Şimdi Ara

Corsair Neutron GTX 120 GB İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
2
Favori
8.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Merhaba arkadaşlar,bu incelememde Corsair 'in Nuetron Gtx serisinin ilk üyesi olan 120 GB Link A Media'nın LM87800AA(Çift Arm İşlemci) kontrolcüsüne sahip ürününü inceliyecegim.Ayrıca testleri Sata 2 Ve Sata 3 olarak yapacagımve % %50 %100 doluluk oranlarıan göre sonuçlarıda paylaşacagım.Bunun yanında ürünün RAID sonuçlarıda yer alacak.Ayrıca karşılaştırma açısından Ocz Vertex 120 GB ve Intel 520 120 GB sonuçlarınada yer verecegim.

Toshibanın Toogle Nand yongasını kullanan Neutron GTX de 128MB DDR2800 Senkron Bellek kullanıyor.Sata arabirimi olarak Sata 3 6Gbps kullanan sürücünün yazma hızı 330 MB/s okuma hızıysa 555 MB/s.Neutron Gtx 120 GB 4K rastgele yazma performansında 80.000 IOPS gibi bir degere sahip.Ürünün boşta çektigi güç 0.6W için yükte çektigi güç 4.6W.Ürünün hata öncesi kullanım ömrü ise 2.000.000 saat.Ürün 2.5'' boyutunda ve 7 mm kalınlıgı sahip.Ayrıca ürünün özelliklerine ek olarak T.R.I.M ve SMART destegi sunuyor.

Test Sistemi

Teknik Özellikleri

Corsair Neutron 120 GB

Baskı Devre Kartı

1.ARM tabanlı SSD denetleyicisi, büyük olasılıkla çift çekirdekli.
    2.Kanal başına 4 CE ( destekleyen 8 Adet NAND kanal.
    2.ONFi, Toggle Modu ve eski NAND desteği
    3.Tüm büyük satıcıların 2y-nm ve 1x-nm NAND flaş desteği
    4."EBoost teknolojisi" denilen daha güçlü hata düzeltme için adaptif sinyal işleme açısından çeşit destekler

Aida

AIDA64 Extreme Edition oldukça fazla özelliklere sahip olan bir program.Başlıca özellikleri stress testi,biglisayar bileşenlerini tanıma,overclock araçları ,ısı sensörler,disk ve ram performans araçları gibi.Bu incelemedeyse baz alınacak sonuçlar erişim süreleri olacaktır.Fakat diger disk performans testlerindeki sonuçlarınada yer verecegim.

%0 ----------------------------%50---------------------------%100

RAID

ASSSD

AS SSD ssd lerin peformansını ölçmek amacıyla yapılmış dört sentetik testin yanı sıra üç adet uygulama testi içerir.Sentetik testler sıralı ve rastgele okuma ve yazma performansını ,erişim sürelerini degelendirmek için vardır.Uygulama testi ise iso,oyun ve program dan ulaşmak üzere 3 şeklide farklı test yöntemi bulunur.Ayrıca iops degerlerinide görebilirsiniz.

%0 ----------------------------%50-------------------------------%100

RAID

Anvil’s Storage Utilities

Anvil’s Storage Utilities programının yapımcısı xtremesystem.com üyelerinden Anvil bu programı tasarlarken mekanik diskleri degilde ssd leri düşünerek tasarlamıştır.SSD degerlendirmesinde sonuçları baz alınacak en iyi programlardan birisidir.Kullanımı oldukça kolay ve arayüzü oldukça basit olan Anvil's Storage Utilities de ayrıca rastgele okuma ve yazma testleri de yapabilirsiniz .Bir yandan da sıkıştırılabilir ve sıkıştırılamaz peformanıda ölçebilirsiniz.

%0 ----------------------------%50-------------------------------%100

RAID

HDTune

HDTunenin bir çok kullanım özelligi mevcut.Başlıcaları diskin ayrıntılı bilgilerini gösterme,sektör taraması, performans ölçümü gibi özellikler. Bu incelemede biz performans degerlerinden yararlanacagız fakat HDTune ssd perf belirtmede baz alınacak saglıklı bir program degil.
    --------------------%0----------------------- %50--------------%100----------

RAID

Argus

RAID

IoMeter

Iometer workstation ve database döngülerini kullanarak çalışır.Iometer hem sisteme stres testi yapar hemde bunu derecelendirme aracıdır. Io birden çok kullanıcılı sık kullanılan uygulamaları simule edebilir

RAID

PcMark Vantage

PcMarkVantageVista için tasarlanmış ve çokça farklı kriterde test sonuçları içermektedir.PcMarkVantage gerçek günlük kullanım peformansını test etmek için faydalınacak en iyi programlardan birisidir.

RAID

PcMark 07

RAID

PassMark

RAID

Sisoft

Atto

Atto ufak boyutu ve basit arayüzüyle en çok tercih edilen test programlarından biridir.Okuma ve yazma testlerini 0.5 KB 8192 KB aralıgında degişen dosya transferi gerçekleştirebilir.

RAID

Crystal Disk Mark

Crystal Disk Marksürücünün performansını değerlendirmek için okuma/yazma ,sıralı rasgele,sıkıştırılabilir ve sıkıştırılamaz performans sonuçlarını ölçmek için kullanılabilecek saglıklı programlardandır.

RAID

DISK Bench

Testimize kriter olarak yeni giren Disk Bench günlük kullanımda dosya oluşturma,okuma,yazma kopyalama gibi bir çok testi içinde barındırıyor.Testte toplamda 5 adet test kriteri var.Toplamda 2 çeşit dosya kullanıldı,ilk dosya en çok kullanılan dosya,4 test ı yaparken bu dosyadan faydalanıldı.Dosyan3.125 Gb boyuttunda.İkinci dosya ise Copy Directory testinde kullanılmış olan ve toplamda 3.68 Gb olan 17 bin dosya,12 bin klasörden oluşuyor.

Yüksek MB ve Düşük Zaman Daha İyidir.

RAID

Pc Restart

Intel® NAS Performance Toolkit

Sonuç

Ssd günümüz performans odaklı sistemler en olmazsa olmaz parçalardan biri haline geldi.Git gide düşen fiyatlarıyla birlikte ssd ye geçip mekanik diskin ızdarabından kurtulmak, eger bilgisayarınızda ssd yoksa ssd ye terfi etmek yapılacak en mantıklı işlerden biri.Corsair in LAMD kontrolcüsü ile saglam bir başlangıç yaptıgını düşünüyorum.Sonuç olarak diyebilirizki Corsair Neutron GTX 120 GB > Corsair Neutron GTX 120 GB = Ocz Vertex 4 128 Gb > Intel 520. Raıd in günlük performansta ahım şahım bir performans getirisi olmasa bile teorik olarak iki katına yakın performans getirisi saglıyor.Tek disk olarak karşılaştırma yaptıgımızda ise Vertex 4 e yakın bir performans sergiliyor.Eger ikisi arasında bir tercih durumu söz konusu ise bu durumda fiyat faktörü ortaya çıkıyor.Normal şartlar altında Neutron Gtx i öneririm.Corsair Neutron GTX 120 GB ın gözüme çarpan tek olumsuz yani 330 Mb lık yazma hızı.Artı yönleri ise yüksek performansı,agzına kadar dolmasına ragmen gözle görülür bir performans düşüşünün olmaması,görsel olarak oldukça hoş görünüyor ve incelen ve hafifleyen kasasıyla birlikte ultrabook larda daha işlevsel bir hale gelmiş.

RAID sonuçları için yardımını esirgemeyen Poyri!!! ye teşekkürü bir borç bilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 18 Aralık 2017; 19:43:6 >

• Sata 2

Aida

%0 ------------------------------------- %50 ---------- %100

ASSSD

Anvil

HDTune

--------------Argus ----------- IoMeter -------------- PcMarkV----------------PcMark 07

PassMark ------- Sisoft ------------- Atto------------ Crystal

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• bunun 240 gb olanı güzel 120 olanın yazma hızları yavaş kalmış.

quote:

Orijinalden alıntı: Just In Time

drv güncelmi

RAID/AHCI Treiber/Software - Intel® Rapid Storage Technology Version 11.7.0.1013 çıktı tüm intel kulanankar kursun x79için ayrı ver var.
    http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?DwnldID=22194
    direk link tık indir.
    http://downloadmirror.intel.com/22194/a08/iata_cd.exe

RAID/AHCI Treiber/Software - Intel® Rapid Storage Technology X79 Ver. 3.5.1.1009
    http://downloadmirror.intel.com/22106/eng/RSTe_Win7_8_3.5.1.1009_PV.exe

ocz forumdan vertex 4 128gb

tabloda iş görür şu vector tr ye girmedi gitti gerçi yeni çıktıama olsun biraz daha hızlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 11 Aralık 2012; 18:49:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zaq999

bunun 240 gb olanı güzel 120 olanın yazma hızları yavaş kalmış.

drv güncelmi

Yazma hızının yavaş olması normaldir çünkü ilk tabloda göreceginiz gibi 120 GB modelin yazma hızı 311 iken 240 GB modelin yazma hızı 511 Mb.
  • Vay bee elinize sağlık emek verilmiş ben böyle detaylı açıklama görmedim.

Birde sonuç kısmında birşeylere değinseniz hani 2satırda sonucu anlatan cümle olsa.

Çünkü mobil den girenler için sayfalara tek tek bakmak hele'ki kb ile sınırlı olan internet ile 3saate ancak bakarız

Yinede çok güzel olmuş elinize sağlık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 240 olan cift kanal kontrolcu calisir. Bu yuzden 120 olandan hizlidir. Buna karsin. 240 da doldukca 120 lik hizina dogru geriler. Kapasite oraninda oraninda kontrolcu barindirdigi icin boyledir. Buna karsin minimum 1 adim ondedir 240 olan...

Bu arada haberler dogru ise yakinda z77 kullanicilari cosacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline sağlık çok güzel emek verilmiş bir inceleme olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

Vay bee elinize sağlık emek verilmiş ben böyle detaylı açıklama görmedim.

Birde sonuç kısmında birşeylere değinseniz hani 2satırda sonucu anlatan cümle olsa.

Çünkü mobil den girenler için sayfalara tek tek bakmak hele'ki kb ile sınırlı olan internet ile 3saate ancak bakarız

Yinede çok güzel olmuş elinize sağlık.

Zaten bir süre sonra sadece tablolar yer alacak diger görselleri kaldıracagım,epey zor oluyor sayfanın açılması.

Bu arada arkadaşlar yeni olarak test yöntemine argus ve diskbench aldı iki programda eklendi.Diskbench tamamen günlük kullanma performansına dayalı,kopyalama, yapıştırma,yeni dosya yaratma ,okuma,vs vs başlıca işlemlerden oluşuyor.

Bu eklenen yeni programların Vertex 4 ve 520 sonuçları yer almıyor.Onalrıda yakında ekliyecegim.

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

quote:

drv güncelmi

Yazma hızının yavaş olması normaldir çünkü ilk tabloda göreceginiz gibi 120 GB modelin yazma hızı 311 iken 240 GB modelin yazma hızı 511 Mb.

zaten o yüzden yazım ya onu, cor n gtx240gb veya vertex 4 veya vector

iastor drv nizda baya eski güncelleyin zahmet olmassa üste linki verdim 11.7.0.1013.

biosdan c-state kapalı ayarlayın. 4k testlerinde fark yaratıyo.

birde yazmadan geçemeyim nötron gtx de on numara olmuş ayrıca yatakmı orası orda ssd le ne yapı yon
    quote:

biraz takıldım alınmaca yok güzel inceleme olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 11 Aralık 2012; 23:02:13 >

• quote:

quote:

quote:

drv güncelmi

zaten o yüzden yazım ya onu, cor n gtx240gb veya vertex 4 veya vector

iastor drv nizda baya eski güncelleyin zahmet olmassa üste linki verdim 11.7.0.1013.

biosdan c-state kapalı ayarlayın. 4k testlerinde fark yaratıyo.

birde yazmadan geçemeyim nötron gtx de on numara olmuş ayrıca yatakmı orası orda ssd le ne yapı yon
    quote:

biraz takıldım alınmaca yok güzel inceleme olmuş

Ben gireyim araya testler sırasında c lerin hepsi kapalıydı, bana göre 4k yazma hızı normal testlerde 240lık modeli olsa daha iyi olabilirdi bu değerlerde gayet tatmin edici.

Bende aynı ssd den 3 gün boyunca raid olarak kullandım günlük kullanımda tek ssdye göre pek bir farkı yok çok zor fark ediliyor ama bana göre 240lık tek alınacağına tercih edilebilir artık trim de aktif olabildiğine göre. Kullanırken de hiç sorun yaşamadım tek ssd kullanıyormuşum gibi stabildi.

Emre inceleme süper olmuş mesajlar az atılmış onun sebebi de büyük olasılıkla insanların resimlere hala bakmayı bitrememesidir Eline sağlık.

En son cümle için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poyri -- 11 Aralık 2012; 23:39:13 >

• @Chris Brown ,teşekkürler.

Sayfanın daha kolay açılması için resimler birleştirilmiş ve sayfa yeniden düzenlenmiştir.
  • İnceleme şimdi tadından yenmiyor. Gerçekten oldukça güzel oldu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

İnceleme şimdi tadından yenmiyor. Gerçekten oldukça güzel oldu...

Sagolasın abi, senin görüşlerin beni için önemli.Eger eklememi istedigin başak bir test kriteri varsa onlarıda ekliyelim.
  • quote:

İnceleme şimdi tadından yenmiyor. Gerçekten oldukça güzel oldu...

Umut abi görüyorsun kısa sürede beni tahtan indirdiler..
  • Abi hepsini okudum hiç bir şey anlamadım, bilgisayardan fazla anlamıyorum, bana özetlermisiniz hangisi en iyisi diye?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SamsClient

Abi hepsini okudum hiç bir şey anlamadım, bilgisayardan fazla anlamıyorum, bana özetlermisiniz hangisi en iyisi diye?

@OneTreeHill

İşte eksik olan biraz bu... Bu tür incelemeler biz bilenlerin anında okuyabildiği alışkın olduğumuz testleri ve daha önce kullanmadığımız yeni bench programlarını keşfetmemizi sağlıyor fakat tercüme edilmeyince testler, "elit" bir kesim tarafından takip edilebilir kalıyor. Her kıyaslamanın sonucunda bir galip - bir mağlup ilan etmek veya bu kadar iddialı olmadan en azından satın almak için ne tür sebepler olduğunu söylemek lazım. Ben artık bu verilere bakınca yukarıdan akışan yeşil kodlar yerine sarışın - esmer - kızıllar görüyorum ama böyle detaylı incelemeler yapabilen birinin bu değerleri kısa - öz veya sabrı elverdiği ölçüde cümleye dökmesine o kadar ihtiyaç var ki...

Forumun sahipleri çok şanslı... Forumdan bilgi edinen insanlar aynı zamanda forumun bilgi kaynağı... Yani kendini besleyen bir ekosistem burası... Forumun idari kısmı haber çevirip olan bitene sahip çıkmaktan öte birşey yapmak zorunda değil bile diyebilirim. Hatta forumda son zamanlarda reklamımsı video incelemelerin yerini yöneticilerin kişisel incelemelerinin yer alması da oldukça hoş ki bu mevzuyla ilgili OCZ ile bir sohbet de etmiştim

Lafı daha fazla dolandırmayayım...

SSD son 2 yıldır ülkede ciddi ilgi çeken ve satın alınabilir bir teknoloji olduktan sonra satışlar patladı ve çok fazla soru soruluyor. Öyle bir sayfa hazırlanabilir ki TR'de piyasada bulunmayan modeller bile tek bir havuzda toplanır benchleri biriktirilir ve en sonunda bir tablo çıkarılarak FP oranları anlaşılır bir dille ifade edilir ve ülkeyi bırak dünya çapında SSD almak için başvurulacak tek kaynak haline gelebilir. Birkaç şartı var: Hep güncellenecek ve her bench sonucu tek bir potada eritilip sonuçlar cümlelere dökülecek... O zaman var ya... Ambrosia (Yunan tanrılarının yediği yemekmiş) olur hiç yenmez

Bu arada alıntı yaptığım arkadaşa da şu espriyi yapayım, bu testi bir hiyerarşi olarak düşünün, genelde tavsiye alınan kişiler bu testlere bakarak, tanışmadıkları ürünleri gözlemleyip, tavsiye isteyen kişilere daha fazla alternatif sunabiliyorlar. Yani evet haklısınız konuya yabancı bir son kullanıcı için hangi SSD'Nin iyi olduğunu anlamak bu sayfada mümkün değil ama yine depolama bsşlığı altında bu test sonuçlarını okuyabilecek bilgilerin paylaşıldığı sayfalar da var

@FATİH

Fatih tahttan bir kez inmek sonsuza dek düşmek anlamına gelmediğinden ekşın bitmez diyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SamsClient

Abi hepsini okudum hiç bir şey anlamadım, bilgisayardan fazla anlamıyorum, bana özetlermisiniz hangisi en iyisi diye?

@OneTreeHill

İşte eksik olan biraz bu... Bu tür incelemeler biz bilenlerin anında okuyabildiği alışkın olduğumuz testleri ve daha önce kullanmadığımız yeni bench programlarını keşfetmemizi sağlıyor fakat tercüme edilmeyince testler, "elit" bir kesim tarafından takip edilebilir kalıyor. Her kıyaslamanın sonucunda bir galip - bir mağlup ilan etmek veya bu kadar iddialı olmadan en azından satın almak için ne tür sebepler olduğunu söylemek lazım. Ben artık bu verilere bakınca yukarıdan akışan yeşil kodlar yerine sarışın - esmer - kızıllar görüyorum ama böyle detaylı incelemeler yapabilen birinin bu değerleri kısa - öz veya sabrı elverdiği ölçüde cümleye dökmesine o kadar ihtiyaç var ki...

Forumun sahipleri çok şanslı... Forumdan bilgi edinen insanlar aynı zamanda forumun bilgi kaynağı... Yani kendini besleyen bir ekosistem burası... Forumun idari kısmı haber çevirip olan bitene sahip çıkmaktan öte birşey yapmak zorunda değil bile diyebilirim. Hatta forumda son zamanlarda reklamımsı video incelemelerin yerini yöneticilerin kişisel incelemelerinin yer alması da oldukça hoş ki bu mevzuyla ilgili OCZ ile bir sohbet de etmiştim

Lafı daha fazla dolandırmayayım...

SSD son 2 yıldır ülkede ciddi ilgi çeken ve satın alınabilir bir teknoloji olduktan sonra satışlar patladı ve çok fazla soru soruluyor. Öyle bir sayfa hazırlanabilir ki TR'de piyasada bulunmayan modeller bile tek bir havuzda toplanır benchleri biriktirilir ve en sonunda bir tablo çıkarılarak FP oranları anlaşılır bir dille ifade edilir ve ülkeyi bırak dünya çapında SSD almak için başvurulacak tek kaynak haline gelebilir. Birkaç şartı var: Hep güncellenecek ve her bench sonucu tek bir potada eritilip sonuçlar cümlelere dökülecek... O zaman var ya... Ambrosia (Yunan tanrılarının yediği yemekmiş) olur hiç yenmez

Bu arada alıntı yaptığım arkadaşa da şu espriyi yapayım, bu testi bir hiyerarşi olarak düşünün, genelde tavsiye alınan kişiler bu testlere bakarak, tanışmadıkları ürünleri gözlemleyip, tavsiye isteyen kişilere daha fazla alternatif sunabiliyorlar. Yani evet haklısınız konuya yabancı bir son kullanıcı için hangi SSD'Nin iyi olduğunu anlamak bu sayfada mümkün değil ama yine depolama bsşlığı altında bu test sonuçlarını okuyabilecek bilgilerin paylaşıldığı sayfalar da var

@FATİH

Fatih tahttan bir kez inmek sonsuza dek düşmek anlamına gelmediğinden ekşın bitmez diyorum

Dostum benim bu bölümde takılma nedenim çok farklı, OCZ borsada işlem gören bir firma, şu an çok zor durumda, fiyatı çok düşük. Bakıyorum bu foruma, ürünlerini kullnananlar var ve sağlam ürünler yapıyorlar. Yatırım yapıp yapmacığma karar vercem, iflas edebilir diyorlar, ama ben sanmıyorum en kötü ihtimalle seagate yada western digital satın alır bence bunları, siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kim Jong Un -- 12 Aralık 2012; 22:25:30 >

• OCZ'Nin durumu biraz AMD'nin durumuna benziyor. 2 nesil önce çok SSD sattılar ama o ürünler çok sıkıntı yaratınca gözden düştüler. Toparlanmak için ARGE işlerine ağırlık verdiler fakat bu harcamaların karşılığını henüz kara dönüştüremediler. Fiyat politikaları agresif ama kar marjı diğer firmalara göre düşük. Bence batmaz. En azından madem değeri çok düşük, bence satın alınır hatta aklıma girdi şimdi bu iş

Edit: Mesela aşağıda paylaştığım veriler bana şunu da söylüyor:

OCZ sadece SSD işi ile yetinmek durumunda kalınca, çok fazla cepheye sahip diğer firmaların altında resmen eziliyor. SSD teknolojisinin gelişimi için yapılan ARGE harcamaları sadece SSD satarak geri getirilemiyor demek ki... OCZ'Nin var gücüyle son kez bu işe yüklenmesi, kendi kontrolcüsü Barefoot'u Vector'de kullanarak SATA III arayüzüne sahip en hızlı bench sonuçlarına ulaşan SSD olmasını sağlaması vs... Demek ki bir tür kurtuluş savaşı...

KOnuyu daha fazla kirletmiyorum hatta istenirse son iki mesajım silinsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 12 Aralık 2012; 23:30:38 >

• Vay be... Bundan daha dip bir değer olabilir mi acaba? Biraz daha düşmesini mi beklesek... Konuyu kirletmek gibi olmasın ama SSD meraklıları hangi firmanın ekonomik açıdan ne durumda olduğunu görebilirler.

• Sonuç kısmı ve olmayan bazı neutron testleri eklenmiştir.Diger Vertex 4 Ve Intel 520 sonuçları yazın zamanda eklenecektir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.