Şimdi Ara

CONNECT ÇOK YAKAR ŞEHİR EFSANESİ Mİ DEĞİL Mİ, KENDİNİZ BAKIN (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
63
Cevap
0
Favori
54.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alikum

basarsan her araç yakar...geçen hafta giresun rize arasını giderken 100-110-120 gibi hızlarla gittim, gelirkende 130-140 gibi hızlarla geldim, toplam yaptığım yol 425 km oldu. bunun 400 km si karadeniz sahil yolu, geri kalanıda köye in çık olayı.. kaç lt yaktı bilmiyorum ama çıkarken depo yeni fullenmişti, geldiğimde çeyrek depo kalmıştı..yük olayı sadece giderken vardı, o da 3 kişi +toplamda 70-80 kg gelen bir yük. gelirken araçta sadece 2 kişi vardı...

araç fiat doblo 1.3 multijet di..e şimdi bakarsak acayip yakmış, connect'i sollamış yakışta

yani önemli olan nekadar bastığın...şehir içinde 600 km giden bir araç basınca uzun yolda 600 km gider hale gelebiliyor...

Alıntıları Göster
    hafif ticari araçları binek araçların yakıtlarıyla kıyaslıyoruz sanki

• quote:

Orijinalden alıntı: hezerfen

sayın lukunku:benim yukarıda verdiğim 180 tl değeri 0 araç içindi.
    istanbuldan teslim aldım rizeye gidene kadarki yakıtımdı.(hatta pazara kadar)(13 saatte aldım)
    ve ben bunu dahada aza indirecek bilgi ve donanıma sahibim(hatta çok daha aza)
    şunu demek istiyorum;sebep aramaya kalkarsanız gözünüzün üstünde niye kaşınız varda bir sebeptir.
    connect çok yakmıyor bana göre.ve yaktığı zamanda yaktığının hakkını veriyor.
    ben o aracı yaklaşık iki ay inceleyip aldım.fabrika değerleri şöyleydi:
    75 ps=6.5
    90 ps=6.3
    110 ps=6.0
    kimse bu aracı almam için başıma vurmadı.o değerleri bilerek aldım.ve zannedersem diğerleride öyle.
    kim ne derse desin rahat ol.uzun soluklu rampalarda 110-130 gitmek her babayiğidin harcı deyildir connect gidiyor.
    eeeeee herşeyin bedeli olmalı bence.
    saygılar.
    foruma yazamıyorum daha doğrusu resimlerle filan uğraşamıyorum.dahada açığı beceremiyorum.kusura bakma
    connect a4-a6-a8 deyildir.cüssesinden büyük gücü olan ticari hafif tip araçtır.

Zaten sadece sizi değil; hiç bir Connect sahibini "çok yakıyor" yakıştırması ilgilendirmiyor. Tıpkı "Caddy çok pahalı" lafının Caddy sahiplerini ilgilendirmediği gibi. Connect'in satış rakamları ortada, diğer araçlarla satış adedi farkı ortada, herhalde bu kadar insan da aptal değil, neyin ne olduğunu biliyor. Doblo'ya da yıllarca "kalitesiz, arkası çok zıplıyor" deyip durdular, peki neden her sene Connect ile Doblo satış rakamlarında en üstte? Doblo'yu alanlara demek ki, çok kalitesiz gelmiyor araç.

İnsanlar araç alırken farklı kriterlerinden etkileniyor, yakıt tüketimi de bunlardan birisidir, bunu kimse inkar edemez. Ama "çok yakıyor" diyerek Connect'ten uzak duran insan sayısı, acaba % kaçı temsil ediyor?

Dışardan gözlemlerle, kulaktan duyma bilgilerle değil, içerden, aracı kullanan insanlardan alacağınız gerçek verilerle olayları değerlendirin lütfen. Konuyu fanatizm derecesinde tartışmadan, gerçek değerlerle tartışalım. Şu anda üretilen güncel Connect'lerde artık yol bilgisayarı da var, bizzat test ettim, anlık tüketim değeri yol bilgisayarında görünmemesine rağmen düz gidişlerde ortalama 4 litre değerlerini bizzat kendi gözlerimle test aracında gördüm.

Israrla söylenmeye devam edilen "çok yakıyor" ifadesini, değişik verilerle defalarca çürüttüğümüz halde, bazı insanların ısrarla çamur atmaları artık tutmuyor, insanlar Connect almaya, Ford cebine para katmaya, Connect de Amerika'lara gitmeye (her ne kadar farklı motor kullansa bile) devam ediyor ve devam da edecek.

--------------

@hezerfen; öğrenmenin yaşı yoktur. "Beceremiyorum" diyerek fotoğraf ekleyemediğiniz ve dolayısıyla geri durduğunuz forumdan, aldıklarınızın karşılığında bir şeyler verememek dahi sizi vicdanen rahatsız etmiyor mu?

Sizi forumumuza davet ediyorum. Umarım yukardaki hitabım; ma'şeri vicdanda ma'kes bulduğu kadar zat-ı alinizin hançeresinde de çırpınmalara yol açar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Lukunku

quote:

sayın lukunku:benim yukarıda verdiğim 180 tl değeri 0 araç içindi.
    istanbuldan teslim aldım rizeye gidene kadarki yakıtımdı.(hatta pazara kadar)(13 saatte aldım)
    ve ben bunu dahada aza indirecek bilgi ve donanıma sahibim(hatta çok daha aza)
    şunu demek istiyorum;sebep aramaya kalkarsanız gözünüzün üstünde niye kaşınız varda bir sebeptir.
    connect çok yakmıyor bana göre.ve yaktığı zamanda yaktığının hakkını veriyor.
    ben o aracı yaklaşık iki ay inceleyip aldım.fabrika değerleri şöyleydi:
    75 ps=6.5
    90 ps=6.3
    110 ps=6.0
    kimse bu aracı almam için başıma vurmadı.o değerleri bilerek aldım.ve zannedersem diğerleride öyle.
    kim ne derse desin rahat ol.uzun soluklu rampalarda 110-130 gitmek her babayiğidin harcı deyildir connect gidiyor.
    eeeeee herşeyin bedeli olmalı bence.
    saygılar.
    foruma yazamıyorum daha doğrusu resimlerle filan uğraşamıyorum.dahada açığı beceremiyorum.kusura bakma
    connect a4-a6-a8 deyildir.cüssesinden büyük gücü olan ticari hafif tip araçtır.

Zaten sadece sizi değil; hiç bir Connect sahibini "çok yakıyor" yakıştırması ilgilendirmiyor. Tıpkı "Caddy çok pahalı" lafının Caddy sahiplerini ilgilendirmediği gibi. Connect'in satış rakamları ortada, diğer araçlarla satış adedi farkı ortada, herhalde bu kadar insan da aptal değil, neyin ne olduğunu biliyor. Doblo'ya da yıllarca "kalitesiz, arkası çok zıplıyor" deyip durdular, peki neden her sene Connect ile Doblo satış rakamlarında en üstte? Doblo'yu alanlara demek ki, çok kalitesiz gelmiyor araç.

İnsanlar araç alırken farklı kriterlerinden etkileniyor, yakıt tüketimi de bunlardan birisidir, bunu kimse inkar edemez. Ama "çok yakıyor" diyerek Connect'ten uzak duran insan sayısı, acaba % kaçı temsil ediyor?

Dışardan gözlemlerle, kulaktan duyma bilgilerle değil, içerden, aracı kullanan insanlardan alacağınız gerçek verilerle olayları değerlendirin lütfen. Konuyu fanatizm derecesinde tartışmadan, gerçek değerlerle tartışalım. Şu anda üretilen güncel Connect'lerde artık yol bilgisayarı da var, bizzat test ettim, anlık tüketim değeri yol bilgisayarında görünmemesine rağmen düz gidişlerde ortalama 4 litre değerlerini bizzat kendi gözlerimle test aracında gördüm.

Israrla söylenmeye devam edilen "çok yakıyor" ifadesini, değişik verilerle defalarca çürüttüğümüz halde, bazı insanların ısrarla çamur atmaları artık tutmuyor, insanlar Connect almaya, Ford cebine para katmaya, Connect de Amerika'lara gitmeye (her ne kadar farklı motor kullansa bile) devam ediyor ve devam da edecek.

--------------

@hezerfen; öğrenmenin yaşı yoktur. "Beceremiyorum" diyerek fotoğraf ekleyemediğiniz ve dolayısıyla geri durduğunuz forumdan, aldıklarınızın karşılığında bir şeyler verememek dahi sizi vicdanen rahatsız etmiyor mu?

Sizi forumumuza davet ediyorum. Umarım yukardaki hitabım; ma'şeri vicdanda ma'kes bulduğu kadar zat-ı alinizin hançeresinde de çırpınmalara yol açar...

Alıntıları Göster
    bendeki connect te yol bilgisayarı diye birşey var.fakat hangi yıldan beri konmuş bilmediğim için birşey demedim.
    yola çıkmadan sıfırlıyorum.yakıtı ne kadar yaktığımı km yi depodaki yakıtla ne kadar gidebileceğim.vs.
    bir arkadaş connect te yol bilgisayarı yok dedide.
    ---------------------------------------------------------------------
    lukunku...
    ------------
    eskiden birkaç ağır parti satranç oynar mışıl mışıl uyurdum.şimdi yarım parti beni yoruyor.umarım demek istediğimi anladınız.
    eeee bir yaşlı amcada forumunuzdan istifade etsin.kaybınız ne olurki.
    bazen başkalarını mutlu etmek insanın mutlu olması için sebeptir.
    kolay gelsin-90 ps-aytozu gri.
    (buara hava filtreyi değiştim polen filtresi taktım-10 000 de yağ değişeceğim.ilk yağ biraz erken olsun.5 000 de km.)

• quote:

bendeki connect te yol bilgisayarı diye birşey var.fakat hangi yıldan beri konmuş bilmediğim için birşey demedim.
    yola çıkmadan sıfırlıyorum.yakıtı ne kadar yaktığımı km yi depodaki yakıtla ne kadar gidebileceğim.vs.
    bir arkadaş connect te yol bilgisayarı yok dedide.
    ---------------------------------------------------------------------
    lukunku...
    ------------
    eskiden birkaç ağır parti satranç oynar mışıl mışıl uyurdum.şimdi yarım parti beni yoruyor.umarım demek istediğimi anladınız.
    eeee bir yaşlı amcada forumunuzdan istifade etsin.kaybınız ne olurki.
    bazen başkalarını mutlu etmek insanın mutlu olması için sebeptir.
    kolay gelsin-90 ps-aytozu gri.
    (buara hava filtreyi değiştim polen filtresi taktım-10 000 de yağ değişeceğim.ilk yağ biraz erken olsun.5 000 de km.)

Alıntıları Göster
    sıcağı sıcağına hemen dönüş etabının değerlerini de vereyim:

bu sefer 814 km yerine 756 km de yandı ışığımız. ben de önceki ölçüme güvenerek biraz daha gideyim dedim ve 863,1 km de doldurdum depoyu. bu sefer 56,74 litre aldı yakıt. 56,74 / 863,1 : 6,57 litre/100 km çıktı. bu hesaba göre kalan 3,26 litre ile de 40-45 km daha gidermişiz ancak. yani 905 km ye düşmüş önceki 950 km den menzil. bu sefer +2 kişi, epey yük (neden bu sınıfta araba aldınız diyenler için resmi koyacağım), daha fazla açık klima ve öncekine göre yapılan fazladan 30 km lik bir şehir içi yol var.

Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak.
    Siyu Kabilesi

olur da 75 yıl yaşayabilirsek şu fani dünyada, olmazsa olmaz uyku için bile günlük 8 saatten 25 yıl harcarken, iş için, yani çalışmak için, yani PARA için 10-12 saatten yaklaşık 34,5 yılımız gidiyor.. ömrümüzü bu şekilde tüketmeli miyiz? elbette çalışmalıyız ama biz bunun için mi yaşıyoruz?

• quote:

Orijinalden alıntı: dragotreis

sıcağı sıcağına hemen dönüş etabının değerlerini de vereyim:

bu sefer 814 km yerine 756 km de yandı ışığımız. ben de önceki ölçüme güvenerek biraz daha gideyim dedim ve 863,1 km de doldurdum depoyu. bu sefer 56,74 litre aldı yakıt. 56,74 / 863,1 : 6,57 litre/100 km çıktı. bu hesaba göre kalan 3,26 litre ile de 40-45 km daha gidermişiz ancak. yani 905 km ye düşmüş önceki 950 km den menzil. bu sefer +2 kişi, epey yük (neden bu sınıfta araba aldınız diyenler için resmi koyacağım), daha fazla açık klima ve öncekine göre yapılan fazladan 30 km lik bir şehir içi yol var.

Alıntıları Göster
    şehir içinde 205-220 kuruş arası yakıyor (klima sürekli açık)

• quote:

Orijinalden alıntı: PokerPeekFace

şehir içinde 205-220 kuruş arası yakıyor (klima sürekli açık)

litre hesabı daha sağlam zira yakıt fiyatları malum.. bir de kaç beygir bu?

Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak.
    Siyu Kabilesi

olur da 75 yıl yaşayabilirsek şu fani dünyada, olmazsa olmaz uyku için bile günlük 8 saatten 25 yıl harcarken, iş için, yani çalışmak için, yani PARA için 10-12 saatten yaklaşık 34,5 yılımız gidiyor.. ömrümüzü bu şekilde tüketmeli miyiz? elbette çalışmalıyız ama biz bunun için mi yaşıyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koyaanisqatsi

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    bende 1.3 fiorino var su ve tüp taşınıyor şehir içi 180 190 kuruş yakıyor.

Orijinalden alıntı: alkoc

bende 1.3 fiorino var su ve tüp taşınıyor şehir içi 180 190 kuruş yakıyor.

Alıntıları Göster
    bilgiler için teşekkürler

Orijinalden alıntı: Luzifer

çok mu az mı yakıyor net bir cevap yazsın bilenler

Yukarda onca yazı yazıldı, siz ne anladınız yazılanlardan?

Soruyu düzelteyim; okudunuz mu?

quote:

Orijinalden alıntı: Luzifer

çok mu az mı yakıyor net bir cevap yazsın bilenler

Yukarda onca yazı yazıldı, siz ne anladınız yazılanlardan?

Soruyu düzelteyim; okudunuz mu?

Alıntıları Göster
    Şirketteki connect en son 240 yaktı, klima sürekli açık, euro dizel, şehir içi...

• quote:

Orijinalden alıntı: set

Şirketteki connect en son 240 yaktı, klima sürekli açık, euro dizel, şehir içi...

Alıntıları Göster
    anket değil bu sonuç çıkarmak için okumak lazım, en azından hızlı bir göz gezdirmek, rakam belirtilen, detay içeren, gerçek kullanıcı yorumlarını dikkatlice okumak lazım.

benim genel görüşüm bu çok yakıyor az yakıyor tabirleri genellikle temelsiz iddiadır.

Aynı araç ben sürersem 450 Km civarı, babam sürerse 350 Km civarı gidiyor. birde farklı farklı araçlar , farklı kullanıcılar, görüşler, kim nasıl genelleyebiliyor anlamıyorum bu konuları.

• quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

anket değil bu sonuç çıkarmak için okumak lazım, en azından hızlı bir göz gezdirmek, rakam belirtilen, detay içeren, gerçek kullanıcı yorumlarını dikkatlice okumak lazım.

benim genel görüşüm bu çok yakıyor az yakıyor tabirleri genellikle temelsiz iddiadır.

Aynı araç ben sürersem 450 Km civarı, babam sürerse 350 Km civarı gidiyor. birde farklı farklı araçlar , farklı kullanıcılar, görüşler, kim nasıl genelleyebiliyor anlamıyorum bu konuları.

Alıntıları Göster
    Bence çok fazla yakmış.

Aydın - Giresun arasını tam 1300 km. 68 litre ile gittim. 100 km.'de ortalama 5.2 Araç 2003 model Megane I. 1,6 benzinli.
    Arabada 3 kişi vardı ve bagaj fulldü.

• quote:

Orijinalden alıntı: erbilge

Bence çok fazla yakmış.

Aydın - Giresun arasını tam 1300 km. 68 litre ile gittim. 100 km.'de ortalama 5.2 Araç 2003 model Megane I. 1,6 benzinli.

Çok özür dileyerek, çok pardon. Yanlış yere mesaj yazdığınızı umuyorum.

Siz Megane ile Connect'i kıyaslıyor ve Connect'in çok yaktığını iddia ediyorsunuz değil mi? Yanlış anlamadım ve siz de yanlış yazmadınız yani...

Doğru ise yazdıklarınız; o zaman sizin aracınız da çok yakıyor. Zira Vw Lupo'nun 100 km'de 3 litre yakıt tüketimi var.

Lupo ile Megane ne kadar alakalı ise, Megane ile Connect de o kadar alakalı...

quote:

Orijinalden alıntı: erbilge

Bence çok fazla yakmış.

Çok özür dileyerek, çok pardon. Yanlış yere mesaj yazdığınızı umuyorum.

Siz Megane ile Connect'i kıyaslıyor ve Connect'in çok yaktığını iddia ediyorsunuz değil mi? Yanlış anlamadım ve siz de yanlış yazmadınız yani...

Doğru ise yazdıklarınız; o zaman sizin aracınız da çok yakıyor. Zira Vw Lupo'nun 100 km'de 3 litre yakıt tüketimi var.

Lupo ile Megane ne kadar alakalı ise, Megane ile Connect de o kadar alakalı...

Alıntıları Göster
    giresun-aydın=1218 km.(82 km.yaya gidilecek kadar kısa mesafe deyil)
    acaba km.saati gibi yakıt göstergeside arızalı olabilirmi.?
    boksörle güreşçiyi kapıştırmaya bayılma gibi bir özelliğimiz var...

• quote:

giresun-aydın=1218 km.(82 km.yaya gidilecek kadar kısa mesafe deyil)
    acaba km.saati gibi yakıt göstergeside arızalı olabilirmi.?
    boksörle güreşçiyi kapıştırmaya bayılma gibi bir özelliğimiz var...

Alıntıları Göster
    Bu çok yakıyor ifadesi kişiye göre degişen bi durumdur...
    Ben connect'i şehir içinde kullanıyorum ve sık sıkta köye cıkıyorum(Ford Connect Paylaşımları ve Muhabbet Odası'nı takıp edenler bilir) ve bana göre hiçte çok yakmıyor cünkü kıyasladıgınız araç önemli bende 3-4 sene önce 1,6 megane vardı ve connect'le yaktıgım yakıtın nerdeyse 2 katını yakıyordum(aynı yerde aynı mesafede kullandıgm halde)

Birde TDDİ olan 75 lik modellerinde kırsan motorin kullanma sansınız var eger performanlı sürüşe önem vermiyorsanız kırsal motorin kullanım 1 depoyla 100 km daha fazla yapabilirsiniz

Connect'i alalı 3 sene oldu(benım araç TDDİ) ve şuana kadar hiç kırsal motorin kullanmadım(1 depoda 100 km daha fazla yapabilcegimi bildigim halde) Connect veya bir bir araç(markası önemli degil) nekadar yakıcagı sizin beklentinize ve kullanımına baglı olarak degişir(bunun örnekleride çok var)

Bu arada söyle bi örnekdaha veriyim:
    İstanbulda bi arkadaş audi a3'u modifiye etmişti(motorunu) yarışlara katılıyordu araçla yapılan işlemlerden sonra araç (litre olarak aklımda degil) gaza başınca km'de 1 krş normal kullanımdada 750-800 krş yakıyordu ama aracın sahibi hiçte çok yakıyor demiyordu cünkü kendi beklentilerini karşılayabilmesi için bukadar yakması normal

Bi aracın çok yakıp yakmadıgı kişinin beklentilerine ve aracı hangi arçla kıyasladıgına baglı ve şahsen ben connet'i satıp daha az yakan farklı marka araçlardan bitanesini kesinlikle almama cünkü benım beklentilerimi karşılamıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurkamil -- 24 Ağustos 2009; 13:29:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurkamil

Bu çok yakıyor ifadesi kişiye göre degişen bi durumdur...
    Ben connect'i şehir içinde kullanıyorum ve sık sıkta köye cıkıyorum(Ford Connect Paylaşımları ve Muhabbet Odası'nı takıp edenler bilir) ve bana göre hiçte çok yakmıyor cünkü kıyasladıgınız araç önemli bende 3-4 sene önce 1,6 megane vardı ve connect'le yaktıgım yakıtın nerdeyse 2 katını yakıyordum(aynı yerde aynı mesafede kullandıgm halde)

Birde TDDİ olan 75 lik modellerinde kırsan motorin kullanma sansınız var eger performanlı sürüşe önem vermiyorsanız kırsal motorin kullanım 1 depoyla 100 km daha fazla yapabilirsiniz

Connect'i alalı 3 sene oldu(benım araç TDDİ) ve şuana kadar hiç kırsal motorin kullanmadım(1 depoda 100 km daha fazla yapabilcegimi bildigim halde) Connect veya bir bir araç(markası önemli degil) nekadar yakıcagı sizin beklentinize ve kullanımına baglı olarak degişir(bunun örnekleride çok var)

Bu arada söyle bi örnekdaha veriyim:
    İstanbulda bi arkadaş audi a3'u modifiye etmişti(motorunu) yarışlara katılıyordu araçla yapılan işlemlerden sonra araç (litre olarak aklımda degil) gaza başınca km'de 1 krş normal kullanımdada 750-800 krş yakıyordu ama aracın sahibi hiçte çok yakıyor demiyordu cünkü kendi beklentilerini karşılayabilmesi için bukadar yakması normal

Bi aracın çok yakıp yakmadıgı kişinin beklentilerine ve aracı hangi arçla kıyasladıgına baglı ve şahsen ben connet'i satıp daha az yakan farklı marka araçlardan bitanesini kesinlikle almama cünkü benım beklentilerimi karşılamıyorlar

Alıntıları Göster
    kullanıma göre değişir.
    şirketin connecti şehir içi sürekli klima açık 205-215 arası yakıyor(litre fiyat=2.60-2.65 arası)

• quote:

Orijinalden alıntı: ChelseaSmile

kullanıma göre değişir.
    şirketin connecti şehir içi sürekli klima açık 205-215 arası yakıyor(litre fiyat=2.60-2.65 arası)

Alıntıları Göster
    eski ford connect 75 bg'm ile 750 km ye yakın yüklü şekilde şehir içi yol yapıyordum . bu yenisi ile saglıklı deger ölçemedim su ana kadar ama

artık herkesten duyduğum "çok yakan connect" efsanesi biter mi bitmez mi bilmiyorum, ama en son güncel ölçümümü aktarıyorum.

üyesi olduğum connect sayfalarında da belirttiğim şekilde ankara-urfa arası yaptığımız yolculukta elde ettiğim sonuçtur. ankaradan çıkarken konya yolundaki opetten doldurdum depoyu. 815. km de ışık yandı. 849.6 km de deoyu tekrar doldurunca 53,16 litre yakıt aldım. 100 km de 6.25 litre yakıt ortalaması çıkıyor. klima 350-400 km kadar açıktı. ortalama hız da 100-110. 950 km kadar bir menzil yapılabileceği görünüyor 60 litrelik depoyla.

artık buna az mı çok mu dersiniz bilmiyorum.

değişiklik : herhangi bir gereksiz tartışmaya yol açmamak için ekleme gereği duydum;

buradaki amaç, connecti herhangi bir araçla kıyaslamak veya az yaktığını ispatlamak değil. sadece hep "çok yakıyor" denen aracın en son şehir dışı performansını ölçerek sonucu beraberce değerlendirmektir.

araç 110 bg dir.

Combo ile Kayseri - Mugla Arasını 90 - 110 km hız sınırları içinde ve klima 4-5 saat acık olarak 41 lt mazot ile gittim .

( Kayseri - Mugla arası 870 km dir ve son 150 km si virajli , 400 km si çift şerit geri kalan duble yoldur )

• quote:

Orijinalden alıntı: _1301217_

Combo ile Kayseri - Mugla Arasını 90 - 110 km hız sınırları içinde ve klima 4-5 saat acık olarak 41 lt mazot ile gittim .

( Kayseri - Mugla arası 870 km dir ve son 150 km si virajli , 400 km si çift şerit geri kalan duble yoldur )

4,71 litre / 100 km yani?? 1,3 mü combo?

hata yoksa hesapta mükemmel sonuç...

Siyu Kabilesi

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _1301217_

4,71 litre / 100 km yani?? 1,3 mü combo?

hata yoksa hesapta mükemmel sonuç...

Alıntıları Göster
    İstanbul şehiriçinde Caddy'ye 100 liralık eurodizel koyunca 600-650km arazı menzil gösteriyor ve yaklaşık olarak o kadar gidebiliyor. Bugün araç mal yüklü halde yaklaşık 10km gittim ve 6.5 lt yaktı ortalama. Hele E-5'te filan 100'le sabit gidersem 4.5 lt'lerde geziyor tüketim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.