Şimdi Ara

Çok Sık Şarj etmek zararlı olurmu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
8.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende 3g S var arkadaşlar ve %30 lara düştüğü zaman şarj yapaıyorum yada yapmak zorunda kalıyorum dışarı çıktığım için,Bunun bi zararı olurmu illaki bitincemi yapmak lazım yada ?
    Bide ortalama şarj süresi sizde kaçgün gidiyo bekleme süresi,yada full konuşunca nekadar gidiyo bunları test eden oldumu,Ben yeni aldım oyun oynadığım için daha öyle test edemedim
    Oyun oynuyorum yada uygulama falan çalıştırıyorum ortalama 1.5 gün gidiyo sizce normalmi son olarakta, Baya bi soru sordum ama olcak okadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Requiem_For_a Dream -- 17 Mart 2010; 12:38:19 >

• Li-on pilde bazılarının zannettiğinin aksine bu tarz problemler olmaz,herşeyden önce hafıza etkisi yoktur.Sonuçta sana verdiği tam şarj sayısı ömrü var,%30'da şarj edersen bu ömürden de o kadar yersin.Boşalmasını beklemene gerek yok,hatta her ne kadar cihaz tamamen boşalmasına izin vermeyecek olsa da şarjın sıfırlanması zararlıdır.
    Bendeki 3G olduğu için şarj süresiyle ilgili yorum yapamam.
    Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır....M.K.Atatürk
  • Bende 4-5 ay oldu alali, telefonu her gece sarja takiyorum. Normalde 2 gun yogun kullanirsam gidiyor ama surekli disarda oldugum icin sarjin bitmesini riske edemiyorum. Bide fw de onemli, ben 3.1.2 jb li kullaniyorum.
    Saygilar...
  • Tam bitmeden sarj etmek kesinlikle pil omrune zamanla zarar verir. Li-Ion pillerin mantigi ozellikle Tr`de yanlis bilinmektedir. Bazen bataryayi tam bitirdikten sonra dolum yapmak batarya omru icin daha yararlidir.

Orijinalden alıntı: bobita

Li-on pilde bazılarının zannettiğinin aksine bu tarz problemler olmaz,herşeyden önce hafıza etkisi yoktur.Sonuçta sana verdiği tam şarj sayısı ömrü var,%30'da şarj edersen bu ömürden de o kadar yersin.Boşalmasını beklemene gerek yok,hatta her ne kadar cihaz tamamen boşalmasına izin vermeyecek olsa da şarjın sıfırlanması zararlıdır.
    Bendeki 3G olduğu için şarj süresiyle ilgili yorum yapamam.

Yeni nesil pillerin hepsi bu şekildedir. Arkadaş çok güzel özetlemiş. Güvenle kullanın ihtiyacınız varsa(kullanarak bitirmişseniz) sıfırlayın pili. Yoksa sıfırlamak için sıfırlamayın.
    Aura#2127
  • Her seferinde şarjın tam bitmeden cihazın şarj edilmesinin pillere zarar verdiğini duymuştum... Arada sırada şarjın tam olarak boşaldıktan sonra şarj edilmesi gerektiğini okumuştum bir yerde.

Orijinalden alıntı: engin9103

Her seferinde şarjın tam bitmeden cihazın şarj edilmesinin pillere zarar verdiğini duymuştum... Arada sırada şarjın tam olarak boşaldıktan sonra şarj edilmesi gerektiğini okumuştum bir yerde.

yeniden şarj etmek için şarjın tamamen bitmesini her zaman beklemek gerekmesede ayda bir kerede olsa şarjı tam bitirip öyle şarj etmek pilin ömrü açısından olumlu olduğunu okumuştum bende
  • Valla bi zarari olmaz. Ende sik sarj ederim. Hatta sik sarj yararli oldu galiba :P normalde 2 gunu zor goren alet su an 2 gun 8 saat olmasina ragmen hala 100 de 100 de!! Hemde normalde kullandigimdan cok kullaniyorum bu ara surekli internete bagliyim nerdeyse. sok icindeyim neden sarjim dusmuyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: realbrutal

quote:

Orijinalden alıntı: engin9103

Her seferinde şarjın tam bitmeden cihazın şarj edilmesinin pillere zarar verdiğini duymuştum... Arada sırada şarjın tam olarak boşaldıktan sonra şarj edilmesi gerektiğini okumuştum bir yerde.

yeniden şarj etmek için şarjın tamamen bitmesini her zaman beklemek gerekmesede ayda bir kerede olsa şarjı tam bitirip öyle şarj etmek pilin ömrü açısından olumlu olduğunu okumuştum bende

apple'da ayda bir iki kere şarj döngüsünün tamamlanması iyi olur diyor.. (sıfırlanıp, şarja takılıp sonuna kadar dolması)

• 3 yıldır bi sorun olmadı bazen 10 kere çıkarıp takmam gerekebiliyo
    Psn ID: wolverineTR_EsEs
    i20N
  • sonra bir bakmışsın 5e düşmüş...bence sen o ibareye dikkat et

quote:

Orijinalden alıntı: gduman

Valla bi zarari olmaz. Ende sik sarj ederim. Hatta sik sarj yararli oldu galiba :P normalde 2 gunu zor goren alet su an 2 gun 8 saat olmasina ragmen hala 100 de 100 de!! Hemde normalde kullandigimdan cok kullaniyorum bu ara surekli internete bagliyim nerdeyse. sok icindeyim neden sarjim dusmuyor :)

Orijinalden alıntı: apocalypse807

Tam bitmeden sarj etmek kesinlikle pil omrune zamanla zarar verir. Li-Ion pillerin mantigi ozellikle Tr`de yanlis bilinmektedir. Bazen bataryayi tam bitirdikten sonra dolum yapmak batarya omru icin daha yararlidir.

Son derece hatalı bir bilgi,lütfen insanları yanlış yönlendirme.
    Söylediğin şeyi teknik olarak destekleyebiliyorsan göster,ama yapamazsın çünkü mahalledeki telefoncudan duyduğun ve sorgulamadan kabul ettiğin hurafeyi burada bilgi diye sunuyorsun.
    Arkadaşlar günlük kullanımda istediğiniz şekilde şarj edebilirsiniz,ayda 1-2 tam boşaltıp doldurmanın da herhangi bir faydası kanıtlanmamış olmakla birlikte zararı da yok,isteyen yapar isteyen yapmaz.Bu tavsiye Notebook benzeri cihazlar için geçerlidir çünkü onlar genellikle elektriğe bağlı olarak çalışır,haliyle de piller sürekli tam dolu olarak bekler.Ve doğal olarak da ömürleri azalır,telefon için bu geçerli değil,pil zaten cihazın işlevi gereği çoğunlukla kullanımda.
    Tekrar ediyorum,
    -Li-on pillerin hafıza etkisi yoktur,yarım şarj-tam şarj farketmez
    -Li-on pilleri "tamamen" boşaltmak pile kalıcı zarar verir,sırf bu nedenle cihazlar pilin tamamen boşalmasına izin vermez ve belirlenen seviyede kendilerini kapatırlar.
    -Li-on pil ile Ni-Mh ya da Ni-Cd pilleri birbirine karıştırmayınız,özellikleri tamamen farklıdır.
    Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli hissin gelişmesinde başlıca etkendir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir. Yeter ki, bu dil şuurla işlensin. Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır....M.K.Atatürk

• Vermiş olduğun SAĞLIKLI bilgiler için teşekkürler...

quote:

Orijinalden alıntı: bobita

quote:

Orijinalden alıntı: apocalypse807

Tam bitmeden sarj etmek kesinlikle pil omrune zamanla zarar verir. Li-Ion pillerin mantigi ozellikle Tr`de yanlis bilinmektedir. Bazen bataryayi tam bitirdikten sonra dolum yapmak batarya omru icin daha yararlidir.

Son derece hatalı bir bilgi,lütfen insanları yanlış yönlendirme.
    Söylediğin şeyi teknik olarak destekleyebiliyorsan göster,ama yapamazsın çünkü mahalledeki telefoncudan duyduğun ve sorgulamadan kabul ettiğin hurafeyi burada bilgi diye sunuyorsun.
    Arkadaşlar günlük kullanımda istediğiniz şekilde şarj edebilirsiniz,ayda 1-2 tam boşaltıp doldurmanın da herhangi bir faydası kanıtlanmamış olmakla birlikte zararı da yok,isteyen yapar isteyen yapmaz.Bu tavsiye Notebook benzeri cihazlar için geçerlidir çünkü onlar genellikle elektriğe bağlı olarak çalışır,haliyle de piller sürekli tam dolu olarak bekler.Ve doğal olarak da ömürleri azalır,telefon için bu geçerli değil,pil zaten cihazın işlevi gereği çoğunlukla kullanımda.
    Tekrar ediyorum,
    -Li-on pillerin hafıza etkisi yoktur,yarım şarj-tam şarj farketmez
    -Li-on pilleri "tamamen" boşaltmak pile kalıcı zarar verir,sırf bu nedenle cihazlar pilin tamamen boşalmasına izin vermez ve belirlenen seviyede kendilerini kapatırlar.
    -Li-on pil ile Ni-Mh ya da Ni-Cd pilleri birbirine karıştırmayınız,özellikleri tamamen farklıdır.

• 2G var yıllardır 3 günde bir şarj oluyor, çok kullanırsam 2 güne düşüyor az kullanırsam 4-5 gün gidiyor. %30'a düştüğü zaman dışarı çıkıyorsam eğer bende şarj ediyorum. O şarj aslında dayanır akşama kadar ama acil bişey çıkar belki diye şarj edip öyle çıkıyorum. Hiç sorun yaşamadım.
  • @bobita: verdiğiniz sağlıklı bilgiler için teşekkür ederim.ama katılmadığım bir nokta var.onu söylemeden edemeyeceğim.o da çok sık tak çıkar şarj yapmak illaki pilin ömrünü yer bence.sonuçta telefonu pirize taktığımızda pilin içinde kimyasal bir reaksiyon oluyor.bu reaksiyonun sık sık tekrarlanması illaki kimyasal açıdan pili olumsuz etkileyecektir.bu yüzden yarıdayken şarj etmek hiç sorun olmaz demek yanlış olur.ben genelde şarja takma sayısını azaltmak için genelde olabildiğince şarjı sonuna kadar kullanmaya çalışıyorum.yanlış yapıyorumdur belki bilemem.çok uzun süre bir telefon kullanmadım.ama kullandığım telefonlarda bu şekilde kullanmaya çalıştım ve genelde pil performanslarında bir sorun yaşamadım

Orijinalden alıntı: realbrutal

@bobita: verdiğiniz sağlıklı bilgiler için teşekkür ederim.ama katılmadığım bir nokta var.onu söylemeden edemeyeceğim.o da çok sık tak çıkar şarj yapmak illaki pilin ömrünü yer bence.sonuçta telefonu pirize taktığımızda pilin içinde kimyasal bir reaksiyon oluyor.bu reaksiyonun sık sık tekrarlanması illaki kimyasal açıdan pili olumsuz etkileyecektir.bu yüzden yarıdayken şarj etmek hiç sorun olmaz demek yanlış olur.ben genelde şarja takma sayısını azaltmak için genelde olabildiğince şarjı sonuna kadar kullanmaya çalışıyorum.yanlış yapıyorumdur belki bilemem.çok uzun süre bir telefon kullanmadım.ama kullandığım telefonlarda bu şekilde kullanmaya çalıştım ve genelde pil performanslarında bir sorun yaşamadım

Li-on pillerin yapıları gereği bu dediğiniz durum sözkonusu değil @realbrutal...
    Ancak madem konu gündemde, li-on pillerin sakıncalarını da yazmak lazım:
    1) Kısa devre asla yapmayın ve çok sıcak ortamda (mesela yazın park etmiş bir arabanın içinde) kesinlikle bırakmayın, ALEV ALIR YA DA PATLAR !!!
    2)Sıcak ortamda (yukarıda yazdığım durumudan bahsetmiyorum, mesela 5 derece ile 25 derece arasındaki fark olarak düşünün) şarjı çok belirgin bir şekilde daha çabuk biter.
    3)Pil fabrikadan çıktığı anda ömründen yemeye başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobita -- 19 Mart 2010; 11:34:14 >

• @bobita:dün akşam yazdığım şeyle ilgili ufak bir araştırma yapma gereği duydum.bir tane word dosyasına denk geldim.orada yazanlar anladığım kadarıyla bnm yazdıklarımı destekler nitelikte

"Remember that the battery half-life is rated for a certain total number of charge/discharge cycles (see your User Manual or Quick Start Guide for the rating). For example, a battery that is rated for 3 hours and 500 charge/discharge cycles, will still be considered as within specification, even if it only lasts for 1 hour 45 minutes after 500 charge/discharge cycles."

bu yazıda daha çok notebook pilleriyle ilgili şeyler var.ama genede genel olarak bahsedilen li-on pillerdi.
  • En makulu kırmızı Işık yandığında sarja takmak ve şarjı tam yapmak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.