Şimdi Ara

Core i7 4960x vs amd fx 9590 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben hala bir cevap alamadım 20 mesajdan
  • Archamanel kullanıcısına yanıt
    Hocam hem tek çekirdekte hem de çoklu çekirdekli uygulamalarda 4960x çok daha iyidir. L2 bellek işlemci yükü fazla olan uygulamalarda daha fazla bilginin akışına izin verir. Fx'lerdeki L2 belleği çok geniş ama debisi az olan bir hortum gibi düşünün, i7'deki ise hem geniş hem de debisi fazla.
    Ayrıca aşırı miktarda l1 ve l2 bellek de gecikmeye sebep olur. L1 belleğin gecikme süresi 0.6 nanosaniye ve L2 de 6-7 ns arasında, ama boyut çok fazla büyürse gecikme de artar.
    Multithreading de, bir fiziksel çekirdeğin iki farklı iş yapabilmesine yarar, yani sanal çekirdek değildir aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psydia -- 13 Eylül 2013; 23:10:20 >
  • Psydia kullanıcısına yanıt
    tesekkür ederim
  • sanırım 9590 son fx işlemcisi olacak diye biliyorum.Elimizden gelen budur misali bu tdp değeri ile olayı noktaladılar.İntel win!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manero

sanırım 9590 son fx işlemcisi olacak diye biliyorum.Elimizden gelen budur misali bu tdp değeri ile olayı noktaladılar.İntel win!

En güçlü işlemci intelde ama amd biraz daha cazip oyun için seçilen modellerde, yiğidin hakkını yemeyin lütfen. Ha param varsa gider alırım 4770k, yoksa 6300 alıp gül gibi oyunlarda kullanırım. Yani ortada kazanan yok kazanan olsa bile amdye f/p olarak madalya vermemiz, intele ise en güçlü işlemcileri ürettiği için madalya vermemiz gerekir.
  • Beyler 2014 nisanı bekleyin 12 çekirdek 6000 mhz 75 watt TDP işlemci geliyor amd den

Core i7 4960x vs amd fx 9590

Ortalığı biraz karıştıralım
  • quote:

Orijinalden alıntı: srabonn

O soket nedir Cidden gelecek mi? Kesin mi yoksa bir varsayım mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre-Dylan -- 10 Ekim 2013; 12:05:17 >
  • Dedikodu ama gerçek olabilir
  • quote:

Dedikodu ama gerçek olabilir

En son amdnin maddiyat açıdan durumu kötü olduğunu okumuştum hatta yeni bir nm teknolojisini bile yapamayacaklarından söz ediyorlardı kaldı ki bu işlemciyi şimdi araştırdım ve 25nm bir işlemci. Elde ki bilgilerle karşılaştırırsak bu durumu, %80 yalan bir habere benziyor bence.
  • Bence yalan bir haber "backed up with 23MB of L3 cache." Benim bulduğum siteden senin gönderdiğin sitedeki de 24MB diyor. Zamana bırakalım bu durumu

http://www.eteknix.com/amd-phenom-iv-x12-170-baeca-25nm-cpu-leaked-has-12-cores-6-ghz-core-clock-and-am4-socket-compatbility/
  • Amd alacaksaniz psu 750w den baslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kavganıza karışmadan ufak tefek hatataları düzeltelim .

TDP : Termal Design Power

Türkçesi birebir çevirildiğinde : termal güç tasarımı

Bu değer cpu nun çektiği elektrik ile bağlantılı değildir . Bu değer sadece cpu nun ürettiği atık ısı değerini göstermektedir .
    Buna göre gereken soğutucu daha rahat seçilebilir . 220 Watt TDP si olan bir cpu ya 160 Watt lık bir soğutucu takarsanız verim alamazsınız anlamına gelir .

CPU nun ne kadar tükkettiğini bu TDP değerinden okuyamazsınız . Birçok kullanıcı , 220 Watt TDP si varsa 220 Watt elektrik çeker anlamına getirmektedir, ancak bu tahmin yanlıştır . Hesaplanış şekli farklıdır .
  • @srabonn

Gerçeklik payı yok o haberin, zaten eski bir haber.
  • quote:

Beyler 2014 nisanı bekleyin 12 çekirdek 6000 mhz 75 watt TDP işlemci geliyor amd den

Core i7 4960x vs amd fx 9590

Ortalığı biraz karıştıralım

fantazi + fotoşok = heyecan

bu tamamen uydurma haber, daha eskilere dayanıyor zaten, yeni de değil...

• Archamanel kullanıcısına yanıt
    Performans olarak 4960X'in eline su dökemez... 9590 ancak 4770K ayarındadır. hatta ondan da az bir farkla yavaş sayılabilir basitçe. Ama genel olarak 4770K seviyesinde işlemcidir.

i7-Extreme serisinin henüz AMD kanadında karşılığı yok...

şöyle ki:

i5/i7 dengi olarak düşünülen FX serisi
    Xeon serisine karşılık olarak da Opteron serisi mevcut
    bu iki serinin arasında kalan i7-Ex'in ise AMD tarafında dengi bulunmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 10 Ekim 2013; 13:40:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sofiman

Tamam hocam benim dediğim yanlışsa forumda biri 9590 aldığı zaman rica ederiz CPU-Z açıp bakar ne kadar güç tükettiğine. O zaman tekrar konuşuruz, tartışırız. Uzun uzun açıklamayacağım ama siz ısıyı enerji olarak saymadığınız için benden farklı düşünüyorsunuz diyelim.

9590 tam yükte 160watt tüketmekte ki zaten 8350yi oc etsen yine 160watt tüketecek sonucta işlemciye oc yaptıkca tükettiği güçte artacak... sadece hazır oc edilmiş hali 220tdp olusu fazla ısındıgını gösterir zatenki 8350lerin cogu takoz 4.4ghz görsen sükredersin zaten sınırın dibine vurulmuş 4ghz işlemci... 9590 alınabilir elektrik faturası dert edilmezse... sonuçta 4960x de 130watt tüktetiyor... ben render başarısını daha iyi buluyorum 9590'ın...

Bence alanında hoş işlemci ama normal bir ev kullanıcısının bunla işi olmaz i7 4770k yada olmaz :) 8320 / 4670k yada 4440 bence yeterli :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 4 Mart 2014; 15:25:40 >

• Tdp dedigimiz olay cok elektrik cekiyor onun yuzunden isinmaya basliyor cektigi elektrikle bu islemciyi alanlar hava sogutmayi yaninda mecburen veriyorlar.

• AMD FX 9590 220 tdp ya kullandigi tdp degeri 180 tdp AMD PHENOM X6 1100T 125 ya kullandigi tdp degeri 200 tdp siz en iyisi AMD PHENOM X6 1100T kullananlar bunla devam etsinler FX ile I7 almayin gerek yok 6 cekirdekli islemci oyun icin is icin neyinize yetmiyor. Bana sorarsaniz pc toplayanlar AMF PHENOM X6 1100T le toplaya bilirler.

• n1ghtr4v3n kullanıcısına yanıt
    Nerde bole islemci AMD keske yapsa ama mallar malesef yapmiyor. Neyse butun dunya intel gibi kazik firmanin eline dusmus yazik ne diyim allah kurtarsin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.