Şimdi Ara

Core i7 4960x vs amd fx 9590 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Archamanel

Ben hala bir cevap alamadım 20 mesajdan

kıyaslamak bile hakaret 4690x ' e

o kadarını söyleyeyim sen anla kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 29 Eylül 2014; 2:39:05 >
  • Merhaba dostum.

Öncelikle şunu söyliyim intel veya amd "fan" ı değilim.Hiçbir firma için pervane olup dönmem yani

Forumlarda karşılaştırmaları zaten defalarca yapılmıştır.Buralardan aldıkları puanları veya grafik üzerinde oyunda/uygulamada ne zorlukda hangi donanımlarla nasıl sonuçlar vermişler mutlaka bulursun.Burda alacağın yorumlar kadar gerçekçidir.

Bildiğimiz gibi işlemci, komut satırlarını tekrar aradığında en hızlı şekilde (kendi hızında) ulaşması için tampon (cache) belleklerini/depolarını kullanır.İlk önce Level 1 (L1) de arar.Sırasıyla bulana kadar L2 ve L3 e bakar.Bulamazsa işlem daha yavaş gerçekleşecektir çünkü daha yavaş çalışan diğer hafıza/depolama alanlarında aranır...
    Biraz baktım forumlarda L3 Cache L1 ve L2 nin yardımcısı olarak lanse edilmiş.Kimisi de L3 çok önemli demiş.Kim bilir belkide intelin fark yaratmasının sebeplerinden biridir :)

Tek çekirdek performansları genelde intel "i" serisinde "FX" lere göre daha yüksektir.Bu da özellikle 4 fiziksel çekirdekten fazlasına ihtiyaç duymayan uygulamaların (güncel oyunlar) yoğunlukta kullanılacağı bir sistemde intel'i bu yüzden biraz öne çıkarıyor.

+Mesela ben sistemimi gpu suz (entegre gpu ile) almak istiyorum.Bütçem de ancak buna yetiyor.Bir Fx 8320 ile 350 liralık iyi bir FX destekli anakart aldığımda (tercihen, siz ud3p alırsanız maliyet düşecektir) nerdeyse 800 Lirayı buluyor.Fakat 200 250 liralık da olsa extra gpu almak zorundayım :) -Apu ları ayrı tutuyorum-

Bununla maliyet 1000 lirayı geçebiliyor.

İntelde bi Core i5 4690K hem performansta 8320 yi yakalıyor (henüz kullanmadım yorum ve testlere göre yazıyorum) hatta çok rahat geçiyor.
    Hemde HD 4600 entegre gpu ileri derece oyun (High + ayarlar) hariç her işimi fazlasıyla görüyor :)
    i5 650 Lira + pc mate le fx 8320 - ud3p li sistemle aynı fiyata geliyor.

Sonuç olarak ikisininde kullanıcı nezdinde işe yarar ürünleri var.Bakıcaksın an itibariyle kullanım amacına göre en uygununu seçiceksin benim kendi örneğimde olduğu gibi

• Hala 6 çekirdek yetiyor diyen var. Konu biraz eski ama yerine göre 6 çekirdek yetmiyor kardeşim. Açıyorum 6 tane metin2'yi, işlemci kullanımım %60lara vuruyor Daha destur de 40Lvllikleri çoğaltayım 8-9 tane çarla ben görürüm o 6 çekirdekleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihyilmaz1820

quote:

Orijinalden alıntı: helloween

yine bilgisiz insanlar toplanmış. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ülkede bol. bi kere 4960x ile fx 9590 tam yük altında çektikleri güç 30-40 watt oynuyor fazla değil. normal idle de masaüstündeyken fark yok. elektrik faturasına en fazla 1 lıra yansır yani. ayrıca fx 9590 su soğutmayla stabil olarak 5.7ghz çalışabiliyor. inanmayanlar google yapabilirler. 5.9ghz ye kadarda çıkabiliyor fakat stabil olmuyor ozmn. bişey daha var fx 9590 8350'nin oc edilmiş versiyonu felan da değil. öyle olsaydı 4.7ghz olan stok değerinde 80dereceyle çalışırdı.. fiyatı da şuan 249 sterline alınabiliyor.

5.7Ghz'ye hız aşırtılırsa korkunç güç çeker FX9590.

Siz ferrariye lpg takılsın az yaksın istiyorsunuz

• Şaka falan değil demi bu konu? Ya da amd ile dalga geçmek için falan değildir umarım? 9590 4770k ayarında bir işlemci ki zaman zaman ondan da geri kalabiliyor tek çekirdek performansında

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tartışılması bile saçma arada 2 bin liralık fark var fx9590 nın iyi olmasını beklemek fanboyluk olur

Edit: Bu işlemci oyun amaçlı alınmaz oyun için alcaksan i7 4790k yada i7 5820k al geç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 29 Eylül 2014; 13:52:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Hala 6 çekirdek yetiyor diyen var. Konu biraz eski ama yerine göre 6 çekirdek yetmiyor kardeşim. Açıyorum 6 tane metin2'yi, işlemci kullanımım %60lara vuruyor Daha destur de 40Lvllikleri çoğaltayım 8-9 tane çarla ben görürüm o 6 çekirdekleri

sanırım metin2 oynuyorsun sistemin i7 4820k sanırım kaç tane kasmadan metin2 adlı oyunda çar açabiliyorsun ?

• Bence tercihini i7 den yana kullan intelin farkini hissediceksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknoteknik

quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Hala 6 çekirdek yetiyor diyen var. Konu biraz eski ama yerine göre 6 çekirdek yetmiyor kardeşim. Açıyorum 6 tane metin2'yi, işlemci kullanımım %60lara vuruyor Daha destur de 40Lvllikleri çoğaltayım 8-9 tane çarla ben görürüm o 6 çekirdekleri

sanırım metin2 oynuyorsun sistemin i7 4820k sanırım kaç tane kasmadan metin2 adlı oyunda çar açabiliyorsun ?

11-12 tane açacak kadar karakterim yok :) 5 çar kulenin en berbat olduğu yerde (sistemleri kastıran yer) hızaşırtma olmadığı halde işlemci kullanımı %45-50 civarı. Ki elimdeki işlemci hava soğutma ve 4,625GHz hızında sıcaklık sorunu yaşatmıyor max 72(p95 testi). Yani kısacası; düz hesap ile hızaşırtma olmadan 9-10 tane kasma olmadan açabilmekte.

• helloween kullanıcısına yanıt
    Hocam 8350 nin O.C lu hali değil tabii ki. Fakat sağlam bir soğutma ile aynı tdp değerine ve performansına ulaşıyor 8350...

Öte yandan 9590 ile 4960X in karşılaştırılması ağır saçma... 4960X in dengi değil 9590...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.