Şimdi Ara

Çocuğuna yabancı isim koyan Türkler (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
207
Cevap
3
Favori
49.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iskandinav.

Hocam Noyan öz Türkçe isimdir zaten, ben başka bi konuya dem vurmaya çalışmıştım.

aynı şeyden bahsetmeye çalıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZeroSystem

quote:

Orijinalden alıntı: Shiftlenbik

Erkek evladım olursa adını "Samuray" koyacağım bende.
    Konuya gelecek olur isek isteyen istediği ismi koyabülü.

çocuğa samur diyecekler, birine onunla ilgili bişey anlatırken "la var ya bizim su samuru" falan diyecekler.

bu arada kızım olursa adını Luna koyacağım.

Lunapark diyecekler
  • Bizim univde elamanin birinin adi “Satılmış“ idi, Robert falan olsa herif 40 kez sukur namazi kilardi heralde !!

NOT: Maden boyle isim koymuslar soyadinida Sahibinden diye koysalardi ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzy_carpe

Bizim univde elamanin birinin adi “Satılmış“ idi, Robert falan olsa herif 40 kez sukur namazi kilardi heralde !!

NOT: Maden boyle isim koymuslar soyadinida Sahibinden diye koysalardi ya

Yazdigin not cok komikmis knk.

• Ne güzel Türkçe isimler varken neden bu özentilik ve kendi kültürünü sevmeme? Benim gözümde Türk olduğu halde oğluna yabancı isim koyanların(özellikle batı) yavşaktan farkı yoktur. Ha mesela Kürttür çocuğuna Kürtçe isim koymak ister buna karşı çıkmam. Sonuçta bu bizim zenginliğimiz.

Not: 2 ismim var biri Arapça diğeri Türkçe. Türkçe olanı kullanıyorum.

• erkek olursa babür, kız olursa bazalt
  • Arkadaş öyle bir ismim var ki birine söylediğimde doğru telaffuz edenlere çikolata alıyorum.
  • akrabam amerikada.çocuğun ismi Zekeriya Nicholas

• İnşAllah Birgün evlenirsem ve İnşAllah bi Kızım olursa, Eşimde kabul ederse aklimdaki ismi koymayi düşünüyorum.. O zamanlar geldiğinde ve hayal ettigim gıbı bir kız çocuğu babasi olursam ismi hazir..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, zaten Türkçe diye verdiğimiz isimler çok normal. Adamlar çocuğuna öyle isim koymuş ki zannedersin sarhoşken koymuş.
  • arap ismi koyacagina kendi uydursun anlamsiz bir isim onu koysun daha iui.Mnatiga bak musluman ismiymis hadi lan oradan.amma meraklisiniz ulan araba

• Kız olursa Azra erkek olursa tolga koyarım

• quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet

quote:

Orijinalden alıntı: hdloader11

Sene sonunda mezun olup yüksek lisans için Abd gideceğim.Ordada ırkçılık ve benzeri durumlarla karşılaşmamak için 2. isim olarak bir yabancı isim almayı düşünüyorum.

Hocam merhaba ;

Kısmetse bende ünv bitince, Abd ye yerleşeceğim fakat; bu isim Konusuda kafama takıldı :(

İsmim; Muhammet

Kendime, 'Muhammet' yanına; 'Josef'i de almayı düşünüyorum ama bilemiyorum klas durur mu..

Ama oğlum olursa inşallah, ona da bir Arapça isim, birde İngilizce koyacağım inşallah.

Bünyamin=Benjamin
    İshak=Ayzek
    Yusuf=Josef
    Süleyman=Salamon
    İbrahim=Abraham
    Meryem=Mary
    Rabia=Rebeca
    Davud = David
    Havva = Eva
    Adem = Adam
    Mikail = Michael
    İskender = Alexander

Siz ne yaptınız?

Ne kadar benzesede bu isimler tam olarak aynı değil.
    İshak=Isaac diye birşey yok mesela. Herkesin yanlış bildiği birşey.

Isaac İsmail adına denk gelir. İsmail'in babası tarafından kurban edilmesi Binding of Isaac diye geçer.
    Havva=Eve ama Lilith'de vardır mesela, Adem'in önceki karısı olarak.
    Süleyman=Solomon'dur.

Ha arapça isimlere karşıyım mesela çünkü tam olarak bir karşılıkları olmuyor dilimizde. Muhammet, Muhammed, Mahmut, Mamud, Mahmud, Mehmet, Memet, Mehmed, Memed.
    Sırf bu yüzden sorun yaşamışlığım var hatta. Bu isimde iki arkadaşım var birine herkes Mami diyor, hatta çok tutucu biri tarafından kavga çıkartılmıştı "sen nasıl peygamberin ismini kısaltırsın" diye. Birde iki isimli Muhammed Furkan diye bir arkadaşım var, ailesi dahil herkes Furkan der.
    Ha her ne kadar Kürtler teröristtir inancı yaygınsa Türkiyede, dünyada da müslümanlar teröristtir diye bir inanış yaygın. Adın Ahmed, Muhammed falansa illaki soğuk davranan, korkanlar olur.

Kızım olursa adını Layla koyarım ama herhal. Sırf damadımın kızıma söyleyebileceği bir şarkı olsun diye
    Ha birde yabancı isim koymam diyenlerde bana Öztürkçe kaç isim sayabilir? Veya sokakta öyle kaç isim görüyorsunuz?

Edit : O değilde Josef ney hocam? Soyadınıda Stalin yap olsun bitsin. Adolf, Joseph tarzı isimler hiç sevilmez, savaş zamanı çok ismini değiştiren olmuş. Mesela Adolf "Harpo" Marx, Hitler olaylarından sonra adını Arthur "Harpo" Marx yapmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sekobro -- 6 Temmuz 2013; 8:53:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

Şimdi biri çıkıp diyecektir. Arapça isimler konuluyor da, farklı bir dilde isimler neden konulamasın? Evet ama, Mustafa, Samed, Muhammed, Abdullah, Hatice, Ayşe, Fatma gibi isimler o kadar Türkler'le içiçe olmuş ki, kimse bu isimlere yabancı isim gözüyle bakmıyor. Neden? Çünkü dinimiz aynı. Ve aynı dinin mensubu farklı iki ırkın, aynı dini isimleri kullanması doğal. Siz ne düşünüyorsunuz?

Eğer yabancı isimlere kısıtlama gibi bir şey olursa ilk olarak Arapça'yı kaldırmaları lazım. Türkiye'deki vatandaşların %90'u falan Arapça isime sahip. (Ben de dahil.) Ayrıca Araplarla biz hiç iç içe olmadık. İslam'dan önce Arapları hiç sevmezdi Türkler. Zorla İslam'a geçirilirken bile (siz isterseniz kendi isteğimizle geçtik deyin. Hiç bir millet durup dururken başka bir dine geçmez.) içli dışlı değildik. Tabi bir süre sonra İslam'ı benimsemeye başlayınca Arapça iyidir diye Arap isimleri koyulmaya başlandı. Asıl Türk isimleri İslam'dan önceki isimlerdir. (Göktürkler, Uygurlar vs.)

Ayrıca aynı dinin iki mensubu farklı iki ırk demeniz bile yanlış. Çünkü Türk ırkı sadece Türkiye'de yaşayan insanlar değildir. Türk ırkından olan kişilerin çoğunluğu Asya'dadır. İçlerinde Müslüman, Yahudi, Hristiyan, Gök Tanrı inancına mensup insanlar vardır. Ayrıca Türkiye'ye de Müslüman ülke diyemeyiz. Çoğunluğu Müslüman olabilir ama laik bir ülkedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tsuki no me

quote:

Orijinalden alıntı: Muhammet

quote:

Orijinalden alıntı: hdloader11

Sene sonunda mezun olup yüksek lisans için Abd gideceğim.Ordada ırkçılık ve benzeri durumlarla karşılaşmamak için 2. isim olarak bir yabancı isim almayı düşünüyorum.

Hocam merhaba ;

Kısmetse bende ünv bitince, Abd ye yerleşeceğim fakat; bu isim Konusuda kafama takıldı :(

İsmim; Muhammet

Kendime, 'Muhammet' yanına; 'Josef'i de almayı düşünüyorum ama bilemiyorum klas durur mu..

Ama oğlum olursa inşallah, ona da bir Arapça isim, birde İngilizce koyacağım inşallah.

Bünyamin=Benjamin
    İshak=Ayzek
    Yusuf=Josef
    Süleyman=Salamon
    İbrahim=Abraham
    Meryem=Mary
    Rabia=Rebeca
    Davud = David
    Havva = Eva
    Adem = Adam
    Mikail = Michael
    İskender = Alexander

Siz ne yaptınız?

İshak = Isaac değil mi?

Ayzek

• Sana ne isteyen istediği ismi koyar. Arapça isim de koymasın kimse o zaman. Farz mı Arapça isim koymak neden konuyor?
    Araplar bize zamanında ihanet etmiş bir millet ve gönderilen tüm peygamberler bozuk ahlaka sahip olduklarından gönderildi.
    Gidip bu insanların mı kültürlerini kendi kültürüme sokayım yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

erkek olursa babür, kız olursa bazalt

Bence tortul kayaç koy.
  • bu bir yabancı hayranlığı ve islamiyetten soğumadır.ben çocuklarıma Yavuz Selim ve Oğuz ismini verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luna167 -- 6 Temmuz 2013; 12:12:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

Toplasak burada kaç kişinin ismi Türkçe çıkar Araplara çok hayransınız galiba

Benim Ad Uğur başka Türkçe ismi olan kimler var ?

alperen
  • arkadaşımın kardeşinina adı yasenyaydı kendi adıda tutkuydu
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.