Şimdi Ara

Cosmos TV ekran geç geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.a bende tüplü cosmos tv var bi kaç senedir yatıyor şehire taşındıgım için bakamadım Televizyonda açtıgımda ses geliyor ama tüpde hiçbir hareket yok. 3-5 dk sonra ortada çizgi şeklinde görüntü geliyor ve yavaş yavaş yukarı aşagı şekilde görüntü açılmaya başlıyor .Tam ekrana gelene kadar 10 dk geçiyor

resimdeki gibi
     Cosmos  TV ekran geç geliyor

tanıdıklar tüpü bitti diyor sizde tüpü bitmiş olabilirmi yoksa kartında bi arıza mı var.

• Bizim 15 yıllık arçelikte de böyle bir sorun var . ilk açıp düğmesine bastığımda st-by ışığı yanmadan önce 2-3 dk bekliyor ,sonra ben düğmeye basmadan birdenbire açılıyor

Tüp ile mi alakalı ? Şimdiye kadar hiç tamir görmedi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: .LioN.

S.a bende tüplü cosmos tv var bi kaç senedir yatıyor şehire taşındıgım için bakamadım Televizyonda açtıgımda ses geliyor ama tüpde hiçbir hareket yok. 3-5 dk sonra ortada çizgi şeklinde görüntü geliyor ve yavaş yavaş yukarı aşagı şekilde görüntü açılmaya başlıyor .Tam ekrana gelene kadar 10 dk geçiyor

resimdeki gibi

tanıdıklar tüpü bitti diyor sizde tüpü bitmiş olabilirmi yoksa kartında bi arıza mı var.

Hocam vertikal katindaki kondansistorler değer değiştirmiş 3 veya 5 lira bi masrafı var.Genelde çıplak gözle görülebilir belindeki naylonumsu kaplama çekilmiş veya üstleri şişmiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

Bizim 15 yıllık arçelikte de böyle bir sorun var . ilk açıp düğmesine bastığımda st-by ışığı yanmadan önce 2-3 dk bekliyor ,sonra ben düğmeye basmadan birdenbire açılıyor

Hocam sizin tv ninde besleme katinda 2 veya 3 adet kondansistor var minik minik onlari değiştir başka bi sorun yok

• quote:

Orijinalden alıntı: erdalll28

quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

Bizim 15 yıllık arçelikte de böyle bir sorun var . ilk açıp düğmesine bastığımda st-by ışığı yanmadan önce 2-3 dk bekliyor ,sonra ben düğmeye basmadan birdenbire açılıyor

Hocam sizin tv ninde besleme katinda 2 veya 3 adet kondansistor var minik minik onlari değiştir başka bi sorun yok

Teşekkür ederim. bi gün açılma süresi 10dk'lara çıkarsa değiştiririm

• quote:

quote:

S.a bende tüplü cosmos tv var bi kaç senedir yatıyor şehire taşındıgım için bakamadım Televizyonda açtıgımda ses geliyor ama tüpde hiçbir hareket yok. 3-5 dk sonra ortada çizgi şeklinde görüntü geliyor ve yavaş yavaş yukarı aşagı şekilde görüntü açılmaya başlıyor .Tam ekrana gelene kadar 10 dk geçiyor

resimdeki gibi

Hocam vertikal katindaki kondansistorler değer değiştirmiş 3 veya 5 lira bi masrafı var.Genelde çıplak gözle görülebilir belindeki naylonumsu kaplama çekilmiş veya üstleri şişmiştir.

Saolasın,müsait zamanda bi bakıcam,sorun sadece kondansatörlerdeyse tamir edebilirim.

• quote:

quote:

quote:

resimdeki gibi

Saolasın,müsait zamanda bi bakıcam,sorun sadece kondansatörlerdeyse tamir edebilirim.

Hocam yanilmiyosam 1000/50 Voltluk bi kondansistor olmasi lazim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG Lcd tv çok geç açılıyor.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba Lion,
    Bir müddet sonra açılmasının ana sebebi elektrolitik kondansatörlerdir.Size tavsiyem dikey katda yer alan kondansatörleri kontrol etmeniz olacaktır.Şayet bir transistör,entegre,diyot v.s. gibi komponentlerde arıza olmuş olsa ya açılır yada açılmaz sabit kalır sürekli.Ama sizdeki sıkıntı elektrolitik kondansatöre işaret etmektedir.

Sağlıcakla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.