Şimdi Ara

Comnet (Ana Konu) /11.12.2024 KAPATILDI (72. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12.653
Cevap
243
Favori
652.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tamam şimdi aydınlandım, arıza olunca wifi den yerine mobilden bağlanıp genel arıza duyurusuna bakmak lazım. Şu anda gözükmemesi normal yani. bende geçenlerde biş müddetliğine koptu yada genel sıkıntı vardı, oraya bakmamıştım. sabah baktığımda internet var dı. meşhur gece sessiz sedasız kesintileri yani. Keşke önceden bir uyarı duyuru yollasalar.

• Zaris kullanıcısına yanıt

ben eski ISS imden TürkNet omurgasıındaydım 35Mbs ( yani aynen şimdiki ComNet 'dende yani) sokak ve apartmanda maksimum 75Mbs var ama telekomdan yetkililer ve sahadaki teknik elemanlar sakın dediler o hataya düşüp 100Mbs ye çıkartma boşuna 10TL verip sıkıntı yaşarsın dedi. eski ISS den çıkmadan önce yaklalık 1 hafta denedim hakkaten kopmalar, düşmeler vs oldu durdu. Zaten TürkTelşekom bana Tivibu önerdi 50Mbs al sakın geçme dedi, 75Mbs zaten yok tivubuda ama 100de alma dedi. Tivubusuz olursa ise 50mbs al sonra ek fark öde 3-5TL 75mbs ye ancak o zaman sıkıntı en az olur dedi.

Bu arada bizim sokak bölge apartman artık ne ise, bir dönem ara ara hergece saat 02 gibi kesilip sabaha kadar net oladı. Tam 02 de değil bazen 01 de bazen 03:30 da gidiyor idi. Ben eski ISS arıyordum önce deveye hendek atlatıyordu , yok şunu kontrol bunu kontrol. sonra çaktım köfteyi ilk önce telekomdan mı genel arıza var diye sorgulamaya çalışıyordum, baştan öğrenip bir kontrol edermisiniz genel bir sıkıntı varmı diye ısrar edince arıza kaydına bir müddet sonra cevap geliyor idi, bölgenizde genel çalışma var diye. işte keşke o duyuruları sms , mobil, mail ile atsalar bilsek.

Acıbademde Türkiye genelinde ilk internet alanlardanım 255. kişşiyim internet bağlatan (ADSL) ondan önce BBS telefon ile vs anla artık bana 35Mbs hızı uçak hızı gibi.

Kablonetim var ikende ay içinde defalarca kopma , genel kesinti vs herdaim oluyor idi. Ama üst mahallede arkadaşım modemin ışığı hattı 79gün kesilmedi deyip övünmüştü. bende 72 saatte bir kesilmese iyi derdim :P Yani benim bölgede kablonet te çok çözüm değil. İstanbulun en merkezi yeri acıbadem hemde.

• ramazanjk55 R kullanıcısına yanıt

2 gündür telefondan ulaşamıyordum bugün sitelerine girip "Online işlemler" kısmından "Destek talebi" bölümüne yazdım, 30dk ya da 1 saat falan sonra telefon ile arayıp destek kısmına yazdıklarıma cevap verdiler. Sorunu olanlar için böylece belirtmiş olalım.

• Şu firmayı bu saatten sonra övenin toz kondurmayının kafasını kırarım.Bu firmaya bu kadar tapmayın böylesi saçma sapan maddeler sayarak şöyle yapıuyorlar şöyle ilgililer böyle düzenli çalışıyorlar diyenler ya hayatın kurumsal firma göremedi ya ilk internet alıyor.Bu firma ciddiyetten uzak bir firma bu firma benim hesabımı şu dakika itibar,yle ne hakaret ne küfür ne aşağılama varken kapatan bir firma çağrı merkezinde çalışanlar seni dinlemiyor seninle aynı anda konuşuyor sözünü kesiyor ve ne dediğini bilmeyen çalışanlar kimseyi al aşağı etmedik adamlar kafasına göre iş yapıyor bir gün bir gece internetsiz kalabilirsiniz.Bunları şimdi btk thh neresi varsa şiakyet edeceğim böyle insanlar böyle firma bozuntuları tr de ekmek yemesin.COMNET HESABI SEBEPSİZCE KAPATIYOR ALMAYIN ALDIRMAYIN.KÜÇÜK İSS LER İLE UĞRAŞMAYIN.

• Zaris kullanıcısına yanıt

Bir arkadaşın ricası üzerine zaten comnet kısa süre kullandık.Bir kata kulleye gelerek farklı firma kimlik ile yeni abonelik açılmış.Ben comnet üzerinden devam edemedim aradan 2 gün geçti destek talebi açtım dediler ki evraklarınızı yeniden yükleyin aboneliği açalım tamam dedim yükleyecekken hesabı kapattılar dedim niye kapattınız vay efendim siz canlı desteğe yazarken evrak yükledikten sonra bana pozitif ayrımcılık yapın yazamazsınız halbuki ben işlemleri hızlandırın aciliyeti belirtin dedim.Ayrımcılık yapın diyemezmişim sonra telefonla bir yetkili sıfatında şahsiyet aradı yetkil demeye bin şahit ister kurumsallıktan uzak laubali konuşmalar sözümü kesmeler benimle aynı konuşmalar müşterinin sözünü dinlememeler.Bana dediği şu hesabını kapattık bizden abonelik iptal eden birdaha bizden abone olamaz paranızla gidin en iyi başka yerden alın.Böyle ne üdüğü belirsiz firma bozuntularına firma demeye bin şahit ister ekmek yedirmeyin muhatabınız olsun gittim turknet abonelik başlattım.Bu hususu isterlerse racon keser gibi sözleşmede yazdıkları gibi gitsinler yasal takip başlatsınlar bakalım kim karlı çıkacak zaten küfür hakaret yok sadece egoları yüzünden insanların internetini kapatıyorlar uzak durun başınıza ne geleceği belli değil birşey diyemiyorsun soramıyorsun yazamıyorsun açtım tüm ticketler her daim merhabalar efendim ile başlar onların yazdıkları ise son derece nezaketten uzak sanki onlar benim müşterim onlar bana veriyor değişik bir kafa yapıları var piyasadan silinip atılması lazım.ISP kısmını böyle yapıyorlarsa diğer büyük firmalarda bunların hosting hizmetinden bence faydalanmasınlar tr de bir çok veri merkezi var bir çok ısp var.Paçaları yiyorsa ss leri paylaşsınlar bakalım ne demişim de hesabı kapatmışlar.Geçen biri face da bulut helavacıoplu denen adama yazıyor 35 lik paketler diğer ıss lerde 41 diyor adam müşteriyi afedersin rencide ediyor cinlik peşindesin diyor şu yaklaşıma bakın.Haksızlığın karşısındayız diyor adamların zihniyeti farklı aklımızla alay ediyorlar.Halbuki oaly şu diğer firmalar ve ttnet vdsl de kayıpları önlemek modeme 34 35 geldin 20 30 lara düşmesin diye biraz olsun hız profili güncellemesi yaptılar bu COMNET denen amatör firmaya göre biz uyanıklık peşindeyiz velevki öyleyiz sana mı kaldı oğlum al maaşını otur ben varsam maaşın yatar yoksam git kendine başka yerde iş bul.COMNET ÖMRÜ UZUN DEĞİL.

• BilgiDemeti kullanıcısına yanıt

hesap kapatmak nedir ? sözleşmenizi mi iptal ediyorlar ?

peki diyelim 3 ay lık internet almışsınız, size kıstel olarak mağduriyetinizi geri mi ödedi ? yoksa tümünü mü geri ödedi ? ( arkadaş refaeransı elbette dahil değildir geri iade için) yani iptal edilince para iadesi süreçi nasıl bu ön ödemeli olduğu için sordum, TürkNet kıstel olarak hesaplayıp geri ödeme için iban istiyor idi diye okumuştum.

• ramazanjk55 R kullanıcısına yanıt

Kabloyla da denedim, onda da dalgalanma yapıyor. Kullandığım modem Zyxel. Kaldı ki Turknet'de hızım stabildi.

Başka bir arızaya gelmiş olan TT ekibi ile rastlantı eseri karşılaştım, ricam üzerine santral kutusundan kontrol ettiler, sinyaliniz gayet iyi dediler.

Geçen sürede biraz daha kullandım. Hız bazen iyi, bazen idare eder şekilde ama bazen eşimin Instagram'a girmesini engelleyecek kadar kötü. Son günlerde sanki biraz toparlandı gibi.

Bunu böyle 3 ay idare edip başka ISP'ye geçeceğim.

• Comnet, online işlemler, "marketplace" kategorisindeki "fiber modem" bölümünde bulunan "Keneetic omni 300" modemi satın alan var mı ? Fiber destekliyor mu?

• Bey V kullanıcısına yanıt
    Fiber modem zatrn veriyor neden satın alıyorsunuz ki

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • elementry kullanıcısına yanıt

Modemlerine bir şey oldu mu bir de 650TL bayılmayalım. 300e alırım kafam kulağım rahat. Ek olarak başka firmaya sıfırdan abonelik açınca, modem kargolamak vakit kaybı +50TL de kargo ücreti, bir de kargo firması işe yaramaz çıkar da vaktinde ulaştırmadı mı yine gitti 650. Nereden baksan zarar. Hülasa kendi modemimiz olması mantıklı, tak kullan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bey V -- 9 Nisan 2022; 3:19:19 >
  • GoGoBaBa kullanıcısına yanıt

Benim hesabım kapatıldığında yaklaşık hesapladığım kadarıyla 35 TL param içeride kaldı. Geri ödeme yapmıyoruz vs. dediler telefonda fakat sözleşme de öyle bir şey yoktu, element uydurmalarıydı. Sözleşmenin yedeği olmadığı ve sistem hesabım kapatıldığı için sözleşmeyi çekemedim.

Sözleşmesi devam eden arkadaşlar mutlaka sözleşmelerinin yedeğini alsınlar, maddeleri kontrol edip eğer bir şart koymadılarsa ödediğiniz ve kullanmadığınız günlerin parasını ödemek zorundalar, BTK, hakem heyeti falan deyip alırsınız ama uğraşırsınız dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApRa- -- 9 Nisan 2022; 4:7:52 >
  • bolsu1 kullanıcısına yanıt

Kod paylaşımı yasak burada kaldırmanızı tavsiye ederim.

• hem ailemin ev internetini (turknet idi) hem kendi oturduğum evin internetini (netspeed idi), comnet'e taşıdım.

ailemin evinde çözemediğim bir durum var. turknetteyken veya şimdi comnetteyken speedtest değerleri hep iyi çıkıyor. çok da istikrarlı; ancak web gezinti performansı öyle değil. bu durum yıllardır da böyle... yani ping, jitter, download hepsi iyi ama webde gezinmek bazen ızdırap... operatör değiştirmek çare olmadı. neyse en azından şimdi ekonomik oldu teselli olarak.

kendi oturduğum evdeyse netspeeddeyken testlerde çok istikrarlı olan bağlantım (netspeedden önce kendi evimde de turknet vardı ve inanılmaz istikrarsızdı. netspeed'e geçince çok nadiren kopma olurdu. son derece memnundum ben netspeedden), istikrarsız şu anda. her testte sonuç başka çıkıyor. ping, jitter veya download değerlerinden birisi anormal bir sonuç veriyor her seferinde. ama şaşırtıcı şekilde web gezinti performansımda ise hissettiğim bir aksama yok.

uzun lafın kısası, keşke şartlar en ucuzuna itmeseydi bizi. ama maalesef son dönemlerde nereden kısacağımızı şaşırdık. ne yapalım...

comnet yönünde şimdilik beni rahatsız eden bir durum yok.

• kuyuduzu kullanıcısına yanıt

Bakır alt yapıda bu tarz problemler oluyor maalesef.

Eğer hat değerleriniz iyiyse ve bu sorunu yaşıyorsanız başka modemle dener misiniz ? Keenetic - TP-Link - Asus gibi E-ticaret sitelerinde satılan modemlerle ya da sağlam olduğunu düşündüğünüz telekomun verdiği modemle de deneyebilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.