Şimdi Ara

Cok zeki birisi neden cok basarisiz olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
1.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Calismamaktan mi? Oyleyse neden calismaz? Ya da baska bir sebepten mi? Nedenini bilen soylesin kardeslerim.

Cok zeki birisi neden cok basarisiz olur?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir balığa hayatı boyunca ağaca tırmanmasını söylerseniz. Bütün hayatını aptal olduğunu düşünerek geçirecektir. Einstein

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • “Çoğu insan zekaya inanır, ben inanmıyorum. Bizi birbirimizden ayıran emektir, ben çalışmaya inanıyorum" 

-Aziz Sancar

• Çok zeki olmadığı içindir belkide.

İq olarak ıspatlanması gerek, yoksa zekiyim ondan çalışmıyorum demek başarısızlığa çekilen perde olacaktır.

Zekiler başarısız olabilir ama başarılı kişilerin daha zeki oldukları kesin. Kafaları farklı çalışıyor, dünya görüşleri farklı, düşünceleri farklı diye karşımızdaki bizden daha az zeki değildir.

• Çünkü sandığı kadar zeki değildir. Sadece kendine bir sebep arıyordur. ' Ben zekiyim ondan çalışmıyorum' diye avutuyordur.

Ha çalışıyor ama başaramıyorsa, Alanı değildir. Başka şeylere yönelmesi gerkelidir. Ayrıca Zeka seviyesinin kanıtlanması gereklidir kişi kendinden eminse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Survival -- 11 Mayıs 2017; 23:25:14 >
  • Gercekten zeki, iqsu testle ispatlanmis birisi mesela.

• Kardeş eğer gerçekten zekiyse adam çok nadir başarısız olur, benim gözlemime göre bunlar genelde başarılı aga. Muhakkak başarısızları vardır sonuçta ıq nun seviyeleri var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Iqsu 150'nin uzerinde diyelim. Boyle biri neden basarisiz olabilir?

• darknesss45 kullanıcısına yanıt
    Üstün zekalılık aynı zamanda otizm başlangıcına tekabül ediyor böyle bir şey olabilir.

• darknesss45 kullanıcısına yanıt
    Olabilir dediğin gibi, pratik zeka ile azim çok farklı kavramlar. Çalışan her zaman kazanır. Zeki olsada kazanır olmasada kazanır. Fakat zekiler genelde daha çok çalışır.

• Çok zekiyse ego yapıp "nasılsa zekiyim çalışmasam da olur" derse çalışan adam önüne geçer.Başarısız olur.
  • Çok zeki isen kesinlikle ama kesinlikle sevdiğin okula git, bölümü oku, seveceğin bir iş yap, çok seveceğin biriyle evlen. Mutsuz olabilirsin yoksa. Bir de iq bir yana eq yu araştır biraz. Bu ikisinin dengeli olması gerekiyor. Yoksa freak olur çıkarsın gavurun deyimiyle. Ortalamanın çok üstünde bir zekan varsa ve eq ile bu dengelenmiyorsa ortalama bir yerde, arkadaşlıkta, işyerinde, okulda, aşkta dengesiz olabilirsin.

• Çok zeki bir insanın başarısız olmasının nedenleri çok fazla.

Zeki bir insan fırsatları görür,yakalar ancak bunları kullandırtmayabilirler.Ayağını kaydırabilirler sürekli.Siyasi,engellere takılıyor olabilir.

Çocukluğunda psikolojik problemler yaşamıştır.Ailesi,çevresi tarafından sürekli itilip,kakılmıştır.Ezilmiştir.Bazı kalıcı psikolojik travmalar geçirmiş olabilir bu yüzden.Aldığı bu hasarlar zekasını kullanmasına dolaylı yoldan engel oluyor olabilir.Ne yapması gerektiğini zekası sayesinde biliyor olsa bile,psikolojik durumu buna müsait olmayabilir.

Kötü alışkanlıkları,arkadaşlıkları olabilir.Uyuşturucu bağımlısı olabilir.Hovarda olabilir.

Zekası sayesinde çok büyük işler başarabilecek iken,potansiyelini itliğe,keşliğe kullanıyor olabilir.Uçkurunun peşinden gidiyordur.

Bakması gereken bir ailesi olabilir.Omzunda türlü sorumluluklar var iken kendi yolunu çizemeyebilir.

İnsanlar onu anlamıyor olabilirler.

Belki de sadece insanlardan tiksiniyordur.Kendi halinde takılmayı tercih etmiştir.Zekasını zapturapt altına almıştır.

Başarı kişiden kişiye değişir bana göre.Sana göre çok zeki bir insanın yaptığı başarı sayılmayabilir ama o insan amacına ulaşmıştır ve böyle mutludur.

• Pic unrelated?

• Etrafındakilerle anlaşamayacak kadar zekiyse, ama tek başına bi şeyleri başaracak kadar da zekaya sahip değilse başarısız olur.

• Herkes cok zeki de burda zekilerin analizini yapiyoruz. Ulkede herkes zeki ama calismiyor. Zeki adam neden calismasi gerektiğini kavrar tembelliginde zararinin farkina varir.yani başaramasada calismistir. Calismayan anca bahane uyudurur olay bu kadar nasit. Yok balikti yok agacti hep bahane bunlar. Sen balikda degilsin maymunda. Yolunu bulur her isi cozersin. Kendinizi balikla kiyasliyorsunuz ki uzaya cikmis bi canli turusun. Neyin bahanesi bu

• Cok zeki birisi neden cok basarisiz olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: questioner

“Çoğu insan zekaya inanır, ben inanmıyorum. Bizi birbirimizden ayıran emektir, ben çalışmaya inanıyorum" 

-Aziz Sancar

Ben de Adamın 18 saat çalıştığı oluyomuş mesela.

• Yanlış kararlar vererek, yanlış yönlendirilerek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Physicist_Emre

Üstün zekalılık aynı zamanda otizm başlangıcına tekabül ediyor böyle bir şey olabilir.

Harbi mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.