Şimdi Ara

Cola'nın Gizli Formülü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KNTLG

Ne gizlisi herşey gayet açık ve nettir... Hiçbir firma ürettiği ürünün içinde ne olduğunu saklayamaz.Belli kanunlar var... Sonuçta bunları insalar içiyor...
    Kolaların aynısının üretilememesinin tek nedeni PATENT almasıdır...
    Coca kola firması yaptığı ürünün , içine attığı maddelerin , oranlarına kadar bellidir ve bu doğrultuda PATENT alır... Bu yüzden hiçbir firma Coca Cola'nın birebir aynısını yapamaz...

formül bilgisinin gizlenmesi için yıllık 27 milyon dolar civarı sigorta bedeli ödediğini duymuştum.... malum şirketin
  • quote:

Orijinalden alıntı: immeLmann

quote:

Ne gizlisi herşey gayet açık ve nettir... Hiçbir firma ürettiği ürünün içinde ne olduğunu saklayamaz.Belli kanunlar var... Sonuçta bunları insalar içiyor...
    Coca kola firması yaptığı ürünün , içine attığı maddelerin , oranlarına kadar bellidir ve bu doğrultuda PATENT alır... Bu yüzden hiçbir firma Coca Cola'nın birebir aynısını yapamaz...

formül bilgisinin gizlenmesi için yıllık 27 milyon dolar civarı sigorta bedeli ödediğini duymuştum.... malum şirketin

Hocam zaten o formül patetn ile korunuyor... Sen bidaha niye para veresin ki???
    Patentin amacı zaten ürünü korumak... Olaki birisi aynısını yaptı bunun , Coca cola o şirketin alnını karışlar şerefsizim.... Donuna kadar alırlar , bir davaya bakar ...

• quote:

quote:

quote:

Patentin amacı zaten ürünü korumak... Olaki birisi aynısını yaptı bunun , Coca cola o şirketin alnını karışlar şerefsizim.... Donuna kadar alırlar , bir davaya bakar ...

Bakar bakar çin, hindistan gibi ülkelerde dava açarda peşini getirirse ne ala...Patent olsa da içerik gizlidir ...

Daha ertesi günü taklidi çıkar adı da cokacola olur :D Aynı formülden yapıldığı için aynı tadı vericektir daha ucuza satarlarsa da herkes onu alır ...

• Duyduğum kadarıyla Cola Turka orijinal Coca Cola'nın tadına yaklaşabilmek için 1 yıl çalışma yapmış ve marka isminde Cola ibaresini kullandığı için Coca Cola'ya para veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dehşetengiz

quote:

quote:

quote:

Bakar bakar çin, hindistan gibi ülkelerde dava açarda peşini getirirse ne ala...Patent olsa da içerik gizlidir ...

Daha ertesi günü taklidi çıkar adı da cokacola olur :D Aynı formülden yapıldığı için aynı tadı vericektir daha ucuza satarlarsa da herkes onu alır ...

le cola olur.

• formül bu sene bulundu diye biliyorum.

12 gram sıvı koka özü
    85 gram strik asit (limon asidi)
    28,35 gram kafein Şeker (işaretlerden ne miktar gerektiği anlaşılamıyor)
    9,4 litre su
    946,9 mililitre kireç suyu
    28,35 gram vanilya
    42,5 gram ya da renk vermek için daha fazla karamel
    7X çeşnisi (56,6 grama 18,9 litre şurup):
    226,7 gram alkol
    20 damla (1,297 mililitre) portakal esansı
    30 damla limon esansı
    10 damla küçük hindistan cevizi esansı
    5 damla kişniş
    10 damla neroli
    10 damla tarçın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane

Yani cola colayla pepsinin tad farkı kullanılan limondan(senin anlatıma göre)

• ben bi kitaptan okumustum colanin ham madesi kola isminde bi agac ve onu yerliler esya ve malzeme dasidiklarinda nefesi acmasi icin kulanirmis amerikalilarda gorunce anlayin iste bizim boyam serbetti gibi agac koku yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: rurqeten

formül bu sene bulundu diye biliyorum.

12 gram sıvı koka özü
    85 gram strik asit (limon asidi)
    28,35 gram kafein Şeker (işaretlerden ne miktar gerektiği anlaşılamıyor)
    9,4 litre su
    946,9 mililitre kireç suyu
    28,35 gram vanilya
    42,5 gram ya da renk vermek için daha fazla karamel
    7X çeşnisi (56,6 grama 18,9 litre şurup):
    226,7 gram alkol
    20 damla (1,297 mililitre) portakal esansı
    30 damla limon esansı
    10 damla küçük hindistan cevizi esansı
    5 damla kişniş
    10 damla neroli
    10 damla tarçın

Alkol mü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris195

ben bunu iş yerindeki kimya mühendisine sordum kendisi oto parfüm ve ev temizlik ürünleri üreten birisiydi

kolanın gizli formülü olduğunu bunu açıklamadıklarını söyledim,bana bunlar şehir efsanesi dedi
    bende o zaman neden kolanın içinde neler var bunları ortaya çıkarmıyorlar dedim,nasıl olsa kola elimizde ise bunu kimyasal olarak ayırıp neler var bakılır dedim

kimyacımız dediki kimyasal olarak ayırma işlemleri kimyasal damıtma süblümleştirme vs.. yni bu tarz işlemlerden geçse bile içindeki bazı şeylerin ne olduğunu anlıcak kadar ayrım olmaz dedi,ancak içine ne koyduklarını bilmek lazımki o şey konusunda arama tarama yapmamız lazım dedi

MD5 gibi yani.

Kola kutusunda ne yazıyordu? Coca Cola özütü mü? İşte onu ya herkesden gizliyordur ya da tüketiciye farkımız var demeye çalışıyorlar.

• alkol varsa kullanımı arttırmak lzm :d
  • ülkemizde kola üretimi yapan fabrikalar var o halde her fabrikada formülü bilen adamlar olması lazım yoksa üretim nasıl olucak
    formül nasıl gizli olucakki o zaman bütün içecekler amerikadan gelmesi lazım
  • Einstein mod on: Kolanın gerçek formülünü bilen 5 üretici varmış(SAYIDAN EMİN DEĞİLİM).Bu üreticiler hiç bir zaman bir araya gelmiyormuş.Bir uçakta yada bir yerde toplu olarak bulunmuyorlarmış.Öldürülür veya bir kaza olursa formül yok olacağı için asla hiç bir zaman tümü bir araya gelmiyor.mesela pepsi,coa cola.
    Einstein mod off

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkuba -- 29 Temmuz 2011; 18:59:28 >
  • yeminle kola ile abur ubur bıraktım 95 kilodan 75 e düştüm içmeyin zararı var ger türlü dayanamıyorsanız arada sırada için. kilolulara bu önerim...
  • konudaki yorumlara koptum
  • Kola özü diye birşey duydunuz mu?Burger king ve buna benzer hızlı satış yapılan yerlerde öz su ile karıştırılıp satılıyor.Yaklaşık 10 lt öze su karıştırılınca bardak bardak kola oluyor..
  • öğrensen ne olacak birader ?
  • Coca-Cola, bu yılın ilk yarısındaki satış gelirini, geçen senenin aynı dönemine göre %44 artırarak 23,254 Milyar Dolara çıkardığını açıkladı.

Bu dönemdeki net karını ise %18 artırarak 4.72 Milyar Dolar olarak açıklandı.

Pastada gözü vardır..

Cola'nın Gizli Formülü
  • 4 aydır kola içmiyorum.
  • işte içeriği ve yapılışı:

0.94 gram kişniş otu yağı
    0.94 gram portakal çiçeği yağı
    0.94 gram portakal yağı
    1.79 gram limon yağı
    0.14 gram hindistan cevizi yağı
    0.41 gram kimyon yağı
    9.97 gram alkol
    5.5 gram su karıştırılarak elde edilen açık sarı karışım 24 saat bekletilir
    ayrı bir yerde 4.08 kg. şeker, kaynayan su içinde eritilip soğutulur

73 gram karamel
    6.3 gram kafein
    22.4 gram fosforik asit
    2.24 gram kokaini alınmış koka yaprağı eklenir
    elde edilen kıvamlı şuruba 61 gram limon suyu
    38.7 gram gliserin
    3.05 gram vanilya özü katılır
    ve bekletilen açık sarı sıvıya karıştırılır.

böylece 50 litre kola yapılabilecek kola özütü elde edilmiş olur
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.