Şimdi Ara

Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.443
Cevap
18
Favori
170.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @hayalperestink

    Teşekkürler, ben PSU+Kasa için 730 TL ödedim. Sonuç olarak uzun vadeli bir yatırım oldu. Değer mi derseniz, KDV hariç değer derim.

    @gonuldagi

    Sen yenisin galiba!

    Kasa hakkında düşündüklerini söyleyebilir ancak konu inceleme ve kullanıcı konusu (dikkat etmediğini varsayıyorum) Zalman'ın orantısız resimleri koyarak konuyu dağıtmanın bir mantığı yok.

    Çıkalı 2 sene olmuş peşinden makyajlı modeli gelmiş olan bir kasayı hangi özellikleriyle HAF-X'ten üstün tuttun acaba? Tek artısı malzemesi kalitesi olabilir. Bunu yazmak yerine PSU'dan bahsetmiştin. Üstelik sıfırı 150 TL olan bir PSU'yu 225 TL'ye satabilirsen helal olsun.

    http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=23566

    Senden ricam mesajını editleyip resimlerin linkini kaldırırsan konu daha fazla karışmaz.




  • Hoşuma giden kasalar arasında liderini koruyor haf x böylede gidicek gibi
  • Bu kasayı Gigabyte X58A-UD7 ile kullanan var mı? Merak ettiğim Kuzey köprüsüne etki eden Hybrit Slient Pipe soğutucusuna yan kapakta ki fan etki ediyor mu? Sırf kuzey köprüsünü soğutmak için sıvı soğutma kurmak istemiyorum (Ekran kartından dolayı k.köprüsü aşırı ısınmakta da)
  • @ExECaLiBuR

    hayırlı olsun hocam. temmuzun ortasından beri bekliyorsun ama değmiş herhalde, çok güzel görünüyor kasa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tnasuh

    Bu kasayı Gigabyte X58A-UD7 ile kullanan var mı? Merak ettiğim Kuzey köprüsüne etki eden Hybrit Slient Pipe soğutucusuna yan kapakta ki fan etki ediyor mu? Sırf kuzey köprüsünü soğutmak için sıvı soğutma kurmak istemiyorum (Ekran kartından dolayı k.köprüsü aşırı ısınmakta da)


    UD3R'nin KK'si bile baya ısınıyor. CPU'nun boştaki sıcaklığı ile hemen hemen aynı. Güzel bir fan yapılsaymış hiç fena olmazdı.


    quote:

    Orijinalden alıntı: görkem 

    @ExECaLiBuR

    hayırlı olsun hocam. temmuzun ortasından beri bekliyorsun ama değmiş herhalde, çok güzel görünüyor kasa


    Sağolasın, değdi ya değmez olur mu. O kadar bekledik.

    Moda başlayacağım parça sıkıntısı var.




  • Hacı kasa tek kelimeyle SÜPER. ama konuyu "HAF X Kulübü" diye açmışsın.. senden başka HAF X kullanan arkadaş var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sencer_1907

    Hacı kasa tek kelimeyle SÜPER. ama konuyu "HAF X Kulübü" diye açmışsın.. senden başka HAF X kullanan arkadaş var mı ?


    Siparişi verdim, pazartesi ya da salı günü elime geçicek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sencer_1907

    Hacı kasa tek kelimeyle SÜPER. ama konuyu "HAF X Kulübü" diye açmışsın.. senden başka HAF X kullanan arkadaş var mı ?


    Olmaz mı ya. Benim dışında en az 3-4 arkadaşta daha var bu kasa. Şimdi olmasa da zamanla artacak elbet.

    Kart okuyucumu da sonunda taktım.

     Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu




  • kardeş hayırlı olsun çok güzel kasa ama bu kasaya ve sisteme güzel bir işlemci soğutucu yakışır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    kardeş hayırlı olsun çok güzel kasa ama bu kasaya ve sisteme güzel bir işlemci soğutucu yakışır


    Sağol, teşekkür ederim. Corsair H70'i bekliyorum. Stok fanı atacağım zaten. O gelene kadar Wave Pro'yu aradan çıkarsam mı diye düşünüyorum.
  • sanırım sıcak fırsatlarda okumuştum istanbulda vatan ın bir şubesinde 105 tl den satılıyormuş wave pro kaçırma derim
  • @ExECaLiBuR

    hayırlı olsun hocam.bi sorum olucak,kart okuyucu yuvanın altındaki yuvalar 3,5" yuvamı oralara dogrudan harddisk baglama imkanı varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    sanırım sıcak fırsatlarda okumuştum istanbulda vatan ın bir şubesinde 105 tl den satılıyormuş wave pro kaçırma derim


    Bütün şubelerde geçerli olması lazım. Yarın vakit bulabilirsem bi bakacağım.


    quote:

    Orijinalden alıntı: jumano

    @ExECaLiBuR

    hayırlı olsun hocam.bi sorum olucak,kart okuyucu yuvanın altındaki yuvalar 3,5" yuvamı oralara dogrudan harddisk baglama imkanı varmı?


    Sağolasın. Aynen dediğin gibi 2 adet 3," yuva hdd takabiliyorsun. Hot-Swap yapıya sahip.

     Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu




  • teşekkür ederim
  • Kablo toplama olarak Cooler Master'in üst model kasalarının çok iyi olduğunu düşünüyorum. Bir önceki kasam Cooler Master Rc 690 II modeliydi cpu ve 24 pin güç kablolarının kasanın arkasından dolanarak yukarıdan bağlanailiyor olması çok iyi düşünülmüş bir tasarım artısıydı bana gore. Bu kasadan sonra Silverstone Raven RV-01 aldım, kablo toplama konusunda RC 690'dan bile geride olduğunu soyleyebilirim fakat bu kasanın da yenilikçi özellikleri ve bana gore F117 Stealth esintili tasarımı harika o yüzden bu kasayı tercih ettim. Cooler Master Haf serilerini sadece tasarımı göz zevkime uygun olmadığından dolayı beğenmiyorum yukarıda da belirttiğim gibi kasanın kablo toplama ozelliği çok çok iyi ve yanında verdikleri ufak tefek her şeyde işe yararayacak türden. Bunların haricinde Cooler Master'in Cosmos Pure black kasası da çok iyi tasarlanmış hem de çok estetik bir kasa.




  • Kasa içini biraz daha düzenledim. HD-Audio kablosunu ekran kartının altından, egzoz fanının kablosunu da anakartın altından geçirdim.

     Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu Cooler Master HAF-X Full Tower - Kullanıcı Kulübü - Ana Konu




  • bende bugün aldım cumartesi kurarım artık ama kitaplığındaki HALKBANK kumbarası gözümden kaçmadı bir banka personeli olarak. zamanında babam yaptırmıştı da bunları
  • Execalibur dostum, HAF X kasayı bugün aldım, içini de i7 950 işlemci, X58A mobo, 6 GB OCZ RAM ve ASUS Radeon HD5870 ile döşedim. PSU olarak 750 watt tercih ettim, az önce saydığım sistem en fazla 550 watt isteyecek durumda overclock yapılmadığı sürece, bu yüzden PSU tercihinin abartılı olduğunu düşünüyorum, tabi geleceği düşünerek aldıysan ve overclock düşünüyorsan tercihin doğru sayılabilir.

    HAF X piyasada performans/fiyat kategorisinde en iyi kasadır, period.

    Malzemesi, mimari tasarımı, soğutma kanalları ve tankı anımsatan ihtişamlı dış görüntüsüyle üzerine tanımadığımı belirtmek istiyorum. Başlıkta 3 sayfa boyunca kasanın ne kadar çok sevmeyeni var gördüm geçirdim ve kasayı Jose Mourinho'ya benzettim Hani ya tapılırcasına sevilir ya da nefret edilir hesabı. Mourinho nasıl teknik direktörler arasında 1numaraysa HAF X de kasalar içinde öyledir

    Ancak kasanın montajı sırasında 2-3 tuhaflıkla karşılaştım, senle de paylaşmak isterim. Birincisi VGA bracket adlı parça. Bu parçanın tam olarak ne işe yaradığını çözemedim, sadece bir sabitleyici mi? Kasanın kullanma kılavuzu üzerinden ilerledim ama bir sonuca varamadım, 8 cmlik fan kesinlikle içine sığmıyor.

    Ve Air duct parçası. 5870 kartım ve hemen çıkışındaki kabloların kalabalığından bu parçayı oraya monte edebilmek mümkün değil. Ben mi bir yerde hata yapıyorum acaba?

    Son olarak PSU'nun kasanın içindeki pozisyonu. PSU'nun içindeki fanın çıkış ızgaraları sende yukarı mı bakıyor aşağı mı? Resimlerden aşağıya baktığı sonucunu çıkardım. Her ne kadar tekerleklerle kasa yerden braz yükselmiş olsa da aşağı bakan bir fan fırın etkisi yaratmaz mı? Bence doğrsu ızgaraların yukarı doğru bakması, kasanın psu kızağını da mümkün olduğunca sağa çektim ki hava çıkışı en az engellensin.




  • Aşağı bakması mantıklıdır. Çünkü ısınan hava yükselir gibi basit bir prensip burda işlevsellik kazanıyor. Ayrıca her türlü durumda ortamın sıcaklığı hava bazlı sistemlerde bileşeninkinden daha serin olacaktır ( aşırı ve ilginç koşullar haricinde). Güç kaynağının ızgaraları kasanın altında hava girişi varsa aşağı bakmalı.
  • Ben tersini düşünüyorum. Isınan havanın yükseleceği doğru, bu durumda altta duran ızgaralardan aşağı üflenen sıcak hava yükselerek tekrar PSU'ya doğru yol alacaktır. Ayrıca kasanın bulunduğu zeminden yüksekliği iki parmak, en fazla 4 cm. Az önce de dediğim gibi sera etkisi yaratarak PSU'nun soğutulmasında ciddi problem yaratacağını düşünüyorum. HAF X kasanın yanından çıkan kılavuzda da resimde ızgaraların yukarı baktığı resmedilmiş. Gene de diğer düşüncelere de saygım sonsuz. Bence tartışmaya açık bir konu.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.