Şimdi Ara

corolla 1.33 alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
316
Cevap
3
Favori
154.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • taksici almıyor eczacı almıyor vatandaş beğenmiyor kim alcak abi bu arabayı :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aallii22

    taksici almıyor eczacı almıyor vatandaş beğenmiyor kim alcak abi bu arabayı :)

  • Aslında motorun değerleri gayet iyi ve yeni bir motor, ancak 1.3 olması psikolojikman satışlarını çok etkileyecektir. Vergi avantajı olsa fiyat farkı daha çok olur ve tercih edilebilirdi ancak bu haliyle cidden zor.

    Belki daha önce hiç araç almayan birine satış temsilcisi öve öve anlatır da garibim aracı gözünde büyütürse alabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rahan35

    Aslında motorun değerleri gayet iyi ve yeni bir motor, ancak 1.3 olması psikolojikman satışlarını çok etkileyecektir. Vergi avantajı olsa fiyat farkı daha çok olur ve tercih edilebilirdi ancak bu haliyle cidden zor.

    Belki daha önce hiç araç almayan birine satış temsilcisi öve öve anlatır da garibim aracı gözünde büyütürse alabilir

    yok be dostum kimse gözü kapalı araç almaz günümüzde.
    Araba alacak birine satış temsilcileri sadece anlatır. Ama kafasında alacağı araba vardır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sky_lark

    yok be dostum kimse gözü kapalı araç almaz günümüzde.
    Araba alacak birine satış temsilcileri sadece anlatır. Ama kafasında alacağı araba vardır.



    sen-ben böyleyizde herkes bizim gibi değil...
    örneğin, passat ve jaetta da kullanılan 1.6 8 valf 102 ps'lik motor... bu aracı alanlar bu motoru bilseler almazlar, ama bilmeden alan çok...
  • Cahil veya arabadan anlamayan adam çok, satış temsilcileri de öyle bir anlatıyorlarki işi bilmiyorsan aracı gözünde büyütmen muhtemeldir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aallii22

    taksici almıyor eczacı almıyor vatandaş beğenmiyor kim alcak abi bu arabayı :)



    Ben de olsam almam, Toyota bana sordu mu ki bu aracı çıkarırken?! Sorsaydı herkes gibi ben de "bu kasaya bu motör konmaz hemşerim" der aydınlatırdım elin çekik gözlüsünü!


    Şaka bir yana Yaris de performans ve tüketim olarak oldukca başarılı bir makine, Corolla da elbet biraz daha sakin olacaktır ancak rezalet değerler sunacağını hiç sanmam.
  • rezalet olmaz ama... özellikle 2. elde tutulmaması muhtemel olacağı için, değer kaybı yüksek olacaktır...
  • Motordan çok beklenti içinde olmak doğru değil sanırım. Bence bu araç daha çok ekonomik sıfır araç alma peşinde koşanları avlamaya yönelik çıkarılmış gibi duruyor.
  • Merhaba,
    Bende ciddi şekilde almayı düşünüyorum bu arabayı. Kredi başvurumu yaptım kaporamı bıraktım. Araç Çarşamba günü gelecek ve tabiki vazgeçme opsiyonum var ama büyük ihtimalle alacağım

    1255 kg
    101 beygir
    1329 cc motor
    Tork: 132 / 3800
    Güç : 101 / 6000
    max hız: 180

    Şehir içi : 7,3 lt
    Ort: 5,8 lt


    Siz ne dersiniz??

    Fiyat: 33.500 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okreg -- 19 Aralık 2009; 21:06:25 >
  • Hayırlı olsun arkadaşım, bence fiyatına göre makul bir araç. Toyota'nın motorları gayet sağlam ve performanslıdır, memnun edeceğini düşünüyorum. Aracın yakıt tüketim değerleri gayet başarılı.
  • Ben araci test ettim. Gayet basarili bir motor. Performans gayet tatmin edici. 101 bg, 6 ileri sanziman. Bu fiyata gayet dusunulur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FlighTAiR

    Ben araci test ettim. Gayet basarili bir motor. Performans gayet tatmin edici. 101 bg, 6 ileri sanziman. Bu fiyata gayet dusunulur.


    Merhaba
    test ettiğiniz için soruyorum
    Aracın triger kayışı zincirmiymiş, bilginiz varmı?
    aldığınız bilgileri paylaşabilirmisiniz
  • Zincir
  • Bütün sokaklarda yollarda corolla görüyorum nedir bununn hikmeti çanakkale bursa balıkesir biri de tesadüf olsa tamam diyeceğim.90 lı kasalardan sonra son tüketici gözüyle en sevilen model budur diye düşünüyorum. yada ben çok beğeniyorum heryerde corolla görüyorum. bkz. gönül gözü
  • Mal müşteriye satılır ve her malın bir müşterisi vardır. Müşteri odaklı satışlara göre ürün gamını şekillendiren firmalar vergi hassasiyeti olmayan pazarlara en düşük 2.0 araçlar ile girerken Türkiye pazarında daha çok fiyat endeksli olsun diye bu aracı getirdiler ve bence de çok makul bir hareket. Dikkat edilirse ÖTV olayı bitince yaptılar bu hareketi. İnsan ister istemez 33500 verip 2. el alacağıma sıfır alayım mantığı ile bu aracı alacaktır. Ve alırken satacağını düşünmeyecektir. İşte bu noktada belki sıkıntı yaşayacaktır ama aldığında olduğu gibi makul bir fiyatla çıkacağı piyasada yine alıcısı olacaktır.Bu arada 8 valf 102 bg lik araç VW grubunun Audi a4 lerinde bile kullanılan bir motor olup Ölümsüz olarak anılmaktadır. Tüp uygulamasına FSI larda yaşanılan sıkıntı sonrası en iyi uyum sağlaması ile de yine VW lerde FSI grubuna göre aranılır bir motor seçeneğidir. 8 valf olması sadece düşük devirlerde performasn sıkıntısı yaşatırken yüksek devirlerde 16 valften daha randımanlı olduğu test verilerinde bildirilmektedir.




  • Son gelen zamlardan sonra bu soruyu corolla 1.33 ten başka araç alınır mı diye değiştirmek lazım?bugün alınacak en güzel araçlardan biri bence.Lpg dönüşümüyle piyasadaki en ekonomik araç olmaya aday.101 hp öyle çok küçümsenecek bir rakam değil performans arıyorsanız lpg yi bağlatın 6500 devir çevirin d4d den hiç geri kalır yanı olmaz en az onun kadar gider limitleri zorlandığında.bence çok mantıklı bir tercih.mazotun litresi 3 tl ona göre hesap yapın lpg ise 1.90. benzin 3.70.benzinli araçlar çok değer kaybedecek zaten yakında lpg ciler yaşadı.
  • hacim 1.6 girmese cok daha iyi olurmuş , ama genede fiyat farkı çok
  • corolla 1,33 alalı iki hafta oldu araç bana göre çok iyi yakıtı bu arabayı 2010' da 1 numara yapar donanımı focustan iyi bikere kalite var 100 ps focus ile uzun yolda oynadım araba 6 vites ve toyota olması zaten yetiyor bu paraya alına bileceklerin en iyisi buydu diye düşünüyorum. Almayı düşünen varsada türkiyede şuan yok en sonuncuyu almışım şubatın 20 gibi gelir dediler. İkinci elde zarar etmeyen tek araba toyota ve adamla araba yapmayı biliyorlar. Bu benim üçüncü toyota bir araba hiç parça istemezmi arkadaş. İstemiyor herkeze selam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sorkan

    Mal müşteriye satılır ve her malın bir müşterisi vardır. Müşteri odaklı satışlara göre ürün gamını şekillendiren firmalar vergi hassasiyeti olmayan pazarlara en düşük 2.0 araçlar ile girerken Türkiye pazarında daha çok fiyat endeksli olsun diye bu aracı getirdiler ve bence de çok makul bir hareket. Dikkat edilirse ÖTV olayı bitince yaptılar bu hareketi. İnsan ister istemez 33500 verip 2. el alacağıma sıfır alayım mantığı ile bu aracı alacaktır. Ve alırken satacağını düşünmeyecektir. İşte bu noktada belki sıkıntı yaşayacaktır ama aldığında olduğu gibi makul bir fiyatla çıkacağı piyasada yine alıcısı olacaktır.Bu arada 8 valf 102 bg lik araç VW grubunun Audi a4 lerinde bile kullanılan bir motor olup Ölümsüz olarak anılmaktadır. Tüp uygulamasına FSI larda yaşanılan sıkıntı sonrası en iyi uyum sağlaması ile de yine VW lerde FSI grubuna göre aranılır bir motor seçeneğidir. 8 valf olması sadece düşük devirlerde performasn sıkıntısı yaşatırken yüksek devirlerde 16 valften daha randımanlı olduğu test verilerinde bildirilmektedir.


    Hocam bi konuyu düzeltmek isterim, 8v motorlar üst devirde değil alt devirde güçlüdür. Tüm 8v motorlar gibi. Üst devirlere pek tırmanamaz nefesi tükenir yapısı gereği. Ama 16v motorlar gibi 3bin devri beklemeye gerek yoktur, gaza basıldığında ivmelenmeye başlar.

    1.33 motorlu toyota için ise tercih etmezdim açıkçası, 33,5 da az para değil, çok daha güzel seçenekler var. Yakıtı ise bence 1.6sı 8,8,5 yakıyorsa bu da 7,5 civarı yakar. Aradaki farkı hesaplayın günümüzün fahiş benzin fiyatıyla çok da avantajlı olmadığını göreceksiniz. Lpg ile de keyifsizleşir çünkü araç 1250 kg civarında. Dizelde tork yüksek olduğu için 1.3 d4d bile olsa tork yüksek ağırlığı sırtlar ama benzinlide devir vermek gerekir, bu da motor sesi ve yakıt tüketimi demektir. Dizelde yakıt patlar, benzinlide ise yanar.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.