Şimdi Ara

Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.442
Cevap
18
Favori
170.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle emek verip inceleme yaptığı için @ExECaLiBuR arkadaşımıza teşekkür ederim bu hafta sonu bir tane de Haf X bende aldım Firebal dan ilk izlenimlerim kasa için olumlu yönde henüz sistem kurma fırsatım olmadı belittikleri gibi malzeme kalitesi çok kötü değil ha belki daha iyi olabilirdi o ayrı bir şey ama onun dışında şu an 360 TL civarına üst sınıf alınabilecek daha güzel bir kasa epey baktım bulamadım Silverstone ürünlerine değinilmiş evet kaliteli üst düzey değişik tasarımlarda kasa üreten bir firma ama belirtildiği gibi ülkemizde fiyatları pahalı

    Hayırlı olsun @ExECaLiBuR hocam iyi günlerde kullanın Haf-X inizi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imphetus -- 11 Ekim 2010; 14:19:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dizanteri

    Yusuf Erturan hocam konunun teknolojik ve günlük kullanımlık olan kısmından uzaklaşıp yurt dıışı yurt içi kar marjı konusunu esas almışsınız yani yazdıklarımın sadece kabuğunu alıp bana cevap yazmışsınız.yazdığım yazıyı iyice anlayarak irdeleyerek okuduktan sonra sadece fiyat politikası yönüne takılmayıp diğer özellikler ve anlattığım şeyler hakkında sataşmadan ,birbirimizi kırmadan sevgi ve saygı çerçevesi içinde,fikirlerimizi paylaşırsak daha iyi olur kanısındayım.Ben kasa kötü demedim bu kasaya ancak bilmeyenler alırda demedim.Sadece parasına göre verdiği özellikleri tartışalım ismemi para veriyoruz yoksa saç kalınlığınamı? üstün soğutma performansınamı neye yani para veriyoruz onu görüşelim dedim.Tekrar söylüyorum bana cevap yazacak tüm arkadaşlar saygı sevgi bilim ilim ve ispat çerçevesinde mesaj yazsınlar.Saygılar.

    bu arada cooler masterin kendi sitesinden soğutma performansının silverstoneden daha kötü olduğuna dair lik veriyorum,açtıktan sonra aşağıdaki tabloya göz atmanızı beklerim.Düşük değer daha iyidir.


    http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6653


    Sanırım 4 derecelik fark için 260 $ vericez(bide bu yurt dışı fiyatı :/ ) ama mazeme kalitesi son derece iyi :) Tr dede yok sanırım.Silver da ucuz kasa değil hani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CiNDeRMooN_35 -- 11 Ekim 2010; 14:10:34 >




  • haf x 199 dolar
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811119225&cm_re=haf_x-_-11-119-225-_-Product

    silverstone ft02 229 dolar
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811163162&cm_re=ft02-_-11-163-162-_-Product


    silverstone rv01 219 dolar
    http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811163135&Tpk=rv01

    Konuya bana cevap verilmediği sürece artık bişey yazmayacağım çünkü hem sıkıldım hemde anlatmak istediğim şeyleri anlatamıyorum.Kalın Sağlıcakla

    Sadece düşük sıcaklık değil üstün soğutma ve ses yalıtımı vs. vs. bunlarıda unutma hocam Ucuza gelsede alsak cindermoon hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dizanteri -- 11 Ekim 2010; 14:40:36 >




  • Evt hocam ya işte hafX 6 ayda anca geldi silver getirtmeye kalksak Allah bilir ne zaman gelir
  • @born2bemad

    Sigara kullanmıyorum.

    İçim rahat,
    Kasam rahat,
    Ne güzel hayat.


    Sevgili arkadaşlarım, bu konuyu HAF-X'in inceleme ve kullanıcı klubü olarak açtım. Başka bir kasayı bu kasaya tercih etmek mantığı taşımıyor dolayısıyla. Hal böyle olunca "Kasa Tavsiyesi" konusu değil. Silverstone iyi bir marka ürünleri çok güzel. Buna kimsenin lafı olmaz, olamaz. Ancak gelipte bu kasaya bu kadar para verilir mi böyle bir kasa varken demek nasıl bir mantık? O kasayı da araştırdım. İhtiyacımı ya da beklentimi karşılayacak düzeyde değil. Kasayı kötülemiyorum. İhtiyaç ve beklentiler, zevklerle beraber renkleri tayin eder. Bunlarda tartışılmaz.

    @side_effect

    CM Stacker 810'u kullanıp, HAF-X'e çokta iyi değil demen normal. Sonuçta iki tane üst seviye kasa söz konusu. Beklentilerinin fazla olmasına bir şey diyemem. Ancak başka bir kasa düşünebilirsin. 2008 Ocakta çıkan HAF932'yi öve öve bitirilmeyen, el üstünde bir kasa iken, Ne oldu da HAF-X gelince sanki (MERTLİK Mİ BOZULDU) sıradan bir kasaymış gibi ya da HAF932'den daha aşağı bir kasaymış gibi neden fiyatını ve övgüsünü haketmiyor. HAF932, 2,5 senedir 300-350 TL civarında satılırken kimse pahalı demiyorda; hatta HAF922 bile 300 TL olmasına rağmen 380 TL'lik HAF-X neden pahalı oluyor?

    Bu soruların cevabını istiyorum öncelikle. Birde plastik imalatı olayı var. Arkadaşım, eğer öyle bir imalat yapabiliyorsan ne mutlu sana. Tavsiyem Stacker'dan şaşma. Bu kadar sözden sonra bu kasayı alırsan sözünün arkasında durmamış olursun.

    @dizanteri

    Kasanın fiyatı: SilverStone Fortress FT02

    500 TL'nin üzerinde bir fiyatta seyrederken, ki çoğu yerde stokta bile yok. HAF-X'i bile zar zor alabilenlere bu kasayı nasıl önerebilirsin acaba? Bütçesi uygun olan için sorun yok. Kasaya kötüleyen hiç yok.

    Ayrıca NewEgg'deki fiyatları koymanın bir anlamı yok. Bu forumda hatta bu ülkede oradan kaç kişi kasa alabiliyor. İşin gümrük boyutunu söylemiyorum bile.

    Kaldı ki Dark gibi bir markanın kasaları bile 200-250 TL'ye satılırken normal kabul ediliyor. HAF-X'in de bu fiyatta mı olmasını bekliyorsunuz acaba.

    Soğutmasını da yeterli bulmayanlar var. Öncelikle kasa çalışırken yanına bir yaklaşın derim, tabi kasayı çalışırken görmeniz lazım. Elbette havaların soğumasının da etkisi olabilir ancak kasanın soğutma çok iyi.

    Everest'ten bir görüntü.

     Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu


    @Yusuf Erturan

    Düşünceli yorumlarınız için teşekkür ederim. Herkesin sizin gibi hassasiyet göstermesini beklerdim. Benim şansıma mıdır nedir kırkta bir konu açarım. Hep böyle olur. Bundan 2 ay öncesinde sistemim toplarken yorumlarınız nelerdir dediğimde; ne kadar ikinci el bölümünde arkadaş varsa bana parça satmaya çalıştı. Hatta bir arkadaş. i980XE önerdi. (Sanki Para Basıyoruz Evde de Nakit Alacağız) Konu amacımdan çıkmaya başlıyor.

    @imphetus, CiNDeRMooN_35, pillibebek

    Teşekkür ederim. Alan arkadaşlara da hayırlı olsun.

    Tüm arkadaşlara yorumları için ayrıca teşekkür ederim. Birbirimize saygı ve sevgi çerçevesinde hitap etmemiz gerektiğini unutmayalım. Konuyu amacından saptırmayalım. Kasayı kötülemek yerine artı ve eksilerini tartışıp neler yapabileceğimize bakalım. Yeni alan ve alacak olan arkadaşlara tavsiyelerini ve beklentileri soralım.




  • Bence kasanın fiyatı çok normal ExECaLBur arkadaşın dediği gibi haf 932 hala 350 tl kaldıki bu kasa 932 nin tüm eksikleri giderilmiş hali daha ne istiyonuz :)
    Fiyatına göre bence çok iyi bi kasa tercih meselesi.İnşallah en yakın zamanda alıcam
    Konu için tekrar teşekkür ederim...
  • @dizanteri hocam Silverstone ft02 aklımda fakat susoğutma yapacağımdan kasayı çıplak gözle görmem ve ölçmem biçmem gerekli (modlu olarak kullanacağımdan kafamda bikaç proje canlandırmam için çıplak gözle görmem şart)

    Bu arada HafX kasayı kullananlar memnun olduğu müddetçe sorun yok güle güle kullanın ama şu varki kasa dendimi mutlaka alüminyum materyalli olacak buda benim şahsi görüşümdür
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ExECaLiBuR

    @side_effect

    CM Stacker 810'u kullanıp, HAF-X'e çokta iyi değil demen normal. Sonuçta iki tane üst seviye kasa söz konusu. Beklentilerinin fazla olmasına bir şey diyemem. Ancak başka bir kasa düşünebilirsin. 2008 Ocakta çıkan HAF932'yi öve öve bitirilmeyen, el üstünde bir kasa iken, Ne oldu da HAF-X gelince sanki (MERTLİK Mİ BOZULDU) sıradan bir kasaymış gibi ya da HAF932'den daha aşağı bir kasaymış gibi neden fiyatını ve övgüsünü haketmiyor. HAF932, 2,5 senedir 300-350 TL civarında satılırken kimse pahalı demiyorda; hatta HAF922 bile 300 TL olmasına rağmen 380 TL'lik HAF-X neden pahalı oluyor?

    Bu soruların cevabını istiyorum öncelikle. Birde plastik imalatı olayı var. Arkadaşım, eğer öyle bir imalat yapabiliyorsan ne mutlu sana. Tavsiyem Stacker'dan şaşma. Bu kadar sözden sonra bu kasayı alırsan sözünün arkasında durmamış olursun.



    Execalibur kardeşim, başta yaptığın montaj olaylarını görüntülediğin ve yorumlarını paylaştığın için teşekkür ediyorum kendi adıma. Güzel bir kasaya sahipsin, iyi günlerde kullan.

    Ben en iyisi olayı baştan açıklayayım. Ya da açıklamaya çalışayım. Yazdıklarımın anlaşılmadığı çok belli çünkü. Belki de ben yanlış yazdım. Hata bende de olabilir.

    Ben asla kasaya kötü muamelesi yapmadım. Hatta c.tesi günü almaya gittim. Çünkü uzun süredir takip ettiğim ve bir kaç hafta öncesine kadar e-bay'dan almaya kadar abarttığım bir kasaydı. Bunu açıklığa kavuşturalım.

    Sonrasında vergiler, gümrük vs. olayını düşünüp vaz geçtim ve elimdeki stacker'i modifiye edebilmek için malzeme toplamaya başladım. Bir hafta sonra ise fireball'a geldiğini görünce, anında u dönüşü yapıp almaya gittim. Hatta telefonla rica ettim, ayırttırdım.

    Şimdi olay burada başlıyor, görünce şok oldum. Çünkü dediğin gibi, stacker kasa kullanırken ki her tarafı çelik malzeme ve full tower bir kasa, x'i görünce hayal kırıklığı oldu biraz. Çünkü plastik malzemenin bolca kullanılmış olması ilk görüşte beni üzdü.

    Sonrasında, üst panel'in malzeme kalitesine bakınca, gözüme çok basit geldi. Burası da önemli, verilen bu fiyata göre bu malzemeler basit geldi. Orada da bir hayal kırıklığı yaşadım.

    Arkasından, 380tl olan bir kasada, yukardaki 200'lük fanlardan birinin olmaması, sonrasında gene ekstradan 40-50tl masraf yapacak olması ki bu benim tahminim, gene beni üzdü. Çünkü ister inanın ister inanmayın, stacker kasamı mavi bilgisayarın kızılay şubesinden kendim almıştım. Tahmin edin kullandığım seneyi..

    Yani, stacker'in bu kadar uzun süre kullanabilmem (7 sene kadar) malzemesinin direk kült bir şekilde çelik olması ve sağlamlığı. Tabi kullanıcında akıllı olması

    Bu noktada maddiyat olayının önemli olduğunu söylememe gerek yok heralde. Ama düşüncem şu, böyle bir kasa almak derler ya, evladiyelik bir iş aslında. Yani kendini fazla fazla amorti eder.

    Cooler Master benim çok sevdiğim ve severek kullandığım, etrafıma şiddetle tavsiye ettiğim bir markadır. Ama 932 modelini görüp baktığımda daha çok beğenmiştim. Yanılıyorsam söyleyin, gözümle görmedim ama metal ağırlığı daha fazla idi. Belki hiç plastik malzeme kullanılmamıştı.

    Neyse, daha fazla uzatmayım. Sözün özü, yazdıklarım tamamen kendi görüşlerim ve bakış açımdan kaynaklı. Kimsenin fikri değil. Hatta ve hatta, fireball'daki arkadaş bile birazcık malzeme kalitesinin bu kasaya yakışmadığını kendisi bile söyledi. Kaldı ki ben almaya gitmiş bir müşteriyim. Diğer taraftan plastik imalatı konusuna gelince, orda yapılan bir mübalağa var ki bu bir yorum, ama insanlar işlerine göre cımbızlayıp alıyorlar. Sizde aynı şeyi yapmışsınız. Bu kadar yazdığınız güzel cevap üzerine sizin de bunu tekrarlamanız çok kötü.

    Son olarak, kasayı beğenmediğimi asla söylemedim, fiyatına göre malzemelerin yeterli olmadığını söyledim. Tek olay bu. Yoksa bu kasayı alıp almamayı sözümün arkasında durup durmamak olarak değerlendirmiyorum. Hala alıp almamak arasında gidip geliyorum. Sanal ortamda yazdıklarımın arkasında durup durmama olayının hesabını kimseye verecek değilim. Beni tanımak isteyen arkadaşlar gerçek hayatta nasıl bir insan olduğumu görmek isterlerse buyursun gelip çayımı içsinler tanışalım.

    Sürç-i lisan ettiysem affola.. Herkeze iyi geceler diliyorum. Güzel kasanızla uzun geceler diliyorum




  • @side_effect

    Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

    Bahsettiğiniz üzere kasanın beklediğiniz gibi olmamasında hemfikiriz. Hali hazırda bende Stacker sahibi olsam aynı düşünce de olurum. Çünkü bu kasayı kullanırken HAF-X'e geçmek ekstra masraf olur. Ancak uzun süredir kullandığınızı söylediğinizde durum değişiyor tabi ki.

    Malzeme kalitesi ve fiyatı üzerine üst üste olumsuz yorumlar gelince ve kasaya çok basit dediğiniz için bu soruyu sorma gereği duydum. Belki direkt bu soruyu size yönelik değilde, en alta satır başı olarak yazmam gerekirdi. Plastik malzemesinin kalitesinde anlaşılan beklenildiği gibi değil. Bu durumda yapabilecek bir şey yok maalesef. Bu konuyu geçelim artık. Yeni bir üretim yapacak değiller herhalde.

    HAF932'ye bakacak olursak, HAF-X'in çıkmamış olsaydı zaten bu kasayı çoktan alırdım. Ağırlık konusunda HAF932, HAF-X'ten 1,2 kg daha hafif. Sanırım aynı derece malzeme dağılımı var ve HAF-X'deki ekstra donanımların ağırlığı aradaki farkı belirliyor.

    Gelelim plastik mevzusuna, o cümleyi sade ve sadece espri mahiyetinde yazdım. Hiçbir şekilde bir kasıt bulunmuyor. Üretim gerçekleştirmenin nesi kötü ki? Yanlış anlaşıldıysa özür dilerim.

    Son olarak; "sözünüzün arkasında durma olayını" kullandığınız kasadan daha düşük ve beklentinizin altındaki bir kasaya, ayrıca bu kadar olumsuz eleştiriden sonra geçiş yapmayı nasıl uygun görüyorsunuz demek için söyledim. Belki de bu şekilde yazmam gerekirdi. Burada da anlatım bozukluğu yapmışım.

    İyi geceler...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: El-Diablo

    @dizanteri hocam Silverstone ft02 aklımda fakat susoğutma yapacağımdan kasayı çıplak gözle görmem ve ölçmem biçmem gerekli (modlu olarak kullanacağımdan kafamda bikaç proje canlandırmam için çıplak gözle görmem şart)

    Bu arada HafX kasayı kullananlar memnun olduğu müddetçe sorun yok güle güle kullanın ama şu varki kasa dendimi mutlaka alüminyum materyalli olacak buda benim şahsi görüşümdür




    hocam youtubede su soğutma ve ft02 modifiye hakkında videolar var bi bakın.Hele bir tane intel ın astronot gibi giyinmiş olan minik mankenli bir kasa videosu var.onu bulursanız bayılırsınız.harika yapmış adam kasayı.Ama burası haf-x başlığı o yüzden arkadaşlarada ayıp olmasın dahada buraya yazı yazmayalım.Hoşcakalın arkadaşlar.




  • Şahsen bende bu kasayı pek beğenmedim.Cidden el diablo'nunda dediği gibi kasa tamamen forumdakilerin ayarsız abartısından ibaret bence.
    Benim açımdan ilk eksisi yan kapağın pleksi yapısı.Ben bir kasaya bu kadar para vereceksem o kasa benim odama estetik katmalı.Ancak kasanın yan kapağında ufak boyutlarda L şeklinde bir pleksiyi yeterli görmüşler.Anlaşılan bu yan kapak konusunda estetik açısından gene en iyisi, eski teknoloji denilen armor.
    İkinci eksisi genel estetiği.Özellikle power tuşunun bulunduğu bölüm everest kasa panellerini andırıyor resmen.Kendi malımı pohpohlamak için söylemiyorum ( ki onuda satmayı düşünüyorum ) bir armorun paneli bence bundan çok daha şık.Kasanın elbetteki bir çok artısı var soğutma vs yönünden ancak sistemim zaten boşta 18 derece yükte 44 derecede çalışıyorken HafX almak benim ve benim gibiler için çok mantıksız.Zira kasanın pel bir albenisi yok.




  • Orijinalden alıntı: dizanteri

    Uzun zamandır haf x i bekleyen biri olarak silver stonenin ft02 kasası gerçekten çok daha ilgimi çekti.Parası olan arkadaşlar kaliteyi estetiği ve yeni teknolojileri bir arada sununan silverstone ft02 yada rv01 ye bakmalarını öneririm.ft02 dikey tasarımda ve soğutmada inanılmaz iyi.rv01 ise daha çok tipe önem verilmiş bir kasa.ama dediğim gibi ft02 yi bir inceleyin.Ben yeni haf seirisinden ses yalıtımı pc bileşenleri için etkin soğutmaya yönelik bir tasarım(ft02 deki gibi) yada hiçbirşey yapmıyorsan üstteki 2. fanında kullanıcılara sunulmasını beklerdim.Alana hayırlı olsun güzel kasa ama dediğim gibi 400-500 tl az para değil uzun uzun araştırın malzeme kalitesine soğutmaya tasarıma bakın öyle alın.Arkadaşlar sakın yanlış anlamayın haf x i kötülemiyorum ama biz kullanıcıların 400 tl ye yakın paraya daha fazla teknolojik yeniliği hak ettiği kanısındayım.Hepinize sevgiler..
    Ft02
     Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu




    Benim de aradığım kasa bu. Ama hiç bir yerde yok..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayugur -- 13 Ekim 2010; 0:09:07 >




  • Kasa kimine göre iyi kimine göre kötüdür o başka bir tartışma noktası. İlginç olansa kasayı kullananlar kasa güzel diyor, kasayı kullanmayanlar ya da sadece resmine bakanlar ise kasa kötü diyor. Şimdi bu kasa zaten var olan bir kasaydı, niye daha önce kötü değildi şimdi Türkiye'ye gelince mi kötü oldu? Coolermaster yerine önerilen kasada "birdenbire" stoklara girerse hiç şaşırmam. Konuyu kasti saptırmanın bir anlamı yok.
  • ExECaLiBuR arkadaşım konuyu güncellediğinde neleri güncellediğini yazarsan daha iyi olur Bakıyorum 2 saattir ne güncellemiş diye
  • Konu epeyi saptı gitti zaten. İnsanların birbirini üzmesine gerek yok. Ben kasayı ilk alanlardanım ve dediğim gibi de kullanıyorum gayette memnunum kasadan ama 932 Sahibi birkaç arkadaşım kasayı beğenmediğini söyledi ben de onlara kızdım olay tam olarak şu ki onlarda ellerindeki kasanın değerinin düşmesini istemiyorlar yoksa 932'ye göre bu kasa çok daha üstün bir kasa her açıdan onlarda biliyor eminim ama işte aynı bizim iPhone 3GS kullanıpda iPhone 4 ü beğenmeyen arkadaşlar gibi onlarda beş para etmez deyip kestirip atıyorlar da bulsalar hemen alıp kullanacak çoğu . HAF serisi zaten Plastik kullanımı fazla olan bir seri ama yine de alan kişiler bunu hem iç hem de dış dizayn'ı için alıyor. Zevkler ve renkler tartışılmaz deyip konuyu bağlıyorum... Excalibur arkadaşımız mükemmel bir inceleme yapmış bu arada ben bile onun incelemesine bakıp kasada ekleyeceğim şeyleri nasıl yapacağımı falan görüyorum




  • Kasayı beğenmeyen arkadaşlara artık bir şey söylemek istemiyorum. Ancak iki de bir Silverstone muhabbetinin geçmesini anlamış değilim. Birisi full tower diğeri mid tower olan iki kasayı kıyaslayıp duruyorlar. Size tavsiyem silverstone isimli bir konu açıp bunları orada tartışın. Konuya alakasız mesajlar yazmayın lütfen. @Rob Zombie ve @pillibebek arkadaşlarında dediği gibi kullanmayan arkadaşların olumsuz yorumları konuyu amacından çıkarıyor. Beğenmeyenlere bu kasa zorla satılmıyor ya da almak zorunda değiller. Ancak iki de bir dile getirilmesini anlamış değilim. HAF932 konusu 12 sayfa olmasına rağmen bu konu 2. sayfasında ondan daha fazla eleştiriye mağruz kaldı. Overclockers.Net'te kaç yüz sayfa olmuş. Kasa kullanan yüzlerce kişide bir sorun çıkarmamışken burada yerden yere vuruluyor. Benimde 932'de beğenmedim yönler var. Ama bunu iki de bir dile getirmenin anlamı yok. Bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Konu Cooler Master konusu, diğer markalar için başka konulara bakmanızı öneririm. Bu konu kasayı alan, kullanan ve almayı düşünen arkadaşların; inceleme, tavsiye ve öneri yorumları amacını taşımaktadır.

    Dün kasanın kablo düzenini bir kez daha elden geçirdim. 20cm lik ikinci bir fan düşündüm ancak bahar gelene kadar pek ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. İçine iki tane neon bakıyorum ama renk seçimi olarak kararsız kaldım.

    @CiNDeRMooN_35

    Dikkat ettiysen konuyu 1 ay önce açmıştım. O zaman kasanın inceleme resimleri ve testleri vardı. Kasayı aldığım zaman bu resimleri kendi çekmiş olduğum resimlerle değiştirdim ve toplamış olduğum sistemi monte ettim. Güncellemeden kasıt %100 yerli versiyonu oldu yani.




  • Boş ver hocam, takma kafana. Silverstone güzel kasa, ben de bir süre düşündüm almayı ama arada 200 tl'ye yakın fark var, o kasa daha küçük, hot swap özelliği yok (var da kasayı açacaksam hot-swap'ın ne anlamı kaldı) usb 3.0 yok, soğutma performansı olarak fazla bir farkı da yok. Evet görünüşü (bence) daha şık, kalitesinin de daha iyi olduğuna eminim ama fikrimce genel olarak Haf-x'den daha iyi olduğu söylenemez.

    Bu arada Fireball'a teşekkür ediyorum, bizi Segment Bilgisayar'ın elinden kurtardılar. Bir hafta daha gecikselerdi hakikaten ciddi bir para ödeyip e-bay'den alacaktım bu kasayı.

    Bir de ExECaLiBuR arkadaşım, bir şey soracağım. Koyduğun fotoğraflar arasında sabit diskleri bağlamak için kullandığın gayet faydalı görünen bir güç kablosu farkettim. Onu nereden buldun acaba? Güç kaynağına filan mı ait? Bir yerden alabilir miyiz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutercim -- 13 Ekim 2010; 15:57:28 >




  • Excalibur gerçekten düşündüklerimi aynen ayzmışsın eline sağlık. Ben kasaya UV ışık aldım parçalarımın çoğu UV duyarlı idi. 2 tane çıktı içinde güzel oluyor UV ama illede Neon falan diyorsan mavi yada kırmızı olabilir.
  • @mutercim

    Sata power kablosunu diyorsun sanırım evet PSU'ya ait. Yani onunla beraber geliyor. Bu tip kabloları bulmak pek kolay olmuyor. Bende aynısının Sata veri kablosu olanından arıyorum. Obsidian 800D'nin paketinde var mesela. Ancak piyasada bulmak pek mümkün değil maalesef.

     Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu


    @pillibebek

    UV de olabilir farketmez. Bi yerinde görüp incelemem lazım. Vatanda vardı sanırım bu tip ürünler.
  • quote:

    Dün kasanın kablo düzenini bir kez daha elden geçirdim. 20cm lik ikinci bir fan düşündüm ancak bahar gelene kadar pek ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. İçine iki tane neon bakıyorum ama renk seçimi olarak kararsız kaldım.


    Hocam benim fikrim bu kasaya kırmızı fena gider içi siyah ve kırmızı neon.Kırmızı siyahın çok güzel bi uyumu olur kannımca :)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.