Şimdi Ara

Core 2 Duo'dan Core 2 QUAD'a Geçmek Mantıklıca Olurmu (E8400 Vs Q8400)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar mevcut işlemcim E8400 Stock hız ile kullanıyorum Q8400'e geçmek mantıklıca olur mu? oyunlarda , pc sisteminde açılış hızında falan e 8400'e ciddi derecede bir fark olur mu?

• E6750'den Q9400'e geçmiştim çok bir fark görmedim, açıkçası burada çoklu çekirdek kullanımını ne ölçüde kullanacağınız önem taşıyor, aksi halde Core 2 Duo daha hızlı geliyor, sistemin açılışı kapanışı vb.konularda performans için SSD almak en iyi çözüm olur, işlemci yenilmesi için tavsiyem ise, lga1155 sokete geçmeniz yönünde olur.
  • Eğer yetmiyorsa overclock yapın,yetiyorsa idare edebildiğiniz kadar edin yeni pc toplayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aerosol 34

Arkadaşlar mevcut işlemcim E8400 Stock hız ile kullanıyorum Q8400'e geçmek mantıklıca olur mu? oyunlarda , pc sisteminde açılış hızında falan e 8400'e ciddi derecede bir fark olur mu?

belki tek ya da çift işlemci için optimize edilmiş uygulamalar ve oyunlar için performans düşüşü yaşayabilirsiniz Q8400 stok kullanımda.Onun dışında çoklu çekirdek desteği veren uygulamalarda performans artışı görürsünüz.Bence değmez yeni bir sistem toplamak daha mantıklı geliyor uzun vade için
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

E6750'den Q9400'e geçmiştim çok bir fark görmedim, açıkçası burada çoklu çekirdek kullanımını ne ölçüde kullanacağınız önem taşıyor, aksi halde Core 2 Duo daha hızlı geliyor, sistemin açılışı kapanışı vb.konularda performans için SSD almak en iyi çözüm olur, işlemci yenilmesi için tavsiyem ise, lga1155 sokete geçmeniz yönünde olur.

mantıklıca olan yeni bir sistem toplamak , açıkcası bende bir sorayım dedim acaba çok ciddi fark görürmüyüm diye cevap yazan arkadaşlara teşekkürler
  • lga 775 out, lga1155 in ;) Bu saatden sonra core quad hikaye onlara para verilmez komple soket yapısını değiştir bak keyfine.
  • Bence ilk önce bir ssd al 2. el, tabi sata 2 olanlardan al ama farki zaten gördügünde sasiracaksin. Daha oyunlarda falan problem oluyorsa, islemciye o.c. yap ve ona uygun bir darbogaz olmayacak bir ekran karti al. Yani olay bilgisayari ne icin kullanacagin. Eger oyunlar icinse bence elindeki islemciyi 4-4.5 GHz seviyesine getirip yanina darbogaz yapmayacak bir ekran karti alman. Hala iyi is cikaracigini düsünüyorum elindeki islemcinin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Q8400 Stok hızında kullanıcaksan yerine göre gerileme bile görebilirsin. Q8400 temiz farkı hissedilir kullanabilmek için 3 ghz e kadar en azından çıkartman gerekir. Burda da anakartın kalitesi veya chipseti önemli. FSB'yi mesela 400'e sorunsuz çıkartıp overclock yapabiliyorsan, Q8400'ü 3.2'ye kadar oc. edebilirsin demek (ramlar da önemli elbette). Yok ama forumdaki bazı arkadaşları bi çok defa yazdığı gibi anakartı belli bi yerden sonra su koyuveriyorsa, mesela 370mhz FSB geçince problemler çıkıyorsa, muhtemelen Q8400'ü çok yukarı oc edemezsin demek. Farkı o zman da anca 4 çekirdekten faydalanan oyunlarda en belirgin görürsün demek.

Şu anki işlemcini overclock ederek FSB engelin nerede oluşuyor anakartın neye izin veriyor onu bulman lazım. Mesela sistem 7 x 400 mhz şeklinde açılabiliyor mu herhangi bi sorun oluyor mu vs. gibisinden. Eğer bu sorunsuz olursa, o zman bi miktar faydasını görebilirsin denebilir. Daha çok oynadığın oyunlrı vs. yazarsan daha çok yardımcı olunabilir. Mesela BF3 oynuyorum online diyorsan 3-3.2 ghz veya daha üstü bi quad elbette belirgin fark yaratır. Yok COD vs. gidiyorum diyorsan, farkını o kadar göremeyebilirsin.

• Q8400 kullaniyorum degmez ssd ye yatir parani,yetmiyorsa oc cek gittigi yere kadar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Core Duo'dan Quad'a geçme değmez
  • Değmez, intel 1155 platformuna yada yakında çıkacak olan amd fm2 platformuna geç derim
  • i5 lere geç daha mantıklı olur.
  • Geçmeye değmez.

• Ben e4600'dan Q6600'a geçtiğimde değmişti ama senin işlemci fena değil i5 serisinden bir işlemci düşün artık bu saatten sonra bence veya ona yakın amd işlemciler.
  • e5400 den q9500 e geçtim baya farketti.1 senedir fln kullanıyorum.Benim sıkıntım ram bu yüzden board islemci ramleri satıp en az 16 gb ramli bir kasa toplayacağım.q9500 ü voltajsız 400x8.5 3400mhz de kullanıyorum performans muazzam.q9500 düşünürsen aybaşına doğru satacam irtibata geçebilirsin.
  • E6600 2.4 den Q9400 geçtim güzel de oc ile 3.65 yükseldi arada uçurum var . Oyunlar da bir den fps dusmuyor artık hatta bir çok oyunda i7 940 kadar iyi fps alıyorum 6950 gpu ile

• Bence de degmez. Ben E8500'ü 3 senedir 4.1 Ghz'de kullanıyorum, hala idare ediyor. 1 sene daha kullanıp yeni sistem toplayacagım. İşlemciye orta karar bir sogutucu alıp 4.0 Ghz'e daya, bir süre daha idare eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal dogan -- 20 Eylül 2012; 23:05:52 >
  • Q9400 ve üzeri işlemciler için mantıklı bir değişim olur. 2-3 sene öncesine kadar e8500' den Q6600 e geçmiştim inanılmaz yanlış bir karar verdiğimi gördüm ve şu an Q9450 kullanıyorum arada uçurum var diyebilirim.
  • 1155'ten İ3 al temiz temiz kullan.

• ÇOKLU İŞLEMCİ GEREKTİREN OYUNLARDA 3.0 VE ÜZERİNDE GAYET FARK HİSSEDERSİN
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.