Şimdi Ara

Cok detayli bir sekilde anlattim kendimi. S4 mü, iphone 5 mi, Xperia Z mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar su anda almanyadayim ve yaz sonunda donucem nasipse.
    Su anda yine gecen sene almanyadan aldigim S3 telefonum var ve genel olarak memnunum telefonumdan.
    Ama bu telefonumu annem istedigi icin kendime yeni bir telefon almam gerekiyo.

Bana gore markalarin artilari ve eksileri su sekilde

Iphone 5

Artilari;
    Deger kaybetmiyo
    Cok model cikartmiyo.
    Cok sade ve zarif.

Eksileri;
    Hafiza karti takilmiyor
    Ekrani dar uzun
    Bataryasi cikartilmiyor
    Uygulamalarin cogu ucretli
    Bluetooth sadece iphon lar arasi calisiyo
    En pahalisi yeni telefonlarin icinde
    Uzaktan bakldignda dger iphone 4 lerle pek ayrt edlmiyo dikkat cekmyo xD

S4

Artilari;
    Ekrani tam ideal boylarda
    Bataryasi cikabiliyo
    Hafiza karti takilabiliyo
    Ekran cozunurlugu en iyi telefon yeni cikanlardan PPI
    Birsuru yeni sensoru cikmis.
    Fiyati fena degl

Eksileri;
    S3 le hemen hemen ayni
    Malzemesi s3 gbiyse yere duserse yanlari mahvolucak. Soyulucak ezilicek.
    Cok cabuk deger kaybediyo uc ay sonra 500tl zararin var kafadan.

Xperia Z

Artilari;
    Telefon komple mineral cam saglam cam
    Sekli fena degil
    Sony koklu bir firma.
    Eksileri;
    Arka kamerasinin icne su giriyoms kac kisinin olmus servis kullanici hatasi diyomus
    Guncellemeler cok gec gelyor ilerde belki hic gelmez.
    Fazla buyuk ve kare terlige benzetenler oldu.
    Ekrani daha mat ve soluk
    Coznurlugu dusuk PPI

Arkadaslar dusncelerim bu yonde 2hafta icnde yeni telefonumu almayi dusunuyorum. Bu surecte yardmci olursaniz cok sevinirim. Lutfen objektif olayan funboylar (hangi markanin olrsa olsun) uzak dursunlar lutfen. Bu aralar herkezin ayni zihin bulanikligi var ne alsam diye. Guzel bir muhabbet ortami olursa olicak arkadaslar da belki konudan yararlanirlar. Hepinize cok tesekkur ederim simdiden. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İos mu android mi kullanacaksiniz once ona karar verin. İos derseniz zaten secenek direk tekr duser ve bize de hayirli olsun demek duser. Android derseniz ben s4 derim. Birde muzik dunlemekten hoslanirsaniz htc ones da bakabilirsiniz ful hd ekran, boom sound ve beats ile muhtesem bir aygit olmus.
    İosta ucretli oldugu kadar ycretsiz de bi ton uygulama vardir ve uygulanalar ilk olarak iosa cikar genelde. Ayrica iphoneun kulaklik kalitesi gercekten iyidir. Ancak 5sin cikmasi yakin.

• quote:

Orijinalden alıntı: nightsoldier

İos mu android mi kullanacaksiniz once ona karar verin. İos derseniz zaten secenek direk tekr duser ve bize de hayirli olsun demek duser. Android derseniz ben s4 derim. Birde muzik dunlemekten hoslanirsaniz htc ones da bakabilirsiniz ful hd ekran, boom sound ve beats ile muhtesem bir aygit olmus.
    İosta ucretli oldugu kadar ycretsiz de bi ton uygulama vardir ve uygulanalar ilk olarak iosa cikar genelde. Ayrica iphoneun kulaklik kalitesi gercekten iyidir. Ancak 5sin cikmasi yakin.

ios daha once kullanamadm aslnda biraz da tedirginim bir arkadadim aldi onu biraz inceleme firsatim oldu fakat i5 i4 sanki ayni gibi geldi bana. Bu arada sunuda soylemeden gecmek istemiyorm. asiri derecede hizli menusu var iphonlarin. mesela ben android kullaniyorum su anda. Rehber bazen 3-4sn gec geliyor ve 1400-1500tl para verdiginiz telefonda boyle takilmalar olmasi beni deli ediyor isin acikcasi.

Ayeica s4 kullanan varmi aramizda mesela ben birkac kez dusurdum yanlislikla yan tarafindaki metal renkli yerleri hep kucuk kucuk pirinc kalinliginda soyuldu acaba ayni sknti s4 de de olur mu

• Terlıge benzetenlere sasırdım helekı sogan dograma tahtası tıplı samsung galaxy varken,ayrıca ı5 ın kasası haylı dandık daha 3-4 aylık kasalar soyuldu hatta arka cepte kullanmadan dolayı hafıf egım yapmısları bıle nette bulabılırsın,genel olarak elma armut dunyasına karsıyım sattıktan sonra bıle musterısını sogusleyen fırmadır benım gozumde,ılla aaa bu nasıl su almıomus dur sunu yapayım dur sunuda deneyeyım dusa gıreyım gıbı extrem kurcalamaların yoksa bence xperız Z guzel bır secım olur ama para senın zevk senın tabıkı.

• quote:

Orijinalden alıntı: stevejones

Terlıge benzetenlere sasırdım helekı sogan dograma tahtası tıplı samsung galaxy varken,ayrıca ı5 ın kasası haylı dandık daha 3-4 aylık kasalar soyuldu hatta arka cepte kullanmadan dolayı hafıf egım yapmısları bıle nette bulabılırsın,genel olarak elma armut dunyasına karsıyım sattıktan sonra bıle musterısını sogusleyen fırmadır benım gozumde,ılla aaa bu nasıl su almıomus dur sunu yapayım dur sunuda deneyeyım dusa gıreyım gıbı extrem kurcalamaların yoksa bence xperız Z guzel bır secım olur ama para senın zevk senın tabıkı.

Degerli yorumun icin cok tesekkur ederim.
    Oncelikle xperia Z kullanicisiysan ve benzetme seni kirdiysa kusura bakma.
    Eger xperia z kullanicisiysan ekranin mat oldgnu diger ekranlara goee cozunurlugnun kotu oldgnu duydum dogrumu. Ayrica sony nin guncellemeleri gec aldigina kendim sahit oldum.

• Xperıa Z kullanıcısı degılım,o yuzden objektıf bakıp her telefona aynı gozle bakabılıyorum,apple tercıhde edebılırsın fakat kendı ıcınde kendı urettıgı hıcbırsey olmayan,ekranını bataryasını dahılı bellegını v.b parcaları dahı rakıplerı olan fırmalardan temın eden,ayrıca bugun ıtıbarı ıle ne en hafıf,ne en hızlı, ne saglam telefonu falan uretmedıgı ıcın oncu falan degıldır.En pahalıları satma gıbı bır ozellıgı vardır oda ahım sahım kalıtesınden degıl,bırcok parcayı ayrı fırmalara fason urettırıp ustune hem onların hem kendının kar marjını son kullanıcının sırtına yukleyen bır fırmadır apple ona gore yınede senın tercıhındır saygı duymak gerekır.

• quote:

Orijinalden alıntı: stevejones

Xperıa Z kullanıcısı degılım,o yuzden objektıf bakıp her telefona aynı gozle bakabılıyorum,apple tercıhde edebılırsın fakat kendı ıcınde kendı urettıgı hıcbırsey olmayan,ekranını bataryasını dahılı bellegını v.b parcaları dahı rakıplerı olan fırmalardan temın eden,ayrıca bugun ıtıbarı ıle ne en hafıf,ne en hızlı, ne saglam telefonu falan uretmedıgı ıcın oncu falan degıldır.En pahalıları satma gıbı bır ozellıgı vardır oda ahım sahım kalıtesınden degıl,bırcok parcayı ayrı fırmalara fason urettırıp ustune hem onların hem kendının kar marjını son kullanıcının sırtına yukleyen bır fırmadır apple ona gore yınede senın tercıhındır saygı duymak gerekır.

Degerli yorumun icin tesekkur ederim
    Boyle giderse s4 almaya gidicem ilk amerikada aciklandiginda gece saat 2:30a kadar youtube live da beklemistim. Ciktiginda s3 un ayni kasasinda cok kizip almam ben bunu deyip bilgisayari kapatmstm. Demekki buyuk konusmamak lazimmis :) Bize yine S4 yolu gozuktu HTC ye zaten hic isinamadim :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence de en mantıklısı S4 gözüküyor. Ben mesela telefonda sağlamlık (darbe sonucu) ve su geçirmezlik aramayan biriyim. Salt donanıma ve performana önem veririm. Bunların yanında tabiiki de ekran boyutu, inceliği, özellikleri de önemlidir. Samsung firmasında hepsi var. O yüzden S4 daha mantıklı bir seçim bana kalırsa..

Samsung S5 çıkartsın, tasarımı hiç değişmesin aynı kasa olsun ama S4 ile aralarında çok büyük farklar olsun yine gider S5 alırım. Tasarımı kötü değil, göze batan bir kısmı yok. Performansı ve donanımı da Android telefonlar arasında en iyisi.. Daha ne olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justpassenger -- 27 Haziran 2013; 23:29:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Litminov

Bence de en mantıklısı S4 gözüküyor. Ben mesela telefonda sağlamlık (darbe sonucu) ve su geçirmezlik aramayan biriyim. Salt donanıma ve performana önem veririm. Bunların yanında tabiiki de ekran boyutu, inceliği, özellikleri de önemlidir. Samsung firmasında hepsi var. O yüzden S4 daha mantıklı bir seçim bana kalırsa..

Samsung S5 çıkartsın, tasarımı hiç değişmesin aynı kasa olsun ama S4 ile aralarında çok büyük farklar olsun yine gider S5 alırım. Tasarımı kötü değil, göze batan bir kısmı yok. Performansı ve donanımı da Android telefonlar arasında en iyisi.. Daha ne olsun..

Vaktini ayirip tavsiye verdigin icin tesekkur ederim.
    Dedigin gibi S4 alicam galiba oyle gozukuyor.

Fakat anlamadigim bisey var. Iphone lar 1senede degl 3 sene bile gecse en fazla 200 300tl deger kaubediyor. Ama bi samsung ciktiktan 6 ay sonra en az 500tl zararin var. Neyse gulu seven dikenine katlanicak artik :)

• İp5 eksilerini okurken bluetooth sadece ip,ip arasi calisiyor yazmissin.Ondan sonrasini okumadim zaten.Sen secimini yapmissin anladigim kadariyla ama biraz daha arastirmani oneririm.Bu arada ip larda bluetooth veri aktarimina izin vermez.Yani ip, ip de calisir diye bir olay yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honamiyi bekle

• Siz düşünerek o tatlı canınızı sıkmayın diye adamlar z diye mükemmel bir sanat eseri ortaya koymuşlar ancak siz hala almamak için türlü türlü bahaneler üretiyorsunuz.

• Ben de uzun bir süre bu telefonlar arasında kaldım çok araştırdım ve i5 aldım,pişman değilim ve tavsiye ederim.Çok hızlı,güncelleme sıkıntısı çekmeyen,retina ekran,yanında gelen earpods kulaklıklar çok iyi.Asıl önemli olan senin istemen.Ben i5 tavsiye ederim ha alırsın almazsın sen bilirsin niye iPhone almadın demem,diyemem.Ayrıca satarken de çok zarar etmezsiniz.

• Bu cihazlardan herhangi birini alsanız dahi sorun yaşamazsınız bunu belirteyim. Tabii kullanıma bağlı olarak yere düşürürsünüz ezilir büzülür boyası atar o ayrı mesele.
    Dayanıklılık haricinde donanımları en üst düzey cihazlar şu an Htc one,S4,Butterfly S ve iphone5 olarak görüyorum. Sadece piyasada olan cihazları saydım, Honami,Note3 veya 5S ne durumda olur bilemem.

Xperi Z yi saymadım,bana göre eski bir donanımı var ve yeterli görmüyorum. Ha suda yüzdürecem diyorsanız buyrun gemi olarak kullanın.
    Benim size tavsiyem bu cihazlar arasında hangisinin tasarımını beğeniyorsanız onu almanız yönünde. ios vs android olayına girmeyeceğim o sizin kullanımınıza bağlıdır.
    Tabii bataryayı çok bitiririm telefonu konsol gibi kullanırım diyorsanız da Htc One,Butterfly S ve İp5 kafadan eleniyor. Seçim aslında çok kolay,önemli olan göz zevkiniz.

Edit: Fanboylarla tartışmaya girmeyeceğim. Onlarla tartışılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peregrino -- 28 Haziran 2013; 11:38:21 >

• ppi değeri az olunca noluyıçor senin o kahverengi gözlerin zaten 300 ppi dan fazlasını görmüyor hadi onu geçtim sen 0.1 inç i ayırabiliyorsan helal olsun onuda geçtim xz ppi değeri s4 ten fazla
    sen zaten kafanda belirlemişsin telefonu haydi güle güle kullan kardeş

• maske187 M kullanıcısına yanıt
    Gördüğünüz gibi telefon fanboyları neden bu telefonu seçmedin diye konuyu trollüyor. Ben değer kaybetmesini umursamıyorum sonuçta donanımı uzun süre götürebilir ve satmak için de almıyorum. Tabi sizin düşünceniz farklıysa o zaman iphone 5 alabilirsiniz. Öte yandan Xperia Z ve HTC One telefonlarında adreno 320 gpu var ve full hd çözünürlüğe sahip olduklarından gpu'nun yetersiz kaldığı yerler oluyor. Mesela oyunlara bakacak olursanız pek çok oyunda sıkıntı yaşanıyor. Spiderman, batman, Gta v.b gibi..

Alacağınız telefonlara yazdığınız eksiler çok büyük bir sorun teşkil ediyor. S4'e baktığımızda ise dikkatli kullanım dışında sorun teşkil edebilen bir eksisi yok. Youtube'da dayanıklılık testlerine bakarsanız çok olmasa da sağlam bir kasası var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcarzer44

İp5 eksilerini okurken bluetooth sadece ip,ip arasi calisiyor yazmissin.Ondan sonrasini okumadim zaten.Sen secimini yapmissin anladigim kadariyla ama biraz daha arastirmani oneririm.Bu arada ip larda bluetooth veri aktarimina izin vermez.Yani ip, ip de calisir diye bir olay yok.

Devamini okumadimdan kastin beni asagilamaksa eger soyle bir aciklama getiriyim devamini okusaydin yazinin hic iphne kullanmadigmdan da bahsettim sizlerin yardmlariyla telefon almaya karar vermeyi dusunuuorum zaten. Ama dedidigm gibi iphone alirsam ilk defa kullanmis olucam

• quote:

Orijinalden alıntı: gently weeps

ppi değeri az olunca noluyıçor senin o kahverengi gözlerin zaten 300 ppi dan fazlasını görmüyor hadi onu geçtim sen 0.1 inç i ayırabiliyorsan helal olsun onuda geçtim xz ppi değeri s4 ten fazla
    sen zaten kafanda belirlemişsin telefonu haydi güle güle kullan kardeş

Birincisi benm gozlerimi hic gordun mu? goz rengi sadece kahverengiyle sinirli degil...
    Gozlermiz 330ppi den fazlasni gormyorsa neden daha fazla ppi lere cikilmaya calisiyor yada uretiliyor. Bir fark yoksa neden??
    Ve son olarak ben 0.1 ayirirm ayirmam ama sonucta para vericem niye daha iyisi olmasan??

Yorumun icin tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: konsolalmayacalisanadam

Bu cihazlardan herhangi birini alsanız dahi sorun yaşamazsınız bunu belirteyim. Tabii kullanıma bağlı olarak yere düşürürsünüz ezilir büzülür boyası atar o ayrı mesele.
    Dayanıklılık haricinde donanımları en üst düzey cihazlar şu an Htc one,S4,Butterfly S ve iphone5 olarak görüyorum. Sadece piyasada olan cihazları saydım, Honami,Note3 veya 5S ne durumda olur bilemem.

Xperi Z yi saymadım,bana göre eski bir donanımı var ve yeterli görmüyorum. Ha suda yüzdürecem diyorsanız buyrun gemi olarak kullanın.
    Benim size tavsiyem bu cihazlar arasında hangisinin tasarımını beğeniyorsanız onu almanız yönünde. ios vs android olayına girmeyeceğim o sizin kullanımınıza bağlıdır.
    Tabii bataryayı çok bitiririm telefonu konsol gibi kullanırım diyorsanız da Htc One,Butterfly S ve İp5 kafadan eleniyor. Seçim aslında çok kolay,önemli olan göz zevkiniz.

Edit: Fanboylarla tartışmaya girmeyeceğim. Onlarla tartışılmaz.

Evet ekran benm icn onemli yeri geliyor yabanci dizi izliyorum yada fotograflarma baktigimda genis ekranda bakmak cok daha guzel oluyor.

Honami nedir kim ureticek inanin hicbir bilgim yok ilk defa burada okudum.

Xperia Z kafamda baya gerilere dustu hatta eledim diyebilirim

Zaman ayirip yorum yazdiginiz icin cok tesekkur ederim..

• quote:

Orijinalden alıntı: maske187

quote:

Orijinalden alıntı: alcarzer44

İp5 eksilerini okurken bluetooth sadece ip,ip arasi calisiyor yazmissin.Ondan sonrasini okumadim zaten.Sen secimini yapmissin anladigim kadariyla ama biraz daha arastirmani oneririm.Bu arada ip larda bluetooth veri aktarimina izin vermez.Yani ip, ip de calisir diye bir olay yok.

Devamini okumadimdan kastin beni asagilamaksa eger soyle bir aciklama getiriyim devamini okusaydin yazinin hic iphne kullanmadigmdan da bahsettim sizlerin yardmlariyla telefon almaya karar vermeyi dusunuuorum zaten. Ama dedidigm gibi iphone alirsam ilk defa kullanmis olucam

Hayir tabikide ne haddime.Okumadimdan kastim kafanda belli birseyleri planlamissin aslinda bize ihtiyacin yok.Yani ne istedigini biliyorsun asagi yukari telefonlarida kendince ayirmissin.Anlatabildim mi.Soyledigin modeller az para degil.Bende aklinda ufakta olsa puruz kalmamasi icin tekrar dusunmeni onerdim

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.