Şimdi Ara

Cocuk Güvenliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar

    Bu konu size saçma gelebilir fakat bir arayış içindeyim.

    Araba güvenlik testlerinde arkada çocuk koltuğunda oturan çocukların yıldızları genelde 4 ve altında. Firmalar bu konuya neden önem göstermiyorlar.

    Herkesin alabileceği düzeyde olan araçlar arasında bu konuya önem veren marka ve model biliyormusunuz ?

    Ayrıca oto koltuğu konusunda Römar öneriliyor. Bu ürünler ile ilgili testlerin yapıldığı bir web sitesi biliyorsanız vermenizi rica ederim.

    Dikkatlı kulllanmak veya önlem almak bir yere kadar. Allah göstermesin başımıza heran bizim dikkatimiz ve önlemlerimiz dışında bir kaza gelebilir.

    Şimdiden teşekkür ederim.



  • Ya of. 13 gün sonra uzun yola çıkacağız ailecek. Arabada 6 kiş iolacağız. Yani çocuk koltuğu koyma şansım yok. Çocuk koltuğu koyarsam bir kişi açıkta kalıyor. Uzun sözün kısası: Yolculuk arefesinde şu çocuk koltuğu meselesini hortlatıp insanın canını sıkmayın. Almıyorum koltuk filan.
  • Merhaba,

    Araba çocuk koltuğu içinhttp://www.adac.de sitesini almanca bilmediğim için google'a ingilizceye çevirtip aradım ve aşağıdaki linkte yer alan testlere ulaştım. (Nedense link benim makinemde firefox ile açılmıyor, internet explorer ile açılıyor) Umarım yardımcı olur.

    http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en&sl=de&tl=en&u=http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx%3FComponentId%3D29903%26SourcePageId%3D31900&rurl=translate.google.com&usg=ALkJrhhX6cm41wK5T0YfiRby3gw2WwRugA




  • getz de sanırım çocuk puanı 4 dü.
  • Gerçektende bu konuya önem verilmesi şart.
    Birçok ebeveyn halen çocuk-bebek koltuğu kullanmamakta ısrar ediyor. Birçok ebeveynin düşüncesi ise kucağında oturtukları çocuklarını kaza anında tutabilecekleri yönünde.
    Bu konuyu bir kenara bırakırsak henüz yetişkin yolcular, sürücüler bile emniyet kemerlerini takmıyorlar.
    Diğer bir konu ise ön koltuğa bebek koltuğuyla sabitlenen bebekler. Oysaki ön koltukta airbag mevcut ise bebeğe çok ciddi zararlar vericeğinden birhaber olan ebeveynler nasıl olsa airbag var burada daha güvenli olur diyorlar. Üreticilerin araçlarına sağ ön yolcu için açılan airbag'in kapanabilmesi imkanı tanımış olması ise üreticilerin bu konudaki hassasiyetini gösteriyor.

    Uzun lafın kısası Türkiye'deki trafik bilincinin azlığı dolayısıyla sizler ve bizler gibi çok az sayıdaki bilinç sahibi ebeveynler için yeterli kaynak bulunamıyor. Sadece internet üzerinde değil birçok firmanın satış temsilcileri ise sattıkları aracın çocuk güvenliği ile ilgili detaylarını bilmemesi ise durumun ne kadar üzüntü verici olduğunu birkez daha kanıtlıyor.




  • Çocuk koltuklarıyla ilgili yaptığımız paylaşımın linki aşağıda, belki yardımcı olur.

    Bu arada, 6 kişi yolculuk yapacak arkadaşın maddi durumunu ya da yol güzergahının otobüse uygunluğunu bilmiyorum . Akıl veriyormuş gibi de görünmek istemiyorum ama normal binek bir araçta o kadar kişinin yolculuk yapması hem konforsuz olacaktır.Hem de arkadaki kişiler kemer takamayacakları için olası bir durumda hayatları tehlike altında kalacaktır. Burası Türkiye, her ne kadar diğer araçları kollayarak da gitsek bazen kaza gelip sizi bulabiliyor. O zaman, sizin bağlı kalıp da sevdiklerinizin camdan uçup gitmesini düşünmek bile istemezsiniz.

    http://forum.donanimhaber.com/m_12197828/mpage_4/f_/key_//tm.htm#43996336



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 1 Kasım 2010; 20:40:07 >




  • ben 112 hekimiyim. bu çocuk kotuğunun, emniyet kemerinin çok faydasını gördüm-duydum. yollarda hergün nice "ben kaza yapmam" diyenleri gördüm. hiç te öyle demiyorlardı :)))
    ne zaman kaza yapacağımızı bilemeyeceğimiz için her zaman tedbirli olmak lazım
    bence arbaların 4 yıldız almasının sebebi yavrucakların çok hassas olması. sonuçlara bakacak olursak daha çok yol kat etmek lazım.
  • Ya iyi güzel diyorsunuzda,ben geçen haftasonu 4 ve 5 yaşlarındaki yiğenlerimle 850 km yol yaptım.Canavarlar arka koltuğa sığmıyorlar daha, bunları nasıl saatlerce kemer takılı koluğa otutturayım.


    Daha yavaş ve temkinli giderseniz bişey olmaz diye düşünüyorum.Ha tabi kaza bu kimse ben kaza yapıcam diye çıkmıyor yola ama küçük bir çocuğun saatlerce o koltukta oturması zor.

    En iyisi hiç çocuk yapmamak
  • çocuk güvenliği ve yaya çarpması testlerinde (euro ncap) alınan puanların (ve tabi ki yıldızların) normal çarpma testindeki puanlara göre düşük olmasının sebebini ben açıklayayım;
    bütün bu güvenlik testlerinde sürücünün kurallara %100 uyduğu ve hatanın (gerek araba, gerekse insan hatası) söz konusu olduğu durum senaryoları ele alınıyor.. düşük hızlardaki ivmeli çarpışma, yüksek hızlardaki kazayı görüp frene basılan çarpışmadan çoğunlukla daha kötü durumlar meydana getirdiği için testler buna göre düzenleniyor.. mesela 100 ile giderken bir kaza anında başınıza gelebilecekler senaryo ediliyor.. ancak bir yayaya çarpma durumunuzun olduğunda ya da arabada çocuk koltuklu çocuk olduğunda zaten çok daha dikkatli, yavaş gittiğiniz var sayılıyor (aynı var sayım potansiyel karşı taraf için de geçerli) bu yüzden bu güvenlik çeşitlerinde en yüksek puanlara ihtiyaç duyulmuyor..

    adı üzerinde "EURO" ncap .. yüzdesel çoğunluğun, hatta herkesin kurallara uyduğu trafik düzenine sahip ülkelerin test programı..




  • Yorum , bilgilendirme ve linkler için çok teşekkür ederim.

    Bu konuda sayıca az da olsa ilgili kişilerin olması sevindirici.

    Maalesef trafikde görüyorum. 50 -60 bin lik araclarda kullanmayan veya 2. 3. sınıf ürünler görünce şaşırıyorum. Aracın gerekli gereksiz tüm özelliklerine bakılıyor. 0-100 km hızlanmasına bakıyorlar ama bu konuya önem vermiyorlar.

    Cocugum 3 yaşında puset , cocuk koltuğuksuz 1 metre gitmedik. Kilodan dolayı bir üst ürüne geçmemiz gerekiyor. Sırf daha nasıl güvenli hale getirebilirim konusuna takıldım. Aslında vicdan olarakda rahatsızım. Simdiye kadar isofix olmadan kulanmak zorunda kaldım. Sırf bu yüzden aracımı değiştireceğim.

    Tekrardan teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.