Şimdi Ara

Core i7 4960x vs amd fx 9590

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İşlemci alıcam. Fakat aklıma bazı konular takıldı. Gözüme Çarpanları yazıyorum.

İşlemci Sayısı:
    fx:8 Çekirdek
    i7:6 Çekirdek

Threads:
    fx: 8
    i7: 12

Çekirdek Hızı:
    fx: 4.8 Ghz
    i7: 3.6 Ghz

L2 Cache:
    fx: 8mb
    i7: 2mb

L3 Cache:
    fx : 8mb
    i7: 15mb

Multi-threading:
    fx: yok
    i7: var

Bu bilgiler göz önüne alındığında;
    fx in çekirdek sayısı yükse. Ama threadi düşük. (Tam olarak ne işe yarıyor thread emin değilim biri anlatırsa sevinirim). Fx in L2 belleğinin yüksek olması onu i7 den daha hızlı yapmazmı ? L3 belleği de ortalama bi seviyede fakat L2 ile kapatıyor diye düşünüyorum. Fakat Multithreading yok fx de. Bunun ne gibi bir kayıpları olabilir? Sanal/gerçek çekirdek olayımı ?

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4960X-vs-AMD-FX-9590

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archamanel -- 13 Eylül 2013; 1:06:37 >

• i7 4960X kardesi i7 3960X i geciyordu ayrica fx 9590 anca i7 4770k ya yetisebildi yani alacagin islemci i7 olsun ek olarak ne icin kullanacaksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Markus Schulz -- 13 Eylül 2013; 1:31:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9590 ın TPD değeri 220W iken konuşmaya bile değmez. Bak gene gece gece sinir oldum gene. Her yerde diyorum burada da diyeceğim. Eğerki bu TPD değerlerine sahip işlemci üretiyorlarsa evin elektrik faturasının %15 ini ödesinler ve işlemcinin yanında sadece işlemciyi doyuracak bir 300W 80 Plus lık bir PSU versinler.

Anca öyle AMD alırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sofiman -- 13 Eylül 2013; 1:31:08 >
  • Piledriver üstüne oc yapılmış hali 9590 nasıl 8320 oc leyip 8350 yapıyoruz 8350 ocleuip 9370 9590 yapılır 9590 da o hızına rağmen sadece 4770k ya yetişebiliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sofiman

9590 ın TPD değeri 220W iken konuşmaya bile değmez. Bak gene gece gece sinir oldum gene. Her yerde diyorum burada da diyeceğim. Eğerki bu TPD değerlerine sahip işlemci üretiyorlarsa evin elektrik faturasının %15 ini ödesinler ve işlemcinin yanında sadece işlemciyi doyuracak bir 300W 80 Plus lık bir PSU versinler.

Anca öyle AMD alırım

Bilmeden konuşuyorsunuz sinir oluyorum

TDP başka çektiği güç başka TDP ısıl bilmem ne tasarımı

• He yavrum he devam et sen böyle
  • quote:

He yavrum he devam et sen böyle

Bir dakika adamın söylediği doğru hatalı değil. TDP = Thermal Design Power. Direk çektiği güç ile alakalı değil. Aralarında tabi bir bağlantı var sonuçta yüksek tdp ayrıca yüksek güç de demek ama sonuçta adamın dediği yanlış değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İntel Skylake İ5 6600K 3.5GHZ
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tamam hocam benim dediğim yanlışsa forumda biri 9590 aldığı zaman rica ederiz CPU-Z açıp bakar ne kadar güç tükettiğine. O zaman tekrar konuşuruz, tartışırız. Uzun uzun açıklamayacağım ama siz ısıyı enerji olarak saymadığınız için benden farklı düşünüyorsunuz diyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malicalik13

quote:

9590 ın TPD değeri 220W iken konuşmaya bile değmez. Bak gene gece gece sinir oldum gene. Her yerde diyorum burada da diyeceğim. Eğerki bu TPD değerlerine sahip işlemci üretiyorlarsa evin elektrik faturasının %15 ini ödesinler ve işlemcinin yanında sadece işlemciyi doyuracak bir 300W 80 Plus lık bir PSU versinler.

Anca öyle AMD alırım

Bilmeden konuşuyorsunuz sinir oluyorum

TDP başka çektiği güç başka TDP ısıl bilmem ne tasarımı

Thermal Desing Power'ın kelime kelime tercümesiyle Isıl Güç Tasarımı
  • yine bilgisiz insanlar toplanmış. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ülkede bol. bi kere 4960x ile fx 9590 tam yük altında çektikleri güç 30-40 watt oynuyor fazla değil. normal idle de masaüstündeyken fark yok. elektrik faturasına en fazla 1 lıra yansır yani. ayrıca fx 9590 su soğutmayla stabil olarak 5.7ghz çalışabiliyor. inanmayanlar google yapabilirler. 5.9ghz ye kadarda çıkabiliyor fakat stabil olmuyor ozmn. bişey daha var fx 9590 8350'nin oc edilmiş versiyonu felan da değil. öyle olsaydı 4.7ghz olan stok değerinde 80dereceyle çalışırdı.. fiyatı da şuan 249 sterline alınabiliyor.
  • Sofiman kullanıcısına yanıt
  • quote:

Anca öyle AMD alırım

zaten standart bir fx-8320'yi 9590 hızına overclock edince yine 220w tdp'ye sahip oluyor. o yüzden 9590 almak dünyanın en saçma işlerinden birisi bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: helloween

yine bilgisiz insanlar toplanmış. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ülkede bol. bi kere 4960x ile fx 9590 tam yük altında çektikleri güç 30-40 watt oynuyor fazla değil. normal idle de masaüstündeyken fark yok. elektrik faturasına en fazla 1 lıra yansır yani. ayrıca fx 9590 su soğutmayla stabil olarak 5.7ghz çalışabiliyor. inanmayanlar google yapabilirler. 5.9ghz ye kadarda çıkabiliyor fakat stabil olmuyor ozmn. bişey daha var fx 9590 8350'nin oc edilmiş versiyonu felan da değil. öyle olsaydı 4.7ghz olan stok değerinde 80dereceyle çalışırdı.. fiyatı da şuan 249 sterline alınabiliyor.

5.7Ghz'ye hız aşırtılırsa korkunç güç çeker FX9590.
  • şu konuları inceleyebilirsiniz bayağı yardımı dokunacaktır.

http://www.donanimhaber.com/islemci/haberleri/AMD-FX9590-islemcisinin-test-sonuclari-cikti-intel-Core-i74770Kyi-yakaliyor.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_80002033/f_//tm.htm#80002033

fx9590 sadece fx8350'nin overclock edilmiş versiyonu da denebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Psydia

quote:

Anca öyle AMD alırım

zaten standart bir fx-8320'yi 9590 hızına overclock edince yine 220w tdp'ye sahip oluyor. o yüzden 9590 almak dünyanın en saçma işlerinden birisi bence.

+1 Ayrıca bu arkadaşlar ortaya çıkan ısınında, oluşmadan önce şebekeden aldığı gerilim olduğunu hesaba katmıyorlar

• quote:

He yavrum he devam et sen böyle

Devam ederim merak etme sen

Bilene sor TDP power consumption ile alakalı değil daha çok ortaya çıkardığı ısı ile ilgili öte yandan bir ilişki de yok değil

• Tamam dostum tartışma çıkmasın şimdi herkes kendi bildiğini savunuyor. Uzatıpta gereksiz yere kalp kırmayalım. Çok değil yakında biri alırda harcadığı gücü söyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sofiman -- 13 Eylül 2013; 17:00:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihyilmaz1820

quote:

Orijinalden alıntı: helloween

yine bilgisiz insanlar toplanmış. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ülkede bol. bi kere 4960x ile fx 9590 tam yük altında çektikleri güç 30-40 watt oynuyor fazla değil. normal idle de masaüstündeyken fark yok. elektrik faturasına en fazla 1 lıra yansır yani. ayrıca fx 9590 su soğutmayla stabil olarak 5.7ghz çalışabiliyor. inanmayanlar google yapabilirler. 5.9ghz ye kadarda çıkabiliyor fakat stabil olmuyor ozmn. bişey daha var fx 9590 8350'nin oc edilmiş versiyonu felan da değil. öyle olsaydı 4.7ghz olan stok değerinde 80dereceyle çalışırdı.. fiyatı da şuan 249 sterline alınabiliyor.

5.7Ghz'ye hız aşırtılırsa korkunç güç çeker FX9590.

öyle. tam yükte wprime de 500w çekiyor. normal oyunda felan 200-300 arası cekiyor. ama şöyle düşün. günde max 12 saat kullanılan bir bilgisayarda 4 saat oyun oynasan. 100w fazla bile yaksa ne farkedecek. elektrik faturasına 1-2 lira yansır en fazla. şuan türkiyede olsa fx 9590, 4770k'dan bir 100 tl ucuza satılır galiba. ben olsam 4770k alırım tabi.. daha mantıklı. ama fx 9590 550 TL ye satılsaydı ozmn alırdım onu...

• helloween kullanıcısına yanıt
    aslında o.c. edilmiş versiyonu demek yanlış olmaz. 9590'lar üretim bandındaki en sorunsuz en kaliteli olan çekirdekler. dolayısıyla o.c. kabiliyetleri de çok yüksek.
  • quote:

Tamam dostum tartışma çıkmasın şimdi herkes kendi bildiğini savunuyor. Uzatıpta gereksiz yere kalp kırmayalım. Çok değil yakında biri alırda harcadığı gücü söyler

Doğru
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.