Bildirim
Çok acil klima tavsiyesi
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
ısıtmada kullanılacakmı?
evde kaç kişi yaşayacak?
evin cephesi nereye bakar?
İzolasyon durumu nedir?
camlar ısıcammıdır?
doğramalar pimapenmidir?
tavan yüksekliği nedir?
_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: Ado
ısıtmada kullanılacakmı?
evde kaç kişi yaşayacak?
evin cephesi nereye bakar?
İzolasyon durumu nedir?
camlar ısıcammıdır?
doğramalar pimapenmidir?
tavan yüksekliği nedir?
Isıtmada kullanılacak
5 kişi yaşıyoruz
Güneye bakıyor
İzolasyon idare eder
Camlar ısıcamdır
Doğramalar pimapendir
Tavan 270 hocam
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
30 / 2.2 x 1000 = 13636BTU
5 kişi için 5 x 500 = 2500BTU
TV için 300BTU
aydınlatma için 200BTU
güney cephe olması, ısıtmada kullanılması ve izolasyon zafiyetini de düşünürsek en ideali 18.000BTU klimadır
Kiracı olmadığınız için mümkünü var ise ankastre tesisat yaptırınız
bütçe durumunuza göre üst segment, bütçeniz elvermiyorsa uzun garantili orta segment ürünlerden almanız tavsiye edilir.
ürünlerin kullanım ömrünün 10 yıl kabul edildiği günümüzde 7 yıl garanti veren, bunları alamıyorsanız 5 yıl garanti veren ürünleri tercih etmeniz kendinizi yıllarca güvende hissetmeniz açısından faydalı olacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: Ado
30 / 2.2 x 1000 = 13636BTU
5 kişi için 5 x 500 = 2500BTU
TV için 300BTU
aydınlatma için 200BTU
güney cephe olması, ısıtmada kullanılması ve izolasyon zafiyetini de düşünürsek en ideali 18.000BTU klimadır
Kiracı olmadığınız için mümkünü var ise ankastre tesisat yaptırınız
bütçe durumunuza göre üst segment, bütçeniz elvermiyorsa uzun garantili orta segment ürünlerden almanız tavsiye edilir.
ürünlerin kullanım ömrünün 10 yıl kabul edildiği günümüzde 7 yıl garanti veren, bunları alamıyorsanız 5 yıl garanti veren ürünleri tercih etmeniz kendinizi yıllarca güvende hissetmeniz açısından faydalı olacaktır.
Hocam çok tşk ederim ilginiz ve alakanız için, yani en az 18000 btu seçecez
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Rica ederim hocam.
KONFOR KOŞULLARI gereği ideal olan 18ooo almanızdır,
idare ederiz havayı serinletsin yeter mantığı ile 12 de alabilirsiniz, burada kararı sizin vermeniz gerekir.
Hocam peki hangi modeli tavsiye edersiniz, bütçe maxsimum 3000tl.kusura bakmayın klimadan anlamadığım için kazıklanmak istemiyoruz. Sizin gibi bilgili arkadaşlardan bilgi alıyoruz
Hocam ben marka model firma önerisinde bulunmuyorum, lakin tavsiyem uzun garantili firmaları tercih etmeniz yöndedir.
Şu an 30 hazirana kadar geçerli SAMSUNG da 5 yıl garanti var
baymakta koşulsuz 5 yıl
Uğur da koşulsuz 5 yıl
BEKO ARÇELİK de koşulsuz 7 yıl vs vs diye gider
araştırmalarınızda bunları da incelerseniz eğer, tercihlerinize yardımı olacaktır mutlaka
üst segment lider markalardan alamayacaksanız mümkün olan en uzun garantili ve servis ağı bölgenizde yaygın olan ürünleri tercih etmeniz tavsiye sebebidir_____________________________ -
Çok tşk ederim değerli bilgileriniz için
Ben teşekkür ederim, bir nebze faydamız olduysa ne mutlu bana
Hocam başka bir sayfada bir arkadaşın şöyle bir sorusu var. Bu konu hakkında yorum yapabilir misiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: aheyy
Arkadaşlar Merhaba,
4-5 gündür şu sıcak yaz aylarından korunmak için klima arayışı içerisindeyim. Fakat etrafta o kadar çok bilgi kirliliği var ki hava kirliliğinden beter sanırsın. İnanın Arçelik klimayı da tavsiye eden var Mitsubishi klimayı da tavsiye eden var. Buraya kadar her şey normal fakat işin garibi Arçelik klimaya da rezil diyen var Mitsubishi klimaya da rezil diyen var. Yani klimalar içerisinde bir Ferrari bulamadım ben açıkçası ya da her markanın kendince bir Ferrarisi var ama kimseye hitap etmiyor. Elbette Mitsubishi klima içlerinde en iyisi hatta klimaların şahı ama benim o kadar verebilecek param yok, bütçem kısıtlı. Her neyse benim sizden net bir tavsiyeye ihtiyacım var. Konuyla ilgili, bilgi birikimi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Almayı düşündüğüm klima: Uğur USMART PLUS 18 A++ 18000 Btu/h Inverter Klima
http://www.beyazesyamerkezi.com/Ugur-USMART-PLUS-18-A-18000-Btu-h-Inverter-Klima.html?ref=akakce&v=1.77.2
Bu sitede 2.429 TL'lik fiyatıyla piyasadaki bu seri klimalar içerisinde en düşük fiyatlı olanı. Ayrıca;
Enerji Sınıfı (sezonsal soğutma) - A++
Enerji Sınıfı (sezonsal ısıtma) - A+
Sezonsal Soğutma SEER - 6,5W/W
Sezonsal Soğutma SCOP - 4,2W/W
değerleri ile de gayet verimli görünüyor.
Şimdi fiyat olarak ve kağıt üzerinde her şey mükemmel görünüyor. Benim sorum;
-Bu klimayı kullanan arkadaşların genel olarak düşüncesi nelerdir?
-Bu klima Midea üretimi bir klima mı?
-Bu klima genel olarak bekleneni verebiliyor mu?
-Bu klimanın montajında bakır boru mu yoksa alüminyum borular mı kullanılıyor?
Yok ben bu klimayı tavsiye etmiyorum diyen arkadaşlar 2500 ile 2700 arası A++ bir klima önerebilirler mi?
Adana'da yaşıyorum, Evim güney ve batı cepheli, 7 katlı apartmanın 6. katındayım.
Değerli yorumlarınızı bekliyorum...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt