Şimdi Ara

Covid 19'un Faydaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet başlık size şuan için saçma gelebilir ama bu hastalığın bize farklı açılardan faydalarının da olduğunu düşünüyorum.

    Salgın sebebiyle binlerce insan öldü. Binlerce insan işsiz kaldı ve ekonomik krizin etkilerini daha sert yaşamaya başladı. Sokağa çıkamaz olduk vs. vs. Zararlarını az yada çok hepimiz deneyimliyoruz zaten.

    Başka bir açıdan bakarsak salgının fayda sağladığı konularda var. İlk aklıma gelenler;

    Gereksiz insanlarla tokalaşmak, sarılmak, öpüşmek gibi bu zamana kadar yıkılması zor alışkanlıkları değiştirdi.

    İnsanlar hijyen konusunda daha bilinçli hareket etmeye başladı.

    Maskeler sayesinde kişilerin kötü nefesini ensemizde daha az hisseder olduk.

    Mesafe sayesinde sıra beklerken kıçınızın dibine giren tiplerden kurtulduk.

    Doğal yaşamın ve köy hayatının kıymetini daha çok anlar olduk.

    Özellikle orta ve ileri yaştaki insanların teknolojiyi kullanma kabiliyetleri arttı.

    Firmalar ve şirketler duruma adapte olabilmek için belkide 3-5 senede kat edecekleri yolları daha kısa zamanda ilerletmek zorunda kaldı.

    Uzaktan eğitim ve uzaktan çalışma gibi konuların önümüzdeki kısa zaman içersinde yeni normallerimiz haline gelmesi mümkün oldu.

    Herşeyi devletten beklemeyip, kendi başımızın çaresine bakmanın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anlamış olduk. vs vs.

    Bunlar benim şahsi düşüncelerimdir bilmem sizin fikriniz nedir ?








  • Kendi adıma çok sık grip nezlw olan biriyim.
    4 mevsimsde 8 kere boğazım şişer, kalan zamanda da geniz akıntım durmazdı.

    En son Nisan 2020’de çok ağır grip atlattım. (Nefes darlığı da vardı, testler negatifti ama aile hekimi covid dedi).

    O gün bu gündür arada 1-2 geniz akıntısı hariç hasta olmadım.

    Bana göre sebepleri;

    Eskiye nazaran daha çok meyve yiyip su içiyorum.
    Tekel sigarasından ithal tütüne geçtim.
    Dışarda takılmadığımızdan terleyip üşümüyorum, soğukta kalmıyorum.
    Ben ve çevremdekiler maske taktığı için mikrop ve normal geip virüsü de kapmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 7 Ocak 2021; 0:41:47 >
  • "Gereksiz insanlarla tokalaşmak, sarılmak, öpüşmek gibi bu zamana kadar yıkılması zor alışkanlıkları değiştirdi."


    Bunun her hangi bir yararını göremiyorum. Ama zararı çok büyük. İnsanları birbirine iyice yabancılaştırdı. İnsanlar birbirinden tiksinir, korkar oldu.


    "Maskeler sayesinde kişilerin kötü nefesini ensemizde daha az hisseder olduk."


    Bu da diğer maddelerin çoğu gibi bir züğürt tesellisi. İnsanların kimliklerini ellerinden alıp, birbirlerine yabancılaştıran bir başka husus. En son sokakta yürürken, güler yüzlü kimi gördün ? Birbiriyle konuşan şakalaşan neşeli insanları ? Çok nadir.


    En nihayetinde, sosyal mesafe, uzaktan eğitim/çalışma gibi alınan önlemler de benzer problemleri doğuruyor. Zaten teknolojinin bizi birbirimizden uzaklaştırdığı şu yüzyılda, aramıza başka duvarlar örüyorlar.

    Bu durumdan tabi en çok etkilenen çocuklar ve gençler.


    Covid'in tek yararı, insanları biraz olsun soru sormaya itti. Artık sistemi sorgulayan daha fazla insan var.





  • Herkes için farklı faydaları olmuş olabilir. Ben benim için olan faydalarını sayayım


    1- Zaten ara öğün yapmıyordum Karatay'ın uyardığı gibi, şimdi 2 öğüne geçtim. Eskiden oruç tutmaya çalıştığımda kan şekerim çok oynadığından olacak ya da açlığa alışmadığım için baş aşrısından çokk çekerdim şimdi hiç baş ağrısı kalmadı ( normalde zaten başım ağrımaz, oruçtaki baş ağrısından bahsediyorum)


    2- Aşıların zararlı da olduğunu okudum. Aslında çoğu aşıya karşı inancımı yitirdim. Hala aşılar ile ilgili okuyorum ama genelde aşıların zararları ile ilgili şeyler


    3- WTC7 sonrası zaten medya ve sisteme olan inancımı yitirmiştim, şimdi medyayı kimlerin neden kontrol ettiğini daha iyi anlıyorum


    4- Dünyayı yöneten elitlerle ilgili genelde Türk kaynaklardan çok da anlamlı olmayan açıklamalar dinliyordum. Onun yerine yabancı kaynaklardan daha mantıklı açıklamalar dinledim - öğrendim. Şimdi aslında aşılar ile, fazladan basılar paralar ile ve sözde "global ısınma" önlemleri altında yatan ajandaları ( ID2020, Ajanda 2030, Büyük Reset vs vs ) daha iyi anladım.


    Son not: gidişatı görmek üzücü, çözüm olabilir mi- var mı umarım yakında bulabilirim çünkü çok sıkıcı acı bir gerçeğe yavaş yavaş gidiyoruz..





  • 1)Okula gidip kavga etmek yok

    2)Sinemaya gidip te fazla para verilmiyor artık (ben zaten sinemaya 5 kuruş yedirtmem)

    Benim fikirlerimi bu kadar
  • Restaurant ve kafe sahiplerine çok çok üzülüyorum allah yardımcıları olsun ama sosyal medyada starbucks/bar/meyhane storyleri görmemek de varmış çok şükür.

  • Bu konuda da "virüs hasta etmez, bulaşmaz" falan diyen, her şeyin en iyisini olduğunu gibi sağlık konusunda da en iyisini bildiğini söyleyen komplo teoricilerinin aşırılığını görüp hem kendimin böyle olmamasına hem de bunların dünyada azınlıkta olup seslerini çok çıkaran kesim olduğunu görüp şükür ettim.


    İnsanlar 50-60 yılını verse bile o konunun "dünyada en iyisiyim" diyemezken bunlar internette 2-3 video seyredip, 2-3 blog okuyup bunu diyebiliyorlar(üstelik bütün konuların uzmanı olduğunu söyleyen falan var)


    Tabi bunların varlığı yüzünden normal sorgulayanların aklı karışıyor, zararlı oluyorlar. İşin bu kısmı da var.

  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    Virüs bulaşmaz diyenleri ilk okuduğum da "bu kadar da saçmalamayın" diyordum. Ama okumaya ve araştırmaya başladıkça şu anda onların söylediklerini daha mantıklı bulmaya başladım.


    Önce şunu tespit etmek gerekiyor : Virüs TEORİSİ olarak geçer. 2021 yılındayız ama hala kanıtlanması gereken bir teoridir: NEDEN çünkü bu kadar teknoloji çağındayız ama nedense hala virüs dedikleri şeyi tek başına izole edemediler. Şu milyonların öldüğü İspanyol Gribinde bile deney yapıyorlar, insanların üzerine öksürüyorlar, aksırıyorlar ama hasta olmuyor insanlar.


    Dediğim gibi olay TEORİ hala. Peki şu atom mikroskoplarında görünen içinde RNA olan parçacıklar ne dersen, ekzozomları araştırmanı tavsiye ederim. Virüs dediğimiz o kesecikler, bazı doktor-bilim insanlarına göre her insanın hücre temizliği.


    Bence TV'nin başından kalk ve biraz video izle bakalım sen de, bu ekzozomlar neymiş bak:







  • nucro kullanıcısına yanıt

    İşte böyle 1-2 video seyredip yüz milyonlarca kişi yalan söylüyor derseniz olmuyor. Yani sizin söylediğinizi diyenler bağımsız, süper araştırmacı olup diğerleri algı yapıyor, kasıtlı yalan söylüyor demeniz saçma oluyor.


    Yani "tarihte 1000lerce yıldır hastalıktan ölenlerin hepsi yalan, bugün ölenler yalan, taş devrinden 1900 yılına kadar insan ömrü ortalama 100 yıldı, tarih boyunca milyarlarca insan 2000 yılında yaşayacak insanları kandırma planı yapıyordu" falan diyorsanız bunu 1-2 videodan fazlasıyla kanıtlamanız lazım.


    Dediğim gibi kendinizi dünyanın en iyisini, en doğrusunu bilen kişiler olarak görüp, başkalarına "tv başında ne söylenirse inanıyor, araştırmıyor, düşünmüyor" şeklinde bakıyorsunuz. Bu şekilde olunca da ciddiyetiniz epey azalıyor.

  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    Birincisi ne kadar yazı-kitap okuyup, ne kadar video seyrettiğimi ben biliyorum bu sebeple saçma sapan herkesi tek çuvala doldurma hatasından vazgeçin.


    İkincisi yukarıda ne yazdım. Virüs TEORİSİ. Bunun ne demek olduğunu anladın mı? Anlamadıysan tekrar söylüyorum : bu teori , yani kütle çekim yasası değil.


    Ben 1-2 videodan çok daha fazlasıyla virüs teorisini tartışmaya hazırım ancak bence sen hazır değilsin. Çünkü alakası olmayan konulara girmişsin. Aslında bakteri ile virüs arasındaki farkı ve tedavilerinin arasındaki farkı bile bilip bildiğinden emin değilim.

  • nucro kullanıcısına yanıt

    Sen "Bence TV'nin başından kalk ve biraz video izle bakalım sen de" derken beni biliyor musun peki? Yoksa sen tek çuvala doldurunca oluyor da aynısını ben yapınca mı olmuyor?


    Hem dediğime itiraz etmen için yaklaşık olarak 30-40 seneni buna harcamış olman gerekir. Böyle bir tecrüben varsa sözlerimi geri alır özür dilerim. Peki var mı? Hiç olmazsa bir tıp eğitimin ve bu konuda uzmanlık eğitimin olmalı.


    "Ben 1-2 videodan çok daha fazlasıyla virüs teorisini tartışmaya hazırım ancak bence sen hazır değilsin. Çünkü alakası olmayan konulara girmişsin. Aslında bakteri ile virüs arasındaki farkı ve tedavilerinin arasındaki farkı bile bilip bildiğinden emin değilim."


    Şu kısmında zaten benim söylediğim zihniyete sahip olduğunu gösteriyorsun. Hep kendinizi karşınızdakinden üstün görüyorsunuz sonra laf edilince kızıyorsunuz.


    Ayrıca aynı mantıkta olan komplo teorilerinin birazını alıp birazına "bunlar alakasız" dememen lazım. Sonuçta sen "gerçekler tamamen farklı" temelli şeyler söylüyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 9 Ocak 2021; 21:3:20 >




  • Trafikte çılgına döndüğüm için genelde ulaşımı kolay yerlere toplu taşıma kullanıyordum. Geçen sene sürekli grip atlatıyordum. Toplu taşıma kullanmamam ve maske kullanımı bu tip hastalıkları ciddi derece engelledi. Zaten uzmanlar bu sebeple bir çok kış hastalığının ileriki yıllarda görülmeyeceği yada daha az görüleceğini söylüyor. Zaten şu maske olayı toplumda normal hala gelirse aslında toplu taşımada maske kullanmak iyi. Korede bazıları toplu taşımada maske kullanıyormuş kışları, zorunlu olmasa korunmak için. Mantıklıda.


    Dijitalleşmeye katkısı oldu, uzaktan çalışma modeli olsun, bilgi teknolojilerine yatırım olsun. Bazı değişimleri zoraki başlattı. Tabi her değişim kendi probleminide ayrıca getirecek bunada hazırlıklı olmak lazım.

  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    Şunda haklısın bende de önyargı var. Yani genelde TV'de anlatılan bilgiler dışındaki bilgileri komplo sananlar ve TV'deki bilgilere tek gerçek sananlar için "esas cahil işte bunlar" diyorum.


    Ancak böyle düşünmemin sebebini en azından kendim için açıkladığımı düşünüyorum : çünkü araştırıyorum.


    Şunu forumda daha önce de yazmıştım. Babam doktor, dedem de doktordu. Doktorluğa çok saygım var ancak neyi ne kadar bildiklerini de çok iyi biliyorum. Hayır öğrendikleri bilginin çokluğunu küçümsemiyorum, gerçekten çok bilgi öğreniyorlar ancak öğrendikleri bilgi Rockefellar tıbbı bilgisi ( yani endüstri tıbbı ) ve bunu söylememe gerek yok doktora gidenlerin büyük çoğunluğu teyit edecektir, doktorların çoğu:


    1- Semptomları baskılamak/yok etmek üzere ilaç yazar. O hastalık neden olmuştur, verdiği ilacın yan etkileri var mı, ilaçları karıştırdığı zaman yan etkilerini biliyor mu (karışan kimyasalların) bunu bilmez. Aynı hastane 10-15 ilaç yazıldığı durumlar var.


    2- Hastalığa çoğu zaman çok dar açıdan bakarlar : bütüncül bakmazlar ( burada hem vücudun bütünlüğünden hem de aslında insanın ruhsal/psikolojik tarafından bahsediyorum) .


    3-Çoğu kendilerine yeni sunulan ilaçların, ilaç firmaları tarafından yapılmış olan sonuçlarına inanır. "Bunlar ( firmalar), ilaç satmak için sonuçlarla-istatistiklerle istedikleri gibi oynamışlar mıdır" diye düşünmezler, karşı araştırmalara bakmazlar.


    Konu çok uzun. Ben doktor değilim ancak 40 yıldan uzun zamandır doktorluk yapan babamın uyarıları sayesinde yukarıdaki 3 maddeyi (ve daha fazlasını) biliyorum.





  • nucro kullanıcısına yanıt

    İşte benim dediğim de bu. Yani sen "onlar cahil, sadece okuyup araştıran benim" dersen bunun sonucunda kimseyle tartışamazsın, sadece kendi fikirlerini başkalarına dayatmaya çalışırsın.


    Sonuçta on yıllarca, hatta yüzyıllarca araştırmaların, tecrübelerin, yaşananların sonucunda gelen bilgilerin yanlış olduğunu söylüyorsan kesinlik bu şekilde bir açısı yanlış.


    Mesela şu da var. Gerçek kabul edilen x varsa buna karşı olan "x değil y", "x değil z", "x değil a" şeklinde bir sürü karşı tez var ve hepsinin genelde iddiası "en doğrusu benim" şeklinde oluyor. O yüzden bu karşı tezlerin çoğu yanlış olmak zorunda ama ben aynı konu içinde birden fazla kişi ve fikir ile tartışsam tek hatalı, düşünmeyen, araştırmayan ben oluyorum. Bu forumda bunu diyen, hatta üstüne "troll bu" diyenler oldu.

  • nucro kullanıcısına yanıt
    1880 lere dek Miasma Teorisi kabul gordu. Insandan insana bulasan salginlara mantikli bir aciklama getiremiyordu. Virusler vucuttaki atik maddelerin cöpü olmus olsa insandan insana bulasmamasi gerekir. Ayni evde yasayankardan biri Grip olunca genellikle ev hanesinden diger kisilerede bulasiyor hastalik. Her bunye ayni anda vucuttan atik atmaya karar vermis olamaz. Cicek hastaligi ornegin biri gecirdimi herkese bulastirir. Virus teorisinde yanlislar ve bazi aciklar mutlaka vardir ama salginlari daha iyi aciklamiyormu? Virusler hakkinda cok bilinmeyen seyler var. Tam olarak cok eski virusleri bile kanitlayamiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 10 Ocak 2021; 15:45:6 >
  • en iyi faydası her kış grip olurdum bu kış ne hikmetse grip olmadım. sanırım maske yüzünden.


    hafta sonu insanlar sokaklara fırlardı her yer ana baba günü olurdu. artık yasaklar sağ olsun her yer bomboş her yer sessiz sakin.

  • Karnibaharin tadi kokusu olmadan cok guzelmis bunu test ettim
  • Fiziksel para ve kağıt kullanımının azalması.

  • salak salak saçmalamaya gerek yok babamın arkadaşını bu gün kaybettik.

    kafanıza göre salak salak espiri yapmaya devam edersiniz.

  • 1- Çin'deki gibi insanları izleme ve kontrol mekanizmalarının önü açıldı


    2- Harcamalarımızın gizliliğinin kalkacağı ve istenmeyen vatandaş olma durumunda çok daha kolay bloklanabilecek duruma getirileceğimiz : Dijital Para'ya sıcak bakan yığınlar oluşması sağlandı


    3- Şimdiye kadar hayvanlar için kullanılan Aşı pasaportlarının dünya çapınsa insanlar için de kullanılmasının önü açıldı


    4- İnsanların aylar içinde geliştirilen aşıları, üreticilerin herhangi yan etkiye karşı sorumluluk almadıkları halde, hatta maske - mesafeye devam edecekleri söylense bile kabul etmesi sağlandı.


    5-Gates'in yıllardır yatırım yaptığı sektörün geleceğinin ne kadar parlak olduğu anlaşıldı


    6- En zengiler, tarihte hiç bu kadar hızlı zenginleşmemişti.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.