp test ettim tüm binada aynı durum sözkonusu diye bilirim.
  • Sizin gibi topraklama olmayan evde oturdum, elektrikli şofben kullanıyorsanız en azından ona toprak çekmek güvenlik açısından faydalı olur, toprağın amacı aletlerde kaçak akım olduğunda sizi çarpmaması toprağa akması, mümkün olduğunca çıplak elle dokunmamaya çalışın kaçak varsa çarpacaktır özellikle çıplak ayakla beton zemine temas
    halinde iken, şofben varsa topraksız kullanmamaya çalışın yaptırana kadar da çıplak ayakla banyo yapmamaya çalışın en azından terlik direnç gösterecektir, vücuttan yere temas eden su yine birmiktar direnç gösterir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.