Şimdi Ara

Çok çabuk sinirleniyorum YARDIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
4.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar çok büyük bir sorunum var.Ben beni kızdırıcak birşeye aniden sinirleniyorum fakat sinirim 10 dakika sonra geçiyor ve pişman oluyorum.Sinirlendiğimde karşıma annem ablam kim çıkarsa çıksın kötü sözler söyleyebiliyorum fakat sonra pişman olup özür diliyorum sizce birden sinirlenince nasıl kendime hakim olabilirim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: -Bionick

Arkadaşlar çok büyük bir sorunum var.Ben beni kızdırıcak birşeye aniden sinirleniyorum fakat sinirim 10 dakika sonra geçiyor ve pişman oluyorum.Sinirlendiğimde karşıma annem ablam kim çıkarsa çıksın kötü sözler söyleyebiliyorum fakat sonra pişman olup özür diliyorum sizce birden sinirlenince nasıl kendime hakim olabilirim ?

Kızdığın şeyler neler mesela? Sebepsiz sinirleniyorum yazmadın, neden sinirleniyorum diye de sormadın.. Sinirli iken nasıl kendime hakim olurum diyorsun...

Sinirlendiğinde, başka yöne bak, otur veya abdest al (mümin değilsen yüzünü enseni yıkayabilirsin)
  • Ben de de oluyor.. psikolaga mı gitsek
  • Hayatının bazı dönemlerinde bir kaç gün süresince mi oluyor yoksa sürekli mi bu haldesin.

Sürekli bu haldeysen kişiliğin öyledir. Düşünmeden hareket ediyor olabilirsin. Yılan Hikayesi'ndeki Memoli gibi sinirlenince bir şey yapmadan 10'a kadar say.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Hayatının bazı dönemlerinde bir kaç gün süresince mi oluyor yoksa sürekli mi bu haldesin.

Sürekli bu haldeysen kişiliğin öyledir. Düşünmeden hareket ediyor olabilirsin. Yılan Hikayesi'ndeki Memoli gibi sinirlenince bir şey yapmadan 10'a kadar say.

malesef kişiliğimde var beni kızdırabilecek en küçük şeyde bile çabuk sinirleniyorum ve o an gözümden ışık gidiyor gibi oluyor beni kızdıran kişiye azıma geleni söylüyorum yada kavga ediyorum fakat 10 dakika sonra pişman oluyorum ani birşey ve malesef hep böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: shipp12

Ben de de oluyor.. psikolaga mı gitsek

aslında olabilir bu sene lysye giricem yazın boşum
  • Aynı dertten muzdaribiz, kişilik olarak agresif, çabuk parlayan bir insanım ama ben bu yanımı sürekli gülümseme, espri yapma, neşeli olma sayesinde kapatıyorum. Özür dilemekten de çekinme hiçbir zaman. Spor yap, NLP kitapları oku, stresini atma yolu bul, örneğin yolda çok sinirlenirsem ve müsaitsem koşmaya başlarım, bişeyler kır, küfret, müzik dinle, sevdiğin neşeli bir insana ulaş/konuş vb. Elimden gelen budur, saygılar, sevgiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle nelere kızdığının bir listesini yap büyük küçük yaz sonra bunları karşındakilere anlat önce ev ahalisine şunlara kızıyorum bakın de uyar ondan sonra kızgın olmaya başlayınca içinde sayı say sakin olana dek yada aklını başka yöne çek ve yatmadan önce 1yada 2 fincan melisa çayı iç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uluç.

Aynı dertten muzdaribiz, kişilik olarak agresif, çabuk parlayan bir insanım ama ben bu yanımı sürekli gülümseme, espri yapma, neşeli olma sayesinde kapatıyorum. Özür dilemekten de çekinme hiçbir zaman. Spor yap, NLP kitapları oku, stresini atma yolu bul, örneğin yolda çok sinirlenirsem ve müsaitsem koşmaya başlarım, bişeyler kır, küfret, müzik dinle, sevdiğin neşeli bir insana ulaş/konuş vb. Elimden gelen budur, saygılar, sevgiler.

Tavsiyeler için çok teşekkürler bende çok agresif bir insan değilim.Fakat çabuk parlıyorum ve sinirim çabuk geciyor kimseye kin tutamıyorum kişiliğimi değiştiremem fakat birden sinirlenince dikkatimi başka yöne çekebilirim tavsiyeleriniz sayesinde iyi akşamlar
  • Dostum bende de aynı durum vardı genelde sakin insanımdır ki tahmin ediyorum sen de öylesin ama aniden böyle o andaki şartlarıma ters düşen bir şey olduğunda karşı tarafın beni anlamadığını veya hiç yaptığım şeye saygısı olmadığını düşünerek aşırı sinirleniyorum ki sen de öylesin. Şu an sinirlenme sebebinin bu olduğunun farkında değilsin olay tamamen bundan ibaret farkedene kadar biraz olayları dışardan izlemen gerek. Farkında olunca da pek bir şey değişecek mi? Eğer sen kendini kontrol edemezsen hiçbir şey değişmeyecek. Farkındalığımdan sonra aylarca dışardan kendimi izledim, düşündüm, kafamda sürekli şartları elverişli olmaya itebileceğimi şartladım kendime, sonunda bir şeyler değişti artık eskisi gibi her şeye esip gürlemek yok fakat bu insanın içinde birikmeye sebep oluyor patladığı yerde çok riskli hal altında kalıyorsun ağzından çıkanları kontrol edemezsen hele abaav işte o zaman ortalık yangın yeri.

Ekleme yapayım hızımı alamadım

Bir enstruman çalmayı öğren, eğer kendi başına sololar atacak kadar öğrenebilirsen tüm hırsını çıkarabilirsin ondan. Enstruman sahibini asla yalnız bırakmaz, duymak istediklerini söyler ve sakinleştirir

Müzik türü olarak Metal, Rock'n Roll, R&B, Dubstep, Techno türlerine yönel ruh haline göre uygun bir türü aç ihtiyacın olan şeyleri sana verecektir

Esprili bir kişiliğin varsa dışarda otururken bunu stresini absorbe etmek için kullan yani karşındakine durduk yere bağırmaktan çok daha iyidir

Şu sakinliğe sahip olduğumdan beri beni tanıyanlar için kedi gibi bir insanım, köşeye sıkıştırılmadıkça saldırmayan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoWLoadinG -- 23 Ekim 2012; 3:22:58 >

• o aynı sorun bende kat kat var deliriyorumen ufak bişeyde
  • Etrafındaki kişilere anne,baba,kardeş,sevgili ne ise işte söyle böyle bir yapım var anlat durumu. ama özür önemli :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoWLoadinG

Dostum bende de aynı durum vardı genelde sakin insanımdır ki tahmin ediyorum sen de öylesin ama aniden böyle o andaki şartlarıma ters düşen bir şey olduğunda karşı tarafın beni anlamadığını veya hiç yaptığım şeye saygısı olmadığını düşünerek aşırı sinirleniyorum ki sen de öylesin. Şu an sinirlenme sebebinin bu olduğunun farkında değilsin olay tamamen bundan ibaret farkedene kadar biraz olayları dışardan izlemen gerek. Farkında olunca da pek bir şey değişecek mi? Eğer sen kendini kontrol edemezsen hiçbir şey değişmeyecek. Farkındalığımdan sonra aylarca dışardan kendimi izledim, düşündüm, kafamda sürekli şartları elverişli olmaya itebileceğimi şartladım kendime, sonunda bir şeyler değişti artık eskisi gibi her şeye esip gürlemek yok fakat bu insanın içinde birikmeye sebep oluyor patladığı yerde çok riskli hal altında kalıyorsun ağzından çıkanları kontrol edemezsen hele abaav işte o zaman ortalık yangın yeri.

Bir enstruman çalmayı öğren, eğer kendi başına sololar atacak kadar öğrenebilirsen tüm hırsını çıkarabilirsin ondan. Enstruman sahibini asla yalnız bırakmaz, duymak istediklerini söyler ve sakinleştirir

Müzik türü olarak Metal, Rock'n Roll, R&B, Dubstep, Techno türlerine yönel ruh haline göre uygun bir türü aç ihtiyacın olan şeyleri sana verecektir

Esprili bir kişiliğin varsa dışarda otururken bunu stresini absorbe etmek için kullan yani karşındakine durduk yere bağırmaktan çok daha iyidir

Şu sakinliğe sahip olduğumdan beri beni tanıyanlar için kedi gibi bir insanım, köşeye sıkıştırılmadıkça saldırmayan

Hocam ben arkadaş çevreme karşı sinirli değilim ancak kız arkadaşım söz dinlemedi mi o an gözüm hiç bir şeyi görmüyor, agzıma geleni söylüyorum. 1 gün sonra da pişman oluyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: NoWLoadinG

Dostum bende de aynı durum vardı genelde sakin insanımdır ki tahmin ediyorum sen de öylesin ama aniden böyle o andaki şartlarıma ters düşen bir şey olduğunda karşı tarafın beni anlamadığını veya hiç yaptığım şeye saygısı olmadığını düşünerek aşırı sinirleniyorum ki sen de öylesin. Şu an sinirlenme sebebinin bu olduğunun farkında değilsin olay tamamen bundan ibaret farkedene kadar biraz olayları dışardan izlemen gerek. Farkında olunca da pek bir şey değişecek mi? Eğer sen kendini kontrol edemezsen hiçbir şey değişmeyecek. Farkındalığımdan sonra aylarca dışardan kendimi izledim, düşündüm, kafamda sürekli şartları elverişli olmaya itebileceğimi şartladım kendime, sonunda bir şeyler değişti artık eskisi gibi her şeye esip gürlemek yok fakat bu insanın içinde birikmeye sebep oluyor patladığı yerde çok riskli hal altında kalıyorsun ağzından çıkanları kontrol edemezsen hele abaav işte o zaman ortalık yangın yeri.

tavsiyeler için teşekkürler enstruman güzel bir fikir ama sınav stresi bittikten sonra kesinlikle denicem.Dediğin gibi bende düşünüyorum bazen bu kadar bağırınca sinirlenince birşey değişmicek diye fakat o an gözümden ışık gidiyor ve beynim duruyor sanki

• yaş kaç bilmiyorum şehvet fazla ise? evliysen birlikte olmayı arttır bekar isen sol el ile (günah ama mecbursun) haftada 2 defa çavuşu bıçakla deşarj olmak sinirlerini yumuşatır
  • quote:

Orijinalden alıntı: akrepyusuf

yaş kaç bilmiyorum şehvet fazla ise? evliysen birlikte olmayı arttır bekar isen sol el ile (günah ama mecbursun) haftada 2 defa çavuşu bıçakla deşarj olmak sinirlerini yumuşatır

yaş 18 olucak şehvetle alakası olmadığına eminim çünkü sorun kişiliğimde yani karakterim böyle çabuk sinirleniyorum ve aynı hızla sinirim geçiyor
  • o zaman bunu dene

Soru: Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm demek ne anlama geliyor?
    Cevap:

Bu zikrin anlamı şudur:

“Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah’ın yardımıyla elde edilir.”

Bir kişi bu cümleyi söylediği anda “Allah’ım! Senin yardımın olmadan ben hiçbir şey başaramam. Ve senden başka dayanacak hiçbir şeyim yok” itirafında bulunmaktadır.
  • Ergenliğin belirtisi bu.Duygu dalgalanmasına girer bu durum.Anormal bir şey değil
    edit:Yaş 18'se bilmiyorum çok zarar veriyorsa hayatına psikologla görüş hocam bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Professional Geek -- 23 Ekim 2012; 19:54:28 >
  • quote:

Arkadaşlar çok büyük bir sorunum var.Ben beni kızdırıcak birşeye aniden sinirleniyorum fakat sinirim 10 dakika sonra geçiyor ve pişman oluyorum.Sinirlendiğimde karşıma annem ablam kim çıkarsa çıksın kötü sözler söyleyebiliyorum fakat sonra pişman olup özür diliyorum sizce birden sinirlenince nasıl kendime hakim olabilirim ?

Ben bu durumdan sürekli gülerek kurtuldum (kimse deli demiyor olur olmaz gülmüyorum bol bol espri yap espri yapılınca gül.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HorozTufan

quote:

Ben bu durumdan sürekli gülerek kurtuldum (kimse deli demiyor olur olmaz gülmüyorum bol bol espri yap espri yapılınca gül.)

Bu sefer de sürekli gülüyorsun diye salak muamelesi yaparlar , kendimden biliyorum :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.