Şimdi Ara

Core duo ve Core 2 duo hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yakında bi laptop alıcam fakat şöyle bir bakınıym dedim uzun zamandır pc piyasasına bakmamıştım fakat anlamadığım bazı noktalar var,örneğin core duo ile 2 duo arasındaki fark nedir.duo zaten çift demek değilmi o halde duo lar çift çekirdek değilmi heryerde çift çekirdek deyince core2 duo çıkıyo karşıma.ozaman core duo daki duo nun esprisi nedir?
    diğer bir takıldığım konu ise amd ile intel işlemciler hakkında,amd ler 1mb ön belleğe sahip genelde inteller 2mb bu aslında ciddi bi fark değilmi,hatta amd lerde 512k ön bellekli olanları var.Tercihimiz hangisi olmalı?

son olarak ise bana 700 ile 1000 dolar arası civarda bir laptop önerebilirmisiniz,ekran kartı orta seviyeli bi kart olsa iyi olur yani pes 6 çalıştırsa yeter pek oyun oynamam,biraz uzun oldu kusura bakmayın

Hepinize şimdiden verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.saygılar.

• core duo=tek işlemci, core2 duo=çift işlemci alacağın laptop core duo olmasın da ne alırsan al amd de alabilirsin çift işlemcili olsun yeter ön belleğin çok işe yaradığını sanmıyorum
  • arkadaşım core duo tek işlemci değil......
  • core duo ile core 2duo ikisi çift çekirdeklidir. 2duo normal duodan biraz daha gelişmiş halidir. mhz çalışma hızları farkediliyo sanırım. benimki şu an intel t5600 serisi 1.83 ghz core2duo kullanıyorumö çok iyi kasma yapmadı bugune kadar. 2 mb önbellek var şu an . arkadaşımda 4mb önbellekli laptop var aradaki pek hızı görmedim aynı gibi
    core 2duo daha az ısı - core2 duo daha fazla ısı meydana getirme
    ayrıca bazı modellerde mhz farkı vardır
  • Core Duo işlemcilerin tek çekirdekli olduğunu söyleyenlerin dayanağı nedir çok merak ediyorum. Burada insanlar ciddi paralar verip bilgisayar alıyorlar ve sizin yaptığınız (Core Duo tek çekirdek diyenler) onları yanlış bilgilendirerek yanlış yöne sürüklemek. Core Duo adından da gayet net anlaşılabileceği gibi çift çekirdeklidir. Geri kalan farklar da @hobbs arkadaşın dediği gibidir. Bi de modelden modele değişmek üzere ön bellek farkları da var.

The Soul Of BMW.
    engerek135, Acer Aspire 5920 derneği üyesidir.

Acer Aspire 5920g Intel T7300, 2GB DDR2-667, 256MB Nvidia 8600M GT, 160GB 5400 rpm Seagate HDD, 15.4'' Cristal Brite 8ms LCD ve bir de Logitech V450 mouse
  • core 2 duo nun farkı bazı konulardaki çok düşük güncelleştirmeler ve daha fazla pil tüketimidir
    64bit her modelinde yoktur
  • çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için,ozaman şimdi kalan şey amd almalımıyım yoksa birazdaha parama kıyıp intelmi alsam.artık amd ler ısnma problemlerini çözdü sanırım sadece ön bellek düşük olması kafamı kurcalıyodu,tekrar saolun..

çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için,ozaman şimdi kalan şey amd almalımıyım yoksa birazdaha parama kıyıp intelmi alsam.artık amd ler ısnma problemlerini çözdü sanırım sadece ön bellek düşük olması kafamı kurcalıyodu,tekrar saolun

oyun için intel. zaten yüzde 99 oyun laptopları intel.
    internet için alcaksan farketmez
  • en önemli farkları 64 bit olmalarıdır.core mimarisini kullanır ikiside.core duo t2xxx serisi şu an ki core 2 lerin atası desek yeridir çünkü bu mimariyi taşıyan ilk işlemcilerdir.normal kullanımlarda imzamdaki iki sistem arasında kesinlikle bir performans farkı göremedim.ama 64 bit olmaması yüzünden core duo işlemcili laptop almayın derim.yoksa performans konusunda sizi üzmez core duo lar
  • yahu zaten core 2duo larda yani 64 bitlerde, ona uygun 64 bitlik işletim sistemi ve progarmlar kullanılmazsa core2duo almanın tek avantajı bus hızı ve satarken daha güncel bi işlemci olduğundan biraz daha iyi satılması..başka ne fark olabilir ki
    misal
    core duo 2.0 ghz 533 mhz
    c2d 2 ghz arasında 667 mhz
    c2d santa rosa 800 mhz
    gibi...

he bir de arkadaşların dediği gibi ön bellek farkı var..ön bellek nedir?kabaca bi işlemi yaptıktan sonra aynı işlemi bir dahaki sefere bilgisayarın hatırlayıp daha hızlı yapmasını sağlar..mesela photoshop açtınız..ilk açılışta biraz yavaş açılır ama kapatıp 2.ye açtığınızda ilkinden daha hızlı açılır..bu önbellek sayesindedir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slmnd -- 13 Ekim 2007; 12:08:28 >
  • 64 bit olmaması yüzünden core duo işlemcili laptop almayın derim.yoksa performans konusunda sizi üzmez core duo lar demissiniz ama anlaamdım simdi performans konusunda uzmeyecekse neden 64 bit olmadigi icinalmayalim? sadece internet icin kullanacakoyun oynamayacak biri olaak soruyorum bunu.. yani benim gibibi kullanicinin da core duo almasini onermez misiniz? 64 olmamasi bana ne kaybettirir?

quote:

Orjinalden alıntı: canozpinar

en önemli farkları 64 bit olmalarıdır.core mimarisini kullanır ikiside.core duo t2xxx serisi şu an ki core 2 lerin atası desek yeridir çünkü bu mimariyi taşıyan ilk işlemcilerdir.normal kullanımlarda imzamdaki iki sistem arasında kesinlikle bir performans farkı göremedim.ama 64 bit olmaması yüzünden core duo işlemcili laptop almayın derim.yoksa performans konusunda sizi üzmez core duo lar

• Core Duo ile Core 2 Duo arasında 64 bit farkı ve ciddi bir hız farkı var, Core 2 Duo Santa Rosa ise yanında wireless n, directx 10 gibi yeni teknolojileri getiriyor. 1600 ytlden fazla para verip laptop almayı düşünüyorsanız Core 2 Duo Santa Rosa'lı bir model almanızı öneririm.
  • artık 32 bit ömrünü tamamlamak üzere ileride artık tüm yazılımlar 64bit olacak o zaman core duo yla çok sıkıntı yaşarsınız o yüzden önermiyorum.yoksa şu an için bir core duo t2400 t2500 tipi işlemcilerle piyasada oynayamayacağınız tek bir oyun dahi yok hiç bir uygulamada sizi yarı yolda bırakmazlar.ama dediğim gibi 32 bit için artık gelecek yok sorun o

qcellmantd

core duo ların birçok modeli 667mhz fsblidir örneğim a6jc mdeki t2400 2mb cache bellekli ve 667mhz fsb ye sahiptir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canozpinar -- 13 Ekim 2007; 16:24:14 >

artık 32 bit ömrünü tamamlamak üzere ileride artık tüm yazılımlar 64bit olacak o zaman core duo yla çok sıkıntı yaşarsınız o yüzden önermiyorum.yoksa şu an için bir core duo t2400 t2500 tipi işlemcilerle piyasada oynayamayacağınız tek bir oyun dahi yok hiç bir uygulamada sizi yarı yolda bırakmazlar.ama dediğim gibi 32 bit için artık gelecek yok sorun o

qcellmantd

core duo ların birçok modeli 667mhz fsblidir örneğim a6jc mdeki t2400 2mb cache bellekli ve 667mhz fsb ye sahiptir

Gelecekte 64bitlik yazılımlar çıktığında bizim max 4GB ramler hiçbir işe yaramayacak bunu da hesaba katmak lazım. Yani şuanki 64 bit'lik işlemciler şuanki 64 bitlik kullanım için işe yarar gelecekteki 64bit'lik uygulamalar için değil.

The Soul Of BMW.

Acer Aspire 5920g Intel T7300, 2GB DDR2-667, 256MB Nvidia 8600M GT, 160GB 5400 rpm Seagate HDD, 15.4'' Cristal Brite 8ms LCD ve bir de Logitech V450 mouse

• bahsettiğiniz durumu biraz daha açar mısınız?(mevcut işlemcilerin ilerideki gelişmiş uygulamalarda performans veremeyeceğini düşündüğünüz için mi işe yaramayacağını belirttiniz)
    quote:

Orjinalden alıntı: engerek135

quote:

artık 32 bit ömrünü tamamlamak üzere ileride artık tüm yazılımlar 64bit olacak o zaman core duo yla çok sıkıntı yaşarsınız o yüzden önermiyorum.yoksa şu an için bir core duo t2400 t2500 tipi işlemcilerle piyasada oynayamayacağınız tek bir oyun dahi yok hiç bir uygulamada sizi yarı yolda bırakmazlar.ama dediğim gibi 32 bit için artık gelecek yok sorun o

qcellmantd

Gelecekte 64bitlik yazılımlar çıktığında bizim max 4GB ramler hiçbir işe yaramayacak bunu da hesaba katmak lazım. Yani şuanki 64 bit'lik işlemciler şuanki 64 bitlik kullanım için işe yarar gelecekteki 64bit'lik uygulamalar için değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: hobbs

bahsettiğiniz durumu biraz daha açar mısınız?(mevcut işlemcilerin ilerideki gelişmiş uygulamalarda performans veremeyeceğini düşündüğünüz için mi işe yaramayacağını belirttiniz)
    quote:

quote:

qcellmantd

Evet aslında demek istediğim kabaca buydu. Şuanki en güncel Core2Duo'lar maksimum 4GB'lık ram adresleyebiliyor. Fakat 64bit'lik işlem gücünden doğru düzgün faydalanabilmek için çok daha fazla ram gerekecek. Şuanki 32 bitlik uygulamalar bile 2GB'lık sistemleri zorlamaya başladılar. Örneğin Vista 2GB ile tam verim sağlamamakta. Demek istediğim, 64 bitlik uygulamaların sırası henüz gelmedi. Bundan kabaca bir 5 sene öncesinden beri AMD'nin sözde 64 bit destekli işlemci sattığını gözönüne alırsak, halkın bu 64 bit olayıyla nasıl oyuna getirildiğini anlamak güç olmayacaktır. 64 bitin sırası geldiği zaman ise, ellerimizdeki mevcut CoreDuo ve Core2Duo'ların upgrade zamanı zaten gelmiş olacaktır.

64bit'in en önemli avantajı, teknik olarak 4GB ve üstü ram kullanımına izin vermesidir. Ne zamanki notebooklarda 8GB ram görmeye başlarız, işte o zaman 64bit devri başlamıştır. 4GB max ram ile 64 bit'ten verim filan alınmaz. Amacım Core2Duo kötülemek değil. Ben de bi T7300 kullanıcısıyım. Fakat Core2Duo'nun tercih nedeni 64bit desteği yerine diğer özellikleri olmalıdır.

The Soul Of BMW.

• bilgilendirme için teşekkürler,görüşlerinize katılıyorum
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: hobbs

bahsettiğiniz durumu biraz daha açar mısınız?(mevcut işlemcilerin ilerideki gelişmiş uygulamalarda performans veremeyeceğini düşündüğünüz için mi işe yaramayacağını belirttiniz)
    quote:

quote:

qcellmantd

Evet aslında demek istediğim kabaca buydu. Şuanki en güncel Core2Duo'lar maksimum 4GB'lık ram adresleyebiliyor. Fakat 64bit'lik işlem gücünden doğru düzgün faydalanabilmek için çok daha fazla ram gerekecek. Şuanki 32 bitlik uygulamalar bile 2GB'lık sistemleri zorlamaya başladılar. Örneğin Vista 2GB ile tam verim sağlamamakta. Demek istediğim, 64 bitlik uygulamaların sırası henüz gelmedi. Bundan kabaca bir 5 sene öncesinden beri AMD'nin sözde 64 bit destekli işlemci sattığını gözönüne alırsak, halkın bu 64 bit olayıyla nasıl oyuna getirildiğini anlamak güç olmayacaktır. 64 bitin sırası geldiği zaman ise, ellerimizdeki mevcut CoreDuo ve Core2Duo'ların upgrade zamanı zaten gelmiş olacaktır.

64bit'in en önemli avantajı, teknik olarak 4GB ve üstü ram kullanımına izin vermesidir. Ne zamanki notebooklarda 8GB ram görmeye başlarız, işte o zaman 64bit devri başlamıştır. 4GB max ram ile 64 bit'ten verim filan alınmaz. Amacım Core2Duo kötülemek değil. Ben de bi T7300 kullanıcısıyım. Fakat Core2Duo'nun tercih nedeni 64bit desteği yerine diğer özellikleri olmalıdır.

• aslında doğru diyorsun ben o yönü düşünmedim ne yalan söyliyim ki benim bilgisayar 64 bit işlemciye sahip ama max 2gb desteği var maalesef bu bir çok laptopta ayno ne yazıkki acaba bunun nedeni ne?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.