Associate Press (AP) haber yaptığı için paylaşma gereği duydum. Dandik bir Facebook postu değil bu. Resmen İsrail, Malezya, Endonezya aşılardaki domuz jelatinini tartışıyor. Kısaca şöyle: Domuz jelatini birçok aşıda stabilize edici olarak kullanılıyormuş. Pfizer, Moderna ve AstraZeneca açıklama yapıp aşılarında herhangi bir domuz bileşeni olmadığını açıkladı. Çin aşısı olarak bilinen CoronaVac'ın üreticisi Sinovac Biotech ise AP'nin bilgi talebine olumsuz geri dönmüş. Hahamlar ise domuz etinin anca doğal yöntemle yenildiğinde günah olduğunu açıklamış bunun üzerine. Endonezya ise bu tartışmalara rağmen milyonlarca CoronaVac siparişi verdi. Suudi Arabistan ve Malezya ise helal aşı arayışı içinde. Diyanet bu haber yayılmadan hemen fetva çıkarsın Çin aşısı helaldir diye yoksa ülkenin yarısı aşı olmaz. |
Müslümanlar kendi “helal “ aşılarını bulsunlar o zaman.
Problem? |
Alkollü diye parfüm sıkmayanlar pandeminin ilk günlerinde kolonya kuyruğuna girmişti. Siz olmayın bir zahmet, doğal seçilim o kadar da kötü birşey değil.
|
Domuz varsa ben yokum.Ahiretimi tehlikeye atamam.Domuz lanetli bir hayvandır. Allah acaba niye yaratmış domuzu? |
Alkol domuz vs medikal ve zor kalınan durumlarda İslamiyete göre günah değil. Ayrıca Allah domuzu neden yaratmış demek çok saçma bir söylem. Domuzunda ekosistemde bir görevi var. |
Domuz etinin yenilmesinin günah olduğu kadar domuza bakılması ve düşünülmesi de günahtır.Şeyh Hellori Hazretlerinin buyurduğu gibi domuz helal değildir.Yani haramdır.Bu yüzden domuzun yer aldığı her şey mekruhtur. Allah'ın domuzu neden yarattığı ise biz insanların bilgisini aşan bir vakadır. |
Domuz jelatini olsa ne olur ki? Allahın yarattığı standart canlılardan birisi.
|
Domuz varsa ben yokum.Ahiretimi tehlikeye atamam.Domuz lanetli bir hayvandır. Allah acaba niye yaratmış domuzu? |
Alkol domuz vs medikal ve zor kalınan durumlarda İslamiyete göre günah değil. Ayrıca Allah domuzu neden yaratmış demek çok saçma bir söylem. Domuzunda ekosistemde bir görevi var. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Mükemmel tartışma! Allah bunlara niye akıl vermiş acaba! < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressi1 -- 20 Aralık 2020; 20:43:35 > |
Domuz etinin yenilmesinin günah olduğu kadar domuza bakılması ve düşünülmesi de günahtır.Şeyh Hellori Hazretlerinin buyurduğu gibi domuz helal değildir.Yani haramdır.Bu yüzden domuzun yer aldığı her şey mekruhtur. Allah'ın domuzu neden yarattığı ise biz insanların bilgisini aşan bir vakadır. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ya dostum bi git işine 😂 dalga geçmek ve eleştiri yapmak farklı şeyler. Bilgilendirme yapmayacaksan niye konu da boş yapıyorsun < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kızgınjapon -- 20 Aralık 2020; 20:49:7 > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Sınav olduğu için hiçbir zorluk olmasa haram olan hiçbir şey yaratılmasa imtihan imtihan olmaktan çıkardı |
|
Domuz Jelâtininden daha önemli bir şey var Hidrojel... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İtalyan mı bu Hellori ?
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |