Şimdi Ara

Çocuğuna yabancı isim koyan Türkler (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
207
Cevap
3
Favori
49.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: elzemsin

Yasalarımıza göre Türk ana ve babadan dünya'ya gelen çocuklara yabancı isimli konulabiliyor mu? Ben eskiden konulamıyordu diye biliyordum. Böyle bir taleple giden ebeveynlere, nüfus müdürlüğü red cevabı veriyordu. Şimdi değişti mi? Örneğin şu an Türk bir aile çocuğuna Robert veya Jennifer gibi isimler verebiliyor mu? Galiba değişti.Zira son günlerde yabancı kökenli isimlere çok rastlıyorum. Jasmin, Melissa, Hilda, Alara vb gibi. Zannetmeyin ki annesi yada babası yabancı. Aksine analarıda babalarıda Türk.

Şimdi biri çıkıp diyecektir. Arapça isimler konuluyor da, farklı bir dilde isimler neden konulamasın? Evet ama, Mustafa, Samed, Muhammed, Abdullah, Hatice, Ayşe, Fatma gibi isimler o kadar Türkler'le içiçe olmuş ki, kimse bu isimlere yabancı isim gözüyle bakmıyor. Neden? Çünkü dinimiz aynı. Ve aynı dinin mensubu farklı iki ırkın, aynı dini isimleri kullanması doğal. Siz ne düşünüyorsunuz?

Örneğin siz de ilerde çocuğunuza kalkıp yabancı bir isim verir miydiniz? (Yabancı'dan kastım, ingilizce ya da Avrupa'daki diğer dillerdeki isimler)

Konu arap olunca hiç kıyamıyorsunuz ama doğu türkistanda soyun ölürken umursamazsın. Türk ismi koyacaksan Atakan koy, Barış koy, Erdem koy madem. Şu aynı dindeyiz dediğiniz kadar aynı milletteniz deseydiniz bu hallerde olmazdık.

• bizim eski arkadaşlardan birisinin adı Cansın idi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzy_carpe

quote:

Orijinalden alıntı: JamesKırkRobertLars

quote:

Orijinalden alıntı: ozzy_carpe

Bu arada kiz icin “SU“ nasil bir isim ?

Soyada bağlı.

Soyadim “Açar“, simdiye kadar soyadimla hic problem yasamadim ama bazen “Acar“ diye yaziliyor

Su tek başına çok kısa kalıyor sanki. Önüne güzel bir isim gelirse güzel olabilir.
  • Tamamen Özentilik !!...
  • @JamesKırkRobertLars

Tamam hocam sanirim Su olamiyacak , sadece hosuma gidiyordu... Yabanci olarak Carolina veya Caroline .. isimleri simdilik favorim !!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğlum olursa Anakin,Luke veya Han Kızım olursa Padme veya Leia
  • Şahsen çocuğuma asla yabancı bir isim koymam.

Türk-İslam isimleri ebediyen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

Yasalarımıza göre Türk ana ve babadan dünya'ya gelen çocuklara yabancı isimli konulabiliyor mu? Ben eskiden konulamıyordu diye biliyordum. Böyle bir taleple giden ebeveynlere, nüfus müdürlüğü red cevabı veriyordu. Şimdi değişti mi? Örneğin şu an Türk bir aile çocuğuna Robert veya Jennifer gibi isimler verebiliyor mu? Galiba değişti.Zira son günlerde yabancı kökenli isimlere çok rastlıyorum. Jasmin, Melissa, Hilda, Alara vb gibi. Zannetmeyin ki annesi yada babası yabancı. Aksine analarıda babalarıda Türk.

Şimdi biri çıkıp diyecektir. Arapça isimler konuluyor da, farklı bir dilde isimler neden konulamasın? Evet ama, Mustafa, Samed, Muhammed, Abdullah, Hatice, Ayşe, Fatma gibi isimler o kadar Türkler'le içiçe olmuş ki, kimse bu isimlere yabancı isim gözüyle bakmıyor. Neden? Çünkü dinimiz aynı. Ve aynı dinin mensubu farklı iki ırkın, aynı dini isimleri kullanması doğal. Siz ne düşünüyorsunuz?

Örneğin siz de ilerde çocuğunuza kalkıp yabancı bir isim verir miydiniz? (Yabancı'dan kastım, ingilizce ya da Avrupa'daki diğer dillerdeki isimler)

dediğin gibi arapça konulabiliyorsa istediğin her dilden koyabilmelisin. bu devletin resmi dini islam değil, kuralları da devlet koyuyorsa böyle bir şeye ya toptan izin vermez, ya da karışamaz.

• Anne babanin ikisinin de uyrugu Turkse isim koyarken ismin turkce alfabedeki harflerden baska harf barindirmamasi gerekiyor sanirim tek kriter olarak kurtce isimlerin kabul gormemesi de bundadi galiba
    Ayrica Turk asilli olup da jennifer tarzi isim koyan ben hic gormedim yabanci kokenlidir anca hocam onlar ya

• quote:

Orijinalden alıntı: galatyus

kendi adımı roger koyucam.

-Need backup
    -Roger that

Edit: Oğlum olursa Giray, kızım olursa Aybüke koymayı düşünüyorum. İlerde kararım ne olur bilmemde Giray ismi çok hoşuma gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Carfreak -- 6 Temmuz 2013; 20:24:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meselam herkesin hayatına kimse garışamaz. ha nasıl garışamaz ben bu şekil giyinirim bu bayan şekil giyinir bu şekil giyinir. ha hiç kimse kimseye karışmaya bi hakkı yok.

• yabancı bır ulke vatandaşı olsam Ataturk koyardım fakat türkiyeye giriş olursa ortalık karışırdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sekobro

quote:

Orijinalden alıntı: Sigortac

quote:

Orijinalden alıntı: doganza

quote:

Allah nasip ederse 2 ay sonra dogacak kizim icin ecrin birakmayi dusunuyorum. Sizin fikirleriniz neler arkadaslar

Biliyorsunuz 2000'lerde bir duada geçen ve anlamı 'üzerimize' olan 'Aleyna' birçok çocuğa ad oldu. Ecrin de Yasin ve Fetih surelerinde geçtiği için tercih ediliyor ancak, anlamı pek çok ailenin zannettiği gibi Allah'ın mükafatı değil, ücret demek.

Allahin hediyesi diye biliyordum

Allah sonuçta arapça tanrı demektir, özel isim değildir. Peygamberin babasının adı Abdullah bir kere. İslamiyetten önce yine aynı kelime mevcuttu.
    Tanrının hediyesi anlamına gelen bir ismin içinde illaki allah geçmesi gerekmezmi?
    Mesela "din" ile alakalı isimler;
    Şemseddin = dinin güneşi
    Bedreddin = dinin ayı
    Nureddin = dinin ışığı

Allahın orjinal adı el-ilah'tır.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=499

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 6 Temmuz 2013; 21:51:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: qua1912

quote:

Orijinalden alıntı: W.Röntgen

Benim ismim Sait Göktuğ. İki ismimide sevmem. Ama Sait dedemin,Göktuğ babamın arkadaşının ismi. Kimseyi kırmamak için şikayet etmiyorum şimdilik. 2-3 yıl sonra değiştireceğim.

Göktuğ bence güzel bir isim. Türkçe sanırım.

Ben çok beğenmiyorum gene de. Bir de bazıları beni "Göktuş" diye çağırınca iyice nefret ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eren

Bender koyacam ben. Yani koyabilirim, en azindan dusunuyorum beybi.

Babamın adı...

Anlamayanlara ender diyor geçiyor
  • Araplar cocuklarina Turk kokenli isim koyuyor mu?

Biz neden arapca koyuyoruz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bluepower

quote:

Orijinalden alıntı: Sekobro

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: doganza

quote:

Allah nasip ederse 2 ay sonra dogacak kizim icin ecrin birakmayi dusunuyorum. Sizin fikirleriniz neler arkadaslar

Biliyorsunuz 2000'lerde bir duada geçen ve anlamı 'üzerimize' olan 'Aleyna' birçok çocuğa ad oldu. Ecrin de Yasin ve Fetih surelerinde geçtiği için tercih ediliyor ancak, anlamı pek çok ailenin zannettiği gibi Allah'ın mükafatı değil, ücret demek.

Allahin hediyesi diye biliyordum

Allah sonuçta arapça tanrı demektir, özel isim değildir. Peygamberin babasının adı Abdullah bir kere. İslamiyetten önce yine aynı kelime mevcuttu.
    Tanrının hediyesi anlamına gelen bir ismin içinde illaki allah geçmesi gerekmezmi?
    Mesela "din" ile alakalı isimler;
    Şemseddin = dinin güneşi
    Bedreddin = dinin ayı
    Nureddin = dinin ışığı

Allahın orjinal adı el-ilah'tır.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=499

Arapların ay tanrısı olarak geçiyor bazı yerlerde.
    Çocuklarıda olan bir put, doğurmamıştır kısmına ters kalıyor.

Benim bildiğim İslam geleneğinde Hârut ve Mârut tanrının gizli ismini taşıyan meleklerdir. Yani isim gizli. Hatta yanılmıyorsam babilde bir kadına aşık olup o kadına ismi söylüyorlar, cezalandırılıyorlar falan. Kuran'da adı geçen meleklerden 2si onlar. Azrail ve İsrafil'in aksine onların gerçekten ismi geçiyor.

• Kızım felan olursa koymayacağım isimler Bensu,su.
    Bensu Çölgeçen
    Su Çölgeçen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imperatore -- 7 Temmuz 2013; 3:56:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pachenkov

quote:

Orijinalden alıntı: galatyus

kendi adımı roger koyucam.

-Need backup
    -Roger that

Edit: Oğlum olursa Giray, kızım olursa Aybüke koymayı düşünüyorum. İlerde kararım ne olur bilmemde Giray ismi çok hoşuma gidiyor

american dad teki uzaylının ismidir.

ileride bi hata yapıp oğlum yada kızım olursa deniz koyarım heralde.
  • çok saçma ve gereksiz bir şey ya. hayır neden yabancı bir isim veresin ki..
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.