2010 comfort otomatik vites aracımın kasko değeri geçen sene ekimde 37.150 liraydı.
daha sonra baktığımda 35.000 küsürlere düşmüştü bugün kasko poliçesine bakarken yeniden bakayım fiyata dedim.
41.500 :) hayır 41.500 üzerinden yapsak dahi allah korusun bişey olsa en fazla 36.000 37.000 lira verecekler o da ayrı...
nedir bu artışın sebebi böyle yahu.
quote:
Orijinalden alıntı: foreone
selamlar,
2010 comfort otomatik vites aracımın kasko değeri geçen sene ekimde 37.150 liraydı.
daha sonra baktığımda 35.000 küsürlere düşmüştü bugün kasko poliçesine bakarken yeniden bakayım fiyata dedim.
41.500 :) hayır 41.500 üzerinden yapsak dahi allah korusun bişey olsa en fazla 36.000 37.000 lira verecekler o da ayrı...
nedir bu artışın sebebi böyle yahu.
Sebebi Toyota'nın mütemadiyen yaptığı zamlar olabilir mi sence?
Arkadaşlar sadece Toyota zam yapmıyor. Hepsi zamlanmış. Focus Corolla Jetta nın dizellerine bakıyordum. Corollada karar kılmıştım. Alalı 9 ay oldu 9.500 TL zam gelmiş Corollaya. Ancak Focus ve Jettaya da aynı oranda zam gelmiş.
2007 comfort corollama geçem yıl kasko yaptırdığımda ksko değeri 26.5 +1.5 LPG ile 28bin tl idi. Bu sene 30.5+1.5 LPG ile 32 bin TL ye çıkmış. Aracımı 30 bin TL ye almıştım. 2. elde de bu kadar yükselme oldu ise en az 33 bin TL ye kadar yükseldi sanırım :)
2009 nisanda 34.850 TL ye aldığım aracın sıfırı 54.900 TL oldu. Araç fiyatları uçtu gidiyor?
Kasko değeri ne kadar artsa da Allah korusun bir kaza olduğunda çok komik rakamlar teklif edeceklerini düşünüyorum.
Ortalıkta şirket araçları ve kiralık araçlar cirit attığından,bunları kullanan kişiler de aracı hiçbir şekilde umursamadıklarından dolayı Sigorta şirketleri trafik ve kasko sigortalarından devamlı zarar ediyorlar...Bu nedenle primleri yükseltmişlerdir...Ama tabii bu bir çözüm değil...Bu defa da kasko yaptıranların sayısı azalacak... Bana göre tek çare araç kiralama olayını kökünden kaldırmaktır... Çünkü normal bir insan kendi aracını el bebek,gül bebek kullanırkan iş şirket aracı veya veya kiralık araca gelince çarpışan araba gibi kullanmakta...(Doğru düzgün,insan gibi araç kullanan kişileri tenzih ederim) Araçlar da iki yıl dolmadan perte çıkmakta...Bizim ekonomimiz bu tür hovardalıkları tolore edebilecek yapıya gelmedi henüz...Yazık değil mi havaya giden milyarlara?