Şimdi Ara

Çocukluğunu atari başında geçirenler !!!!!!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
0
Favori
20.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aşağıdaki ekran görüntüsü, ilk defa commodore 64'te oynadığım ve o gün bugündür bilgisayarlara göbeğimden bağlı yaşadığım oyundan alınmıştır.

Çocukluğunu atari başında geçirenler !!!!!!!

Bu oyunu hatırlayan var mı? Az önce linux'te oynuyordum, halen heyecan verici...

key words: wizard of wor in linux

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi penguin -- 21 Mayıs 2008; 22:26:04 >

• ark.larla toplanıp mario goal3 oynadığımda aldığm zevki hiç bişeye değişmem şimdi ko fln oynuyom ama yalan ark. çocukken oynadığınn tadı hiç bişeye benzemiyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: penguin

Aşağıdaki ekran görüntüsü, ilk defa commodore 64'te oynadığım ve o gün bugündür bilgisayarlara göbeğimden bağlı yaşadığım oyundan alınmıştır.

Bu oyunu hatırlayan var mı? Az önce linux'te oynuyordum, halen heyecan verici...

Öncelikle konuyu hortlattığım için sayın yöneticilerden özür dilerim Bu oyun oynanmaz mı ya, yaratıkları geç öldürünce hızlanırlardı. Hele sondaki esasa adam yani Wizard of Wor pek bi hızlıydı.

Bu arada, Commodore, Amiga bunlar Atari değildir. Atari apayrı bir firmaydı. Hatta Amiga ile aralarındaki rekabet zamanında pek bi güzeldi:D Birde Ateri değil Atari diye söylenir yazılır

• quote:

Orjinalden alıntı: Randall

işte benim canavar başka marka tanımam hep bundan aldım

ne ps3 ne xbox nede bilgisayar hicbiri bunun kadar iyi vakit gecirmemi saglamadı

Aynısı bendede var.Ne günlerdi be Mario-Tetris-Pacman-Tank-Soccer 98-Contra-Street Fighter-Mortal Combat-Fred Çakmataş Oyunları.

Hele Contrada bir bölüm vardı asla geçemedim.Onun acısyla yaşıyorum.Asansör vardı asansöre biniyordum.Sonra bir mekanizma vardı beni yukarı fırlatan mekanizmayı ıskaladım daha yukarı çıkamadım.Hep o bölümde takılıodum atariyi fırlattım bende.

Ayrıca Street Fighter'da Blanka'yı alırdım.Önümde kimse duramazdı.

• bomberman
  • Mustafa diye mi ne oyun vardı..
    Günde 5defa mario bitirirdim
  • quote:

Orjinalden alıntı: __JV__

Mesaj sayının (1907) hatrına inandım hadi bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaba -- 1 Temmuz 2008; 11:48:17 >
  • quote:

Mustafa diye mi ne oyun vardı..

2-3 kabulde 5 diyorsun.Ohanza Diyorum bende.
  • Ben 4 yaşındayken atarim vardı, 1 sene sonra Playstation aldılar. Ataride Tom ve Jerry gibi oyunlar oynardım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: penguin

Hocam bu oyun unutulur mu ya?

Bir de bunun MS-DOS ve Windows 95 sürümleri vardı, bilgisayarda sıkılmadan oynardım.

• quote:

Mustafa diye mi ne oyun vardı..

Mustafa efsanedir ya
  • Ya satılıyormu hala bu atariler benim vardı kırıldımı noldu çöpe gitmişti galiba almak istiyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: gkhnzn

Tank vardı ya kuzenle bütün gün onu oynuyoduk.

300 oyunlu çin malı dandik Vcd Player da var.
    Birbirimizi dondururduk kardeşim küser giderdi...
  •  Çocukluğunu atari başında geçirenler !!!!!!!

Vay be ne oynardım ama...Goal 3.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eric Cartman. -- 1 Temmuz 2008; 12:24:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: :ReSpavVn:

Vay be ne oynardım ama...
    ben hiç rakip oyuncu gibi şut çekemezdim hep yavaş giderdi
  • quote:

Soccer 98.
  • quote:

Ben sıkıldıkça oynuyorum.
  •  Çocukluğunu atari başında geçirenler !!!!!!!
  • Benim küçükken Micro Genius marka bir atarim vardı.

Yanlış hatırlamıyorsam 3 oyun kasetim vardı.

Birisinde 4 tane oyun vardı, ancak hepsi de gördüm en baba atari platform oyunlarıydı.

• Şu bizim meşhur CONTRA.
  • Bir Japon savaşçıyı oynadığımız KAGE.
  • Adını unuttuğum bir savaş oyunu. Contra'ya benziyor biraz ama, farklı bir oyundu. Komandolar vardı. Oyuna bir hangarda başlıyorduk. Baya da uzun bir oyundu.
  • Adını unuttuğum bir savaş oyunu vardı yine. Tuhaf yaratıklar vardı. Arkaplan genelde siyahtı. Sanırım uzayda savaşıyorduk.

Diğer atari kasetim ise meşhur bir kaset. Arkaplan resminde bir kedi sağdaki kayalığa tırmanmaya çalışıyor. Arkafonda da güzel bir müzik çalıyordu. Önde menüde ise yüzlerce oyun vardı. Ancak tabii oyun çeşidi o kadar değil. Menüde bir süre sonra ilerledikçe, o oyunların ileriki bölümleri veya daha üst zorluk seviyesi açılıyordu.

Super Mario, Dr. Mario, Tank, tabancayla Vahşi Batı'daki bir bardaki kovboyları vurduğumuz oyun (Adını unuttum.), aynı şekilde tabak ve ördek vurduğumuz oyunlar, Tetris...

Bir tane daha kasetim vardı. Değişik, eğlenceli oyunlar içeriyordu. Kaplumbağa oyunu vardı mesela bir tane, 4-5 tane kat var. Her bir katta sağdan soldan yaratıklar çıkıyor. Bu katlar buzdan yapılmış olabilir, tahtadan olabilir. Biz zıplayıp onları öldürüyorduk. Sonra bir tane araba yarışı vardı içinde, otoban gibi bir yol. Yol bazen daralıyor, bazen genişliyordu. Benzin, su gibi şeyler dökülmüştü yola. Biraz zor bir yarıştı. Bunun bir de aynı kasette motorsikletli sürümü vardı. Sonra Jeweled Tetris diye bir oyun vardı. Tetrisin renkli ve mücevherli bir sürümü. Tepeden inen her mücevheri eğer aynı renkler çapraz, sağ, sol veya yukarı, aşağı olacak pozisyonda oturtursak taşlar kırılıyordu, puan alıyorduk.

İlerleyen yıllarda bir atari daha alındı, eskisi bozulunca. O da 2002 yılında FIFA'nın Dünya Kupası için çıkartılmış özel bir atariydi. Yanında verilen kasetin içinde de bu oyun vardı. Süperdi ama ya.

Özledim o günleri ya. Şimdiki son yıllarda çıkan bilgisayar oyunlarının çoğu o eski atari oyunlarının ve eski MS-DOS ve Windows oyunlarının tadını vermiyor.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 1 Temmuz 2008; 12:21:48 >

• Goal 3, Tusubasa birde Goal 3'ün sokak basketbollusu olanı vardı ...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.