Şimdi Ara

Intel Pentium 4 3.2 mi Pentium Dual Core mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
7.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben ASUS P5VD1-X anakartıma takılı p4 3.2 ghz ht inside işlemci kullanıyorum bu sıralar sistemimin düşüklüğü nedeni ile sıkıntı yaşadığım için sistemime yeni bir ekran kartı ve işlemci almayı düşünüyorum yenilemek için işlemci olarak Pentium D E2180 2.0 GHz işlemciyi buldum frekansı biraz az ama overclock yaparsam iyi sonuçlar elde edebilirim diye düşünüyorum siz ne dersiniz bu işlemciyi alırsam sıkıntı yaşarmıyım p4 3.2 işlemci daha mı iyi olur birde eğer pentium d işlemci alırsam benim işlemciyle takas yapmayı düşünüyorum sizce kaça takas yaparlar yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler..

• 0 dan işlemci alacaksan e5200 almanı tavsiye ederim

artık bugünün şartlarına uymuyor p4 ht ve pentium d ler o yüzden bulaşma o işlemcilere oyun oynamak istiyorsan
  • usta e5000 serisinden almayı düşündüm ama anakartım desteklemiyor yine de e2180 alsam performans artışı olur mu ki ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: yigitap

usta e5000 serisinden almayı düşündüm ama anakartım desteklemiyor yine de e2180 alsam performans artışı olur mu ki ?

olur olur oyunlarda bayağı fark eder çünkü core 2 duo mimarsinden çıkma bir işlemci e2180

anakart sağlamsa 3 ghz yapıp kullanırsın
  • belki sana bu bişeyler ifade eder

birinci resim benim eski işlemcim 3,20@3,70. ikincisi de şimdiki e2160@3400mhz.oyunlarda ki farkı görsem bundan daha büyük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (((TeAcHeR))) -- 14 Şubat 2009; 23:30:21 >

• tamam usta benim işlemci soğutucusu kötü belki de o yüzden overclock yapamadım p4 e ama anladığıma göre e2180 alırsam para boşa gitmemiş olur yani
  • quote:

tamam usta benim işlemci soğutucusu kötü belki de o yüzden overclock yapamadım p4 e ama anladığıma göre e2180 alırsam para boşa gitmemiş olur yani

boşa gitmez emin ol
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tamamdır o zaman parayı toparlayabilirsem en yakın zamanda alıcam
  • E2180 ; Pentium D değil , PENTIUM DUAL CORE bir işlemcidir.

Anakartın sadece LGA775 socket Pentium D / Pentium 4 / Celeron işlemcileri destekliyor.

Yani PENTIUM DUAL CORE E2180 işlemciyi desteklemiyor.

Anakartının desteklediği bütün işlemcilerin listesi =>http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us&model=P5VD1-X&product=1
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • tamam usta işte e2180 nin de bir fiziksel bir sanal işlemcisi yok mu
  • quote:

tamam usta işte e2180 nin de bir fiziksel bir sanal işlemcisi yok mu

hayır.önbelleği düşük bir core 2 duo dur.
    gerçek çift çekirdektir.
  • quote:

tamam usta işte e2180 nin de bir fiziksel bir sanal işlemcisi yok mu

gerçek çift çekirdek e1xxx ten e8xxx e kadar işlemciler

sende pentium d arayabilirsin 2 el parça satanlarda yada anakartıda değiştirmek zorunda kalırsın
  • biz bilgisayarcıda e2180 i deniyelim de çalıştırırsa satın alırım olmassa pentium d lere bakarım artık
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

biz bilgisayarcıda e2180 i deniyelim de çalıştırırsa satın alırım olmassa pentium d lere bakarım artık

Anakartının desteklediği bütün işlemcilerin listesi =>http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us&model=P5VD1-X&product=1

• onu ben de biliyorum biraz manyaklık yapıyım dedim
  • işlemcini değiştirmek yerine p35(gigabyte) bir anakart bak bence yigitalp kardeşim

işlemcini değiştirip pd seviyelerine düşme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildize -- 14 Şubat 2009; 23:55:51 >
  • usta anakartı alsam napcam ki onun yanında işlemci de almak gerekir
  • quote:

usta anakartı alsam napcam ki onun yanında işlemci de almak gerekir

hayır gerekmez.işlemcin lga 775.

yeni alacağın anakart da destekler.
    bütçen çok düşükse 100 tl ye g31 anakart alabilirsin,daha sonra yanına da 2. el 2160 falan alırsın

hem manyaklık yapayım falan deme nasıl olsa çalışmaz.üreticisi vermiş o listeyi.bunlar bunlar çalışıyor diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 15 Şubat 2009; 0:04:35 >
  • hayır usta yeni gigabyte anakart alsam p4 işlemciyi desteklemez demek istemedim p4 alacağım anakartın yanında kuru kuru gitmez dedim hem anakart + dual core işlemci alsam bütçe yetmez ben en iyisi iyice para toplayım ondan sonra düşünüyüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suprémacy -- 15 Şubat 2009; 0:10:26 >
  • anakart+işlemcini birlikte sat

1. 740g anakart+ x2 5400 al (119$)
    2. p31 anakart+ E5200 al (139$)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.