Şaka değil aile avukatım var. İlgilenir zaten iade hakkınız yada iadenin gün olarak eklenmesi BTK’ya göre. BTK'nın İade ve Kesinti ile İlgili Düzenlemeleri: Hizmet Kesintisi ve İade Hakkı: Elektronik haberleşme hizmetinin kesilmesi veya aksaması durumunda, müşteri bu durumdan doğan mağduriyetin giderilmesi için iade talep edebilir. Kesintinin sebebi, servis sağlayıcıdan kaynaklanıyorsa (örneğin, teknik aksaklıklar veya firmadan kaynaklanan diğer sorunlar) abone, hizmeti kullanamadığı süre kadar ücret iadesi ya da hizmet süresi uzatılması talep etme hakkına sahiptir. İade Hesaplama: Kesinti süresi belirli bir oranın üzerinde ise, hizmetin tamamlanmamış olduğu süre kadar bir ücret iadesi yapılması gerekmektedir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mattg -- 8 Aralık 2024; 0:42:8 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Comnet (Ana Konu) /11.12.2024 KAPATILDI (451. sayfa)



-
-
Kimse kurulum ucretine para vermek istemez. En dogru yol nedir bilemedim. Simdi Comnet'e yazsam, sozlesme maddelerinden vs soz etsem, para iadesi istesem, hizmeti iptal edebilirler. O zaman da ugras dur. Baska bir firmaya gecis yaptiktan sonra mi yazsam, yazabilecek miyim onu da bilmiyorum. Tuketici hakem heyeti ile sorunun cozuleceginin garantisi var mi? Bankadan harcama itirazi ile denemek istiyorum fakat gecis yaptiktan sonra mi baslatsam bunu bilemedim. Duzgun bilgi almak lazim bu konuda.
-
Bu kesinti haklarının kullanılması için muhtemelen belirli bir gün kesik kalması şartı vardır, Comnet'te internetler gece düzeldiği için aralıksız 1 gün bile kesik kaldı diyemiyoruz, bu yüzden Comnet bir şekilde sıyrılır ceza ödemekten.
-
BTK istanbul merkezi evimin yanında. Bir dilekçeye bakar, en kötü aile avukatıma veririm. Kesinti olduğuna dair Comnet tarafından elimde yazılar var. Şikayet kaydı açtım 6 kere. 6 tanesine de verilen cevap kesinti olduğunu ve sıkıntı yaşadıkları ile alakalı. Ben bunları söylerken kanıtsız yazmıyorum. Eklerim kanıtları iş biter. Kanıtlarda Comnet Şikayet Numaralı mevcut.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mattg -- 8 Aralık 2024; 0:49:32 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Comnet'in ve internet kutusunun forumda adamları olduğunu ve "süper internet", "x tarihinden beri sorunsuz kullanıyom" ,"mutlaka bunu kullanın" gibi ifadelerle diğer üyeleri kandırdığını daha önce çok defa yazmış ve fena topa tutulmuştum. Yazık ne diyim Allah kurtarsın.
-
gece düzeldiği falan yok hocam internet suan 10 megabite kadar yükselmiş durumda. ping zaten sürekli 600 lerde geziyor .. isterse 50 megabit olsun ping gecikme 600 ve yukarısı devam ediyor. suan hız 10 megabite speedtest üzerinde yavas yavas cıkarak yükseliyor ..
-
Yahu bu saat olmuş hız iyi de ping 500 nsnstym ya. abi tamam sorun primetime da böyle de şimdi niye böyle!!!!!!!
-
Hepimiz BTK’ya dilekçe versek sıçarlar ağızına ama bizim halk yapmaz. Bakalım muhasebeden cevap bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mattg -- 8 Aralık 2024; 0:55:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkes parasini kurtarma derdinde. Parayi alamazsam korkusu var hep.
-
Ben mutluyum Comnetten. Bu kesintilerde 2 kere gitti sikayet ettim. 15 dakika için de düzeldi. Konu bu sıkıntılar hesaplandığında ping yükselmesi max 19 ms oldu ve saliselik gidişler 1 gün ediyor verilmesi gereken internet. Hakkımı aramak amacım. Parami alamam korkum yok. BTK açık açık yazmış haklarımı. O konuda eminim alırım şu anda transfer yapsam kalan paramı. Biraz diş gösterince muma dönerler. Her firma öyle.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mattg -- 8 Aralık 2024; 1:3:58 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sizin durum iyiymis. 3 araliktan beri surekli sorun var. Ben de memnundum fakat aciklama yapmamalari ve insanlarin kafalarinda kurmalari cok dogal yani. Kimse dolandirilmak istemez.
-
Şirketler bu arkadaşını getir kampanyaları ile çok çabuk büyüyorlar. Sonrası yok. Ben Giresunda yaşıyorum. Bu adamların karadeniz bölgesinde 1 çalışanı olduğuna inanmıyorum. Çalışan yok gider yok. Ne güzel İstanbul be!
-
Sizi anlıyorum benim için sıkıntısızdı. Dediğim gibi yükseldi 3 kere ping, 2 kere gitti ama 15 dakikada çözdüler. Maalesef çoğu müşteri bayağı sıkıntılar yaşamışlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmeyi düşünüyordum. Şimdi Yusuf İpekin videosunu izleyince durumdan haberdar oldum. Büyük rezillik.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam çoğu sıkıntı yaşayanlar. İstanbul anadolu ve Türkiye. Benim pop noktam. Comnetin pop Noktasına bağlı olduğum için. Çok sıkıntı yaşamadım. İlk İstanbul Avrupayı çözdüler ama ülkenin diğer bölgelerini unutmuş gibiler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mattg -- 8 Aralık 2024; 1:8:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
nereye taşıyacaz ya bana bir yer söyleyin taşıyacam valla illallah geldi bu ucubenetten acilen kurtulmam lazım
-
BTK bölge müdürlüğüne gidip kanıtlar ile dilekçe yazmanız lağızım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu süreçle ilgili Cimere yazı yazdım ulaştırma bakanlığına , THH içinde bir metin hazirlicam comnet abonelik numaram vs yazacam. Beni üzen benim 160 günüm değil yanimda getirdiğim 3-4 kişi. Onlara üzülüyorum benim yüzümden mağdur oldular o yüzden sinirliyim .
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sayın Yetkili,
Comnet isimli internet hizmeti sağlayıcısından aldığımız internet hizmetinde yaşadığımız ciddi sorunları ve bu sorunlar neticesinde uğradığımız mağduriyeti bilgilerinize sunmak isterim.
1 Hizmet Kesintisi: Son 4 gün boyunca her gün saat 18:00 ile gece yarısı arasında internet hizmeti kesilmektedir. Bu kesintilere ilişkin herhangi bir bilgilendirme tarafımıza yapılmamış ve firmadan durumla ilgili bir açıklama talep ettiğimizde herhangi bir geri dönüş sağlanmamıştır.
2 İletişim ve Müşteri Hizmetleri Eksikliği: Comnet'in sosyal medya platformlarındaki paylaşımlarının altında da benzer şekilde çok sayıda kullanıcı şikayeti bulunmakta olup, firma bu şikayetlere yanıt vermemekte ve sorunları çözmeye yönelik herhangi bir girişimde bulunmamaktadır.
3 Ön Ödeme Sistemi ve Kalan Günlerin İadesi: Comnet firması, müşterilerinden hizmet başlamadan önce ödeme talep etmekte ve genellikle müşteriler uygun fiyatlı olduğu için 6 aylık ya da yıllık abonelik paketleri tercih etmektedir. Ancak, yaşanan bu kesintiler sonrasında hizmet iptali talep ettiğimizde, firma kalan günlerin üret iadesini yapmamaktadır. Bu durum, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'ın "Ayıplı Hizmet" ile ilgili maddelerine aykırı bir uygulamaya işaret etmektedir.
4 Mağduriyet: Hizmet kesintileri nedeniyle uzaktan eğitim, iş görüşmeleri ve günlük yaşamımız ciddi anlamda sekteye uğramış ve maddi/manevi zarar yaşamış bulunmaktayız.
Bu çerçevede:
• Comnet firmasının hizmet kesintilerine ilişkin yaşadığımız sorunları ve firmanın müşterilerine yeterli açıklama yapmamasını incelemenizi,
• Kesintiler nedeniyle hizmet iptal talebi bulunan müşterilere kalan günlerin ücret iadesinin yapılmasının sağlanması için gerekli yasal yaptırımların uygulanmasını,
• Firmanın yasal yükümlülüklerini yerine getirmesi için denetlenmesini arz ederim.
Gereğini bilgilerinize saygılarımla sunarım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Speed Test yapabiliyorsan. Yapıp görüntüleri ve paket içeriğini koy. Testlerin kablolu bağlantı ile yapıldığını söyle. Ekstra olarak kesintileri Tarihleri ile yaz başlangıç özellikle. Youtube üzerinden milletin video yaptığını ekle ki. Tek sende gibi görülmesin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mattg -- 8 Aralık 2024; 1:18:4 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X