Şimdi Ara

Çok ilginç bir ANAHTAR sorunu???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bugün aracımı yedek anahtarıyla bir kez çalıştırdım ve ardından bugüne kadar hiç sorunsuz kullandığım asıl anahtarı taktığımda araba tanımadı. Kontağı çevirince anahtar simgesi de yanar ya bir türlü yanmadığı için araç çalışmadı, benzini bitmiş araçlar gibi marşa bastım durdum, olmadı çalışmadı, asıl anahtarı artık kullanamaz olduk. Aslında değişen bişey olmadı, yani yedek anahtar da aynısı ama bugüne kadar kullandığım anahtarı niye tanımadı anlamadım... Aracım 2001 hyundai accent, servisi tlf. ile aradığımda onlar da şaşırdılar, aslında 2. anahtarı yani yedeği tanımama durumu olabilir dediler ama tam tersi oldu. 2 anahtarı da araca tanıtmak için servise uğramamı söylediler. Böyle bişey başınıza geldi mi hiç? Bir de böyle bir uygulamanın masrafı var mıdır, varsa nedir?

• benim sienanın 3 anahtarı var ama sadece asıl anahtarla çaılışıyor..diğerleri kapıları açıyor,kitliyor ama marş basmıyor onlarla..immobilizerla ilgili bi olay bu sanırım..ben de sizin gibi merak ettim bilen biri çıkarsa sevinirim..
  • @atiyba: 3 anahtar'dan sadece birinde immoblizer chipi var demek ki. Immoblizerli araclar, chipsiz anahtarlarla kapıları acar, mars basar gibi yapar, ama calısmaz.

@Wolverine: Bazı araclarda yedek anahtar acil durumda kullanmak uzere bir sistem var. Yani 2. anahtar kullanıldıgında 1. anahtar kaybolmus muamelesi cekip, immoblizer kodunu 2. anahtara gore ayarlıyor. Boylece 1. anahtarın kodu ise yaramaz hale geliyor ki senin kaybettigin ve baskası tarafından sokakta bulunan 1. anahtar ile araba calınmasın. Servis iki saniyede halleder. Ancak Hyundai boyle bir yontem kullanıyorsa servisi bilirdi... Belki de servise boyle gelen olmamıstır ...
  • Bizim de bir ara yedek anaktar çalıştırmadı arabayı. immoblizer midir nedir ondan heralde. gittik servise şifresini yazdılar çalıştırıyo şimdi.
  • Arkadaşlar benimde böyle bir durum başıma geldi.
    2000 Honda Civicte anahtarı takıp çevirdim immobilizer ışığı yandı fakat marş basmadı. Anahtarı çıkarıp ters çevirdim bu kez tekrar taktığımda marş bastı. 1-2 kere daha oldu arabayı eşim ve ben 2 anahtarla kullanıyoruz ve bu durum sadece benim anahtarımla 2-3 kez meydana geldi çıkarıp ters çevirip taktığımda her seferinde düzeldi. Bu durumda anahtarı ters çevirmenin bir anlamı var mı yok mu bilmiyorum fakat çıkarıp tekrar takarak denemekte fayda vardır heralde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hak78
    Arkadaşlar benimde böyle bir durum başıma geldi.
    2000 Honda Civicte anahtarı takıp çevirdim immobilizer ışığı yandı fakat marş basmadı. Anahtarı çıkarıp ters çevirdim bu kez tekrar taktığımda marş bastı. 1-2 kere daha oldu arabayı eşim ve ben 2 anahtarla kullanıyoruz ve bu durum sadece benim anahtarımla 2-3 kez meydana geldi çıkarıp ters çevirip taktığımda her seferinde düzeldi. Bu durumda anahtarı ters çevirmenin bir anlamı var mı yok mu bilmiyorum fakat çıkarıp tekrar takarak denemekte fayda vardır heralde.

Anahtarların iki yanı da aynı değil mi? Bu yaptığın uygulama sadece çıkarıp takmayla ilgili olabilir mi acaba? Benim araba 2006 getz benzer bir durum yaşadım. Ama yedek anahtarla değil. 20 kere de bir immobilizer anahtar ışığı yanmıyordu servise götürdüm düzelttiler. Şimdi her seferinde ışık yanıyor.

• ne güzel yedek anahtarınız var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine
    Arkadaşlar, bugün aracımı yedek anahtarıyla bir kez çalıştırdım ve ardından bugüne kadar hiç sorunsuz kullandığım asıl anahtarı taktığımda araba tanımadı. Kontağı çevirince anahtar simgesi de yanar ya bir türlü yanmadığı için araç çalışmadı, benzini bitmiş araçlar gibi marşa bastım durdum, olmadı çalışmadı, asıl anahtarı artık kullanamaz olduk. Aslında değişen bişey olmadı, yani yedek anahtar da aynısı ama bugüne kadar kullandığım anahtarı niye tanımadı anlamadım... Aracım 2001 hyundai accent, servisi tlf. ile aradığımda onlar da şaşırdılar, aslında 2. anahtarı yani yedeği tanımama durumu olabilir dediler ama tam tersi oldu. 2 anahtarı da araca tanıtmak için servise uğramamı söylediler. Böyle bişey başınıza geldi mi hiç? Bir de böyle bir uygulamanın masrafı var mıdır, varsa nedir?

belki de asıl anahtar sandığın yedek olanıdır gerçekte

• benim aracta anahtarın pılı yokken denedıgımde hıc calısmıyordu ses falan gelmıyordu.sonra pıl takıp denedıgımızde normale dondu ayrıca tum anahtarlar(3üde) acıyor ve calıstırıyor...
  • benim arkadaşımda da aynı problem vardı, o anahtarını yanlış hatırlamıyorsam senkronize etmişti, basit bişeydi yani, araçlarınızın kitapçıklarında yazıyordur bi deneyin isterseniz.
  • Nasıl bişey ki bu senkronize olayı?
    quote:

Orjinalden alıntı: mertturkozu

benim arkadaşımda da aynı problem vardı, o anahtarını yanlış hatırlamıyorsam senkronize etmişti, basit bişeydi yani, araçlarınızın kitapçıklarında yazıyordur bi deneyin isterseniz.
  • Yedek olan belli plastik sap kısmından.. Ama işin ilginç yanı diğer anahtarı, yani yedeği takıp kontağı çevirdiğim andan itibaren artık ilk anahtarı tanımaz olması ve 2. anahtarı ilk anahtar olarak kabul etmesi.
    Servise gidip iki anahtarı da normalmiş gibi tanıtmam gerekiyor da bu işin maliyeti var mıdır? Adamları arayıp yol yardımı bile alıyordum az kalsın..
    quote:

Orjinalden alıntı: Ahmey

belki de asıl anahtar sandığın yedek olanıdır gerçekte
  • Verdiğin yanıt çok mantıklı. Akla yatıyor. Yalnız aklıma takılan bir süre sonra tekrar diğer anahtarı takarsam aynı şey olur mu? Yani bunun bir süresi var mıdır?
    quote:

Orjinalden alıntı: Dj_Hutnu!

@Wolverine: Bazı araclarda yedek anahtar acil durumda kullanmak uzere bir sistem var. Yani 2. anahtar kullanıldıgında 1. anahtar kaybolmus muamelesi cekip, immoblizer kodunu 2. anahtara gore ayarlıyor. Boylece 1. anahtarın kodu ise yaramaz hale geliyor ki senin kaybettigin ve baskası tarafından sokakta bulunan 1. anahtar ile araba calınmasın. Servis iki saniyede halleder. Ancak Hyundai boyle bir yontem kullanıyorsa servisi bilirdi... Belki de servise boyle gelen olmamıstır ...

• arkadaslar biliyomusunz brodway anahtarları bir çok brodwayın kapısını açıyo biz çok denedik
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

Arkadaşlar, bugün aracımı yedek anahtarıyla bir kez çalıştırdım ve ardından bugüne kadar hiç sorunsuz kullandığım asıl anahtarı taktığımda araba tanımadı. Kontağı çevirince anahtar simgesi de yanar ya bir türlü yanmadığı için araç çalışmadı, benzini bitmiş araçlar gibi marşa bastım durdum, olmadı çalışmadı, asıl anahtarı artık kullanamaz olduk. Aslında değişen bişey olmadı, yani yedek anahtar da aynısı ama bugüne kadar kullandığım anahtarı niye tanımadı anlamadım... Aracım 2001 hyundai accent, servisi tlf. ile aradığımda onlar da şaşırdılar, aslında 2. anahtarı yani yedeği tanımama durumu olabilir dediler ama tam tersi oldu. 2 anahtarı da araca tanıtmak için servise uğramamı söylediler. Böyle bişey başınıza geldi mi hiç? Bir de böyle bir uygulamanın masrafı var mıdır, varsa nedir?

abimdede 2001 hyundai accent var aynı problemi oda yaşadı biz şöyle çözdük akü kutup başlarını söktük bir süre bekle dikten sonra kutup başlarını yerine taktık ve herzaman kullandığı anahtarla denedik işe yaramıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIRST BULLET -- 13 Temmuz 2006; 14:46:12 >

• quote:

Orjinalden alıntı: FIRST BULLET

abimdede 2001 hyundai accent var aynı problemi oda yaşadı biz şöyle çözdük akü kutup başlarını söktük bir
    süre bekle dikten sonra kutup başlarını yerine taktık ve herzaman kullandığı anahtarla denedik işe yaramıştı.

akillica resmen restart yapmissiniz leptoplarin pilinin sokulmesi gibi bu restart olayi hayatin heryonunde ise ariyo bilgisayarlarda arabalarda telefonlarda..

bizim arabanin 3 anahtari var(corolla 1999) 3u de calistiriyor arabayi cunku 3unde de ayni kod yuklu.. bizim arabalarda kontak anahtarini sokup cikartarak kodu giriyorsun ornegin 3yazicaksin 3kere kontak anahtarini ceviriyosun falan boyle bir sistem var kitapciklarda yaziyor olmali..

• quote:

Orjinalden alıntı: weasvenom

arkadaslar biliyomusunz brodway anahtarları bir çok brodwayın kapısını açıyo biz çok denedik

bizim broadwayın kapısı tırnak makasıyla bile açılio. ama sadece şöför kapısı, diğer kap,ı bagaj hatta benzin deposu kapağı merkez bankası kasası gibi maşallah
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.