Şimdi Ara

Corsair Vengeance 3200MHZ Ram ile Pc çalışmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ryzen işlemci kullandığım için uzun zamandır ramlerimi upgrade etmeyi düşünüyordum ve Corsair Vengeance 3200 mhz cl16 2x8gb ramleri aldım ucuz olduklarından dolayı. Fakat 2 ram sticki ile de pc çalışmıyor. Sadece fanlar çalışıyor, ne monitöre görüntü geliyor ne de usb ile bağlı cihazlara güç gidiyor. Her iki stickide tek tek, iksi beraber, farklı slotlarda olmak üzere bir çok kombinasyonla denedim fakat hiçbiri işe yaramadı. Eğer anakart rami desteklemeseydi ramler düşük hızlarda yine de çalışabilirdi diye düşünüyorum fakat bunlar hiç çalışmıyor. Ramler tamamen bozuk mu acaba ya da bir çözüm yöntemi bulabilir miyim?

Herkese cevapları için şimdiden teşekkürler.

• Böyle bir başlık açtın ama anakart ve cpu modelini yazmak aklına gelmedi mi?
  • Anakartınız nedir ilginçmiş ikisininde sorunlu olması zor.
  • Anakart ne işlemci ne ramler hangi slotlara takılı hangi ayarlar yapıldı bios sıfırlanıp denendi mi bunlar hep peşinen cevaplanması gereken sorular.
  • Tekrar eski ramlere dönüldüğünde durum nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet anakarti yazmamamam saçma olmuş. Asus b350 prime plus kullanıyorum. İşlemci ryzen 5 1600 12nm olan. Eski işlemcim ryzen 5 1400 ile de denedim çalışmadı. Bios en son sürümde güncel.
    Eski ramleri takınca çalışıyor yenileri ile hiç çalışmıyor. Yeni ramleri tekli ikili farklı slotlarda bütün kombinasyonlarda denedim çalışmadı malesef
    Biosu resetledim bir kaç kez pilini çıkarmak sureti ile ama işe yaramadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tormintor -- 9 Ocak 2020; 21:32:26 >
  • anakartın bios güncellemesini yaptın mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 9 Ocak 2020; 21:32:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    CORSAİR DDR4 2400MHZ RAM SORUNU
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • eskibirkurt kullanıcısına yanıt
    Evet hocam
  • Tormintor kullanıcısına yanıt
    Ram'ler arızalı olabilir. Tek modül takarak açmayı dene ikisini de. Ayrıca ramlerin yerlerini birbirleri arasında değiştirmeyi de denemelisin. Hala çalışmıyorsa belleklerde arıza olma ihtimali yüksek.
  • İmkanınız varsa ramleri başka pc deneyin sonuç aynı ise değiştirin ramleri.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.