Şimdi Ara

Cola'nın Gizli Formülü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Kırmızı Pervane

Beyler madem bu formül gizli, Pepsi, Cola Turka gibi diğer firmalar nasıl kola yapıyor? Coca-Cola firması formülü mü satmıştır yoksa diğer firmalar kendileri kolanın tadına benzer yeni bir formül mü geliştirdiler ?

quote:

ülkemizde kola üretimi yapan fabrikalar var o halde her fabrikada formülü bilen adamlar olması lazım yoksa üretim nasıl olucak
    formül nasıl gizli olucakki o zaman bütün içecekler amerikadan gelmesi lazım

Kolanın formülü gizli değil , Coca Colanın formülü gizli yani firmaların nasıl yaptıkları ...
    Hiçbir kola aynı tadı vermez buda içerikteki farklılıktan kaynaklanır...
    Örneğin Coca Cola bugun açıklasa formülünü neyden kaç-gram kaç damla kullandığını nasıl yaptığını yarın hemen taklitleri çıkar

Hatta Hindistan yüksek mahkemesi Coca Cola ya içinde ne kullandığını açıklamasını istedi sağlığa aykırı tarım ilacı var diye...
    Gerekirse kolayı satmazlar ama formülü açıklamazlar ertesi günü bir ton taklidi çıkar ...

İlgili haber : http://www.netpano.com/haber/845/Hindistandan/CocaCola/ve/Pepsiye/s%C3%BCrpriz/

• quote:

Orijinalden alıntı: EdwardElric

moruk hemen şöyle izah edeyim
    şimdi sen oturup kola yapabilirsin şaka yaptım yani kolanın belli bir formülü var parayla alıyon bunu ama badanasız ev gibi düşün saf kolayı. öyle güzel olmaz içilmez yani.
    sen içine maydonoz atıyon biber atıyon güzelleştiriyon anladın mı yani adam sana suyu veriyo sen doğru limonu bulup limonata yapıyon

Anlatış tarzına bayıldım dostum
    hemen arkadaş olarak ekleyip seni takip edicem!
  • quote:

Orijinalden alıntı: MalcolM-X-

ben bi kitaptan okumustum colanin ham madesi kola isminde bi agac ve onu yerliler esya ve malzeme dasidiklarinda nefesi acmasi icin kulanirmis amerikalilarda gorunce anlayin iste bizim boyam serbetti gibi agac koku yani

giderde gider artık

• quote:

yani cola colayla pepsinin tad farkı kullanılan limondan(senin anlatıma göre)

cola cola yeni çıktı heralde iyimi bari
  • kola içmeyin beyler tükürüyolar içine he bide böcek suyundan yapılıyomuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: KNTLG

Ne gizlisi herşey gayet açık ve nettir... Hiçbir firma ürettiği ürünün içinde ne olduğunu saklayamaz.Belli kanunlar var... Sonuçta bunları insalar içiyor...
    Kolaların aynısının üretilememesinin tek nedeni PATENT almasıdır...
    Coca kola firması yaptığı ürünün , içine attığı maddelerin , oranlarına kadar bellidir ve bu doğrultuda PATENT alır... Bu yüzden hiçbir firma Coca Cola'nın birebir aynısını yapamaz...

Sanırım kolanın patenti içeriği ile değil markasının tescilidir. Yoksa şimdiye kadar çin malı kola piyasada olurdu. Koka-in
  • Coca-Cola nın eski tadı yok artık, 1-2 yudumdan sonra gerçekten tadını kaybediyor...
    Ufak cam şişede olanların tadı daha güzel..2.5LT kolayı o gün bitircen diğer türlü şerbet oluyor.Asiti gidince Sade maden suyu dökmeyi denedim olmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: EdwardElric

gıda mühendisliği okudum ben çok şey biliyom

• quote:

Orijinalden alıntı: onkuba

Ainstain mod on: Kolanın gerçek formülünü bilen 5 üretici varmış(SAYIDAN EMİN DEĞİLİM).Bu üreticiler hiç bir zaman bir araya gelmiyormuş.Bir uçakta yada bir yerde toplu olarak bulunmuyorlarmış.Öldürülür veya bir kaza olursa formül yok olacağı için asla hiç bir zaman tümü bir araya gelmiyor.mesela pepsi,coa cola.
    Ainstain mod off

ainstain ?
  • Geçen belgesi vardı.Gizli formul Abd den diğer fabrikalara gönderiliyor.Bi bidon formulle dünyanın kolası yapılıyor zaten.Geri kalanı su şerbet onlar aynı
  • colayı en çok sevdiğim zaman mesela baklava yedikten sonra colayı içtiğinde şekeri tamamen gidiyo süper oluyo yoksa coca cola zero felan yalan daha çok şeke tadı var o zeroalrın normalinden
  • quote:

Orijinalden alıntı: MalcolM-X-

ben bi kitaptan okumustum colanin ham madesi kola isminde bi agac ve onu yerliler esya ve malzeme dasidiklarinda nefesi acmasi icin kulanirmis amerikalilarda gorunce anlayin iste bizim boyam serbetti gibi agac koku yani

/>
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchutZ

Coca-Cola nın eski tadı yok artık, 1-2 yudumdan sonra gerçekten tadını kaybediyor...
    Ufak cam şişede olanların tadı daha güzel..2.5LT kolayı o gün bitircen diğer türlü şerbet oluyor.Asiti gidince Sade maden suyu dökmeyi denedim olmadı

Troll face senin yuzune bakilarak cizilmis, dogru mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rurqeten

formül bu sene bulundu diye biliyorum.

12 gram sıvı koka özü
    85 gram strik asit (limon asidi)
    28,35 gram kafein Şeker (işaretlerden ne miktar gerektiği anlaşılamıyor)
    9,4 litre su
    946,9 mililitre kireç suyu
    28,35 gram vanilya
    42,5 gram ya da renk vermek için daha fazla karamel
    7X çeşnisi (56,6 grama 18,9 litre şurup):
    226,7 gram alkol
    20 damla (1,297 mililitre) portakal esansı
    30 damla limon esansı
    10 damla küçük hindistan cevizi esansı
    5 damla kişniş
    10 damla neroli
    10 damla tarçın

böcek nerede

• Pepside Kolalı içecek yazıyor zaten.Uu beyin bedava
  • Natinoal Geographic'in Coca-Cola belgeselini izlemeyen cahillerle dolu ortalık. Orada yaşlı bir adam vardı patron gibi o da diyordu, Coca-Cola'nın sırrı saklanmış en iyi sırlardan biri ve uzun yıllar da saklı kalacaktır diye. Orada yirmi küsür senedir çalışan adam varmış o da bilmiyormuş ne olduğunu. Onlara zaten varillerde geliyor özütler onlarda ordan yapıyor kolayı.
  • Onlar kola değil ki.
  • Özel tad var gizli denilen o ama zaten şimdi pepsi seven ben mesela coca cola sevmezki pepsinin tadı ayrı bir güzel.
  • cola turka, coca colanın ambalajındaki içindekiler kısmına bakarak yapmış büyük ihtimalle..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cremiesto

Özel tad var gizli denilen o ama zaten şimdi pepsi seven ben mesela coca cola sevmezki pepsinin tadı ayrı bir güzel.

pek anlamadım yazdığını ama galiba sende benim gibi pepsicisin dostum ama sen koladan önce şu türkçeye biraz geliştir bana ızdırap oluyorsun
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.