Şimdi Ara

Cok detayli bir sekilde anlattim kendimi. S4 mü, iphone 5 mi, Xperia Z mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 1Kaaxerz

Ben de uzun bir süre bu telefonlar arasında kaldım çok araştırdım ve i5 aldım,pişman değilim ve tavsiye ederim.Çok hızlı,güncelleme sıkıntısı çekmeyen,retina ekran,yanında gelen earpods kulaklıklar çok iyi.Asıl önemli olan senin istemen.Ben i5 tavsiye ederim ha alırsın almazsın sen bilirsin niye iPhone almadın demem,diyemem.Ayrıca satarken de çok zarar etmezsiniz.

Guncelleme konusunda bazi kuskularim var bugun s3 4 sene daha rahat guncelleme alir ama iphone bu kadar destek vermiyor eski cihazlarina.

Iphone'un kafami kurcalamasindaki etmenler
    Birincisi neredeyse hc deger kaybetmiyor olusu
    Ikincisi kasasinin saglam olusu (yamulmalar haric)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Rica ederim hocam. Honami Sony nin Tablet/Telefon karışımı bir cihazı. Henüz piyasada değil. Note 3 rakibi diyebiliriz kısaca.

Her nekadar s3 e benzese de s4 almaya karar verdim. Yanliz sizlere bir sorum olucak. Bir konuda okumustum S600 bide s800 diye mi ne serileri varmis galiba 800'u bekleyin diyorlardi. olay nedir bilgisi olan varmi

Orijinalden alıntı: konsolalmayacalisanadam

Rica ederim hocam. Honami Sony nin Tablet/Telefon karışımı bir cihazı. Henüz piyasada değil. Note 3 rakibi diyebiliriz kısaca.

Senin dediğin honami.değil xperia.z ultra.

Orijinalden alıntı: konsolalmayacalisanadam

Rica ederim hocam. Honami Sony nin Tablet/Telefon karışımı bir cihazı. Henüz piyasada değil. Note 3 rakibi diyebiliriz kısaca.

Note 3 değilde daha çok 7 inçlik asus fonepad rakibi..

Ayrıca snapdragon 800, snapdragon 600 e göre daha güçlü ve full hd ekranlarda sorun çıkarmayacak bir işlemcidir. Ama türkiyeye gelmeyebilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• s4 8 çekirdek olanına hiç bulaşma,xperia ile iphone uda geç,sen android kullanıcısın ,samsungun son canavar s4 lte advanced .2.3ghz hızla dehşet birşey,gücün yeterse direk al bu modeli,yok yetmez dıyorsan,s3 lte var koreye özel üretilen 2gb ramli,normal s3 e göre biraz daha gelişmiş ekran felan,2gb ramlede baya ıyı.benim arkadaş gelirken almanyadan getirmiş s3 lte i9305 modelini,süper birşey.eğer s3 lte alcaksanda ,1tanede fazla getir,türkiyeye geldğinde bende senden parasıyla alim :) bu kadar bilgılendirme yeterli galiba

• Ne demek istediginizi cok iyi anladim :)) Az once ufak capli bir arastirma yaptim fakat almanyada henuz satisi yok. eylul ayinin 14une kadar alma sansim var. Madem alicaz birazdaha bekliyelim ozaman. Hepinize cok cok tesekkur ederim

paralı ise 25pp uygulamasını kullan bedava indir

2000 Tl ye al 1 yıl sonra en az 1500 diye satılır. Hele 64 GB al daha iyi.

S4 bana da s3 u çok andırıyor. Ama şöyle bir şey de var çekirdeği fazla diyorlar hızlı diyorlar. Yurtdışından gelen bazı partlarda sorun var galiba çekirdeği fazla ama rehber bile 4 saniyede açılıyor.

Htc one a bir bak derim. Müzik dinlemekten hoşlanırsan 4/4 lük bir telefon. Olmadı htc butterfly s yi bekle. Tam istediğin boyutlar 5 inç falan.

İphone5 alırsan siyah alma bence boya atması çok oluyor. Ama dayanıksız da. Yere düştüğü an göçer. Bir kılıf alırsın,ekran koruyucu da alırsın sonra git çekiçle vur.

S4 hangi malzeme bilmiyorum ama o da dayanıksız biraz. Arkadaşım karne hediyesinde aldı. 1 gün geçmeden düşürdü. Sol üst tarafta çizik mi göçük mü ne oluşmuştu.

Xperia z den de şikayet var. Gece çekimleri mesela. Kötü diyorlar. Güncelleme sıkıntısı da varmış. Ama dayanıklı telefon. Ve ben niye telefon alayım ki suya neden sokmak isteyim ki. Şu zamana kadar kaç telefon kullandım hiç ıslanmadı. Su içerken bile hiç ıslatmadım. Bu gereksiz,bir özellik bence.

Kararı sen vereceksin. Kullanacak olan sensin. Bir kaç kez düşün. Sonun benim gibi olmasın

• Bu telefonların dayanıklık ile ilgili bir iddiası yok dolayısıyla yere düşmeyle tabiiki de göçük, çizik oluşacak. Yine de S4 ve Iphone 5 drop testlerine bakarsanız ikisinin de dayanıklı olduğunu görürsünüz. Eğer S4 ve I5 arasında kaldıysan ekran boyutu, ebatlar, işletim sistemi karar vermeye yeter diye düşünüyorum. Ha bu arada I5'lerin ikinci el piyasası I4 kadar yüksekte olmayacak. Iphone 5 16 gb telefonu 1300 liraya bile satan var 23 ay genpa garantili..
  • bunlar arasında mantıklı olan s4 gibi hem fiyat açısından hem genel anlamda özellikler bakımından s4 ü almalısın fakat tam olarak telefondan ne istediğini anlamadım belki başka modellerde düşünülebilir...

Tam diyordum tamam kesin s4 alicam simdi bu yazindan sonra kafam yine karisti burda pazartesi gunleri izin gunum :) bu pazartesi s4 un ....dragon800 lu modelini sormaya gidicektim varsa alicak, yoksa bekliycektim. Gel gelelim kafam yine corba oldu dedigin gibi iphone cok deger kaybetmiyor. Ama senden sonraki arkadasimiz da demis ki 1300tl ye 23ay garantili gempalar bile satiliyo su anda okadar uzun kalmiycak fiyatlari yukarida diyor. Iki ucu b*klu degnek derler ya o misal oldu iyice.
    Su anda s4 ile i5 kafamda kaldi. Baska telefon dusunmuyorum. Htc beni hic cezbetmiyor kolonlari iyi olsa bana bi faydasi yokki. Dinliyceksem 5+1 aldk okdr para verdik acar dinlerim mis gibi gerek duymuyorum okadar sese. Birde arka tasarimi hosuma gitmiyor cok cirkin yuvarlak fln begenmiyorum acikcasi :) (Htc alan arkadadlara ssygim sonsuz yanlis anlasilmasin)

şimdi iphone5 satıyorlar bu forumda 1300'e ama onlar yurtdışı ve %70-80 çizikli/göçüklü telefonlar. sen Türkiye'den alacaksan hem garantisi olacak hemde değeri artacak garantisi var diye. 64/32 gb gibi yüksek modeller alırsan da yine değerli olur.

s4 güzel telefon o snapdragon800 ü bekleyin derim. ama şimdi iphone her sene 1 telefon çıkarıyor. samsung ise yılda 2-3 tane. sen şimdi gidersin s4 alırsın 2000'e bir ay sonra s5 çıkar senin telefon olur 1500 tl. sonra çıkar s6 senin telefon olur 1000 tl. ama iphone her sene ürettiği için bu sene alırsın 1700'e telefoncuya gidersin der 1400 e alırım. seneye gidersin der 1300'e alırım. yani çok değişmez o rakamlar
  • Vallahi berkay ne diyeyim bilmiyorum ki tam kafamdakileri yazmissin buraya aslinda. Ben su anda almanyadayim ilk mesajmda yazmistim. Buradan almayi dusunuyorum zaten. Fiyatlari daha uygun. Mesela 32gb lik modeli 750 euro burada. Birde % 15 lik iade alicam geriye hava alaninda yani bana 640euro = 1600 kusure gelicek. alinirmi bilmiyorum

• Bende senin gibi kararsızdım, ama şöyle bir durum var. Ben İTÜ'de okuyorum ve bu cep telefonları ile ilgili bir ödev hazırlamıştım seçim matrisleri oluşturarak yaklaşık 15 sayfalık. Karşılaştırdığım telefonlar Xperia Z, Iphone 5, S3, HTC One ve Lumia 920'ydi (O zaman S4 çıkmamıştı henüz.) Yaptığım ödev sonucu tercih edilmesi gereken telefon Xperia Z çıktı fakat HTC One da çok yakındı. Iphone kullanıcılarına sorsan Ios'tan iyi bir şey yok ama verdiğin para açısından karşılığını göremiyorsun diğer telefonlar gibi. İlk olarak S4 tasarım olarak S3'ten farksız ve piyasaya hazır olmadan sunulmuş bir telefon, bazı bağlantı sorunları var, eğer yaşarsan bu sorunları uğraşır durursun. Ön camı sert bir cam fakat esnek değil düşürürsün elinden yere ön cam çatlar, üstüne yine para vermek zorunda kalırsın. Göz takip el değdirmeme gibi özellikleri var ama kaç kişi kullanıyor S4 alanlardan? Şarj içen ve çokta kullanılmayan özellikler ne kadar cazip gelsede. I5 dediğim gibi o para verilecek bir telefon değil, rakipleri ile kıyaslanamaz. HTC One 'ı gördüm gayet güzel bir telefon bence S4'ten daha da iyi. Ben Xperia Z'yi tercih ettim neden dersen; 2 bin küsür para verdiğin bir telefonda tasarıma da dikkat etmek zorundasın. I5'in tasarımı aynı, S4'ün de s3'le aynı ve ek olarak S serisi Iphone çakmasıdır ve oyuncak gibi telefondur eline aldığın zaman hissedersin. Sony ise her seferinde farklı tasarım çıkarır, Z tasarım olark bence mükemmel bir telefon. Su geçirmez oluşuyla bazıları dalga geçiyor ama Samsung ile Iphone'da yanlışlıkla maruz kalsın sıvıya illaki suyun içine sokmak zorunda değilsin, görürüm ben o telefonlar. Xperia Z'nin ön camı esnek ve dayanıklı bir cam çizilmiyor ve kırmak için elinden geleni yapmazsanda kolay kolay kıramazsın. Yine kamera merceği diğerlerine göre çok daha iyi bir mercektir, 13MP olması bir şey değiştirmiyor, 600 liralık telefonlarda bile özellikle samsunglarda 8MP kamera var ama görüntü kalitesi çok kötü. Ekran çözünürlüğü Bravia'larda kullanılan teknolojinin aynısı ve diğer bütün telefonlardan daha üstün. S4'ün parlaklıkığı yüzünden insanlar Xperia Z'Den daha iyi sanıyor ama öyle bir şey gerçek değil. Kısaca o kadar para vereceksen sadece işlemcisini ve özelliklerine değil biraz da tasarımına bak derim ben. S4'ün işlemcisi Xperia Z'den iyi diyorlarda telefonda program yazmıyorsun sonuçta o kadar da fark yaratacak bir durum yok ortada Benim tavsiyem Xperia Z al hem fiyat olarak diğerlerinden çok daha iyi hem tasarım olarak hemde özellikleri olarak. Xperia Z almayacaksanda HTC One al derim. Ama karar sana kalmışundefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bunickonbesharf -- 29 Haziran 2013; 17:45:04 >

• maske187 M kullanıcısına yanıt
    640 € diyorsun 1600 ediyor diyelim senin dediğin gibi. bunun pasaport kayıt işlemi var ekle +100 tl. garantisi de yok. anca uluslararası 1 sene olur. 1700 TL ediyor yine. mesela o 640 €'luk telefon iphone5 olsun. Türkiye'den al. Bu forumda var 0 iphone5 1600 TL falan. 100 TL cebine kalır. Hemde genpa garantisi de olur için rahat eder.

Orijinalden alıntı: BerkaySenturk

iphone5 al jb yap Bluetooth ile herkese bişey gönder

S4 bana da s3 u çok andırıyor. Ama şöyle bir şey de var çekirdeği fazla diyorlar hızlı diyorlar. Yurtdışından gelen bazı partlarda sorun var galiba çekirdeği fazla ama rehber bile 4 saniyede açılıyor.

Htc one a bir bak derim. Müzik dinlemekten hoşlanırsan 4/4 lük bir telefon. Olmadı htc butterfly s yi bekle. Tam istediğin boyutlar 5 inç falan.

İphone5 alırsan siyah alma bence boya atması çok oluyor. Ama dayanıksız da. Yere düştüğü an göçer. Bir kılıf alırsın,ekran koruyucu da alırsın sonra git çekiçle vur.

S4 hangi malzeme bilmiyorum ama o da dayanıksız biraz. Arkadaşım karne hediyesinde aldı. 1 gün geçmeden düşürdü. Sol üst tarafta çizik mi göçük mü ne oluşmuştu.

Xperia z den de şikayet var. Gece çekimleri mesela. Kötü diyorlar. Güncelleme sıkıntısı da varmış. Ama dayanıklı telefon. Ve ben niye telefon alayım ki suya neden sokmak isteyim ki. Şu zamana kadar kaç telefon kullandım hiç ıslanmadı. Su içerken bile hiç ıslatmadım. Bu gereksiz,bir özellik bence.

Kararı sen vereceksin. Kullanacak olan sensin. Bir kaç kez düşün. Sonun benim gibi olmasın

Seninle aynı kafadayız dostum.

Ben olsam Xperia Z'yi su geçirmediği için elerim.
    Çünkü kulaklık girişinde kapakçık var. Her gün 1-2 saat müzik dinleyen adamı bozar o.
    Hem görüntüsü kötü, oradan parça sarkıyor, hem de o birkaç ay sonra gevşeyecek, belki su geçirecek..
    Bir de her müzik dinleyişimde o kapakçığı çıkarıp takmakla uğraşamam.

Hoparlör desen zaten felaket..

O yüzden ben olsam iyi bir müzik dinleyicisi olarak HTC One seçerdim. Ama malzemesi biraz narin, masaya sertçe bıraksan bile çizilecek gibi. Ama o da kılıfla hallolabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zig Zag

quote:

Orijinalden alıntı: BerkaySenturk

iphone5 al jb yap Bluetooth ile herkese bişey gönder

Çünkü kulaklık girişinde kapakçık var. Her gün 1-2 saat müzik dinleyen adamı bozar o.
    Hem görüntüsü kötü, oradan parça sarkıyor, hem de o birkaç ay sonra gevşeyecek, belki su geçirecek..

O yüzden ben olsam iyi bir müzik dinleyicisi olarak HTC One seçerdim. Ama malzemesi biraz narin, masaya sertçe bıraksan bile çizilecek gibi. Ama o da kılıfla hallolabilir.

Gece çekimi kötü deniyorda gece çekilen fotoları hiç karşılaştırdınız mı acaba çok zor değil girersiniz Youtube'da bulabilirsiniz. Xperia Z'nin gece çekimi kötüyse diğerlerinkini düşünemiyorum. Sen ıslatmadım telefonu demişsin ama bir anlık dikkatsizlik sonucu verdiğin 1800TL buharlaşır gider. Hoparlör kötü olabilir ama zaten onu da iyi yapsalar ve yine su geçirmez olsa Xperia Z'yi 2500TL'den aşağı alamazsın. Önerdiğiniz telefon Iphone 5, ama hepsinden daha geride olan bir telefon bunuda ben söylemiyorum isterseniz yabancı sitelerdeki karşılaştırmalara da bakabilrsiniz. O telefona o kadar para verilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bunickonbesharf -- 29 Haziran 2013; 18:16:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bunickonbesharf

quote:

Orijinalden alıntı: Zig Zag

Gece çekimi kötü deniyorda gece çekilen fotoları hiç karşılaştırdınız mı acaba çok zor değil girersiniz Youtube'da bulabilirsiniz. Xperia Z'nin gece çekimi kötüyse diğerlerinkini düşünemiyorum. Sen ıslatmadım telefonu demişsin ama bir anlık dikkatsizlik sonucu verdiğin 1800TL buharlaşır gider. Hoparlör kötü olabilir ama zaten onu da iyi yapsalar ve yine su geçirmez olsa Xperia Z'yi 2500TL'den aşağı alamazsın. Önerdiğiniz telefon Iphone 5, ama hepsinden daha geride olan bir telefon bunuda ben söylemiyorum isterseniz yabancı sitelerdeki karşılaştırmalara da bakabilrsiniz. O telefona o kadar para verilmez.

Bazı yerleri yanlış alıntılamışsın.

iPhone 5 mi değmez ? Xperia Z parasını hakediyor da iPhone mu etmiyor

Ne açıdan kötü peki ?
    Sadece ekran boyutu kötü. Onun dışında ekranı, performansı, hızı, stabilitesi Xperia Z'yi 10'a katlar
    Müzik kalitesini, kamera performansını, uygulama çeşitliliğini saymıyorum bile..

• Zig Zag kullanıcısına yanıt
    İyi o zaman bende daha detaylı bir karşılaştırmasını anlatayım sana. Sony telefonun ekranında dragontrail glass kullanırki bu I5'deki Corning Gorilla Glass'tan hem daha esnek hemde daha dayanıklı bir camdır. İşlemci farkını anlatmama bile gerek yok Xperia Z direk I5'i döver. Kamera sensörü olarak Iphone 5 zaten Sony'nin sensörünü kullanıyor bu bile kamera sensörü bazında hangisinin daha iyi olduğunu gösterir. 3G bekleme süresi ve 3g konuşma süresi 2 katından daha fazla SONY'de. Pixel yoğunluğu desen I5 Sony'nin yanına yaklaşamaz. Peki I5 hangi konularda Xperia Z'yi geçiyor söyleyim ben sana 0,3 mm daha ince ve daha hafif birde hafızası var işte o kadar ki zaten sd kartla o açığıda kapatabilirsin. Bak farkındaysan tozlanmama su geçirmez gibi özelliklerini saymadım bile bunlar sadece genel özellikler. Saydığın bütün özelliklerde Xperia Z önde I5 değil. Birde 10,a katlar demişsin ona daha çok güldüm Sony'nin sadece hoparlörü kötü o kadar onun sebebini de herkes biliyor. Bütün bu farka rağmen I5 Sony'Den 400 TL daha pahalı. Kusura bakmayın Apple iyi kazıklıyor milleti, sadece ismine para veriyorsunuz. I5 Xperia Z'nin dengi değil boşuna kıyaslıyoruz aslında. I5'i Samsung S3 ile kıyaslamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bunickonbesharf -- 29 Haziran 2013; 18:54:47 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.