Şimdi Ara

Core duo ve Core 2 duo hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: canozpinar

aslında doğru diyorsun ben o yönü düşünmedim ne yalan söyliyim ki benim bilgisayar 64 bit işlemciye sahip ama max 2gb desteği var maalesef bu bir çok laptopta ayno ne yazıkki acaba bunun nedeni ne?

Bunun nedeni memory controller yapısı. Memory controller ne kadar rame izin veriyorsa o kadar takılabilir en fazla. Kapasitesinden fazla rame erişemez. Tabi yüksek kapasiteli controller yüksek maliyet demek. Ayrıca bir de 32bit e özgü 4GB limiti var ki o ayrı bi konu:

Bilgisayarın kullandığı ram'in her byte'ının bir adresi vardır. Bu adres bir doğal sayıdır ve genelde onaltılık sistemde ifade edilir. Bu adresler tabiki işlemci içindeki register adı verilen yerlerde saklanabilir olmalıdır. Eğer işlemci 64 bit mimarisine sahip değilse, sahip olduğu 32 bitlik registerların depolayabileceği en büyük sayı 2^32'dir. Bu da 4GB'a karşılık gelmektedir. 64 bitte ise en büyük sayı 2^64 tür ve terabytelardan fazladır.

The Soul Of BMW.
    engerek135, Acer Aspire 5920 derneği üyesidir.

Acer Aspire 5920g Intel T7300, 2GB DDR2-667, 256MB Nvidia 8600M GT, 160GB 5400 rpm Seagate HDD, 15.4'' Cristal Brite 8ms LCD ve bir de Logitech V450 mouse

• peki bizim bunu değiştirme şansımız var mı acaba ilerde.çünkü 2 yıl sonra 2gb çok yetersiz olacak.işlemci olarak belki 2 yıl sonra bu bilgisayar yeterli güçte olur ama sadece ram yüzündende hurda yığını bir cihaz olacak birçok kişi içinde durum aynı.bir çaresi varmı bu işin?
  • bu hızla artan bir işlemci piyasasında işlemcilerin ileride gözümüze yeterli gibi geleceğini sanmıyorum.zira masaüstü pc lerde 4 çekirdeklerin evimize girdği şu günlerde bikaç sene sonrasını kestirmek pek zor değil.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.