Şimdi Ara

Core2 Duo müzik dinlerken neden takılır...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar işlemci e6300 yüzde 75 ocde..hertürlü testide stabil bi şekilde geçmiş durumda,(orthos,3d05)

ama gelin görünki nette dolaşırken,aynı zamanda media playerda müzik çalarken bazı yerlerde müzik takılarak kısa zırlamalar yapıyo...yahu eski amd bile yapmıyodu bunu..neden olur bu sizce, anlamadım gitti

• Anakart ve ses sürücülerini güncelle,eksik kurmuş da olabilirsin, işlemcinle alakası yok.
  • Overclock o testleri geçse bile stabil olacak diye birşey yok. Dün gece bunu kendim gördüm.OC li işlemci ile hdd imajı oluştururken, harddiskteki MBR de değişikliğe uğramış, normal ayarlarda bir daha yaptım düzeldi, bu sefer OC geri getirdim, normalde başlayan Windows başlamadı, OC kaldırdım, düzeldi, OC-MBR-GHOST üçlüsü dün gece geç saatlere kadar beni uğraştırdı, soğudum OC'den

Not: Master boot record ile nasıl uğraştım, onu hiç sormayın, aman diyim OC ile işletim sistemi yedekti, ghost idi falan uğraşmayın, xp baştan kursam daha kısa sürerdi yahu,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E5A20DBB6 -- 13 Ekim 2007; 12:14:36 >
  • Bildiğim kadarıyla Intel'in de optimize programı vardı.(Çekirdekleri optimize eden.) Onu araştırırsanız belki yararlı bir sonuca ulaşabilirsiniz. Mesela bende de AMD x2 3600+(1.9@2.45 Ghz) var. Bazı oyunlar ( NFS Underground vs.) çok hızlı çalışıyordu. Arabayı kullanmak bile dertti. AMD'nin Dual Core Optimizer programını kurdum sorunum düzeldi. Bence sizde deneyin.(Hatta bir dergide bu program kurulmadan önce sizin yaşadığınız sorunların oluşabileceği söylenmişti.(AMD için))
  • quote:

Orjinalden alıntı: buraoca2

Bildiğim kadarıyla Intel'in de optimize programı vardı.(Çekirdekleri optimize eden.) Onu araştırırsanız belki yararlı bir sonuca ulaşabilirsiniz. Mesela bende de AMD x2 3600+(1.9@2.45 Ghz) var. Bazı oyunlar ( NFS Underground vs.) çok hızlı çalışıyordu. Arabayı kullanmak bile dertti. AMD'nin Dual Core Optimizer programını kurdum sorunum düzeldi. Bence sizde deneyin.(Hatta bir dergide bu program kurulmadan önce sizin yaşadığınız sorunların oluşabileceği söylenmişti.(AMD için))

İntelin bu prog. nerden bulucaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: WinteR

Anakart ve ses sürücülerini güncelle,eksik kurmuş da olabilirsin, işlemcinle alakası yok.

anakart ve ses sürücüleri zaten güncel durumda,eksik-gedik kurulan bişey yok yani...işlemciyle ilgili öyle bi program varsa nerden bulabiliriz..çünkü işlemciden başka bişey gelmiyo akla...
  • ohooo 6300 bunu yaparsa biz napalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: geberit

ohooo 6300 bunu yaparsa biz napalım

Sen Hiç Bişi Yapma Senin İşLemcin İnteRnette GeziniRken Aynı Zamanda Müzik ÇaLaRken TakıLma YapmıyoRsa KRaL " AMD " DemektiR ;)) Hahahaha :D AMD KuLLanan HeRkes BiLgisayaRından Memnun :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: ELeCtRiCkChi

quote:

Sen Hiç Bişi Yapma Senin İşLemcin İnteRnette GeziniRken Aynı Zamanda Müzik ÇaLaRken TakıLma YapmıyoRsa KRaL " AMD " DemektiR ;)) Hahahaha :D AMD KuLLanan HeRkes BiLgisayaRından Memnun :D

rahmetli kral

• bir de ocsiz denesene, hem anakart, hem cpu, hem ramler dayanamıyor olabilir,
  • müzik dinlerken Core2Duo takılmaz İşletim sistemin takılır bunun donanımla alakası yok..bazı driverleri yanlış kurmuş olabilirsin.. ya da arkaplanda bilmediğin bir program çalışıyor olabilir..
    Aynı zamanda ram ve hdd miktarınından da kaynaklanabilir...
  • quote:

Güzel cevap.

Hemen işlemciye bakılmamalı.

Meselâ, ben basit flv yazılımını bir şey oynatırken simge durumuna düşürünce ses kesilip geliyordu E6420'de.

Hâlbukî, P4 2.66B'de yoktu bu olay.

O zamanlar, bütünleşik ses yongası kullanırdım (Realtek). Yazılımda uyduruktu zaten. Bir daha yazılımı kullanmadığım için o olay ne oldu hatırlamıyorum bile.

Gerçek olan şey, işlemciyle ilgisizliği.

İsteyen istediğini belli ölçüde der tabii de, bilgisayarı bilmeyen kullanıcılar böyle durumlarda yanlış bilgilenebiliyor. Derdimiz bu

Şimdi, Microsoft'un olan o yama, bu tür durumlara çözüm olabiliyor.

Buyrun (tabii, XP kullanıyorsanız):

Türkçe XP SP2 için:

http://rapidshare.com/files/45359085/WindowsXP-KB896256-v4-x86-TRK.exe

İngilizce XP SP2 için:

http://rapidshare.com/files/54114341/WindowsXP-KB896256-v4-x86-ENU.exe

Bir de, başarımla doğrudan ilgisi olmayan, Intel işlemcilere özgü bir güvenlik güncelleştirmesi var. Onu da kurun gelmişken:

Türkçe:

http://rapidshare.com/files/45359877/WindowsXP-KB936357-x86-TRK.exe

İngilizce:

http://rapidshare.com/files/54113351/WindowsXP-KB936357-x86-ENU.exe

Anakart ve ses sürücüleri zaten güncelmiş.

Bahsedilen diğer durumlara da dikkat edilmiştir, sanıyorum.

Belki de "codec"lerle ilgilidir, kim bilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 13 Ekim 2007; 16:01:23 >

• Kardeş sorun eğer pencereler arasında geçiş yaparken filan yapıyosa ekran kartında yada driver inde sorun olabilir..
    İşlemcinde sorun olmacağına ben pek katılmıyorum.. Pc ni fotmatla Driverlerini düzenli bir içimde kur ...
  • Sorun HDD den gibi gözüküyor
  • Bir işlemci, sınırlarını zorlayacak seviyede çalıştırılırsa, yaptığı işlemleri yanlış yapabilir, kimisini tekrar yapıp düzeltir, belki, kullanılan komutlara göre, kimisi hatalı geçiş yapabilir. Default değerlerinde kullanın ram ile işlemiciyi, bakalım sonuç değişecek mi, emin olalım, sonra diğerlerine bakarız.
  • Valla orthos ta ne kadar kasıldı bilemem ama millet hemen işlemciye yüklüyor sorunu.

Bakın şimdiye kadar o kadar çok yazılım saçmalığı ile uğraştım ki bilemezsiniz. Hele hani şu dosya adı değişince performansın yükselmesi durumlar vb.

Ben de sistemimde OC yapamıyordum, sorun anakartta mı acaba diye düşündüm (bir alt modeli bu soruna sahipti çünki aklıma da aynı uyuşmazlık olabilir diye geldi) Sonradan ise sorunun anakartın ses sürücüsünden kaynaklandığını öğrendim.

Yani insan nasıl düşünebiliyor ya da laf olsun diye mi söylüyor bilemem. P3 ün takılmadığı yerde C2D niye takılsın.
  • Winamp + Internet Explorer (tab'lı) gereksinimi 600mhz işlemci,300mb civarı ram ve %70 kapasitede 5400 rpm harddiskdir.Amd-Intel-CyrixVia vb.. farketmez. Bu sistemin üstündeki performasn kayıpları yazılımsal veya teknik bir arızadır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: righteous@

quote:

quote:

rahmetli kral

işlemcim e6750 bende amde alcam banane

• oc'siz denedin mi?! bir de öyle dene bakalım, sorun devam edecek mi?
  • anlaşılan millete geyik lazım konuyuda buldular....

yahu anakartın sitesinden tüm son çıkan driverları kurdum..xp güncellemelerini yaptım......nette gezinirken, media playerde dinlediğim müzik takılıyor dedim...şimdi bu cümlenin neresi anlaşılmayıpta yorum yapmak için yorum yapılır anlamadım...daha önce kullandığım hiç bir amdde bu olayı görmediğim için bende bu duruma şaşırdım ve core 2 duo niye takılır diye konu açtım...ama çözüm sunan bi kaç arkadaşın dışında yine herzamanki gibi şov yapma olayına dönmüş topic...

işlemci orthosta small ftt de 9 piorityde 3 saat kasılmıştır..
    3d testleri yapılmıştır..
    kaldıki işlemciye yük binecek bi uygulamada yok...cpu yüzde 100 de kastırmıyo o esnada yani...

bu arada hdden olabilir diyen arkadaşlar hdden bu durum sizce neden olur peki,açıklarmısınız...
    ha dersenizki bu sorun ses driverından, o zaman onunda açıklamasını rica ediyim...
    yada dersenizki bu sorun haricten yüklenen yamaydı, optimizeydi...böyle programlarla çözülür onuda yaparım...ama kimse gelipte bana kuru kuruya core 2 duo niye takılsın demesin...çok söz değilde çözüme dayalı netice sunalım daha faydalı oluruz en azından...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazkartal -- 13 Ekim 2007; 19:47:12 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.