Şimdi Ara

COMPONENT TAVSIYESI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
19.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar jameson usa 750 ampli ile pioneer 460W Coaxiel oval hoparlor ve pioneer 1200W woofer calistiriyorum componentim olmadigi icin orta sesler cok az duyuluyor kolonlari tavsiyeler uzerine alacagim complarla degistirmeyi dusunuyorum fiyat araligim 100_150 arasi,ayrica mid bass nedir comptan farki nedir alacagim hangi comp yada mid bass sistemimli uyumlu ve performansli olur yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim

• Yapay Zekanın Yanıtı

Component Hoparlör Tavsiyesi: Aracınızın Ses Sistemini Geliştirin

Mükemmel bir ses deneyimi için aracınızın ses sistemini geliştirmek istiyorsanız, component hoparlörler en iyi seçeneklerinizden biridir. Component hoparlörler, ayrı ayrı woofer ve tweeter sürücülerine sahip olmalarıyla karakterize edilir ve bu da çok daha geniş bir frekans aralığında üstün ses kalitesi sunar.

16 cm Component Hoparlör Tavsiyesi

16 cm boyutundaki component hoparlörler, çoğu araç kapısına ve arka güverteye sığan çok yönlü bir seçenektir. Uzmanlar tarafından önerilen bazı 16 cm component hoparlörler şunlardır:

• JBL Stage3 627F
    • Rockford Fosgate T2652
    • Alpine SPR-17SC

13 cm Component Hoparlör Tavsiyesi

Daha küçük araçlar veya sınırlı alanlar için 13 cm component hoparlörler uygun bir seçimdir. Popüler 13 cm component hoparlör önerileri şunları içerir:

• Focal Auditor R-130S
    • Hertz CK 130
    • Audison Prima APX 130

Komponent Hoparlör Tavsiyeleri

Component hoparlörleri seçerken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurun:

• Güç: Hoparlörlerin gücü, amplifikatörünüzün gücüyle eşleşmelidir.
    • Hassasiyet: Hassasiyet, hoparlörün bir watt güce verdiği ses basıncı seviyesini ölçer; daha yüksek hassasiyet daha yüksek ses seviyeleri anlamına gelir.
    • Frekans Aralığı: Hoparlörlerin frekans aralığı, üretebilecekleri ses aralığını belirler; daha geniş bir frekans aralığı daha zengin bir ses deneyimi sağlar.
    • Kurulum Kolaylığı: Hoparlörlerin aracınıza kolayca kurulabildiğinden emin olun.

Component hoparlörler aracınızın ses sistemini önemli ölçüde geliştirebilir ve size sürüş sırasında gerçekten sürükleyici bir ses deneyimi sunabilir. Bu öneriler, ihtiyaçlarınıza ve aracınıza en uygun component hoparlörleri seçmenize yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=3979&k_id=643 16 cm lik jbl

http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=3977&k_id=643 13 cm lik jbl kapılarına göre al yada arkaya göre ona göre secimini yap

• hocam onlara bende baktim iyi bir seymidir benim sistemde nasil olurlar?ayrica ben for X in oval olanlarina baktim hani arka panzidottan cikan kolonlarin yerine olsun diye,bide compla midd bass arasindaki fark nedir baska tavsiye edebilecegin comp falan???
  • dostum midbas dedikleri compenattır zaten cünkü compenatların mid leri ve basları ayrıdır içinden 2 ufak tiz ve 2 kolon cıkar bide 2 adet corosfree denilen ses düzenliyici ,forx denilen marka bi işe yaramaz ben kendi arabamda jbl 13 cm compenat kullanıyorum 16 cm alıcaktım ama arabanın arka orjinalleri 10 cm di az genişletip 13 cm sıgdı hem 10 cm liklerde oluyo benim sana tavsiyem jbl compenat almandır ben dogu banktan 115 ytl ye aldım 13 cm olanını ve ben 3 aydan fazla sürede kullanıyorum oval kolonlar halt etmiş yanlarında eskiden kenwood 200 w oval kullandım oradan biliyorum. bu compenatlar tiz ve ses veriyolar bunlardan bas beklemiyeceksin zaten sende orda seslerde sorun var diyorsun bunlar işini görücek
  • jbl component ucuzdur ancak iyi 3. yada 4. sınıf comptur. sana tavsiem helix yada ground zero comp. bak biraz daha pahalıdır ancak aradaki farkı en sağır adam bile anlar

aşağıda verdiğim sitede her bütçeye göre hoparlör ve bilimum ürün var sen bütçene uygun olanları söyle sana ona göre yardımcı olalım comp.ları kalitel almanda fayda var çünkü birçok sesi onlar veriyor.

ha benim derdim bass olsun kodumu oturtsun dersen kafana göre comp al müzik dinleyeceksen biraz çıkarsan kulakların bayram eder
    http://www.otomediamarket.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budak_1903 -- 12 Ağustos 2007; 20:49:06 >
  • arkadas 100 ila 150 arası demiş en başta bakarsan senin dedigin ürünler 250 ytl den baslıyor ayrıca jbl inde 300 ytlden baslayıp 600 ytl olan comp. mevcut ama bunları alıp iş bitmiyor anfin ve teyibin hatta sub bile 1. sınıf olucak bu sistemde en az 3 milyardan başlar alparslanseven kardeşim eger istanbulda dogu banka gitme olanagın varsa 13 cm HERZ ler 150 ytl falandı ama benim sistem jbl oldugu için almamıstım
  • bende zaten biraz çıkmasını söyledim jbl comp. 600 liraya var ancak kalitaesi o parayı karşılamıyor onun yerine fiyat perf. oranı iyi olan gz,helix,hertz gibi ürünlere baksa iyi olur en az 100w rms comp almakta fayda var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AVR SET GIRIS SEVIYESI TAVSIYE
    7 yıl önce açıldı
    Cadence s3w15 Mono Anfi Tavsıyesi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaslar ilgilendiginiz icin tesekkur ederim fiyat araligim 100_150 ytl arasi arabamda yeni aldigim 460W pioneer oval hoparlorlerden var cok fazlma tecrubem olmadigi icin 170 ytl verip almistim bilsem tabiki component alirdim,simdi ise orta ses sorunum var bass agirlikli dinliyorum ses cokta kotu degil fakat arabanin disina orta ses cikmiyor araba disina sadece bass etkisinden kaynaklanan vuruntu sesleri duyuluyor! Anladigim kadari ile comp almam gerekiyor arka panzidottaki pioneer yerleri oval sizin onerdiginiz complar yuvarlak ve ben 16 cm olanindan dusunuyorum,farkli fikirlere acigim,jbl complari bizzat kullanan arkadaslarda goruslerini yazarlarsa sevinirim
  • Ben 13 cm jbl kullanıyorum 60w rms olması lazım cok memnunum tavsiye ederim
  • arkadaslar oto muzik tertibatim sanirim yukarida yaziyordu,ampli kullaniyorsan mutlaka comp almalisin cok fark eder diyebiliyormusunuz? yoksa bie nebze mi fark ediyor yada soyle sormaliyim cok fazla fark edecekse alabilirim ancak cunki param yok
  • arkadaslar bende component takimlar icin kac zamandir forumda yazisiyorum arkadaslarla herkes complarin cok daha iyi ustun insan sesi agirlikli ve benim arabadaki basstan dolayi kabolan orta ses sorunun u cozecegini soyluyorlardi bugun gittim bi tesisatciya sordum nedir comp coaxiel hoparlorden farki diye adam dedi sadece kapilara takilan tizleri ayri hoparlor dedi durumu izah ettim yok abicim kapilara takiliyo sadece dedi bu forumdakilermi bilmiyo adam malinimi satmak istemi ne oluyo bu foruma size diyorum ustadlar saygilar
  • ßen oval kolonda kullandım conpanette kendi tecrübelerim ve arkadaslarımda dinledigim ovallerden bu companetler en az 3 kat iyi pişman olcagını sanmam ben 13 cm 1 takım jbl companet ve 1000 lik 30 cm orjinal basla, basdada jbl kullanıyorum hiç orta ses kaybım yok bi arkadasta aynı bas ve 2 takım oval kolon var sırf bass kafan işer ama bendekinde her sesi rahat duyup anlıyorsun millet ufacık seylerden nasıl ses cıkıyor diyor :) bence sen arada kalmısın bi compenat satan ve montaj eden yere gidiceksin tak memnun kalırsam alıcagım diyeceksim ama sana bunlar tizi ayrı kolon diyene gitme o nun bir şeyden haberi yok bide sor ona bu crosfreler ne işe yarıyor de compenatlarda hani o 2 kutu, sana süs onlar derse şaşma
  • quote:

Orjinalden alıntı: thegreenblack

ßen oval kolonda kullandım conpanette kendi tecrübelerim ve arkadaslarımda dinledigim ovallerden bu companetler en az 3 kat iyi pişman olcagını sanmam ben 13 cm 1 takım jbl companet ve 1000 lik 30 cm orjinal basla, basdada jbl kullanıyorum hiç orta ses kaybım yok bi arkadasta aynı bas ve 2 takım oval kolon var sırf bass kafan işer ama bendekinde her sesi rahat duyup anlıyorsun millet ufacık seylerden nasıl ses cıkıyor diyor :) bence sen arada kalmısın bi compenat satan ve montaj eden yere gidiceksin tak memnun kalırsam alıcagım diyeceksim ama sana bunlar tizi ayrı kolon diyene gitme o nun bir şeyden haberi yok bide sor ona bu crosfreler ne işe yarıyor de compenatlarda hani o 2 kutu, sana süs onlar derse şaşma

KATILIYORUM AYNEN VALLA PİYASA NELERLE DOLU BEN 2 GÜN ÖNCE JBL 16CM LIK COMP. ALDIM 105 LİRA 210W 70RMS MÜKEMMEL OVALLER HİÇ VBİRŞEY BUNLARIN YANINDA SADECE VAR DİYE KOYAN VAR YANİ:)

• arkadaşlar jbl 13 ve 16 comp o kadar iyi değil bende araştırdım
    sonunda 210 ytl ye toptancısında cadense marka (ortası mavi kubbeli diye geçiyor)
    110 rms lik bi çift mid bass aldım jbl 75.4 e bağladım mükemmel çalıyor
    gerçi her insanın kulağı farklıdır ama
    sonra gittim bi çift daha aldım aynısından aynı kanala bağladım
    bası kapatıyorum sesten anlamayan biri bindiği zaman deprem oluyor sanıyo
    o kadar iyi çalıyor kesinlikle tavsiye ederim.
    ama çok iyi monte etmen lazım ben kendim taktım
    iki plaka 18 lik mdf kullandım şahane oldu
    ilgilene olursa detaylarınıda veririm
  • quote:

Orjinalden alıntı: zknkcy

arkadaşlar jbl 13 ve 16 comp o kadar iyi değil bende araştırdım
    sonunda 210 ytl ye toptancısında cadense marka (ortası mavi kubbeli diye geçiyor)
    110 rms lik bi çift mid bass aldım jbl 75.4 e bağladım mükemmel çalıyor
    gerçi her insanın kulağı farklıdır ama
    sonra gittim bi çift daha aldım aynısından aynı kanala bağladım
    bası kapatıyorum sesten anlamayan biri bindiği zaman deprem oluyor sanıyo
    o kadar iyi çalıyor kesinlikle tavsiye ederim.
    ama çok iyi monte etmen lazım ben kendim taktım
    iki plaka 18 lik mdf kullandım şahane oldu
    ilgilene olursa detaylarınıda veririm

arkadasım senin ßu comp Lar 13 cm mi acaba ? modeLini nerden aLdıqını ve mümkünse resmini koyabiLirmisin ? bende bitane aLıcaktım cadence 13 cm comp ama adam satmıs 1 hafta bekLe dedi ßi yardımcı oLursan sevinirim dostum..

• ok ilk fırsatta resim koyarım bendekiler 16 cm
    sıfır almanı tavsiye ederim
    istersen adreste veririm
  • daha arkadai koymamış resımı 3 yıl geçecek
    birşey soracagım sımdı compedand haporlor olarak alpine alacagım demısdınız compedand ovalden çok daha iyi normal ses ve tiz verır demısınız
    e compedandların aynı zmaanda ismi mid bass değilmi e neden bass demıslerkı bass vermıyorsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

bende zaten biraz çıkmasını söyledim jbl comp. 600 liraya var ancak kalitaesi o parayı karşılamıyor onun yerine fiyat perf. oranı iyi olan gz,helix,hertz gibi ürünlere baksa iyi olur en az 100w rms comp almakta fayda var

hangi model i beğenmemişsin merak ettim acaba dinledinizmi yoksa atıyormusun ayrıca önerdiğin helix ile jbl ses yapısı olarak kıyaslanmaz
  • compenent ayrı bir yapıdır mid bas ayrı bir hoparlördür .compenent sistemlere mid bas isim olarak söylenmez .compenet hoparlörler bir pasif crosower ile belli bir ses aralığında fabrikasyon olarak sınırlanmıştır .mid baslar ise actif sistemlerde actif bir crosower ile mid basın okuyacağı frekanslarda sürülerek kullanılır yani üst sınıf profesyonel sistemlerde işlemciyle sürülürler piyasada da pek nadir bulunur belli markalarda var hepsinde yok malesef yada özel getirdilir
  • Sa arkadaslar bi sorum var benimde . teyibim sony xplod 4x52 ön hoparlörlerim jbl 13 cm mid tiz anfi yok wardı söktüm sattım arkaya yeteri kadar bass olacak bişe düşünüyorum ne almalıyım kutulumu kutusuz mu mid mi oval mi sonymi jbl mi kararsızım yardımlarınız için teşekkrler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.