Şimdi Ara

Çocukken Zenginlik Belirtisi Sandığımız Şeyler (+2000'liler bilmez)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
489
Cevap
18
Favori
18.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
224 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Öyle herkes yiyemezdi Pringles'ı. Star gazetesi verecek de anca öyle. O fiyattan Pringles alıp yemek, paraya para demeyen ailelerin çocukları içindi...

2-Çok tuşlu uzaktan kumandalar:
    Misafirliğe gittiğinde kumandaya baktın ve kararını verdin. Mantık basit. Az tuş demek az fonksiyon demek, yani fakirlik. Ne kadar işe yaramayan tuş, o kadar zenginlik...

3-Atari yerine Bilgisayar:

Biz fazla süren oyun seansları sonrası (1-2 saat falan yani) adaptörü soğutalım da ateriye zeval gelmesin diye çabalarken zengin çocuklar yavaştan 3 boyutlu ortamlara akıyorlardı.

4-Sapları renkli çatal kaşık bıçak takımları:
    Evlerimizde bulunan ucuz metal işçilik sahibi çeşitlerine benzemeyen, adeta görsel ziyafet sağlayan bu takımlara sahip olanlar elbette zengin olmalıydı.

5-Bianchi marka bisiklete sahip olmak:
    Vitessiz BMX'ler de güzeldi hoştu ama bir Bianchi'nin havasını yaşatamıyordu. Bianchi sahibiysen Bianchi sahipleriyle sürerdin, öyle sınıfsal ayrımlar yaşatırdı insana.

6-36'lı Monami pastel boya seti:
    Bizlerde en fazla 12'lisi olurdu. Buna sahip olan arkadaşlar resim derslerini bireysel şovlarına dönüştürürlerdi. Kullanmak istediğimizde bizleri süründürüp zevk alırlardı. Çünkü zenginlerdi.

7-LC Waikiki'den giyinmek:
    Çocukken havalı olmak için LC Waikiki'den giyinmek yeterdi. Torbası varsa okula bişey götürüleceği zaman kullanılırdı, logosu bile estirirdi zenginlik havasını.

8-Ve tabii ki ışıklı spor ayakkabıları:)
    Sahip olup giysek ışık çıkardığımızı bile göremezdik ama yine de isterdik. Çünkü bunları zenginlerin çocukları giyerdi.

9-Action-Man sahibi olmak:)
    Oyuncakların kralıydı, onlarca oyuncağa bedel fiyatından dolayı zengin arkadaşlarımızın action-man'lerine doğru düzgün dokunamazdık bile kırarız falan diye.

10-Akülü araba! (Ne hasret çektiydim be)
    İşte çocuklukta zenginliğin nirvanası. Bu sende varsa sen Sabancı'nın çocuğu falan olmalısın. Akülü araban olduğunda diğer çocuklardan kendini soyutlamazsın aslında, sadece bunu kullanmaktan onlarla oynamaya sıra gelmez o kadar.

11-Boncuklu Otomatik Silahlar
    Bir de boncuklu silahlar vardı,ama öyle pistol olanlardan değil,böyle büyük,taramalı versiyonlar.Bayramlarda biz pistonla oynarken,bu silaha sahip olan çocukların zengin olduğu hemen anlaşılıyordu.Bu silaha sahip olmak için 2 bayram para biriktirmek gerekiyordu.

12-Oyuncak Robotlar :
    Bunları unutmak mümkün müdür ?Bizler manuel robotlar ile oynarken,pilli,akülü otomatik robotlara sahip olanlar bir köşeye geçer nispet yaparcasına kahkaha atarlardı.Bir çok çocuk kavgasının baş mimarları arasına giren çin malı robotlar.

13-Pizzalar;
    Pizza mı ? o ne oluyor ki la,nerenin köyü derler adama :) Lahmacunu bile Sezercik flimlerinde gören bizler için PİZZA, "Ninja Kaplumbağlar" daki tuhaf kaplumbağa yiyeceğinden ibaretti.Pizza ile sanırım 2000 bilmem kaçlarda tanıştım.

14-Mc Donalds - Burger King:
    Amerikan flimlerinde sıkça gördüğümüz,yaşadığımız ilin zengin taraflarında tek tük olan,sadece dışarıdan bakarak merak giderdiğimiz görünüşü tatlı lüx yerler.Sokaktaki çocuklar "olum dün babamlarla MC Donalds"a gittik diyen bir çocuğa,"ne diyor lan bu değişik" dercesine bakardık.

15-Magnum Dondurma:
    Magnummmm,magnuuuummm isminden zenginlik akıyor mübareğin.Biz kim magnum yemek kim,giderdik 10 krş fiyatına meybuz alırdık.Durumu bizden çok az iyi olanlar Max,buzparmak alırlardı.Yazın parkta,kentte gezerken Magnum yiyen birini gördünüz mü,işte anlardınız onlar zengin insanlar.
    Çünkü o zamanların Magnumu ile eve 3 günlük ekmek alınırdı.
    Ha unutmadan bir de Cornetto'lar vardı,bizim 50 krş dereğindeki külahlı dondurmanın babası.
    Öyleydi işte,Fakir kesim külahlı dondurma,zengin kesim cornetto
    Fakir kesim buz parmak,max,meybuz,zengin kesim Magnum
     Çocukken Zenginlik Belirtisi Sandığımız Şeyler (+2000'liler bilmez) Çocukken Zenginlik Belirtisi Sandığımız Şeyler (+2000'liler bilmez)

16-Rotring Otomatik Kalemler:
    Aman Allah'ım bu nasıl bir kalemdir,okuyanından okumayanına,tembelinden en çalışkanına herkesin hayalidir bu kalemler,Büyük AVM ler dışında.Nadir olarak kırtasiyelerde satılırdı,fiyatı dudak uçurtan cinsten.
    Okulda-sokakta gezerken yakasında bu kalemi dolaştıran,"Zenginim ulan ben" dercesine rozet gibi taşırdı.

Fakirdik abicim biz,işte tüm bu basit şeyler bile çocukluğumun ne kadar fakir geçtiğinin bir belirtisi,olsun biz tüm bunlara sahip olamasakta,saklanbaçlarımız,körebeler,köşe kapmacalar,isim-şehir,boom,sarı-kırmızı,beyzbol,sokak futbolu,çelik çölmek,misket,taso,kart vs vs vs sayamyacağım onlarca oyunlar ile büyüdük.Yukarıdakiler benim gibi bir çok kişinin çocukluk hayali olarak bizimle beraber büyüdü.

Şimdi şunu farkettim ki,ulaşılmaz olan her şey hayatı daha bir güzel,anlamlı kılıyormuş.Şuan elimin altında her istediğimi alacak imkanlar olsa da,gram zevk vermiyorlar,sadece anlık ego tadminleri olarak zamana gömülüp gidiyorlar.
    Böyle işte..

kaynak:google.com.tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tastarakay -- 27 Haziran 2014; 21:28:59 >

*-Carraro Sportive 225*-DH Bisiklet Severler Grubu

• Şimdi lcw fakirlik belirtisi gibi oldu. Yanlış anlașılma olmasın ne kadar değișiğini anlatmak istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Akülü araba içimde hala var binmeden ölmek istemiyorum ama imkansiz :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bianchi

https://eksisozluk.com/entry/29289305

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ln21 -- 26 Haziran 2014; 9:27:31 >
  • Lcw degildi hatta x-side'di sekil olanlari

Taso sayisi ve yugioh kartlari da baya populerdi zenginlik belirtisi olarak

Bu arada 97 dogumluyum ve hepsini yasadim gordum, your argument is invalid. Hatta ilk bilgisayari 2000'de almisti babam windows 98 vardi benden 1 yas kucuk isletim sistemi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Earl Sweatshirt -- 26 Haziran 2014; 15:37:37 >

OFGKTA
  • KAMES TOP!

• Tespitler çok güzel. bi aralar da scooter kaykaylar meşhurdu. babamın başının etini yemiştim herkeste var bende istiyom bilmemne diye. biraz geç olmuştu ama birtek benimkinin markası scooterdı 70 liraya mı ne almıştık o zaman bayağı havam olmuştu.

2. kat komşumuz da yaşlılardı çocukları evlenmiş gitmişler apartmanda 2 çocuğuz. hangimizi görürlerse ona dev tasolardan veriyodu büyük boy cipslerden çıkardı. e biz annemizden yalvar yakar parasını alıp da anca küçük boyunu alıyoruz adamlar 2-3 günde bir büyük boy cips alıyolar diye düşünürdüm hiç o eve girmemiştim ama acayip zenginlerdir diye düşünürdüm hep

Orijinalden alıntı: İlluminatideİmam

quote:

Orijinalden alıntı: akrepyusuf

sincap öyle bir yazmışsınki görende seni 80 doğumlu sanır

Sincap dediğin adam,sen erkek değilde kız olsaydın çocuğu karnına koyardı.

Sırf ne yazdığını göreyim diye kaldırdım bloku,aynı tas aynı hamam gidiyorsun.
    Bil diye söylüyorum,89'luyum.
    Hadi blok

blok kaldır

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.