Şimdi Ara

Coin ile yeni nesil dolandırıcılık yöntemi, exo redturk.org

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
3.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konuyu açarak aratan arkadaşların konu ile ilgili bir yazı ve fikir sahibi olması adına çalışmaktayım. Lütfen bu konunun yayımlanması için doğru bir bölüm varsa oraya taşıyın veya öneriniz.


    Yeni nesiller büyüdü ve teknolojiye ayak uydurmaya başladılar. Bu konuda karşımızda genç, bir veya birkaç kişiden oluşan dolandırıcılık durumu var. İçeceğinizi alın, arkanıza yaslanın ve yeni nesil dolandırıcılık yöntemi öğrenmenin tadını çıkarın :)


    Öncelikle letgo, instagram veya diğer platformlar üzerinden hesap açan ve telefon ilanı veren arkadaşımız sizi redturk.org adında bir siteye yönlendiriyor. Ve orada kendisine ait bir ilana bakmanızı, detayların orada yazdığı notunu bırakmış. Kullandığı nick name: exo, exo iletişim, enes iletişim.


    Coin ile yeni nesil dolandırıcılık yöntemi, exo redturk.org
    Coin ile yeni nesil dolandırıcılık yöntemi, exo redturk.org



    (Aslında işin bu kısmı çok önemli değil çünkü bu ifşaların ardından kendisine yeni bir düzen kurmaya çoktan başlamış olacaktır.)


    Siteye giriş yapıp üye oluyorsunuz, konuyu bulmamanız zor çünkü zaten konu en yukarılarda kabak gibi duruyor, gerçekçi olması adına da arada bir altlara düşürüyor. Konuya girdiğinizde bir dolu açıklama, fotoğraflar ve fiyat listesiyle karşılaşıyorsunuz. Fiyatlar inandırıcı olmasa da kaçak telefonların ucuz fiyatlara satıldığını biliyoruz ve açıklamalarda bunun bir tık ötesinde bir satış mekanizmasını anlatıyor.


    Coin ile yeni nesil dolandırıcılık yöntemi, exo redturk.org
    Coin ile yeni nesil dolandırıcılık yöntemi, exo redturk.org
    Coin ile yeni nesil dolandırıcılık yöntemi, exo redturk.org


    Şimdi işin buraya kadar olan kısmını görseniz tabiki inandırıcılık söz konusu olmaz. Onun için asıl olay şu şekilde kurulmuş:


    Hazirandan 2021'den beri açık olan bu ürün ilanı forum konusu düzenli olarak altına sanki gerçekten müşteri kitlesi varmışçasına yorumlanıyor, aklınızdaki her soru büyük bir titizlikle, bazen tartışma şeklinde bile olsa eklenmiş. Hatta bazı yorumlarda konu sahibinin diğer üyelerle tartıştığını net şekilde görebiliyorsunuz. Bir sürü fotoğraf var, üyeler ürün satın almış ve satan kişinin ricası üzerine nick namelerini yazıp eklemişler gibi. Bazıları 30-35 adet alıp paylaşmış gibi süslemiş. Sitede diğer üyelere mesaj attığınızda durumdan memnun olduklarını, satıcıya güvendiklerini dile getiriyorlar. Ve birden karşınızda 50-60 kişilik bir referans grubu görüyorsunuz:


    -Ürünü aldım, garantili ve faturalı, hiçbir sorunu yok

    "babyto"


    Coin ile yeni nesil dolandırıcılık yöntemi, exo redturk.org



    Gerçekten başarılı bir oyun, tüm detaylar düşünülmüş, her ne kadar ortaya çıkan durum bir düzenbazlık olsa da yapan kişi eğer tek bir kişi ise gerçekten potansiyelini boş işlere harcıyor. Bu arkadaşa düzgün bir iş verilmeli. Tahminimce bu dolandırıcı arkadaş bir telefoncu veya bir telefoncuyla iletişimi olan biri. Veya diğer olasılık tüm görselleri kapalı bir gruptan veya başka bir kaynaktan almış olabilir, eski iddaa grupları gibi (bu arada hala var mı o gruplardan ya?)


    Tabi tüm bu forum işi bir düzmeceden ibaret, sitenin herhangi bir geçmişi yok, ismi kısa olduğu için orijinal 20 yıllık siteymiş gibi duruyor. Tüm mesajlar aynı kişi veya kişilere gidiyor, onlarda farklı hesaplardaymış gibi size dönüş yapıyorlar.


    Bu işi yapan arkadaşın kişiliğine gelirsek:

    Ufak bir analiz yaptığımızda sitede devrim, anarşizm, solculuk gibi durumların ağır bastığını görebilirsiniz, özellikle nefret ettirmek amaçlı veya gerçekten sevdiğini düşünürsek, bilinçaltını işlemiş olabilir. Satıcı olarak konuşurken kesinlikle soğuk bir biçimde; "alırsan al, almazsan zaten seninle uğraşmaya vaktim yok sipariş çok" modunda takılıyor. Sorularınızı büyük bir sıkılganlık ama aynı zamanda yol göstermeye çalışarak cevaplıyor. Diğer üyelerin ağzıyla yazarken ise tavrı çok daha sevecen ve sıcak. Eğer onun istediğinin dışında bir durum olursa anında bağlantıyı kesiyor. Zaten session messenger adı verilen güvenilir bir mesajlaşma uygulaması ve sitedeki özel mesajlaşma dışında ulaşabileceğiniz bir yer yok kendisine. Yani ya güvenli ya da kendi hakim olduğu sularda yüzüyor. Ve aşırı şekilde paranoyak. Kendisi ile ilgili pek çok çıkarımım var fakat bu yazıyı okuması ihtimaline karşı daha fazla kendini ve sistemini geliştirememesi için detaylara girmeyeceğim. Daha önce bu tarz denemelerinin olması da büyük ihtimal. Belki 1-2 facebook ve whatsapp grubunda bunun denemelerini yapmış ve daha büyük bir şekilde girmiş olabilir. İşler tıkırında giderse bir sonraki hamlesi tabiki daha da büyük olacak.


    Aşağıda verdiğim yazı direkt kendisinin bir mesajından, coin adresini de ifşa edeyim :) :


    Merhaba Elimde note 10 pro mevcut. USDT TETHER COİNİNİ - TRC20(TRON) Ağını seçerek aşağıdaki adrese gönderimini sağlayın ardından bana dönüş sağlayın.


    TF3WXz27aLgEwL7ac44NFo1Zrba6DJddkY


    Not: Aranızda adamın yaptığı sistemi beğenip destek olmak isteyen çıkmasın lütfen :D illa birine destek olmak isterseniz size farklı bir adres vereyim ;)


    TBufE1Xqia8KJkDLhKdEzKqftZoT1XNde1


    Gelelim ödeme yöntemine:

    Tabiki kendisi ile ilgili alışveriş sırasında bir banka hesabı, adres, dükkan veya herhangi bir bilgi içeren yöntemden söz etmiyor bile. Alışverişin tek bir yolu var, o da coin. Hatta kendi belirlediği birkaç coin'in dışına dahi çıkmıyor. Böylelikle tüm süreçler tamamen bilinmez ve takip edilemez olmuş oluyor. Takip edilse de itiraz edilemez en azından.


    Ben süreçleri olabildiğince kaydetmeye çalıştım. Arkadaşın nerede olduğu ile ilgili de birkaç tahminim var ve kurcaladıkça biraz daha alanı daraltmayı başardım. Bulabilir miyim? Çok emin değilim açıkçası ama dünya küçük derler böyle durumlar için. Bulduğumda kendisine bir plaket hediye edip başka bir alana yönelmesini tavsiye edeceğim :) kendisi bir hacker mı ? değil buna bazı denemelerimiz oldu ya farketmedi ya da gerçekten bir hacker falan değil, yine kendini geliştirmemesi için işin bu kısmını sonradan anlatırım.


    Sonuç:

    Bu yöntemleri yeni gelen genç nesil ile birlikte artık görmeye devam edeceğiz. Zaten daha öncelerde şu an yaşı büyük abilerimizin bu tarz denemelerini görmüştük. Ama onlar teknolojiye tam olarak hakim olmadığı için ancak belirli çerçevede kalıyorlardı.


    Başka platformlarda almayı düşünen 1-2 kişiyi vazgeçirdim ve toplu bir siparişi iptal etmeyi başardım, ne kadar kişiye ulaştığıyla ilgili net bir bilgim yok. Ama google ve forumlarda aratıldığında en azından bir konu olmasını sağlamaya çalıştım. Sizlerde bu yeni nesil dolandırıcılık konusunu öne çıkararak için destek olabilirsiniz :)








  • Tüm öne çıkarmalar için teşekkür ediyorum.


    Ufak bir güncelleme yapmak gerekirse:

    Buralarda sizlerle konuyu paylaştığım için. Kişisel bilgilerimi, adreslerimi, kimlik numaram gibi önemli bilgileri bana karşı tehtid olarak kullandılar. Siteye benim bilgilerimi sanki kurucusuymuşum gibi yazarak hedef göstermeye ve bir dolu iftira atmaya çalıştılar. Bu arkadaşın veya arkadaşların hack konusundan hiçbir şey anlamadıkları ortada fakat, şahsıma bu kadar tehtid gelmesiyle işin boyutu biraz değişti. Maalesef kendilerini daha büyük suçlamalar bekliyor.


    Gidişatı düzeltmeleri adına uyarıda bulundum. Şu an için beklemedeyim, eğer konu ilerlemeye ve büyümeye devam ederse geniş çaplı bir suç duyurusu + dava şeklinde ilerleyecek.


    Bu noktada desteğiniz benim için önemli. Lütfen dostlarınızla da paylaşın daha da öne çıkaralım.


    Süreçler devam ettiği için açıkça herşeyi paylaşamıyorum, süreç geçtikçe sizleri enteresan hikayeler bekliyor olacak.


    Teşekkürler.

  • Öne çıkardım. Dolandırıcılar artık çok karmaşık yöntemler uyguluyor. Geçen gün beni bir telefon dolandırıcısı yoklamıştı yine. Asayişten aradığını söyleyenlerdendi. Hala eski yöntemleri deneyenler de bitmedi yani.

  • Maliyeti zaten 500-550 dolar olan telefon nasil 4.750 olur diye düşünmek gerek.
    Yol kısa peynir büyükse bilmek gerekli ki sonunda şamar var :)
    Bu tarz konular artsa daha iyi olacak 1 kişi bile görüp almaktan vazgeçse kârdır.
  • Dolandırıcılık üzerine, yeni bir bölüm olsa nasıl olurdu acaba?

  • healthbreaker H kullanıcısına yanıt
    Para aklıyor işte twitch bit muhabbeti gibi yersen 😅
  • Adam veya çocuk her neyse iyi yapıyor. Öyle bir şey yokmuş da dedikleri doğru diyelim. Oraya açıkça yazmış milletin kredi kartını patlattığı, yani hırsız olduğunu. Hırsızdan mal alan da hırsızdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 9 Kasım 2021; 8:18:37 >
  • diğer yazım yanlışlarını geçtim her insan yanlış yapabilir ama "Kredi Kartı Korsan'ı olmam" nedir arkadaş yav, buna inanan varsa lütfen bana da yönlendirin elimde birkaç tane kelepir köprü var

  • Aynı olay yurtdışında bir forumda var ve düzen tezgah aynı , oradan kopyalanmış bir tezgah diye tahmin ediyorum çünkü her şey birebir aynı.
  • Uğraşıp böyle bir bilgilendirme konusu açtığınız için teşekkürler. Öne çıkardım.

  • Kendi vatanında (ABD) fiyatı 1000 dolar olan cihazı 450-500 dolara alacağını sanan kişi dolandırılır çok normal. Google'a "iphone 12 pro max price in Usa" yazsa yetermiş.

    Fiyatını bilip almaya çalışıyorsa en iyi ihtimalle çalıntı ürün aldığını kabul ediyor demektir. Bu kişiye de ben üzülemem, haketmis olduğunu düşünürüm.

    Konunun kriptoyla da alakası yok, bu kişiler bank kenarına çantayla para da bırakır gerekirse. Bunların dedeleri de boğaz köprüsünü satın almıştı. Kripto para kullanmasi sadece işi kolaylaştırmis.


    Rahmetli dedemin çok güzel bir sözü var "Sahtekarla tamahkar iyi anlaşır."


    Edit: Yeni okudum ssleri. Ulan adam siteye açık açık çalıntı kredi kartıyla alınmıştır diye yazmış zaten. Çalıntı mal almanın çalmaktan farkı yoktur. Beter olun, bir dahakine donunuzu da kaptirirsiniz umarım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 10 Kasım 2021; 0:21:30 >
  • Dolandiriclik sektorune giris yapma dusuncesiyle onlarca makale kaynak kitap biriktirmis ilk firsatta istifade etme plani yapmaktaydim.
    Gereksiz yere vakit israfi oalacakmis.
    Bu arkadasin ders verdigi sempozyum seminer vs varsa ozelden bilgi almak isterim.
    Konuyu acaninda potansiyeli var yanliz.
    Zira dolandirici dolandiriciyi tanir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 10 Kasım 2021; 2:19:9 >
  • Tüm öne çıkarmalar için teşekkür ediyorum.


    Ufak bir güncelleme yapmak gerekirse:

    Buralarda sizlerle konuyu paylaştığım için. Kişisel bilgilerimi, adreslerimi, kimlik numaram gibi önemli bilgileri bana karşı tehtid olarak kullandılar. Siteye benim bilgilerimi sanki kurucusuymuşum gibi yazarak hedef göstermeye ve bir dolu iftira atmaya çalıştılar. Bu arkadaşın veya arkadaşların hack konusundan hiçbir şey anlamadıkları ortada fakat, şahsıma bu kadar tehtid gelmesiyle işin boyutu biraz değişti. Maalesef kendilerini daha büyük suçlamalar bekliyor.


    Gidişatı düzeltmeleri adına uyarıda bulundum. Şu an için beklemedeyim, eğer konu ilerlemeye ve büyümeye devam ederse geniş çaplı bir suç duyurusu + dava şeklinde ilerleyecek.


    Bu noktada desteğiniz benim için önemli. Lütfen dostlarınızla da paylaşın daha da öne çıkaralım.


    Süreçler devam ettiği için açıkça herşeyi paylaşamıyorum, süreç geçtikçe sizleri enteresan hikayeler bekliyor olacak.


    Teşekkürler.





  • BENDE 3750 TL KAPTIRDIM BİZ REDTÜRKÜN TAKİPÇİLERİNDEN 10 15 KİŞİ TOPLADIK BEN GİBİ ÖYLE BAZI KONULARDA BİR BİRİMİZİ HABERDAR EDİYORUZ

  • VeanXs V kullanıcısına yanıt

    Lock yakalanacak hocam.İstediği kadar opsec kurallarına uyuyorum sansın.

    Tor ağını arkama aldım nasılsa yakalanmam vb gibi düşünsün.

    Az kaldı..

    Şüpheli sayısı 3'e kadar indirildi bu konuyu da takip ediyordur sanırım.Kendisinin bilgisine...

  • Ufak bir güncelleme:


    redturk kapandı, sanal (sanal.org) ile Wild adlı kullanıcı adıyla devam ediyorlar. Daha önce anonturk ve siberhareket sitelerinde de exo ve l0ck kullanıcı adıyla aynı tezgahı kurmuşlardı. Bu konuyu açtığımdan beri 25+ insanı dolandırılmadan önce bilgilendirebildik. Bazı kişilerse hiç google üzerinde araştırma yapmadıkları için maalesef yine paralarını kaptırmışlar. Yeni sitelerinde daha fazla insana ulaşmayı hedefliyoruz :) arkadaşı bu işleri bırakması konusunda uyarmıştım ama dinlemedi.


    Yasal süreçler başladığından dolayı hala çok detaylı bilgiler verememekteyim ancak dolandırıcıları köşeye sıkıştırıp işlerine taş koymayı başardık.


    Halka iyice daralmaya başladı. Kişi sayısı azaldı.


    Mücadeleye devam :)


    #sanal.org #sanal #Wild #wild #exo #Exo #redturk #redturk.org #anonturk #anonturk.com #siberhareket #siberhareket.com #dolandırıcı

  • buna inanan akpye de oy veriyordur

  • Yeni siteleri buyuk.org , Wild nicki ile devam ediyor ayrıca artık instagram ve whatsapp hesapları mevcut whatsapp 05358734359 instagram @ucuzilanresmi

    Takip Et



    https://buyuk.org



    https://buyuk.org/konu-wild-iphone-playstation-5-ekran-karti-cc-ile-alinmis.html



    Coin ile yeni nesil dolandırıcılık yöntemi, exo redturk.org
    Coin ile yeni nesil dolandırıcılık yöntemi, exo redturk.org
    Coin ile yeni nesil dolandırıcılık yöntemi, exo redturk.org
    Coin ile yeni nesil dolandırıcılık yöntemi, exo redturk.org




  • up

  • ozan_cakici O kullanıcısına yanıt

    Merhaba satın alımdan son anda döndüm. Güncel durum nedir acaba ?

  • Burayı görmedim ne yazık ki 5000 Tl dolandırıldım kişiler hakkında bilgiye ulaşanlar varmı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.