Şimdi Ara

Corsair Neutron GTX 120 GB İncelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
2
Favori
8.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Uzun zamandır ilk defa, vatan mağzada stoga girdi,alacak arkadaşlar 320 lirayken kaçırmasın.

http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cssd-n120gbgtx-bk-120gb-neutron-gtx--serisi-sata-30-ssd-(555mb-okuma--330mb-yazma)/productdetails.aspx?I_ID=61958
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • yani vertex 4 ten daha iyi değil ama 50 lira daha pahalıya satıyor her yerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

yani vertex 4 ten daha iyi değil ama 50 lira daha pahalıya satıyor her yerde.

Aslında sadece Türkiye odaklı bakmamak lazım çünkü yurt dışında ikiside aynı fiyat fakat gözlemledigim kadarıyla Neutron Gtx bazı noktalarda Vertex 4 den daha üstün gerçek kullanım testlerinde.Öncelikle Vertex 4 de doldukça biraz az da olsa performans kaybı vardı fakat Neutron Gtx de bu durum mevcut degil.İkincisi 4K testlerinde yani küçük dosyaları kopyalamada daha başarılı
  • dün windows 8 pro 64 ü ga-990xa-ud3 üzerine AHCI modunda AMD'ye ait kendi driver'ıyla BIOS'tan da AHCI moduna alarak yaptım. ancak yazma performansı yarı yarıya düşük ve 1500 ms gibi inanılmaz yazma erişim zamanları veriyor. sürücünün yazma önbelleği açık, trim açık. yazma önbelleğini kapatarak denedim gene aynı. başka hiçbir ayar kurcalanmadı. sata 6 gb/s destekleyen sata 3.0 yeni anakart bu. 6 çıkışı var ve tüm portlar destekliyor. hatta portu da değiştirdim gene aynı sayılar çıktı. sistemde 3 tane daha düz sata klasik hdd var.

sorun ne olabilir? 1500 ms erişim zamanı nasıl olabilir??
  • quote:

Orijinalden alıntı: solventh

dün windows 8 pro 64 ü ga-990xa-ud3 üzerine AHCI modunda AMD'ye ait kendi driver'ıyla BIOS'tan da AHCI moduna alarak yaptım. ancak yazma performansı yarı yarıya düşük ve 1500 ms gibi inanılmaz yazma erişim zamanları veriyor. sürücünün yazma önbelleği açık, trim açık. yazma önbelleğini kapatarak denedim gene aynı. başka hiçbir ayar kurcalanmadı. sata 6 gb/s destekleyen sata 3.0 yeni anakart bu. 6 çıkışı var ve tüm portlar destekliyor. hatta portu da değiştirdim gene aynı sayılar çıktı. sistemde 3 tane daha düz sata klasik hdd var.

sorun ne olabilir? 1500 ms erişim zamanı nasıl olabilir??

Driver sorunu olabilir, güncel driverleri bulup tekrar deneyin.Eger sorun düzeltikten sonra 4k sonuçlarınızda düşme varsa bios tan C support ları kapatın ve bilgisayarı yüksek performans moduna getirin.Sata kablosu sorunu olabilir düşük bir ihtimal olsada.Bios güncel degilse onu güncelleştirin.En son ihtimalde degişen bir şey yoksa başka bir sistemde deneme fırsatınız varsa orada deneyin, bi ihtimal diskte de sorun olabilir.

• İstemediğim kadar test var süper olmuş eline sağlık

Corsair gtx ile vertex 4 arasında dikkatimi çeken şey 4k değeri oldu genelde. 4k'da vertex4 daha önde duruyor. PC mark vantage testindeyse intel 520 epey iyi görünüyor. Çoğu kişi böyle programlar kullanıyor. Burada da corsair gtx'in application loading değeri epey düşük çıkmış. Belki bir daha yapılsa yüksek çıkar. %50-%100 doluluk oranlarındaki performans değerleri çok iyi gerçekten. Düşüş olmamış gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

İstemediğim kadar test var süper olmuş eline sağlık

Corsair gtx ile vertex 4 arasında dikkatimi çeken şey 4k değeri oldu genelde. 4k'da vertex4 daha önde duruyor. PC mark vantage testindeyse intel 520 epey iyi görünüyor. Çoğu kişi böyle programlar kullanıyor. Burada da corsair gtx'in application loading değeri epey düşük çıkmış. Belki bir daha yapılsa yüksek çıkar. %50-%100 doluluk oranlarındaki performans değerleri çok iyi gerçekten. Düşüş olmamış gibi.

Dünyada bundan geniş bir ssd incelemesi bul getir ,devredip giderim yöneticiligi o kadar diyimYapılabilecek her testi yaptım,onuda geçtim boş,%50 dolu,%100 dolu testi yaptım.Onuda geçtim sata iki testi yaptım birde boş,%50 dolu,%100 dolu

Intelin diski anlıyamadım ben sanki bazı programlara optimize edilmiş bizi abuk performanslar veriyor.

Program yüklemelerini hangisine bakıp kasdettin.Erişim süreleri Nuetron da daha düşük vertex 4 e göre yani daha iyi skor.

Bu diskin en çok sevdigim yanı bu zaten, boş ile tamamen dolu hali arasında gram performans farkı yok, hatta yer yer daha performanslı.Ama ben bu satten sonra vertex 4 yerine bunu tercih ederim ikiside aynı fiyatta.Ama eski den arada 50 60 lira fark vardı vertex 4 tercih edilebilirdi, baktılar disk deli gibi satılıyor hemen çektiler yukarı fiyatı.

• Harbi öyle

Program yüklemesi olarak PCmark Vantage testindeki sonuçları kastettim. Corsair Gtx orada 20 falan almış. Diğerlerine göre epey düşük o değer. Intel'in dediğin gibi bir optimizasyonu falan olmalı bence de. Tepki süresi bence SSD'lerde önemli fark yaratan unsurlardan biri. Gtx'in bu bakımdan iyi olması ocz vertex4'e karşı alınabilirliğini arttıran bir özellik.
  • Tecrübeli arkadaşların görüşüne ihtiyacım var.

Çalıştığım makina -notebook- üzerinde halen satın aldığım zaman -7 sene önce- kurduğum xp profesional çalışıyor ve hiç bir sıkıntı yok. Hali hazırda sistem 2 sene önce kendi insiyatifimle ve güvenlik amacıyla değiştirdiğim wd scorpionblack 7200 rpm disk üzerinde çalışıyor.

Ne tekrar tekrar sistem yüklemeye, ne veri kaybetmeye ayıracak zamanım/ tahammülüm var.

Yüksek kapasiteli ve büyük dosyalar ile çalışmıyorum. Sadece aynı anda çok fazla farklı uygulama ve internet sayfası açık oluyor, öyle ki windows taskbar doluyor, mozilla -zaman zaman- 1gb ram kullanıyor...

Hızın ikinci planda, ufak fiyat farklarınınsa hiç önemli olmadığını, iş için kullanacağımı ve önceliğin kesinlikle veri güvenliği ve uzun ömürlülük olduğunu, hali hazırda sata II destekli notebook üzerinde kullacağım -bu yıl makina değişecek- düşünürsek ;

- Vertex 4 mi? neutron gtx mi almamı tavsiye edersiniz?
    - 120 gb alıp sadece sistem kurup iş dosyalarını sabit diskte tutmaya devam etmemi mi? 240 gb alıp tüm bilgilerimi ssd üzerine aktarmamı mı önerirsiniz?
    (Tüm verilerim 120 gb'a da sığar fakat yer kalmayabilir)

Son Not: "Bu bilgisayarda" disk üzerinde depolama yapmam, oyun oynamam, film izlemem :) Sadece ben çalışırken ortamda ses yapacak bir müzik veya video uygulaması arka planda çalışır.

Tecrübesini esirgemeyen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Düzeltme: Ekleme-yazım hatası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greentooth -- 6 Mart 2013; 14:23:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: greentooth

Tecrübeli arkadaşların görüşüne ihtiyacım var.

Çalıştığım makina -notebook- üzerinde halen satın aldığım zaman -7 sene önce- kurduğum xp profesional çalışıyor ve hiç bir sıkıntı yok. Hali hazırda sistem 2 sene önce kendi insiyatifimle ve güvenlik amacıyla değiştirdiğim wd scorpionblack 7200 rpm disk üzerinde çalışıyor.

Ne tekrar tekrar sistem yüklemeye, ne veri kaybetmeye ayıracak zamanım/ tahammülüm var.

Yüksek kapasiteli ve büyük dosyalar ile çalışmıyorum. Sadece aynı anda çok fazla farklı uygulama ve internet sayfası açık oluyor, öyle ki windows taskbar doluyor, mozilla -zaman zaman- 1gb ram kullanıyor...

Hızın ikinci planda, ufak fiyat farklarınınsa hiç önemli olmadığını, iş için kullanacağımı ve önceliğin kesinlikle veri güvenliği ve uzun ömürlülük olduğunu, hali hazırda sata II destekli notebook üzerinde kullacağım -bu yıl makina değişecek- düşünürsek ;

- Vertex 4 mi? neutron gtx mi almamı tavsiye edersiniz?
    - 120 gb alıp sadece sistem kurup iş dosyalarını sabit diskte tutmaya devam etmemi mi? 240 gb alıp tüm bilgilerimi ssd üzerine aktarmamı mı önerirsiniz?
    (Tüm verilerim 120 gb'a da sığar fakat yer kalmayabilir)

Son Not: "Bu bilgisayarda" disk üzerinde depolama yapmam, oyun oynamam, film izlemem :) Sadece ben çalışırken ortamda ses yapacak bir müzik veya video uygulaması arka planda çalışır.

Tecrübesini esirgemeyen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Düzeltme: Ekleme-yazım hatası...

ssd ye işletim sistemi yükleyip harici diskiniz varsa onada yedek dosyalarınızı diskinize atıp kullanabilirsiniz 120 gb yeterli kapasite

• denilen şey şu; büyük dosyalarla uğraşacaksanız, Neutron GTX...

bende bugün siparişini verdim... INVENTUS' dan 306 lira kargo dahil 3 taksit.... bugün bitiyor kampanya.... havale/eft 299 lira..

başka sitelerde 299+kargo ya da var....

Neutron GTX -- Vertex 4 -- Samsung 840 PRO (TR de yok ama)

Bu üçü arasında gidip geldim.... 840 pro en iyisi aralarında ama yurtdıiı kargo dahil 290 liraya mal olacak ve üstüne vergi binme ihtimali olacak... ZOR iş vazgeçtim...

Steady-State perfonmansına bakarak, VERTEX 4 ve NEUTRON GTX arasındaki karasızlığımı, Neutron' dan yana kullandım...

Vertex 4 yazma konusunda hep daha iyi ama SSD kapasitesi dolunca, GTX daha stabil miş perfonmans düşümü adına...

aradaki 8 gb da çok dişime dokunmaz sonuçta

• Cevaplar için teşekkürler...

Aslında kafama takılan 3 soru(n) var...

- İkinci diski notebook'un içinde bulundurup sıcaklığı yükseltmeye, ekstra enerji harcamaya gerek var mı? Zira benim depolama gibi bir sorunum yok bu bilgisayarda, kalıcı bişey depolamıyorum, kullandığım 2. notebook ve harici disklerim var.
    - Bazı ssd'lerin -özellikle sandforce kontolcülü- kapandıktan sonra hiç açılmadıkları, tamamen öldükleri oluyormuş? Bu benim kabusum oldu, ssd'ye tüm bilgilerimi kaydedecek kadar güvenebilir miyim?
    - 240/256 gb'lık modeller gb başına 120/128/ gb'lık modellerden daha düşük maliyet ve daha geniş veriyolu sunuyor, bu nimetten faydalanmak gerekir/gerekmez mi? Ha gerçi hemen kullanmayacağım kapasiteye para ödeme noktası da var ama, ben aldığım elektronik ürünü 4-5 seneden önce -ya da bozulmadan- kolay kolay değiştirmeyen birisi olduğumdan bu yatırım mantıklı olabilir mi?

Hiç bir teknik bilgiye dayanmayan bir düşüncem, vertex'in sırrının kullandığı ram ile ilintili olacabileceği yönünde. Diğerleri 256 mb ddr2 800 mhz ram kullanırken, vertex 4'de kapasiteye göre 512 mb/1 gb ddr3 800 mhz ram kullanıyor. Yani diğerlerinin 2 katı ram var üzerinde.... Tabi düşününce bu durum diğer üreticilerin bilgisizliğinden değil de, -ram eğer tampon bölge/cache olarak kullanılıyorsa- bu bölümdeki verinin büyüklüğünün enerji kesilmelerinde daha büyük veri kaybına yol açabileceği ve hücrelere yazılamayacağı düşüncesinden kaynaklı, güvenlik amaçlı olabileceği geliyor aklıma. Bu durumda vertex 4 hızlı ama güvensiz oluyor(mu)?

Bir de hafıza hücrelerinin neutron'da daha üst seviye olan toggle nand olması, ikilemimi biraz daha arttırıyor.

• benim saydığım 3 ssd de Sandforce kontrolcüye sahip değil...

vertex 4 ==> indilux 2 (yazımlarından emin değilim)
    Neutron ve Neutron GTX ==> Link A media 78000L (ya da öyle bir şeyler)
    SAmsung ==> kendi kontrolcüsü....

Neutron' un 128 yerine, 120 gb olması, o "8" gb i tampon bellek olarak kullanması imiş... artık doğru mudur bilmiyorum....

ikinci bir şey ise, eğer Windows 7 veya 8 kullanmayacaksanızi SSD almak mantıklı değilmiş.... nedeni ise TRIM desteğinin olmaması imiş....

Laptopunuzun marka modeli nedir?

NOT: kontrolcü isimlerinin Doğruları konunun en başında varmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironblood19 -- 6 Mart 2013; 16:36:27 >
  • Monster'in t7200 işlemcili bir modelini kullanıyorum, güncel sistemlerin epey gerisinde. Kısmet olursa bu sene i7 işlemcili bir modele terfi etmek istiyorum...

Windows 7'ye geçeceğim zaten, o kesin...

Bunların arasında sandforce kontrolcü yok, biliyorum. Fakat bu kontrolcüler ne kadar güvenilir? onu bilmiyorum. Her akşam yedek alıyorum mutlaka ama tüm bilgilerimi kaydedecek kadar güvenebilir miyim ssd'ye acaba?
  • eğer işinizi Masaüstünde yapabilirseniz, Raid 1 (mirroring) yaparak iş yapın....

Laptop' da Raid desteği varsa, onda da yapabilirsiniz.... her akşam yedekleme ihtiyacınız olmaz.... saniye başına otomatik yedek olur

Kontrolcüleri bilmem ama ilk çıktığında, samsung 840 pro çok sıkıntı çıkarmışlar, bozulmuşlar, sonra Firmware ile düzeltmişler...

OCZ ve CORSAIR içinse, bir şikayet görmedim (GTX ve VERTEX-4 için)

İsterseniz, i7 li yeni laptopa geçerken Ssd li alın direk olarak..... Tümleşik SSD ler en iyisi olmaz ama sonuçta en kötü SSD(sata3), en iyi HDD den perfonmans adına üstündür.... güvenilirlik adına da bence üstündür....
  • Masaüstü ile aram pek hoş değil, mobilite benim için önemli, yeri geldiğinde 5 dk'da tası tarağı toplayıp başka bir mekana geçebilmeliyim.
    İstanbul'un internetinin, elektriğinin ne zaman gideceği, hangi kepçe operatörünün kablolara ne zaman dalacağı belli olmaz, masaüstü beni bu konuda sıkıntıya sokar.

Şu anki dizüstünde raid desteği yok maalesef, dediğim gibi biraz eskidi, 7. yılına girdi geçen eylül ayında, teknoloji olarak biraz geride kaldı, yaşlandı...
    Ben iyi bakıyorum ona, altında zalman alüminyum soğutucusu ile hep serin, o da beni yarı yolda bırakmadı hiç şimdiye kadar:)
    Yanımda taşıdığım diğer dizüstü cihaza her sabah ve her akşam eşitliyorum bilgileri, böylece birisinde sıkıntı olsa, diğeriyle çalışmaya devam edebilirim

Benim aklımdaki de aynen söylediğiniz gibi i7'ye geçip ssd ile tanışmaktı, fakat istediğim gibi bir dizüstü bulamadım henüz. i7 işlemcili 13,3" dizüstülerin fiyatlarının biraz makule gelmesini bekliyorum :)

Hali hazırda aynı anda çok fazla ekran açık çalışıyorum, aralarında geçiş yapmak istediğimde 1-2 saniye takılmalar oluyor bazen. Makro veya grafik içeren excel/doc ya da biraz büyük pdf dosyalarını açmak için 10-15 saniye beklemem gerekiyor. Bu arada disk deli gibi çalışıyor. E posta eklentileri kaspersky tarafından taranırken anlık donmalar oluyor, resimleri yazdırmak istediğimde sinirim hat safhaya ulaşıyor -bunda fs kaspersky'nin suçu büyük, biliyorum-..., klasördeki 2-3000 dosyayı tarayıp ekrana alması 20-30 saniyeyi buluyor...

Ssd'den beklentim bu süreleri bana kazandırması, 1-2 sn'den daha fazla beklemeden yürümesi. Uçmasına gerek yok, önümdeki taşları kaldırsın, güvenli şeklide yürüyelim yeter bana

• Şimdi bakınırken bunu gördüm, iş istasyonları için diyor. Hb'nin parafpara kampanyası ve %5 parafgünü indirimim ile 308 tl'ye geliyor.

Vector

• quote:

Orijinalden alıntı: greentooth

Masaüstü ile aram pek hoş değil, mobilite benim için önemli, yeri geldiğinde 5 dk'da tası tarağı toplayıp başka bir mekana geçebilmeliyim.
    İstanbul'un internetinin, elektriğinin ne zaman gideceği, hangi kepçe operatörünün kablolara ne zaman dalacağı belli olmaz, masaüstü beni bu konuda sıkıntıya sokar.

Şu anki dizüstünde raid desteği yok maalesef, dediğim gibi biraz eskidi, 7. yılına girdi geçen eylül ayında, teknoloji olarak biraz geride kaldı, yaşlandı...
    Ben iyi bakıyorum ona, altında zalman alüminyum soğutucusu ile hep serin, o da beni yarı yolda bırakmadı hiç şimdiye kadar:)
    Yanımda taşıdığım diğer dizüstü cihaza her sabah ve her akşam eşitliyorum bilgileri, böylece birisinde sıkıntı olsa, diğeriyle çalışmaya devam edebilirim

Benim aklımdaki de aynen söylediğiniz gibi i7'ye geçip ssd ile tanışmaktı, fakat istediğim gibi bir dizüstü bulamadım henüz. i7 işlemcili 13,3" dizüstülerin fiyatlarının biraz makule gelmesini bekliyorum :)

Hali hazırda aynı anda çok fazla ekran açık çalışıyorum, aralarında geçiş yapmak istediğimde 1-2 saniye takılmalar oluyor bazen. Makro veya grafik içeren excel/doc ya da biraz büyük pdf dosyalarını açmak için 10-15 saniye beklemem gerekiyor. Bu arada disk deli gibi çalışıyor. E posta eklentileri kaspersky tarafından taranırken anlık donmalar oluyor, resimleri yazdırmak istediğimde sinirim hat safhaya ulaşıyor -bunda fs kaspersky'nin suçu büyük, biliyorum-..., klasördeki 2-3000 dosyayı tarayıp ekrana alması 20-30 saniyeyi buluyor...

Ssd'den beklentim bu süreleri bana kazandırması, 1-2 sn'den daha fazla beklemeden yürümesi. Uçmasına gerek yok, önümdeki taşları kaldırsın, güvenli şeklide yürüyelim yeter bana

ilahi greentooth.. çok güldürdün beni...

• @londoner23
    Hep gülün inşallah; Ama söylediklerim öngörü/paranoya değil, hepsi acı tecrübelerdir

Daha önce kepçe operatörü bütün sitenin elektriğini kestiği için "5 dk'da tası tarağı toplayıp" ofisten taşındığımı bilirim. 10. kattan aşağı merdivenlerden inmek -ve sonra çıkmak- dizüstü ile bile epey yorucu olmuştu ki, masaüstünü düşünmek istemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greentooth -- 7 Mart 2013; 11:22:48 >
  • @greentooth anladıgım sizin için önemli olan stabil ve güvenli bir disk olması.Bunun için direk neutron gtx öneririm çünkü hem ben hem başka vertex 4 kullanan arkadaşların sorunlar yaşadık ama şimdilik neutron gtx alıpda bir sorun yaşıyan görmedim ben.

Onun dışında sizin için önemli olan bir diger özellik erişim süreleri bakımınndan pek hissedilecek cinsten olmasada neutron gtx biraz daha iyi.

Onun dışında Vector dan bahsetmişsiniz,vector okudugum incelemeler kadarıyla 2.5 sürücü ler içinde en performanslısı ama diski kullanmadım ve yabancı forumlarda daha fazla kullanıcısı olmadıgından pek kullanıcı yorumu göremedim stabilizasyonu vs hakkında ama salt performans olarak vector hepsinden iyi.Ama 308 tl vector için iyi fiyat.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.