Şimdi Ara

Çorba & Salata şişmanlatır mı?(Bence bakın)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
2
Favori
33.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öylen ve akşam ekmeksiz tarhana,şehriye,mercimek,ezo gelin gibi çorbalarla yoğurt yemek şişmanlatır mı çok fazla kalori içeriyorlar mı?
    Birde kıvırcık salatası(kıvırcık,domates,soğan,maydonoz,salatalık,biraz yağ ve tuz) istediğiz miktarda yiyebilirmiyiz.
    Bunların dışında ara öğünlerde ne önerirseniz.Şu light kola ve eti form falan ne derecede kilo aldırmıyorlar.Bir yemek krizine girince ne yapmalıyım kendimi tutmam için.Bu kırizler zaten şişmanlatıyor ya beni.
    Sabahları ne öneriyorsunuz.Arkadaş Nesquik önerdi.Başka neler yenebilir.Nesfit deneyen var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çorba ve Salata Şişmanlatır mı?

Çorba ve salata, sağlıklı beslenmenin önemli unsurları olarak kabul edilir. Ancak "kilo aldırıp aldırmadıkları" konusunda bazı yanlış anlamalar vardır.

Salata Kilo Aldırır mı?

Salatalar genellikle sebzelerden oluştuğu için kalorileri düşüktür. Ancak eklediğiniz malzemeler, kalori içeriğini önemli ölçüde artırabilir. Örneğin, kremalı soslar, peynir ve krutonlar eklemek kilo alımına katkıda bulunabilir.

• Gece salata yemek kilo aldırır mı? Gece salata yemek kilo alımına doğrudan neden olmaz. Ancak gece geç saatlerde yemek yemek genel olarak kilo alımına katkıda bulunabilir. Bunun nedeni, uyurken vücudun metabolizmasının yavaşlamasıdır.

Çorba Kilo Aldırır mı?

Çorbalar da salatalar gibi kalorileri düşük olabilir. Ancak krema bazlı çorbalar, yüksek oranda yağ ve kalori içerebilir. Ayrıca çorbaya eklenen ekmek veya erişte gibi malzemeler de kalori içeriğini artırabilir.

• Çorba kilo aldırırmı? Sade sebze çorbaları kilo aldırmaz, ancak krema bazlı çorbalar veya malzemeli çorbalar kilo alımına katkıda bulunabilir.

Sağlıklı Çorba ve Salata Seçimleri

Kilo alımını önlemek için sağlıklı çorba ve salata seçimleri yapmanız önemlidir:

• Sebze bazlı çorbalar: Kemik suyu, sebze suyu veya domates suyu gibi sebze bazlı çorbaları tercih edin.
    • Hafif soslu salatalar: Yağsız veya düşük kalorili soslar kullanarak salatalarınızı hafifletin.
    • Meyve veya sebze eklenmiş salatalar: Salatalarınıza meyve veya sebze ekleyerek besin değerini ve lif alımını artırın.
    • Malzemeleri sınırlayın: Çorbalara ve salatalara eklediğiniz malzemeleri sınırlayın, özellikle yüksek kalorili malzemelerden kaçının.

Genel olarak, sağlıklı malzemeler içeren ve makul porsiyonlarda tüketilen çorba ve salatalar kilo alımına katkıda bulunmaz. Ancak yüksek kalorili malzemeler eklerken veya geceleri aşırı miktarda tüketirseniz kilo alımı meydana gelebilir. Dengeli bir beslenme düzeninin parçası olarak sağlıklı çorba ve salata seçimleri yaparak kilo yönetiminizi destekleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoy

Arkadaşlar öylen ve akşam ekmeksiz tarhana,şehriye,mercimek,ezo gelin gibi çorbalarla yoğurt yemek şişmanlatır mı çok fazla kalori içeriyorlar mı?
    Birde kıvırcık salatası(kıvırcık,domates,soğan,maydonoz,salatalık,biraz yağ ve tuz) istediğiz miktarda yiyebilirmiyiz.
    Bunların dışında ara öğünlerde ne önerirseniz.Şu light kola ve eti form falan ne derecede kilo aldırmıyorlar.Bir yemek krizine girince ne yapmalıyım kendimi tutmam için.Bu kırizler zaten şişmanlatıyor ya beni.
    Sabahları ne öneriyorsunuz.Arkadaş Nesquik önerdi.Başka neler yenebilir.Nesfit deneyen var mı?

yogurtu yagsiz yersen bir sey olmaz , ya da az yagli yiyceksin .. kivivrcik salatasi domates , maydonoz ve salatalikla iyi gider zeytinyag ya da tuz yerine limon sikip yiyebilirsin , tuzu az koy ödem yapar sisirir vücudu ..... , ara ögünlerde haslanmis tavuk gögsü ya da tonbaligi salatasi öneririm , light kola ise yariyor cidden ama zero degil cola light zayiflamana yardimci olur .. eti form konusunda bilgim yok tadmadim ama canin tatli cekerse , karnin acsa eger bu cok önemli tok karnina tatli yeme , ac karnina bitter cikolata yiyebilirsin kakao yagi iyidir ac karnina hazmeder vücut . sabahlari bal ve muz öneririm cabuk zayiflamak istiyorsan sabah kahvaltisini bal ve muzdan olustur yalniz dayanamicaksin tabi 2-3 saat sonra ögle yemegi yemen lazim .

• Ne yediğinden ziyade ne kadar yediğin önemli. 3 tabak çorbadan bahsediyorsan eğer tabi ki kilo aldırır. şehriye gibi direkt karbonhidrat içeren besinlerden bahsetmiyorum bile. yoğurt, yağlı sütten yapılan bir yiyecek dolayısıyla tabi ki kilo aldırır. light yoğurtlar var ama, dediğim gibi ne yediğin değil, ne kadar yediğin önemli.

Yeşillik, domates, maydanoz vs tabi ki kilo aldırmaz, ama yağ dökmemen tercih sebebidir. Fazla tuz da şişkinlik yapar bilgin olsun. eti form türevlerinin de fazlasının yine kilo yaptığını söyleyebilirim. üzerlerindeki enerji / karbonhidrat miktarlarını incelemelisin.

Nesquik nedir yahu, sen kalori kaybetmekten sözetmiyor musun, uzak duracaksın nesquikten, bilmemneden. Gelmez sana. Doğru düzgün 2-3 dilim kepek ekmeği, yağsız peynir ve yumurta kâfi sabah için.

Yemek krizlerine de çok yüksek ihtimalle aç kalmaya çalıştığın için giriyorsundur. Yapabildiğin kadar 6 öğüne böl günü. ana öğün ardından ara öğün şeklinde yaptığın zaman bu kadar acıkmayacaksın. ara öğünlerinde meyve tavsiye ederim. ama onun da detayları var, mesela (her ne kadar artık kalmasa da) portakal, posa içerdiği için gece tüketilmemeli.

Ne yaparsan yap, kafandan ya da sağdan soldan duyduklarınla diyet falan yapmaya kalkma. Gidebiliyorsan spora git olmadı yürüyüş yapmaya çalış. Sporla desteklenmeyen diyetten bi' yere kadar fayda alabilirsin.

Unutmadan; ne olursa olsun HİÇBİR ŞEY İÇİN "istediğin kadar tüket" diye birşey yok... Aklından çıkartma. Günlük alman gereken kalori miktarı belli, detaylarda değişiklik göstermek üzere aşağı yukarı 2000 kalori alacaksın günlük. Hesap kolay, aldığın kalori > yaktığın kalori olduğu an yakmaya başlıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onemsiz1i -- 11 Mayıs 2011; 21:58:34 >

• Hocam yazdıklarınız için çok teşekkür ederim.Hocam erikte hiç şeker yokmuş.Sınırsız yiyebiliyorsunuz diye biliyorum doktorlarda öyle diyormuş.bioloji hocamız söyledi.Birde şekersiz yani nescafe 3 in 1ler kilo aldırırmı.Bu kahveler enerji veriyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoy

Hocam yazdıklarınız için çok teşekkür ederim.Hocam erikte hiç şeker yokmuş.Sınırsız yiyebiliyorsunuz diye biliyorum doktorlarda öyle diyormuş.bioloji hocamız söyledi.Birde şekersiz yani nescafe 3 in 1ler kilo aldırırmı.Bu kahveler enerji veriyor mu?

Sınırsız yemek diye birşey yok. 100 gr kâfi. Yeşil erikten sözediyorum ama, malta eriği, yeşil eriğe göre daha şekerli. Karpuz / kavun vs unut zaten. Günlük 1 muz hakkın var. Şekersiz 3 in 1 nescafe diye birşey yok zira o "3 in 1" dediğinin açılımı "1-kahve, 2-süt tozu, 3-şeker"dir. süt tozu bir hayli yağ barındırır. şekeri belirtmiyorum zaten. Nescafe içeceksen sade, şekersiz, süt tozu asla olmadan iç. Metabolizmayı hızlandırdığı ve kan şekerini yükselttiği için sana enerji veriyormuş gibi hissettirir.

• -Sabahları şiddetle yulaf ezmesini öneririm gerçekten çok yararlı yağ yakımınada yardımcı lif yönünden çok zengin(en ideal tadı almak için; bal, süt varsa çilek katın) aynı zamanda yumurta çok iyidir beyazında az kalori bol protein vardır, peynir yemeyi eksik etmeyin özellikle kaşar peynirinide tüketin çünkü beyaz peynirden daha çok kalsiyum vs barındırır, reçeli unutun onun yerine bal, malesef nutellayıda vs

-Kesinlikle bol tahıllı ekmek tüketin, metabolizmanız hızlanıyor çok faydalı bu da kilo verdirmeye yardımcıdır, Prf.Doktor Mehmet Öz programında kahvaltıda hangisini kesin tüketmelisiniz sorusunda cevabı tahıllı ekmekti( badem, ceviz, zeytinyağı vs arasından)

-Sabah kahvaltısı kesinlikle olmalı aynı zamanda günlük 3 öğün yemek yeme alışkanlığını 4-5 e çıkarsak ve azar azar yesek çk iyi olur biraz zor gözüküyor ama genelde bu şekilde alıştırıyorum kendimi

-Çorba ve salatada sıkıntı olmaz aşırıya kaçmazsanız, ama tuzu azaltın

-Yağlı yağsız süt ve yoğurt farketmez bir yazı vardı bulursam burayada yazarım araştırmaya göre bir farklılık gözlenmemiş 1 puan belki oda zaten günlük 1 litreyi geçen süt tüketiminde

-Yoğurdu her yemek sırasında tüketmelisin içinde bulunan bir yağ asidi çeşidi yağ yakmaya yardımcı oluyor, sütte tüketin kilo vermede o da yardımcı olur aşırıya kaçmamak sürece

-Sana şimdi zeytin yağı ye desem manyak bu adam beni şişmanlatmak istiyor diyebilirsin ama saf zeytin yağı azda olsa tüketmek kilo kaybında yararlı

-Kendinizi aç hissettiğinizde evde vs muz yerseniz tok tutmaya yardımcı olur elmada olur kısacası posalı lifli yiyecekler.

-Öğün araları kuruyemiş tüketirseniz sizi tok tutar fazla yemek yemenizi engeller aynı zamanda mideniz kazınmaz yemek yeme ihtiyacınız azaltır

-Adı üstünde kola, şahsen içmiyorum ayda yılda bir topluluk yemek olunca

-SU, kulağa ne kadar hoş geliyor dimi suyu eksik etmemeliyiz aynı zamanda vücuddaki kasların büyük bir oranı sudan oluşur

-Hareketlilik şart spor şart

Hiç birini işkembeden sallamadım, ben uyguluyorum aynı zamanda da sporla uğraşıyorum faydasınıda alıyorum, yemeye içmeye dikkat ediyoruz ve araştırmayıda seviyorum daha çok şeyler var ama şunu söylemek istiyorum kendinize sınır koymayın yasak şeyler insana daha çok çekici gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 11 Mayıs 2011; 22:34:46 >

• Domatessiz salata olsun diyorlar .Sadece duyum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pc basında inceleyeceğim
  • onlarda şişmanlatıyorsa ne yiyeceksin? bu arada mesajım bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

onlarda şişmanlatıyorsa ne yiyeceksin? bu arada mesajım bulunsun

Hakkaten be derdimiz büyük ah yağlar ah...
  • quote:

Orijinalden alıntı: rebellion

-Sabahları şiddetle yulaf ezmesini öneririm gerçekten çok yararlı yağ yakımınada yardımcı lif yönünden çok zengin(en ideal tadı almak için; bal, süt varsa çilek katın) aynı zamanda yumurta çok iyidir beyazında az kalori bol protein vardır, peynir yemeyi eksik etmeyin özellikle kaşar peynirinide tüketin çünkü beyaz peynirden daha çok kalsiyum vs barındırır, reçeli unutun onun yerine bal, malesef nutellayıda vs

-Kesinlikle bol tahıllı ekmek tüketin, metabolizmanız hızlanıyor çok faydalı bu da kilo verdirmeye yardımcıdır, Prf.Doktor Mehmet Öz programında kahvaltıda hangisini kesin tüketmelisiniz sorusunda cevabı tahıllı ekmekti( badem, ceviz, zeytinyağı vs arasından)

-Sabah kahvaltısı kesinlikle olmalı aynı zamanda günlük 3 öğün yemek yeme alışkanlığını 4-5 e çıkarsak ve azar azar yesek çk iyi olur biraz zor gözüküyor ama genelde bu şekilde alıştırıyorum kendimi

-Çorba ve salatada sıkıntı olmaz aşırıya kaçmazsanız, ama tuzu azaltın

-Yağlı yağsız süt ve yoğurt farketmez bir yazı vardı bulursam burayada yazarım araştırmaya göre bir farklılık gözlenmemiş 1 puan belki oda zaten günlük 1 litreyi geçen süt tüketiminde

-Yoğurdu her yemek sırasında tüketmelisin içinde bulunan bir yağ asidi çeşidi yağ yakmaya yardımcı oluyor, sütte tüketin kilo vermede o da yardımcı olur aşırıya kaçmamak sürece

-Sana şimdi zeytin yağı ye desem manyak bu adam beni şişmanlatmak istiyor diyebilirsin ama saf zeytin yağı azda olsa tüketmek kilo kaybında yararlı

-Kendinizi aç hissettiğinizde evde vs muz yerseniz tok tutmaya yardımcı olur elmada olur kısacası posalı lifli yiyecekler.

-Öğün araları kuruyemiş tüketirseniz sizi tok tutar fazla yemek yemenizi engeller aynı zamanda mideniz kazınmaz yemek yeme ihtiyacınız azaltır

-Adı üstünde kola, şahsen içmiyorum ayda yılda bir topluluk yemek olunca

-SU, kulağa ne kadar hoş geliyor dimi suyu eksik etmemeliyiz aynı zamanda vücuddaki kasların büyük bir oranı sudan oluşur

-Hareketlilik şart spor şart

Hiç birini işkembeden sallamadım, ben uyguluyorum aynı zamanda da sporla uğraşıyorum faydasınıda alıyorum, yemeye içmeye dikkat ediyoruz ve araştırmayıda seviyorum daha çok şeyler var ama şunu söylemek istiyorum kendinize sınır koymayın yasak şeyler insana daha çok çekici gelir

çok sağolun.Bu arada zeytin yağının tok tuttuğunu bende duymuştum

• Canım Cekti
  • bir diyetisyene danış.. illa 200 kilo olmana gerek yok.. kan tahlili vs yapar ona göre uygun bir liste verir sana.. ben kabaca aşağıdakileri uyguladım 5-6 kilo gitti 3 ayda.. yavaş yavaş kasmadan arada diyetimi bozarak gidiyorum ama acelemde yok zaten

sabah mutlaka kahvaltı yap
    öğlen az kalorili yemekleri tercih et.. pide pizza vs olmasın lahana pırasa vs tavsiyemdir.
    kesinlikle kola içme.. bol bol su tüket.. ayranı tercih et.. alkol kullanıyorsan azalt..
    çerez kuruyemiş vs yok
    akşam yemeklerinde kesinlikle ekmek yok.. pilav ise az yiyebilirsin
    yemekte var ise yoğurt, az yağlı limonlu salataları tercih et..
    tuz vücuttaki suyu tutar azalt... çaya yarım şeker felan at
    akşam 8 den sonra birşey tüketme..
    mümkünse düzenli yürüyüş yap
    baskül al günlük kilonu tart gaza getir kendini :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasew vasilli -- 11 Mayıs 2011; 23:04:15 >
  • arkadaş kilo aldıranlar neler. akşam 11 de yarım kilo profiterol 2 dürüm çiğkfte, boza, ekler pasta börek ne bulursam yiyorum 1 gr bile alamıyorum. ne yemekten çekiniyosanız kilo almak için söyleyin de ben yiyeyim bari :d
  • Şeker kiloya değil, yorgunluğa sebep verir diye biliyorum. Spora gidenler zayıflamak için değil, yorgun düşmemek için şekeri bırakıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karasew vasilli

sabah mutlaka kahvaltı yap
    öğlen az kalorili yemekleri tercih et.. pide pizza vs olmasın lahana pırasa vs tavsiyemdir.
    kesinlikle kola içme.. bol bol su tüket.. ayranı tercih et.. alkol kullanıyorsan azalt..
    çerez kuruyemiş vs yok
    akşam yemeklerinde kesinlikle ekmek yok.. pilav ise az yiyebilirsin
    yemekte var ise yoğurt, az yağlı limonlu salataları tercih et..
    tuz vücuttaki suyu tutar azalt... çaya yarım şeker felan at
    akşam 8 den sonra birşey tüketme..
    mümkünse düzenli yürüyüş yap
    baskül al günlük kilonu tartık gaza getir kendini :)

güzel öneriler yalnız çerez doğru ama kuruyemiş niye yok peki?

fazla tüketilmezse yağ yakmada kilo kaybında yardımcı

Bunlar kuru yemiş değil mi?

Beyaz leblebi :

Mide suyunu çekmede ve zayıflamak isteyenler için açlıklarını bastırmada önemli bir işleme sahiptir.

Ceviz ve badem:

İçerdiği iyi yağlar, lif ve protein vücudun insülin direncini artırır, kilo vermeye yardımcı olur

Badem:

Badem bedendeki doymuş yağları azaltır.Ağırlık kazanımı olmaksızın sağlıklı bir kolestrol seviyesinin oluşmasına yardımcı olur .

Çam fıstığı :

Çam fıstığı yağı da sindirime yardımcıdır. Zayıflarken iştahınızı dengeler ve metabolizmanızı canlandırır.

Yerfıstığı ezmesi

Yağlı mı ya da fazla mı kalori içeriyor? Brigham ve Kadın Sağlığı Hastanesi’ndeki bir araştırmaya göre, yerfıstığı ezmesi yiyenlerin kilo vermesi ve verdikleri bu kiloları tekrar almaması daha muhtemel. Purdue Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma da, erkeklerin yerfıstığı ezmesi yedikten sonra kendilerini daha tok hissettiklerini gösteriyor.

Ceviz, fındık gibi kabuklu yemişler yağla dolu olabilir, fakat bu yağın iyi bir türüdür. Kabuklu yemişler aynı zamanda lif de içeriyor. Bu nedenle, patates cipsi ya da kurabiye yerine sağlıklı olan badem, yerfıstığı ya da hint fıstığı (kaju) gibi çerezlerden atıştırabilirsiniz.

Tabiki herşeyin fazlasının zararı olduğu gibi kuruyemişin de olur

• Kilo almanın yemekle alakası yok. İnsanın günlük aldığı kalori miktarı, günlük yaktığı kalori miktarından fazla olduğu zaman kilo alır. Örnekleyeyim: 1000 kalori aldınız onu bunu yiyerek. O günde fazla hareket etmediğiniz ve anca 900 kalori yakabildiniz. Geriye kalan 100 kalori direk yağa dönüşüyor depolanarak. Bu sürece şişmanlama diyoruz. Benim tavsiyem bol bol spor yapın. Dengeli beslenin.
  • Ben şöyle bi salata düşünüyorum ne derece tavsiye olur ?

Kıvırcık, domates, limon, tuz, zeytinyağı, ton balığı ve mısır. Bunlarla salata yapıp öğün geçiştirmeyi düşünüyorum.

Acıkırsamda Nesfit K-Flakes denerim.

?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RİCARDOQUARESMA

arkadaş kilo aldıranlar neler. akşam 11 de yarım kilo profiterol 2 dürüm çiğkfte, boza, ekler pasta börek ne bulursam yiyorum 1 gr bile alamıyorum. ne yemekten çekiniyosanız kilo almak için söyleyin de ben yiyeyim bari :d

Metabolizman hızlı senin

bende şuan senin gibiyim şuan yediklerimi yakıyorum profiterol,ekler, pasta börek yesemde kilo almam çünkü eritiyorum ama kilo almadan çok sana zararını biliyormusun

bir eklerde kullanılan yağın ve unun oranı yarı yarıya olduğunu biliyormusun çok tehlikeli, kullanılan yağıda doğal tereyağı sanmayın

bu arada

şeker kilo aldırır ne demişler 3 uzaktan uzak dur; şeker,un,tuz aynı zamanda kanserin en sevdiği yiyecektir

• quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

Kilo almanın yemekle alakası yok. İnsanın günlük aldığı kalori miktarı, günlük yaktığı kalori miktarından fazla olduğu zaman kilo alır. Örnekleyeyim: 1000 kalori aldınız onu bunu yiyerek. O günde fazla hareket etmediğiniz ve anca 900 kalori yakabildiniz. Geriye kalan 100 kalori direk yağa dönüşüyor depolanarak. Bu sürece şişmanlama diyoruz. Benim tavsiyem bol bol spor yapın. Dengeli beslenin.

Çok alakası var.Dediğin hesap doğru ama eksik.Kişini harcadığı kalori günlük 2000 olsun.Aldığı kalori de 2000 olsun.Eğer bunların hepsini yağ olarak ya da basit şeker olarak alırsa işler değişir.Yani yemek çeşidinin çok çok önemli olduğu kesin.

Bir kere ara öğün diye bir şey yok.En fazla 4 öğün yiyeceksin.Ara öğünlerin insülin direncini arttırdığı söyleniyor artık.

Sabahları 75gr yulaf 3-4 yumurta beyazı 1 sarısı ve 1-2 muz karıştırıp tavada pişir.Genelde vücut geliştirmeciler tercih eder bu öğünü ama gayet sağlıklı bir öğün olduğundan bu sporla uğraşmayan insanlar da tercih edebilir.Tadı bana göre çok güzel oluyor.Ayrıca inanılmaz tok tutuyor.Öğünler arası 5 saati geçmesin.Ve nesquiktir nesfittir bunları bırak.En iyisi dediğim tarif.Gerçekten tadı çok güzel bir kere dene en azından.Ekmeği tamamen kes.Karbonhidrat olarak patates,yulaf,baklagiller bunlarla al karbonhidratı.Unutma,sofra şekeri 300 yıl önce kullanılmaya başlandı.Daha önce insanlık tarihi böyle bir şey bilmiyordu.Onun için şeker,un gibi işlenmiş gıdaları kesinlikle tüketme.Meyveyi günde 3 porsiyondan fazla tüketme.Fruktoz içerir ve fazlası tehlikelidir.Ve bu işi sağlıklı olmak için yapıyorsan,katkı maddesi içeren hiçbir şey tüketme.Zaten yediğin sebze meyvelerde yerince ilaç,hormon var.Bir de zayıflamak için form adı altında satılan katkı maddeli şeyleri alırsan vücuduna anlamı kalmaz.Bunu yaşam biçimi olarak benimsemek gerekir.Belli bir süreç için uygulamak yanlış olur.Ayrıca zeytin yağı,doğal tereyağı,fındık ceviz badem yağlarından korkma.Asıl korkman gereken sağlıksız karbonhidratlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i miss you bro -- 11 Mayıs 2011; 23:26:32 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.